Τα 9 πιο επιτυχημένα ριμέικ που απέφεραν στη Disney 7 δισ. δολάρια

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 9 πιο επιτυχημένα ριμέικ που απέφεραν στη Disney 7 δισ. δολάρια
Η Disney ξέρει πως να βγάλει κέρδος από τη νοσταλγία παλιών αγαπημένων παιδικών ταινιών.

Σε περισσότερα από 7 δισ. δολάρια υπολογίζονται τα κέρδη της Disney από τα ριμέικ παλιών αγαπημένων παιδικών ταινιών, τα τελευταία 9 χρόνια και όπως φαίνεται δεν πρόκειται να σταματήσει σύντομα.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με το CNBC, έχουν ήδη ανακοινωθεί ριμέικς σε ταινίες όπως η Μουλάν, ο Κουασιμόδος και ο Τζακ και η φασολιά.

Με τη νέα ταινία του Βασιλιά των Λονταριών να σαρώνει σε έσοδα αυτή τη στιγμή στις κινηματογραφικές αίθουσες, το TheRichest.gr βρήκε τα υπόλοιπα ριμέικ που απέφεραν τεράστια κέρδη στη Disney.

Δείτε ποια είναι:

Η Πεντάμορφη και το Τέρας κυκλοφόρησε πρώτη φορά στα σινεμά το 1991 και είναι μια από τις πιο αγαπημένες και επιτυχημένες ταινίες, κάτι που «βοήθησε» τo ριμέικ του 2017 να φτάσει στην πρώτη θέση των εισπράξεων. 

Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων έκανε την εμφάνιση της για πρώτη φορά στα σινεμά το 1951. Στην εκδοχή του 2010 όμως, πρωταγωνιστές είναι μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα του Χόλυγουντ, όπως ο Τζόνι Ντεπ και η Αν Χάθαγουέι, ενώ τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Τιμ Μπάρτον. 

Η πρώτη εμφάνιση του μαγικού λυχναριού του «Αλαντίν» στο σινεμά ήταν το 1992. Από τότε πολλά έχουν αλλάξει και περισσότερο από όλα το τζίνι! Η νέα ταινία κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες και ακόμα βρίσκεται σε αρκετές αίθουσες προβολής ανά τον κόσμο. 

Το Βιβλίο της Ζούγκλας είναι μια από τις πιο αγαπημένες παιδικές ιστορίες παγκοσμίως, η οποία ήταν γνωστή ακόμα και πριν γίνει ταινία του 1967. Μάλιστα είναι μια από τις σπάνιες περιπτώσεις που το ριμέικ έγινε πιο αγαπητό από την αρχική ταινία. 

Ο Βασιλιάς των Λιονταριών μετά την προβολή του 1994 έγινε μια από τις ταινίες που είχαν όλοι στα σπίτια τους σε κασέτα... ή dvd. Για το ριμέικ που κυκλοφόρησε στις αρχές Ιουλίου δεν μπορούμε να πούμε πολλά, παρά μόνο πως η Disney αναμένεται να αυξήσει κατά πολύ τα κέρδη της. 

Η «Μαλέφισεντ» ή «Μαγκούφισσα» όπως ήταν το όνομα της ταινίας όταν κυκλοφόρησε το 1959, είχε το πρώτο της ριμέικ το 2014 και σύμφωνα με την Disney σύντομα αναμένεται να δούμε και το sequel. 

56 ολόκληρα χρόνια πέρασαν, μέχρι το 2015, για να αποφασίσει η Disney να προχωρήσει με το ριμέικ της Σταχτοπούτας και τα box office τελικά τη δικαίωσαν. 

Το μακρινό 1939 o Μάγος του Οζ εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις κινηματογραφικές αίθουσες και το 2013 ο Οζ «ο σπουδαίος και δυνατός» επέστρεψε με διαφορετική ιστορία, αλλά με τους ίδιους χαρακτήρες. 

Ο Ντάμπο (το ελεφαντάκι) επέστρεψε φέτος στους κινητογράφους από το 1941 και είναι ένα από τα τρία ριμέικ της Disney που βλέπουμε αυτό το καλοκαίρι στα σινεμά. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:31

Δήμας: Πολύ σύντομα η προκήρυξη για το φράγμα Νεστορίου στην Καστοριά

17:30

Έκκληση Τουσκ να μπει τέλος στα εγκλήματα μίσους κατά των Ουκρανών

17:29

ΑΑΔΕ: Τι απαντά για την τραπεζική μεταφορά χρημάτων που φορολογήθηκε ως «δωρεά»

17:26

Χρηματιστήριο: Άντεξε στις διεθνείς πιέσεις με στήριγμα από ΕΕΕ και τράπεζες

17:23

Στενά του Ορμούζ: Πρόταση για εθελοντικά τέλη υπέρ του Ιράν - Στον Λευκό Οίκο ο Ζελένσκι

17:22

Ο Όλυμπος στην UNESCO: Δεν είναι μόνο θέμα προστασίας, αλλά κυρίως αξιοποίησης

17:20

5 σύντομες αποδράσεις από την Αθήνα για να συνδυάσετε μπάνιο και φαγητό

17:17

SpaceX: Υποχωρεί 20% κάτω από την τιμή IPO - Έγιναν «καπνός» 1,2 τρισ. δολ.

17:17

CNBC: Τρεις λόγοι που η Fed δύσκολα θα αυξήσει τα επιτόκια την Τετάρτη

16:59

Wall Street: Μεικτές τάσεις με τον Nasdaq υπό πίεση από το sell off στα τσιπ

16:47

Σεισμός στην Ιαπωνία: Φόβοι για πολλούς νεκρούς κάτω από τα συντρίμμια εμπορικού κέντρου

16:47

Ανεστάλη η λειτουργία των ρωσικών σούπερ μάρκετ Mere στην Ελλάδα - Τι συνέβη

16:46

Η DB engineering & consulting τεχνικός σύμβουλος στην Σιδηρόδρομοι Ελλάδος - Tο αντικείμενο της συνεργασίας

16:46

Μ. Ανατολή: Μαχητικά των ΗΠΑ χρησιμοποίησαν ισραηλινές βάσεις για να πλήξουν το Ιράν

16:38

Τέμπη: Στις 7 Σεπτεμβρίου συνεχίζεται η δίκη - Ένταση σήμερα μετά την απαγγελία κατηγορίας

16:33

ΗΠΑ: Συρρικνώθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο το εμπορικό έλλειμμα τον Ιούνιο

16:25

Συνάντηση Κεφαλογιάννη - Καραμανλή με Σμπώκου για θέματα τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης

16:24

Η Apple εγκαινιάζει πρόγραμμα leasing στα... iPhone - Ο τιμοκατάλογος

16:20

SKY express: Αύξηση κατά 12,3% στη συνολική επιβατική κίνηση το β' τρίμηνο

16:14

Βρετανία: Ξεπέρασαν το Reform UK στις δημοσκοπήσεις οι Εργατικοί μετά από ένα χρόνο

16:13

Τα σκήπτρα της πολυτιμότερης εταιρείας στον κόσμο κρατά η Apple - Ανοίγει η «ψαλίδα» με Nvidia

16:08

Νότια Κορέα: Λευκός φώσφορος διέρρευσε σε αεροπορική βάση των ΗΠΑ

16:00

Τι κρύβεται πίσω από όσους δεν αγχώνονται ποτέ για τη δουλειά τους

15:59

Ταχιάος: Ε65, ΒΟΑΚ, Flyover και Μετρό Θεσσαλονίκης αλλάζουν τον αναπτυξιακό χάρτη της χώρας

15:53

Citi Wealth: Οι βραχυπρόθεσμες κινήσεις χτίζουν τη μακροπρόθεσμη επενδυτική επιτυχία

15:49

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα στον ΑΘΕ λόγω ασφαλτικών εργασιών

15:42

Neptune Maritime Leasing: Η ναυτιλία στο επίκεντρο ενός νέου γεωοικονομικού χάρτη

15:38

UPS: Νίκησαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη, αναβάθμισε το ετήσιο guidance - H απεξάρτηση από την Amazon

15:33

Τα μεγέθη β' τριμήνου της LVMH δεν «πείθουν» για comeback της πολυτέλειας

15:24

Γαλλία - πυρκαγιές: Ανησυχία ενόψει καύσωνα, νέες εκκενώσεις κοινοτήτων στο Μπορντό


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider