Διεθνή
28-07-2019 | 09:14

Πέντε συγγραφείς που δεν βρήκαν εκδοτικό οίκο άλλα έγιναν εκατομμυριούχοι

Μοιράσου το
Πέντε συγγραφείς που δεν βρήκαν εκδοτικό οίκο άλλα έγιναν εκατομμυριούχοι

Πρόκειται για συγγραφείς που πλήρωσαν για να εκδώσουν το βιβλίο τους και τελικά έγιναν εκατομμυριούχοι.

Το επάγγελμα του συγγραφέα δεν είναι «σίγουρη επιτυχία», μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που περιμένουν μια ζωή για να γράψουν ένα best seller.

Συνήθως ένας συγγραφέας δέχεται πολλά «όχι» από εκδοτικούς οίκους μέχρι να κλείσει ένα συμβόλαιο για το βιβλίο του.

Υπάρχουν όμως και εκείνοι που, παρά τις απορρίψεις, αποφασίζουν να εκδώσουν το βιβλίο τους με προσωπικά τους έξοδα.

Δείτε ποιοι είναι οι 5 συγγραφείς που κατάφεραν με αυτό τον τρόπο να γίνουν εκατομμυριούχοι:

Είναι μια από τις συγγραφείς με τα μεγαλύτερα έσοδα από πωλήσεις βιβλίων στον κόσμο και η περιουσία της εκτιμάται στα 150 εκατ. δολάρια.

Στην αρχή της καριέρας της, όμως, αναγκάστηκε να κυκλοφορήσει από μόνη της το πρώτο της βιβλίο μέσα από διαδικτυακές πλατφόρμες. Τα βιβλία της έγιναν ταινίες και είναι φυσικά best sellers, παρότι δεν έχουν τις «ευλογίες» των κριτικών βιβλίων.

Ο David Chilton είναι δίασημο τηλεοπτικό πρόσωπο, διάσημος συγγραφέας και έχει περιουσία 20 εκατ. δολαρίων, όμως πολλοί δεν ξέρουν πως στο συγγραφικό του ξεκίνημα αναγκάστηκε να εκδώσει ο ίδιος το βιβλίο του, γιατί δεν έβρισκε εκδοτικό οίκο που να ενδιαφέρεται!

Η Amanda Hocking πέρασε χρόνια προσπαθώντας να εκδωθεί το βιβλίο της και τελικά αποφάσισε να το κυκλοφορήσει ως e-book, επειδή χρειαζόταν άμεσα τα χρήματα. Και τελικά της βγήκε σε καλό.

Η LJ Ross ήταν δικηγόρος και άρχισε να γράφει όταν ήταν σε άδεια εγγυμοσύνης. Ήθελε να εκδώσει το μυθιστόρημα της Holy Islands και ακολούθησε τη συμβουλή του συζύγου της να εκδώσει μόνη της το βιβλίο της. Από τότε έχει πουλήσει περισσότερα από 1 εκατατομμύριο βιβλία.

Το 2008, ο Michael J. Sullivan αποφάσισε να εκδώσει το πρώτο από τη σειρά βιβλίων φαντασίας Riyria Revelations, όμως δεν έβρισκε κανέναν εκδοτικό οίκο που να ενδιαφέρεται. Έτσι αποφάσισε να το εκδώσει μόνος του και πούλησε 90 χιλιάδες αντίτυπα.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.