Ειδήσεις | Διεθνή
28-07-2019 | 18:59

Αυτές οι 5 ιστορικές προσωπικότητες ήταν πιο πλούσιες από τον Τζεφ Μπέζος

Μοιράσου το
Αυτές οι 5 ιστορικές προσωπικότητες ήταν πιο πλούσιες από τον Τζεφ Μπέζος

Και όμως υπάρχουν άνθρωποι που ήταν πλουσιότεροι από τον Τζεφ Μπέζος... αν εφαρμόσουμε τη διαφορά του πληθωρισμού.

Ο Τζεφ Μπέζος είναι το πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο για το 2019, σύμφωνα με την κατάταξη του Forbes.

Ηπεριουσία του ιδρυτή της Amazon εκτιμάται πως φτάει τα 131 δισ. δολάρια, κάτι το οποίο τον κάνει και τον πλουσιότερο άνδρα στην σύγχρονη – παγκόσμια ιστορία!

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πως έχει υπάρξει άνθρωπος με μεγαλύτερη περιουσία, όμως στην πραγματικότητα - αν υπολογίσουμε τον πληθωρισμό - υπήρξαν και άλλοι πολύ πιο πλούσιοι...

Το TheRichest συγκέντρωσε σε μια λίστα τις ιστορικές προσωπικότητες – όλων των εποχών – που είχαν πολύ μεγταλύτερη περιουσία από τον Τζεφ Μπέζος και πόσο θα «άξιζαν» σήμερα:

*Πηγή φωτογραφιών: TheRichest.

Σύμφωνα με πολλούς ιστορικούς ερευνητές ο Μάνσα Μούσα (Mansa Musa) ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος -όλων των εποχών- που έχει υπάρξει στον πλανήτη. Ήταν ο ηγέτης της Δυτικής Αφρικής κατά τον 14ο αιώνα και είναι αδύνατον να εκτιμηθεί η περιουσία του. 

Το βασίλειο του ήταν ο μεγαλύτερος παραγωγός χρυσού εκείνη την περίοδο.

Ο Τζένγκις Χαν (Genghis Khan) ήταν ο ηγέτης της Μογγολικής αυτοκρατορίας κατά τη διάρκεια του 13ου αιώνα. Κατά την περίοδο του θανάτου του Τζένγκις Χαν, η αυτοκρατορία του ήταν η μεγαλύτερη που έχει δει ποτέ ο κόσμος.

Κατά τη διάρκεια της ηγεμονίας του Καίσαρα Αύγουστου (Augustus Caesar) η ρωμαϊκή αυτοκρατορία αντιπροσώπευε το 30% της παγκόσμιας οικονομίας. Ο ίδιος ο Καίσαρας Αύγουστος είχε τεράστια προσωπική περιουσία, όμως είναι αδύνατο να μετρηθεί. Σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς η περιουσία του θα ήταν στην κλίμακα των τρισεκατομμυρίων.

Ο Ακμπάρ (Akbar) ο πρώτος γενήθηκε τον 16ο αιώνα και ήταν γνωστός ως «ο σπουδαιότερος από τους Mughal αυτοκράτοτες στην Ινδία». Κατά τη διάρκεια της ηγεμονίας του, η αυτοκρατορία του αντιπροσώπευε το 25% της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο Άντριου Κάρνεγκι (Andrew Carnegie) ίδρυσε την εταιρεία μετάλων Carnegie Steel. Ήταν ένας αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος, γιος μεταναστών από τη Σκωτία στις ΗΠΑ.

Μετά από μία σειρά επιτυχημένων επενδύσεων και μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, ο Κάρνεγκι δημιούργησε τη δική του εταιρεία και έγινε πάμπλουτος. Επέλεξε όμως να ζήσει λιτά και να δωρήσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του σε φιλανθρωπίες. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.