Τα 9 πιο επιτυχημένα ριμέικ που απέφεραν στη Disney 7 δισ. δολάρια

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 9 πιο επιτυχημένα ριμέικ που απέφεραν στη Disney 7 δισ. δολάρια
Η Disney ξέρει πως να βγάλει κέρδος από τη νοσταλγία παλιών αγαπημένων παιδικών ταινιών.

Σε περισσότερα από 7 δισ. δολάρια υπολογίζονται τα κέρδη της Disney από τα ριμέικ παλιών αγαπημένων παιδικών ταινιών, τα τελευταία 9 χρόνια και όπως φαίνεται δεν πρόκειται να σταματήσει σύντομα.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με το CNBC, έχουν ήδη ανακοινωθεί ριμέικς σε ταινίες όπως η Μουλάν, ο Κουασιμόδος και ο Τζακ και η φασολιά.

Με τη νέα ταινία του Βασιλιά των Λονταριών να σαρώνει σε έσοδα αυτή τη στιγμή στις κινηματογραφικές αίθουσες, το TheRichest.gr βρήκε τα υπόλοιπα ριμέικ που απέφεραν τεράστια κέρδη στη Disney.

Δείτε ποια είναι:

Η Πεντάμορφη και το Τέρας κυκλοφόρησε πρώτη φορά στα σινεμά το 1991 και είναι μια από τις πιο αγαπημένες και επιτυχημένες ταινίες, κάτι που «βοήθησε» τo ριμέικ του 2017 να φτάσει στην πρώτη θέση των εισπράξεων. 

Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων έκανε την εμφάνιση της για πρώτη φορά στα σινεμά το 1951. Στην εκδοχή του 2010 όμως, πρωταγωνιστές είναι μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα του Χόλυγουντ, όπως ο Τζόνι Ντεπ και η Αν Χάθαγουέι, ενώ τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Τιμ Μπάρτον. 

Η πρώτη εμφάνιση του μαγικού λυχναριού του «Αλαντίν» στο σινεμά ήταν το 1992. Από τότε πολλά έχουν αλλάξει και περισσότερο από όλα το τζίνι! Η νέα ταινία κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες και ακόμα βρίσκεται σε αρκετές αίθουσες προβολής ανά τον κόσμο. 

Το Βιβλίο της Ζούγκλας είναι μια από τις πιο αγαπημένες παιδικές ιστορίες παγκοσμίως, η οποία ήταν γνωστή ακόμα και πριν γίνει ταινία του 1967. Μάλιστα είναι μια από τις σπάνιες περιπτώσεις που το ριμέικ έγινε πιο αγαπητό από την αρχική ταινία. 

Ο Βασιλιάς των Λιονταριών μετά την προβολή του 1994 έγινε μια από τις ταινίες που είχαν όλοι στα σπίτια τους σε κασέτα... ή dvd. Για το ριμέικ που κυκλοφόρησε στις αρχές Ιουλίου δεν μπορούμε να πούμε πολλά, παρά μόνο πως η Disney αναμένεται να αυξήσει κατά πολύ τα κέρδη της. 

Η «Μαλέφισεντ» ή «Μαγκούφισσα» όπως ήταν το όνομα της ταινίας όταν κυκλοφόρησε το 1959, είχε το πρώτο της ριμέικ το 2014 και σύμφωνα με την Disney σύντομα αναμένεται να δούμε και το sequel. 

56 ολόκληρα χρόνια πέρασαν, μέχρι το 2015, για να αποφασίσει η Disney να προχωρήσει με το ριμέικ της Σταχτοπούτας και τα box office τελικά τη δικαίωσαν. 

Το μακρινό 1939 o Μάγος του Οζ εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις κινηματογραφικές αίθουσες και το 2013 ο Οζ «ο σπουδαίος και δυνατός» επέστρεψε με διαφορετική ιστορία, αλλά με τους ίδιους χαρακτήρες. 

Ο Ντάμπο (το ελεφαντάκι) επέστρεψε φέτος στους κινητογράφους από το 1941 και είναι ένα από τα τρία ριμέικ της Disney που βλέπουμε αυτό το καλοκαίρι στα σινεμά. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:46

Ο Κυρ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με την υποψήφια για τη θέση του γγ του ΟΗΕ

18:31

Συνάντηση Μητσοτάκη με την Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ηνωμένου Βασιλείου

18:17

Στην Ολομέλεια την Πέμπτη το νέο πλαίσιο για τη διεύρυνση των επιλογών συμπληρωματικής συνταξιοδοτικής αποταμίευσης

18:06

Η ΕΕ ενεργοποιεί το Copernicus μετά τις πλημμύρες στο Νεπάλ

18:04

UniCredit: Συνάντηση Ορσέλ με τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ για την εξαγορά της Commerzbank

17:52

Η Σουηδία θα υπογράψει συμφωνία ύψους 4,3 δισ. ευρώ για την αγορά τεσσάρων φρεγατών από τη Γαλλία

17:42

Χρηματιστήριο: «Κοιτάζει» με αξιώσεις προς τις 2.700 μονάδες

17:42

Γεωργιάδης για ιό Δυτικού Νείλου: «Αυξημένα τα κρούσματα, αλλά απέχουμε από το κύμα του 2018»

17:27

Διήμερη περιοδεία Μητσοτάκη στη Βόρεια Ελλάδα - Οι σταθμοί

17:13

Η Ουκρανία θα ενισχύσει το μέτωπο του Ντονέτσκ

17:04

Τραμπ για Χαμενεΐ: «Τραυματίστηκε πολύ σοβαρά,αλλά δεν νομίζω ότι είναι νεκρός»

16:56

Τροποποιήσεις δρομολογίων στον Προαστιακό Πάτρας λόγω εργασιών υποδομής

16:55

Ροδούλα: Δρομολογεί επένδυση άνω των 41 εκατ. ευρώ, ζητά «χείρα βοηθείας» από επενδυτικό fund

16:48

Wall Street: Πιέσεις από τον πληθωρισμό - Στο επίκεντρο η Nvidia

16:42

Ιράν και Ομάν συμφώνησαν για τα έσοδα στα Στενά του Ορμούζ

16:23

Συνάντηση Τασούλα με τον πρόεδρο της Βουλής της Ιορδανίας

16:17

Meta: Συμβιβασμός-μαμούθ με τις Πολιτείες των ΗΠΑ για τον εθισμό ανηλίκων στα social media

16:09

Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ ΕΒΕΠ και Νεπάλ για θέσεις εργασίας στην Ελλάδα

15:52

ΗΠΑ: Στο 3,7% ο PCE τον Ιούλιο - Ανάπτυξη 1,5% το β' τρίμηνο

15:50

Ταμείο Ανάκαμψης: Τηλεδιάσκεψη Ελλάδας - Κομισιόν λίγο πριν το τέλος χρόνου

15:44

Bloomberg: Η Nvidia στο επίκεντρο των επενδυτών ενόψει των αποτελεσμάτων

15:38

Νεπάλ: Τουλάχιστον 95 νεκροί από τις πλημμύρες - Ο πρωθυπουργός καλεί τους πολίτες σε ενότητα

15:23

Δήμας: «Παραδίδεται αύριο στους πολίτες η επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά»

15:12

Μιχαηλίδου: «Με τον Προσωπικό Βοηθό αλλάζουμε σελίδα στην κοινωνική πολιτική»

15:11

Ξεκινά το έργο καταγραφής και διαχείρισης της αόρατης περιουσίας του υπουργείου Υγείας

15:04

Καιρός: Επιμένει ο καύσωνας, βοηθούν τα μελτέμια - Ποιες περιοχές θα νιώσουν περισσότερο τη ζέστη

14:52

Παλιά Πόλη Χανίων: Ένα μαγικό ταξίδι στον χρόνο

14:50

Η Ντόλι Πάρτον και η «Jolene»: Η ιστορία που κρύβεται πίσω από το θρυλικό τραγούδι

14:49

Μαρινάκης: «Από τους μουσαμάδες και τα μεγάλα λόγια στα έργα»

14:37

ΔΥΠΑ: Έρχονται 35.000 θέσεις επιδοτούμενης απασχόλησης για γυναίκες, νέους και 50άρηδες


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider