Οι 10 πιο εμπορικές ταινίες όλων των εποχών

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι 10 πιο εμπορικές ταινίες όλων των εποχών
Το CNBC σε συνεργασία με την εταιρεία μετρήσεων και αναλύσεων Comscore υπολόγισε τις εμπορικότερες ταινίες όλων των εποχών.

H ταινία «Avengers: Endgame» πέρασε και το «Avatar» στο αμερικανικό box office και πλέον είναι επίσημα η πιο επιτυχημένη ταινία όλων των εποχών, με βάση όμως τα σύγχρονα δεδομένα.

Υπάρχει ωστόσο λόγος που η βιομηχανία του κινηματογράφου δεν συγκρίνει την επιτυχία των σύγχρονων ταινιών με εκείνη των παλαιότερων.

Στους υπολογισμούς σχετικά με το πόσο εμπορική είναι μία ταινία, για παράδειγμα, δεν λαμβάνεται υπόψη ο πληθωρισμός, καθώς και διαφορά στις τιμές των εισιτηρίων, τότε και σήμερα.

Το CNBC συνεργάστηκε με τη εταιρεία μετρήσεων και αναλύσεων Comscore και προσπάθησαν χρησιμοποιώντας μια συγκεκριμένη μέθοδο και υπολογίζοντας μία μέση τιμή εισιτηρίου να εκτιμήσουν το αριθμό των εισιτηρίων που θα έκοβε μια ταινία.

Με βάση αυτό τον υπολογισμό, ακολουθούν οι εμπορικότερες ταινίες όλων των εποχών:

Η ταινία «Όσα παίρνει ο άνεμος» επανακυκλοφόρησε τουλάχιστον 7 φορές από το πρώτο της ντεμπούτο το 1939 . Τότε έχει κερδίσει περίπου 203 εκατ. δολάρια.

Ωστόσο η ταινία παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής με αποτέλεσμα τα τελευταία 80 χρόνια να έχει κόψει περισσότερα από 201 εκατ. εισιτήρια.

Με βάση τις σημερινές τιμές θα είχε κέρδη περίπου 1,8 δισ. δολάρια στο box office.

 

Η ταινία επιστημονικής φαντασίας έχει κερδίσει 460,9 εκατ. δολάρια  στο αμερικανικό box office, και έχει επανεκδοθεί τουλάχιστον δύο φορές από το ντεμπούτο της στους κινηματογράφους το 1977.

Τις τελευταίες δεκαετίες, η ταινία έχει κόψει περίπου 178,1 εκατ. εισιτήρια, που ισοδυναμεί με περίπου 1,6 δισ. δολάρια βάσει των σημερινών τιμών.

Η ταινία βγήκε στις αίθουσες δύο φορές, πρώτη φορά  το1965 με έσοδα 158,8 εκατ. δολάρια και άλλη  μία το 2018.

Υπολογίζεται ότι η Μελωδία της Ευτυχίας, η ο ποία κέρδισε 5 Οσκαρ, έκοψε157,2 εκατ. εισιτήρια, είχε δηλαδή κέρδη περίπου 1,41 δισ. δολάρια με βάση τη σημερινή τιμή των εισιτηρίων.

Η ταινία, βραβεύτηκε με τέσσερα Όσκαρ και είχε κέρδη 434,9 εκατ. δολάρια από τότε που βγήκε στις αίθουσες το 1982. Αν και επανακυκλοφόρησε δύο φορές, το 1985 και το 2002, η ταινία είχε τα περισσότερα έσοδα στο ντεμπούτο της.

Ο «Ε.Τ.» έκοψε 147,9 εκατ. εισιτήρια, τα οποία μεταφράζονται σε περίπου 1,33 δισ. δολάρια σε πωλήσεις εισιτηρίων με βάση τη σημερινή μέση τιμή εισιτηρίου.

 

Ο Τιτανικός του Τζέιμς Κάμερον, θεωρείται μία από τις εμπορικότερες ταινίες, καθώς χωρίς να υπολογίζεται ο πληθωρισμός είναι η έκτη πιο κερδοφόρα στις Η.Π.Α. και τρίτη παγκοσμίως.

Η ταινία η οποία έχει επανεκδοθεί δύο φορές, μία φορά σε 3D μορφή και μία για να γιορτάσει την 20ή επέτειό της, έχει συνολικά κέρδη 658,6 εκατ. δολάρια.

Υπολογίζεται ότι ο Τιτανικός έκοψε  περίπου 143,5 εκατ. εισιτήρια. Με βάση τις σημερινές τιμές των εισιτηρίων, η ταινία θα είχε κερδίσει περίπου 1,29 δισ. δολάρια.

Η επική ταινία διάρκειας 3 ωρών και 40 λεπτών βγήκε στις αίθουσες το 1956, είχε έσοδα 65,5 εκατ. δολάρια ενώ έκοψε περίπου 131 εκατ. εισιτήρια.

Προσαρμοσμένη στις σημερινές τιμές των εισιτηρίων, η ταινία θα είχε κερδίσει περίπου 1,18 δισ. δολάρια στο αμερικανικό box office.

Η ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ κυκλοφόρησε το 1975 και συγκέντρωσε 260 εκατ. δολάρια. Όπως και ο «Εξορκιστής» είναι μια από τις έξι ταινίες τρόμου που ήταν υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Υπολογίζεται ότι έκοψε περίπου 128 εκατ. εισιτήρια. Προσαρμοσμένη στις σημερινές τιμές εισιτηρίων, η ταινία θα είχε έσοδα περίπου 1,15 δισ. δολάρια.

Η ταινία Δόκτωρ Ζιβάγκο είχε έσοδα 112,1 εκατ. και απέσπασε 5 βραβεία Όσκαρ.

Κυκλοφόρησε το 1965 και εκτιμάται ότι έκοψε 124,6 εκατ. εισιτήρια. Η ταινία προσαρμοσμένη στις σημερινές τιμές των εισιτηρίων, θα είχε έσοδα περίπου 1,12 δισ. δολάρια στο box office.

Μία από τις μόλις έξι ταινίες τρόμου που ήταν υποψήφιες για το Οσκαρ καλύτερης ταινίας, «Ο εξορκιστής» έχει ξεπεράσει τα 232,9 εκατ.  δολάρια μετά  το ντεμπούτο του, το 1973.

Η ταινία επανακυκλοφόρησε το 2000 και το 2010 με νέες σκηνές. Με βάση τις σημερινές τιμές των εισιτηρίων, «ο Εξορκιστής», ο οποίος έκοψε περίπου 116,5 εκατ. εισιτήρια, θα έσοδα περίπου 1,04 δισ. δολάρια.

Η ταινία κυκλοφόρησε το 1937 και ήταν η πρώτη μεγάλου μήκους παραγωγή της Disney. Επανακυκλοφόρησε άλλες τρεις φορές κι έχει συγκεντρώσει περισσότερα χρήματα από όσα στην πρώτη της κυκλοφορία. Συνολικά έχει φτάσει περίπου τα 184,9 εκατ. δολάρια στο box office.

Η Comscore διαπίστωσε ότι από το ντεμπούτο της έχουν πωληθεί περίπου 109 εκατομμύρια εισιτήρια. Με τη σημερινή μέση τιμή εισιτηρίου, η ταινία θα είχε συγκεντρώσει σχεδόν 1 δισ. δολάρια στις ΗΠΑ.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:31

Ουκρανία: Πάνω από ένα εκατ. νοικοκυριά χωρίς ηλεκτροδότηση στο Κίεβο λόγω των ρωσικών επιδρομών

20:20

Πούτιν: Αν το Κίεβο δεν επιθυμεί να επιλύσει το ζήτημα ειρηνικά η Ρωσία θα επιτύχει τους στόχους της με χρήση βίας

20:08

Τρεις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης νότια της Κρήτης

20:02

Ιράν: Οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και οι Ευρωπαίοι διεξάγουν «ολοκληρωτικό πόλεμο» εναντίον του Ιράν

19:44

Ανασύρθηκαν με ελικόπτερο οι σοροί των 4 ορειβατών από τα Βαρδούσια

19:30

Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια: Οι ανατροπές στην Περιφέρεια

19:22

Ρωσία: Παρατείνει την προσωρινή απαγόρευση εξαγωγών βενζίνης έως τον Φεβρουάριο

19:11

ΣΥΡΙΖΑ: Οι αγρότες δεν πρόκειται να ξεγελαστούν από τα χυδαία ψέματα των υπουργών και των βουλευτών της ΝΔ

18:32

Ταϊβάν: Υποθαλάσσιος σεισμός 7 βαθμών σε περιοχή στα βορειοανατολικά της νήσου

18:03

Κίνα: Το Πεκίνο χαιρετίζει τη συμφωνία εκεχειρίας Καμπότζης-Ταϊλάνδης, σχεδιάζει συνομιλίες

17:49

Συνάντηση Νετανιάχου-Τραμπ τη Δευτέρα στη Φλόριντα

17:43

Βουλευτικές εκλογές διεξάγονται την Κυριακή στο Κόσοβο

16:53

Εκπρόσωποι 18 αγροτικών μπλόκων ζητούν κοινή κάθοδο, συμπόρευση και διάλογο με την κυβέρνηση

16:29

Ελβετία: Ο αρχηγός των ΕΔ λέει ότι η χώρα του δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της απέναντι σε μια γενικευμένη επίθεση

16:17

WindEurope: Οι ΑΠΕ εξοικονομούν ποσό ίσο με τη δαπάνη για υγειονομική περίθαλψη

16:06

Χρηστίδης: Η κυβέρνηση καθυστερεί τις πληρωμές και επιχειρεί να ρίξει το φταίξιμο στους απλήρωτους αγρότες

15:55

Βόλτα στην Καστροπολιτεία των Ιωαννίνων

15:45

Κίνα: Αναθεωρεί τον νόμο για το εξωτερικό εμπόριο για τη διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων

15:32

Τσατραφύλλιας: Η κλιματική κρίση είναι ήδη παρούσα στη Μεσόγειο

15:26

Φάκελο με αιτήματα παρέδωσαν στον Κ. Τσιάρα εκπρόσωποι αγροτών από την Κορινθία

15:15

RND: Νέα ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό

15:05

DW: 2025, η χρονιά που άλλαξε την Ευρώπη

14:50

Alpha Bank- Η ελληνική οικονομία το 2026: Επιδόσεις, προκλήσεις και κίνδυνοι

14:16

Ομάδα εργασίας στο υπουργείο Ανάπτυξης για την εφαρμογή του Net Zero Industry Act

14:00

Τι έρχεται για 2+1 mega Logistics Parks - Επιχειρηματικά Κέντρα αξίας 1 δισ. σε Αττική/Θεσσαλονίκη

13:58

Σδούκου: Κυβέρνηση και αγρότες δεν είναι αντίπαλοι

13:53

Κοντογεώργης: Η κυβέρνηση θα διατηρήσει ισχυρή τη σχέση με τους αγρότες

13:42

Λέκκας: Οι πλημμύρες στην Αττική δεν οφείλονται μόνο στη βροχή

13:36

Μπλόκα: Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αγρότες της Νίκαιας – Ποιους δρόμους κλείνουν σήμερα

13:21

Βραζιλία: Υπό δικαστικό έλεγχο η Κεντρική Τράπεζα για την εκκαθάριση τράπεζας

gazzetta
gazzetta reader insider insider