Τα 9 πιο επιτυχημένα ριμέικ που απέφεραν στη Disney 7 δισ. δολάρια

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 9 πιο επιτυχημένα ριμέικ που απέφεραν στη Disney 7 δισ. δολάρια
Η Disney ξέρει πως να βγάλει κέρδος από τη νοσταλγία παλιών αγαπημένων παιδικών ταινιών.

Σε περισσότερα από 7 δισ. δολάρια υπολογίζονται τα κέρδη της Disney από τα ριμέικ παλιών αγαπημένων παιδικών ταινιών, τα τελευταία 9 χρόνια και όπως φαίνεται δεν πρόκειται να σταματήσει σύντομα.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με το CNBC, έχουν ήδη ανακοινωθεί ριμέικς σε ταινίες όπως η Μουλάν, ο Κουασιμόδος και ο Τζακ και η φασολιά.

Με τη νέα ταινία του Βασιλιά των Λονταριών να σαρώνει σε έσοδα αυτή τη στιγμή στις κινηματογραφικές αίθουσες, το TheRichest.gr βρήκε τα υπόλοιπα ριμέικ που απέφεραν τεράστια κέρδη στη Disney.

Δείτε ποια είναι:

Η Πεντάμορφη και το Τέρας κυκλοφόρησε πρώτη φορά στα σινεμά το 1991 και είναι μια από τις πιο αγαπημένες και επιτυχημένες ταινίες, κάτι που «βοήθησε» τo ριμέικ του 2017 να φτάσει στην πρώτη θέση των εισπράξεων. 

Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων έκανε την εμφάνιση της για πρώτη φορά στα σινεμά το 1951. Στην εκδοχή του 2010 όμως, πρωταγωνιστές είναι μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα του Χόλυγουντ, όπως ο Τζόνι Ντεπ και η Αν Χάθαγουέι, ενώ τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Τιμ Μπάρτον. 

Η πρώτη εμφάνιση του μαγικού λυχναριού του «Αλαντίν» στο σινεμά ήταν το 1992. Από τότε πολλά έχουν αλλάξει και περισσότερο από όλα το τζίνι! Η νέα ταινία κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες και ακόμα βρίσκεται σε αρκετές αίθουσες προβολής ανά τον κόσμο. 

Το Βιβλίο της Ζούγκλας είναι μια από τις πιο αγαπημένες παιδικές ιστορίες παγκοσμίως, η οποία ήταν γνωστή ακόμα και πριν γίνει ταινία του 1967. Μάλιστα είναι μια από τις σπάνιες περιπτώσεις που το ριμέικ έγινε πιο αγαπητό από την αρχική ταινία. 

Ο Βασιλιάς των Λιονταριών μετά την προβολή του 1994 έγινε μια από τις ταινίες που είχαν όλοι στα σπίτια τους σε κασέτα... ή dvd. Για το ριμέικ που κυκλοφόρησε στις αρχές Ιουλίου δεν μπορούμε να πούμε πολλά, παρά μόνο πως η Disney αναμένεται να αυξήσει κατά πολύ τα κέρδη της. 

Η «Μαλέφισεντ» ή «Μαγκούφισσα» όπως ήταν το όνομα της ταινίας όταν κυκλοφόρησε το 1959, είχε το πρώτο της ριμέικ το 2014 και σύμφωνα με την Disney σύντομα αναμένεται να δούμε και το sequel. 

56 ολόκληρα χρόνια πέρασαν, μέχρι το 2015, για να αποφασίσει η Disney να προχωρήσει με το ριμέικ της Σταχτοπούτας και τα box office τελικά τη δικαίωσαν. 

Το μακρινό 1939 o Μάγος του Οζ εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις κινηματογραφικές αίθουσες και το 2013 ο Οζ «ο σπουδαίος και δυνατός» επέστρεψε με διαφορετική ιστορία, αλλά με τους ίδιους χαρακτήρες. 

Ο Ντάμπο (το ελεφαντάκι) επέστρεψε φέτος στους κινητογράφους από το 1941 και είναι ένα από τα τρία ριμέικ της Disney που βλέπουμε αυτό το καλοκαίρι στα σινεμά. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:49

Greenpeace: Στο 1% των παραληπτών πηγαίνει το 40% των επιδοτήσεων της ΚΑΠ

23:45

ΗΠΑ: H ICE συνέλαβε τέσσερα παιδιά στη Μινεσότα - Ανάμεσά τους και ένα πεντάχρονο

23:36

Intel: Πτώση 6% της μετοχής μετά το «αδύναμο» guidance για το πρώτο τρίμηνο

23:35

Σικελία: Στα 720 εκατ. ευρώ η αποτίμηση των ζημιών από το κύμα κακοκαιρίας

23:28

Κάρνεϊ προς Τραμπ: Ο Καναδάς υπάρχει, αλλά όχι χάρη στις ΗΠΑ

23:17

Ζελένσκι: Εξασφαλίσαμε συμφωνίες για την ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας στο Νταβός

23:09

Wall Street: Δεύτερη σερί άνοδο μετά την αποκλιμάκωση των απειλών Τραμπ

22:59

Λιβάνιος: Η κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών αποκάλυψε τους σκελετούς στη ντουλάπα

22:41

Γουίτκοφ και Κούσνερ έφθασαν στη Μόσχα για συνομιλίες με τον Πούτιν

22:23

Θετικό πρόσημο στις πωλήσεις κατέγραψε το 2025 το γκρουπ Renault

22:10

Πετρέλαιο: Απώλειες 2% καθώς ο Τραμπ μετριάζει τις απειλές προς Γροιλανδία και Ιράν

22:07

Κλήρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 14,2 εκατ. ευρώ

21:59

Ζελένσκι: Έτοιμο το έγγραφο με τις εγγυήσεις ασφαλείας των ΗΠΑ - Παραμένουν άλυτα εδαφικά ζητήματα

21:54

Τραμπ: «Κτηματομεσίτης εκ φύσεως», παρουσίασε το σχέδιό του για τη «Νέα Γάζα» - Τι αποκάλυψε

21:48

Ο Στάρμερ ανησυχεί για τη συμμετοχή του Πούτιν στο «Συμβούλιο Ειρήνης»

21:45

Χρυσός: Έσπασε και το «φράγμα» των 4.900 δολ. - Συνεχίζουν τα ρεκόρ ασήμι και πλατίνα

21:32

Metron Analysis: Στις 16 μονάδες το προβάδισμα ΝΔ, η δημοφιλία Καρυστιανού

21:10

Τραμπ: Καταφέρθηκε κατά των New York Times μετά τη δημοσίευση δυσμενούς δημοσκόπησης

21:07

Η Ιαπωνία τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 2026

20:56

Τι είναι το «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ - Οι συμμετοχές, το καταστατικό και οι άγνωστοι Χ

20:42

Αλβανία: Το κοινοβούλιο ενέκρινε την πρόταση για συμμετοχή στο Συμβούλιο Ειρήνης

20:31

Κάλας: Οι σχέσεις ΕΕ - ΗΠΑ έχουν υποστεί μεγάλο πλήγμα

20:20

Μητσοτάκης: «Ενωμένη η ΕΕ στο πλευρό Δανίας και Γροιλανδίας» - Η πρότασή του για το Συμβούλιο Ειρήνης

20:10

SpaceX: Τέσσερις αμερικανικές τράπεζες ηγούνται μίας από τις μεγαλύτερες IPO στην ιστορία

20:09

Φρεντέρικσεν: Η Δανία έχει ζητήσει μόνιμη παρουσία του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Αρκτικής

20:03

Μερτς: Ευγνώμων για την αλλαγή στάσης Τραμπ για τη Γροιλανδία - «Παραμένουμε σε επαγρύπνηση» λέει ο Μακρόν

19:54

Τραμπ: Μηνύει JPMorgan και Ντάιμον - Ζητά 5 δισ. δολ. για φερόμενο «debanking»

19:43

Η Δανία σκοπεύει να άρει την απαγόρευση της πυρηνικής ενέργειας

19:36

Viohalco: Νέος πρόεδρος του Δ.Σ. ο Μιχαήλ Στασινόπουλος

19:31

Χατζηδάκης: Υπεύθυνες δηλώσεις αντί πιστοποιητικών για την επιτάχυνση διαδικασιών

gazzetta
gazzetta reader insider insider