Το μεγάλο Φακέλωμα: Η βιογραφία του Σνόουντεν κυκλοφορεί στις 26 Σεπτεμβρίου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το μεγάλο Φακέλωμα: Η βιογραφία του Σνόουντεν κυκλοφορεί στις 26 Σεπτεμβρίου
Στη βιογραφία του, αφηγείται για πρώτη φορά το πώς βοήθησε να φτιαχτεί ένα σύστημα μαζικής επιτήρησης και πώς βίωσε μια κρίση συνείδησης που τον έκανε να αποκαλύψει τα πάντα.

Η αυτοβιογραφία του Έντουαρντ Σνόουντεν, του πρώην διαχειριστή συστημάτων της NSA και της CIA αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο.

Ειδικότερα το βιβλίο με τίτλο «Permanent Record» θα κυκλοφορήσει στις 17 Σεπτεμβρίου στο εξωτερικό ενώ στη χώρα μας θα κυκλοφορήσει λίγες ημέρες μετά - στις 26 Σεπτεμβρίου - από τις Εκδόσεις Ψυχογιός και με τίτλο «Το μεγάλο Φακέλωμα», σε μετάφραση Χρήστου Καψάλη.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Σνόουντεν έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό τον Ιούνιο του 2013 όταν ως διαχειριστής συστημάτων της NSA και της CIA και σε ηλικία 29 ετών, διοχέτευσε στον τύπο απόρρητες πληροφορίες από την NSA σχετικά με τα πρoγράμματα μαζικής παρακολούθησης που εφαρμόζουν οι Αμερικανικές και Βρετανικές κυβερνήσεις. Λίγο πριν τη δημοσίευση χιλιάδων διαβαθμισμένων εγγράφων στις εφημερίδες Guardian και The Washington Post, ο Snowden πέταξε για το Χονγκ Κονγκ ενώ από τις 23 Ιουνίου του ίδιου έτους βρέθηκε στη Μόσχα, με τις ρωσικές αρχές να του παραχωρούν προσωρινό πολιτικό άσυλο ενός έτους, το οποίο παρατάθηκε για τρία επιπλέον χρόνια. Ο Snowden εξακολουθεί να βρίσκεται στη Ρωσία, και σε άγνωστη τοποθεσία, αναζητώντας όμως άσυλο και σε άλλη χώρα.

Στη βιογραφία του, αφηγείται για πρώτη φορά το πώς βοήθησε να φτιαχτεί ένα σύστημα μαζικής επιτήρησης και πώς βίωσε μια κρίση συνείδησης που τον έκανε να αποκαλύψει τα πάντα, με την αμερικανική κυβέρνηση να είναι σε θέση να συγκεντρώνει ακόμη και το παραμικρό τηλεφώνημα, sms και e-mail.

«Ο Edward Snowden αποφάσισε στην ηλικία των 29 ετών να απαρνηθεί το μέλλον του για το καλό της πατρίδας του», είπε ο John Sargent, CEO του Αμερικανού εκδότη του, Macmillan Publishers. «Επέδειξε απίστευτο θάρρος και, είτε αρέσει είτε όχι, είναι από μόνος του μια απίστευτη ιστορία. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κόσμος είναι καλύτερος και “πιο ιδιωτικός" χάρη στις δικές του πράξεις».

Έντουαρντ Σνόουντεν

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider