Τα 9 πιο επιτυχημένα ριμέικ που απέφεραν στη Disney 7 δισ. δολάρια

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 9 πιο επιτυχημένα ριμέικ που απέφεραν στη Disney 7 δισ. δολάρια
Η Disney ξέρει πως να βγάλει κέρδος από τη νοσταλγία παλιών αγαπημένων παιδικών ταινιών.

Σε περισσότερα από 7 δισ. δολάρια υπολογίζονται τα κέρδη της Disney από τα ριμέικ παλιών αγαπημένων παιδικών ταινιών, τα τελευταία 9 χρόνια και όπως φαίνεται δεν πρόκειται να σταματήσει σύντομα.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με το CNBC, έχουν ήδη ανακοινωθεί ριμέικς σε ταινίες όπως η Μουλάν, ο Κουασιμόδος και ο Τζακ και η φασολιά.

Με τη νέα ταινία του Βασιλιά των Λονταριών να σαρώνει σε έσοδα αυτή τη στιγμή στις κινηματογραφικές αίθουσες, το TheRichest.gr βρήκε τα υπόλοιπα ριμέικ που απέφεραν τεράστια κέρδη στη Disney.

Δείτε ποια είναι:

Η Πεντάμορφη και το Τέρας κυκλοφόρησε πρώτη φορά στα σινεμά το 1991 και είναι μια από τις πιο αγαπημένες και επιτυχημένες ταινίες, κάτι που «βοήθησε» τo ριμέικ του 2017 να φτάσει στην πρώτη θέση των εισπράξεων. 

Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων έκανε την εμφάνιση της για πρώτη φορά στα σινεμά το 1951. Στην εκδοχή του 2010 όμως, πρωταγωνιστές είναι μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα του Χόλυγουντ, όπως ο Τζόνι Ντεπ και η Αν Χάθαγουέι, ενώ τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Τιμ Μπάρτον. 

Η πρώτη εμφάνιση του μαγικού λυχναριού του «Αλαντίν» στο σινεμά ήταν το 1992. Από τότε πολλά έχουν αλλάξει και περισσότερο από όλα το τζίνι! Η νέα ταινία κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες και ακόμα βρίσκεται σε αρκετές αίθουσες προβολής ανά τον κόσμο. 

Το Βιβλίο της Ζούγκλας είναι μια από τις πιο αγαπημένες παιδικές ιστορίες παγκοσμίως, η οποία ήταν γνωστή ακόμα και πριν γίνει ταινία του 1967. Μάλιστα είναι μια από τις σπάνιες περιπτώσεις που το ριμέικ έγινε πιο αγαπητό από την αρχική ταινία. 

Ο Βασιλιάς των Λιονταριών μετά την προβολή του 1994 έγινε μια από τις ταινίες που είχαν όλοι στα σπίτια τους σε κασέτα... ή dvd. Για το ριμέικ που κυκλοφόρησε στις αρχές Ιουλίου δεν μπορούμε να πούμε πολλά, παρά μόνο πως η Disney αναμένεται να αυξήσει κατά πολύ τα κέρδη της. 

Η «Μαλέφισεντ» ή «Μαγκούφισσα» όπως ήταν το όνομα της ταινίας όταν κυκλοφόρησε το 1959, είχε το πρώτο της ριμέικ το 2014 και σύμφωνα με την Disney σύντομα αναμένεται να δούμε και το sequel. 

56 ολόκληρα χρόνια πέρασαν, μέχρι το 2015, για να αποφασίσει η Disney να προχωρήσει με το ριμέικ της Σταχτοπούτας και τα box office τελικά τη δικαίωσαν. 

Το μακρινό 1939 o Μάγος του Οζ εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις κινηματογραφικές αίθουσες και το 2013 ο Οζ «ο σπουδαίος και δυνατός» επέστρεψε με διαφορετική ιστορία, αλλά με τους ίδιους χαρακτήρες. 

Ο Ντάμπο (το ελεφαντάκι) επέστρεψε φέτος στους κινητογράφους από το 1941 και είναι ένα από τα τρία ριμέικ της Disney που βλέπουμε αυτό το καλοκαίρι στα σινεμά. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:53

Νίκη NYT κατά Τραμπ για την πρόσβαση των δημοσιογράφων στο Πεντάγωνο

23:40

Στα ύψη οι τιμές των πασχαλινών αυγών στις ΗΠΑ παρά την πτώση στο κακάο

23:26

Γαλλία: Έκκληση στις τουρκικές αρχές για δίκαιη δίκη στον Εκρέμ Ιμάμογλου

23:17

«Βουτιά» σχεδόν 10% στην εβδομάδα για τον χρυσό

23:04

Scope Ratings: Αμετάβλητη η αξιολόγηση ΒΒΒ του ελληνικού χρέους, διατηρεί θετικό outlook

23:03

Προκήρυξη για 15 προσλήψεις αξιωματικών Ειδικών Καθηκόντων στην Πυροσβεστική

22:51

Το CBS κλείνει τη ραδιοφωνική ενημερωτική υπηρεσία του και όλοι οι εργαζόμενοι θα απολυθούν

22:40

Κέρδη για το πετρέλαιο την Παρασκευή - Πάνω από τα 112 δολάρια το Brent

22:24

Τριγμοί στη Wall Street λόγω Μέσης Ανατολής - Εβδομαδιαίες απώλειες

22:10

Οι τιμές πετρελαίου που βλέπετε, δεν λένε την πραγματική ιστορία

21:50

Φλωρίδης: Η συνταγματική αναθεώρηση είναι μεγάλη ευκαιρία ανανέωσης και βαθύτερου εκδημοκρατισμού του πολιτικού συστήματος

21:46

Κικίλιας: «Προσπάθεια να εξευρεθούν ευρωπαϊκά κεφάλαια για ανάσχεση των τιμών της ενέργειας»

21:40

Βρετανία: Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008 το κόστος δανεισμού

21:28

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Πρωτοφανή όσα γίνονται στο δικαστήριο της Λάρισας με Κωνσταντοπούλου- Καρυστιανού

21:17

Reuters: «Force majeure» κήρυξε το Ιράκ στις παραδόσεις πετρελαίου

20:55

Λευκός Οίκος: «Οι ΗΠΑ μπορούν να αδρανοποιήσουν το νησί Χαργκ οποιαδήποτε στιγμή»

20:39

«Θρίλερ» για τη μετοχή της Super Micro- «Βουτιά» 30% μετά το κατηγορητήριο για τον ιδρυτή

20:31

ΕΛΓΑ: Αποζημιώσεις στις αρχές Απριλίου - Προϋπόθεση η εξόφληση εισφορών 2025

20:15

Τραμπ: «Ολοκληρώνουμε τους στόχους μας στο Ιράν» - «Πράσινο φως» από Βρετανία στις ΗΠΑ για τις βάσεις

20:13

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την 25η Μαρτίου - Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί

20:02

Helleniq Energy: Αντικαθιστά τα φορτία από τα Στενά του Ορμούζ με άλλους τύπους αργού

19:56

Χωρίς οριστικές αποφάσεις η πρώτη σύσκεψη για το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

19:51

Μνημόνιο Συνεργασίας για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων

19:41

Μητσοτάκης: «Με τη νέα σύλλογική σύμβαση εργασίας στηρίζουμε τους εργαζόμενους στην εστίαση»

19:37

Trastor: Διανομή μερίσματος 0,04 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2025

19:24

Τζιτζικώστας: «Να σταματήσει κάθε ενέργεια για κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ»

19:24

Aktor: Αποχωρεί από Επικεφαλής Στρατηγικής και Επενδυτικών Σχέσεων, ο Λουκάς Καραλής

19:17

ΑΑΔΕ: Ψηφιακή διεκπεραίωση των εξαγωγών μέσω του Αυτοματοποιημένου Συστήματος Εξαγωγών (AES)

19:15

Η σιωπηρή ενεργοποίηση του άρθρου 42.7 - Ανοίγει «παράθυρο» για κοινή ευρωπαϊκή άμυνα;

19:08

Η Κούβα «δεν διαπραγματεύεται» το πολιτικό της σύστημα με τις ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider