Τα 9 πιο επιτυχημένα ριμέικ που απέφεραν στη Disney 7 δισ. δολάρια

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 9 πιο επιτυχημένα ριμέικ που απέφεραν στη Disney 7 δισ. δολάρια
Η Disney ξέρει πως να βγάλει κέρδος από τη νοσταλγία παλιών αγαπημένων παιδικών ταινιών.

Σε περισσότερα από 7 δισ. δολάρια υπολογίζονται τα κέρδη της Disney από τα ριμέικ παλιών αγαπημένων παιδικών ταινιών, τα τελευταία 9 χρόνια και όπως φαίνεται δεν πρόκειται να σταματήσει σύντομα.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με το CNBC, έχουν ήδη ανακοινωθεί ριμέικς σε ταινίες όπως η Μουλάν, ο Κουασιμόδος και ο Τζακ και η φασολιά.

Με τη νέα ταινία του Βασιλιά των Λονταριών να σαρώνει σε έσοδα αυτή τη στιγμή στις κινηματογραφικές αίθουσες, το TheRichest.gr βρήκε τα υπόλοιπα ριμέικ που απέφεραν τεράστια κέρδη στη Disney.

Δείτε ποια είναι:

Η Πεντάμορφη και το Τέρας κυκλοφόρησε πρώτη φορά στα σινεμά το 1991 και είναι μια από τις πιο αγαπημένες και επιτυχημένες ταινίες, κάτι που «βοήθησε» τo ριμέικ του 2017 να φτάσει στην πρώτη θέση των εισπράξεων. 

Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων έκανε την εμφάνιση της για πρώτη φορά στα σινεμά το 1951. Στην εκδοχή του 2010 όμως, πρωταγωνιστές είναι μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα του Χόλυγουντ, όπως ο Τζόνι Ντεπ και η Αν Χάθαγουέι, ενώ τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Τιμ Μπάρτον. 

Η πρώτη εμφάνιση του μαγικού λυχναριού του «Αλαντίν» στο σινεμά ήταν το 1992. Από τότε πολλά έχουν αλλάξει και περισσότερο από όλα το τζίνι! Η νέα ταινία κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες και ακόμα βρίσκεται σε αρκετές αίθουσες προβολής ανά τον κόσμο. 

Το Βιβλίο της Ζούγκλας είναι μια από τις πιο αγαπημένες παιδικές ιστορίες παγκοσμίως, η οποία ήταν γνωστή ακόμα και πριν γίνει ταινία του 1967. Μάλιστα είναι μια από τις σπάνιες περιπτώσεις που το ριμέικ έγινε πιο αγαπητό από την αρχική ταινία. 

Ο Βασιλιάς των Λιονταριών μετά την προβολή του 1994 έγινε μια από τις ταινίες που είχαν όλοι στα σπίτια τους σε κασέτα... ή dvd. Για το ριμέικ που κυκλοφόρησε στις αρχές Ιουλίου δεν μπορούμε να πούμε πολλά, παρά μόνο πως η Disney αναμένεται να αυξήσει κατά πολύ τα κέρδη της. 

Η «Μαλέφισεντ» ή «Μαγκούφισσα» όπως ήταν το όνομα της ταινίας όταν κυκλοφόρησε το 1959, είχε το πρώτο της ριμέικ το 2014 και σύμφωνα με την Disney σύντομα αναμένεται να δούμε και το sequel. 

56 ολόκληρα χρόνια πέρασαν, μέχρι το 2015, για να αποφασίσει η Disney να προχωρήσει με το ριμέικ της Σταχτοπούτας και τα box office τελικά τη δικαίωσαν. 

Το μακρινό 1939 o Μάγος του Οζ εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις κινηματογραφικές αίθουσες και το 2013 ο Οζ «ο σπουδαίος και δυνατός» επέστρεψε με διαφορετική ιστορία, αλλά με τους ίδιους χαρακτήρες. 

Ο Ντάμπο (το ελεφαντάκι) επέστρεψε φέτος στους κινητογράφους από το 1941 και είναι ένα από τα τρία ριμέικ της Disney που βλέπουμε αυτό το καλοκαίρι στα σινεμά. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:50

Οι ρωσικές αρχές εξετάζουν τον αποκλεισμό πρόσβασης στο Telegram από τις αρχές Απριλίου

23:49

Βουλγαρία: Στο τελικό στάδιο ο Κάθετος Διάδρομος Φυσικού Αερίου

23:42

H Warner Bros. προτιμά την πρόταση της Paramount - Ξεκινά η διορία 4 ημερών της Netflix

23:35

Wall Street: Κάτω ο S&P 500 χωρίς τη βοήθεια της Nvidia

23:17

Πετρέλαιο: Άνοδος τιμών εν μέσω κρίσιμων συνομιλιών ΗΠΑ–Ιράν και γεωπολιτικού ρίσκου

23:06

ΟΣΕ: Αποκαταστάθηκε η βλάβη λόγω δολιοφθοράς στα καλώδια τηλεδιοίκησης μεταξύ των σταθμών Πλατέως και Αιγινίου

22:47

Στάση εργασίας στο μετρό μεθαύριο Σάββατο

22:33

Γεραπετρίτης μετά τον Λευκό Οίκο: Στο ανώτατο επίπεδο οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις

22:21

Σταθερός ο χρυσός, με το «βλέμμα» στις συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν

22:02

ebay: Θα περικόψει το 6% του δυναμικού της

21:57

Ρουμανία: Μαχητικά αεροσκάφη σηκώθηκαν για να αναχαιτίσουν ρωσικό drone

21:43

ΕΕΣ: Ο γεωργικός τομέας στην ΕΕ δεν εστιάζει επαρκώς στην καλλιέργεια καινοτομίας

21:39

H Ford ανακαλεί 4 εκατομμύρια οχήματα λόγω σφάλματος λογισμικού

21:29

Deutsche Welle: Επιστολή προς την Bundestag για τη διατήρηση της Ελληνικής Υπηρεσίας

21:16

Γερμανία: Δικαστική απόφαση απαγορεύει την ταξινόμηση της AfD ως «επιβεβαιωμένα ακροδεξιά»

20:59

Μαρινάκης για υποκλοπές: «Η αντιπολίτευση να αποφασίσει αν εμπιστεύεται τη δικαιοσύνη»

20:55

H ΓΣΕΕ καλεί σε συμμετοχή στις συγκεντρώσεις για τη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών

20:33

Η Κομισιόν ζητά από την Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης να ερευνήσει τον Μάντελσον

20:22

Ζαχάροβα: «Μόνο ένας τρελός θα πρότεινε μόνιμη απαγόρευση στο ρωσικό πετρέλαιο»

20:17

Τσίπρας για εξώδικο Γρ. Δημητριάδη: «Ο φόβος αλλάζει στρατόπεδο»

20:11

Ολοκληρώθηκαν με «εξαιρετική» πρόοδο οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ιράν στη Γενεύη

19:59

Απαλαγάκη (ΕΕΤ): Δεν υπάρχει συγκέντρωση τραπεζικού κλάδου στην Ελλάδα

19:55

Οι ΗΠΑ επιβραδύνουν την πώληση των περιουσιακών στοιχείων της ρωσικής Lukoil

19:50

Πίεση για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν- Ο Αραγτσί στο προσκήνιο των διαπραγματεύσεων

19:46

Κέρδη στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε εταιρικά αποτελέσματα

19:42

Οι ενεργειακές συμφωνίες που παρουσιάστηκαν σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο

19:34

Διεκόπη η κεκλεισμένων των θυρών κατάθεση της Χίλαρι Κλίντον για την υπόθεση Έπστιν

19:31

Πολωνία: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα καθορίσει ποιος θα είναι ο «τρίτος πυλώνας» της νέας παγκόσμιας τάξης

19:19

Μαρινάκης: Οι 8 άξονες παρεμβάσεων για την πάταξη του παράνομου στοιχηματισμού

19:15

Καραβίας (Eurobank): Διψήφια αύξηση των κερδών ανά μετοχή και 50% υψηλότερη επιβράβευση μετόχων στην τριετία

gazzetta
gazzetta reader insider insider