Ειδήσεις | Διεθνή
03-08-2019 | 16:31

Tα πέντε πιο ακριβά τυριά στον κόσμο

Μοιράσου το
Tα πέντε πιο ακριβά τυριά στον κόσμο

Το therichest. com παρουσιάζει τα πέντε πιο ακριβά και ιδιαίτερα τυριά στον κόσμο.

Τυριά που παράγονται μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές, χρειάζονται χρόνια ωρίμανσης ή απαιτείται ιδιαίτερη τεχνική για την παρασκευή τους, κοστίζουν σχεδόν μια περιουσία.

Το therichest. com παρουσιάζει τα πέντε πιο ακριβά τυριά στον κόσμο.

Πηγή φωτογραφιών: facebook, youtube

 

Το μισό κιλό κοστίζει 600 δολάρια. Θεωρείται ιδιαίτερα σπάνιο και μπορεί να το αγοράσει κανείς μόνο κατόπιν παραγγελίας. Παρασκευάζεται στη Σερβία από γάλα βαλκανικών γαϊδουριών.  Χρειάζονται 25 λίτρα γάλακτος για να παραχθεί μόνο ένα κιλό.

Το τυρί παρασκευάζεται από το γάλα ενός είδους ελαφιού στο Bjurholm της Σουηδίας και θεωρείται σπάνιο. Το μισό κιλό κοστίζει 500 δολάρια.

 

 

 

Ακόμα κι ένα κομμάτι από αυτό το τυρί, μπορεί να κοστίσει 60 δολάρια. Το μισό κιλό κοστίζει περίπου 430 δολάρια. Το κανονικό τυρί Stilton έχει μπλε σημάδια λόγω του συγκεκριμένου τύπου μούχλας που περιέχει. Το  χρυσό Stilton, περιέχει  βρώσιμα φύλλα χρυσού. 

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο ανεξάρτητο παραγωγό τυριών σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Το συγκεκριμένο τυρί παρασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1861. Το μισό κιλό κοστίζει περίπου 200 δολάρια.

Παρασκευάστηκε αρχικά στην Ιταλία και ένας από τους λόγους που είναι τόσο ακριβό είναι ότι μπορεί να χρειαστούν ακόμη και δέκα χρόνια ωρίμανσης. Το μισό κιλό κοστίζει περίπου 150 δολάρια.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.