Ειδήσεις | Διεθνή
15-08-2019 | 09:25

Οι πέντε πιο ακριβοί καφέδες στον κόσμο

Μοιράσου το
Οι πέντε πιο ακριβοί καφέδες στον κόσμο

Το richest.com παρουσιάζει τις πέντε πιο ακριβές ποικιλίες καφέ στον κόσμο.

Μπορεί ο καφές να είναι γενικά μια καθημερινή και προσιτή συνήθεια, υπάρχουν ωστόσο κάποιες ποικιλίες καφέ στον κόσμο που κοστίζουν μια μικρή «περιούσια».

Ιδιαίτερη τεχνική επεξεργασία, σπάνιοι κόκκοι καφέ και περιορισμένη παραγωγή είναι ορισμένοι από τους παράγοντες που ανεβάζουν την τιμή τους.

Το richest.com παρουσιάζει τις πέντε πιο ακριβές ποικιλίες καφέ στον κόσμο.

Oι σπάνιοι κόκκοι του, καλλιεργούνται αποκλειστικά σε υψηλό υψόμετρο 7.700 ποδιών στο Antioquia της Κολομβίας. Ο καφές,  ο οποίος πωλείται προς 1.540 δολάρια το μισό κιλό, έχει πλούσια και αρωματική γεύση με νότες μούρων και σοκολάτας.

Ο Black Ivory Coffee  παράγεται στην Ταϊλάνδη και κοστίζει 1000 δολάρια το μισό κιλό. Η διαδικασία παραγωγής του είναι συγκεκριμένη: Οι ελέφαντες της περιοχής τρώνε τους κόκκους καφέ και στη συνέχεια τους αποβάλλουν δια της φυσικής οδού.

Η υψηλή τιμή του καφέ οφείλεται κυρίως  στο γεγονός ότι η παραγωγή του είναι πολύ μικρή σε σχέση με την ποσότητα καφέ που χρειάζεται να καταναλώσουν οι ελέφαντες.

Η συγκεκριμένη ποικιλία καφέ καλλιεργείται στη Γουατεμάλα και προέρχεται από σπάνιους, πλούσιους και μικρούς κόκκους. Έχει αποσπάσει αρκετά διεθνή βραβεία. Πωλείται προς 500 δολάρια το μισό κιλό και ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη και γεμάτη γεύση του.

Το νησί Saint Helena βρίσκεται στη μέση του Ατλαντικού Ωκεανού, περίπου 1,200 μίλια από τη δυτική ακτή της Αφρικής. Ο Ναπολέων Βοναπάρτης ήταν λάτρης του συγκεκριμένου καφέ και μάλιστα τον καλλιεργούσε και ο ίδιος.

O καφές Saint Helena πωλείται μόνο στα Harrod's στο Λονδίνο, στην τιμή των 300 δολαρίων το μισό κιλό. Έχει ιδιαίτερη γεύση με αρωματικούς τόνους καραμέλας και εσπεριδοειδών.

Ο Kopi Luwak παράγεται στην Ινδονησία. Πρόκειται για καφέ που συλλέγεται από τα... περιττώματα της μοσχογαλής (palm civet), ενός μικρού θηλαστικού που μοιάζει με αγριόγατα. Οι λάτρεις του συγκεκριμένου καφέ υποστηρίζουν πως η ιδιαίτερη γεύση του Kopi Luwak, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη ζύμωση που υφίστανται οι κόκκοι του καφέ από τα γαστρικά υγρά του θηλαστικού. Πωλείται προς 250 δολάρια το μισό κιλό.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.