Τα 10 πιο ακριβά παιχνίδια όλων των εποχών

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 10 πιο ακριβά παιχνίδια όλων των εποχών
Υπάρχουν τα ακριβά συλλεκτικά παιχνίδια και υπάρχουν και τα – πιο ακριβά - μοναδικά παιχνίδια!

Η τιμή ενός κλασικού παιχνιδιού αυξάνεται, συνήθως όταν πρόκειται για ένα παλιό παιχνίδι που έχει αποκτήσει πλέον συλλεκτική αξία ή για ένα «παιχνίδι» τελευταίας τεχνολογίας.

Υπάρχουν όμως και αυτά τα παιχνίδια που δημιουργήθηκαν για να μπουν κατευθείαν σε μουσειακές προθήκες, καθώς είναι ξεκάθαρα έργα τέχνης.

Και τις περισσότερες φορές οι τιμές τους αγγίζουν... εκατομμύρια!

Το The Richest συγκέντρωσε σε μια λίστα τα πιο ακριβά παιχνίδια όλων των εποχών:

*Πηγή φωτογραφιών TheRichest.com

Ένα κουκλόσπιτι στην μορφή κάστρου θα έκανε τα περισσότερα παιδιά που έπαιζαν με κούκλες να «πετάξουν» από τη χαρά τους, όμως τι γίνεται με ένα κουκλόσπιτι που κοστίζει περισσότερα από 8 εκατ. δολάρια και πήρε περίπου 13 χρόνια για να φτιαχτεί;

Σύμφωνα με το The Richest, ο λόγος που αυτό το κουκλόσπιτο είναι τόσο ακριβό, είναι γιατί για να κατασκευαστεί, δούλεψαν μερικοί από τους καλύτερους αρχιτέκτονες, γλύπτες και μηχανικοί του κόσμου!

Πρόκειται για μια κούκλα που μπορεί να κινεί τα χέρια και τον κορμό της. Είναι ντυμένη με ρούχα που θυμίζουν Αναγέννηση και είναι στολισμένα με χρυσό και μαργαριτάρια. Η κίνηση της οφείλεται σε έναν πολύ προσεκτικά σχεδιασμένα μηχανισμό που δεν απαιτεί μπαταρίες ή ρεύμα για να δουλέψει. Ο κάτοχος της, μάλιστα, μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα μικροσκοπικό χρυσό κλειδί για να την κάνει να παίξει κλασική μουσική!

Η Madame Alexander Eloise είναι μια συλλεκτική κούκλα που είναι φτιαγμένη ειδικά για όσους λατρεύουν τα ψώνια και την πολυτέλεια. Για την ακρίβεια υπάρχουν μόνο 5 τέτοιες κούκλες σε ολόκληρο τον κόσμο!

Τα ρούχα της είναι Christian Dior, η γούνα της Oscar de la Renta, τα αξεσουάρ της είναι Katherine Baumann και τα κρύσταλλα είναι Swarovski. Ενώ, τη στολίζουν και διαμάντια 9 καρατίων.

Υπάρχει μια μινιατούρα ενός αυτοκινήτου Lamborghini που κοστίζει περίπου 10 φορές περισσότερο από το κανονικό αυτοκίνητο! Και δεν είναι κάποιο από τα οικονομικά...

Ο Γερμανός μηχανικός Ρόμπερτ Γκούλπεν αποφάσισε να δημιουργήσει μια μινιατούρα του αγαπημένου του τετράτροχου και για να το κάνει, χρησιμοποίησε χρυσό, διαμάντια και πλατίνα.

Ακόμα και όσοι δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τα παιχνίδια που παίζονται με μπάλα, είτε αυτό είναι ποδόσφαιρο, είτε οτιδήποτε άλλο, λίγοι είναι εκείνοι που δεν θα ήθελαν να έχουν στην κατοχή τους τη συγκεκριμένη μπάλα ποδοσφαίρου.

Και ο λόγος δεν είναι άλλος από τα 6.620 λευκά και τα 2.640 μαύρα διαμάντια που τη στολίζουν!

Αυτός ο κύβος του Ρούμπικ έχει δικό του «όνομα» και λέγεται Masterpiece. Ο συγκεκριμένος κύβος δεν είναι φτιαγμένος από πλαστικό ή ξύλο όπως οι περισσότεροι της αγοράς αλλά από πολύτιμους λίθους όπως σμαράγδια, ρουμπίνια και αμέθυστο!

Ο Masterpiece σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε για την επέτειο των 15 ετών του κύβου από τον Φρεντ Κουεγιάρ, της διάσημης εταιρείας επεξεργασίας διαμαντιών Diamond Cutters International.

Αυτό που κάνει το συγκεκριμένο «αρκουδάκι» να διαφέρει από όλα τα υπόλοιπα – και να ανεβάζει την τιμή του πάνω από τα 2 εκατ. δολάρια – είναι ότι είναι ντυμένο από την κορυφή μέχρι τα... αξεσουάρ με πολυτελή Louis Vuitton, ειδικά φτιαγμένα για αυτή τη συλλεκτική έκδοση.

Φτιαγμένο από χρυσό 18 καρατίων και «στολισμένο» με 165 πολύτιμους λίθους, αυτό το επιτραπέζιο χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Τα ζάρια από μόνα τους κοστίζουν 100.000 δολάρια και έχουν 42 διαμάντια!

Είναι ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια των κοριτσιών εδώ και δεκαετίες. Όμως δεν είναι πολλά τα παιδιά που είχαν μια κούκλα με πραγματικό διαμάντι στα «αξεσουάρ» της. Αυτή η Barbie, η οποία λέγεται «η Stefano Canturi Barbie» ή «η Barbie με το διαμάντι», φοράει ένα μαύρο βραδινό φόρεμα και ένα ροζ κολιέ με διαμάντι στο λαιμό της!

Αυτό δεν είναι το μικρό παιχνίδι που έπαιζαν τα περισσότερα παιδιά της δεκαετίας του '90.

Είναι φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από χρυσό 18 καρατίων και διαμάντια και δημιουργήθηκε από την εταιρεία Asprey of London το 2006 για την επέτειο των 17ων γενεθλίων της παιχνιδομηχανής!

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:20

Συμφωνία για την κατασκευή drones πρότεινε ο Ζελέσνκι στην Ολλανδία

19:09

Reuters: Αναθεώρηση επί τα χείρω για τη γερμανική ανάπτυξη το 2026 και 2027

18:57

CrediaBank: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 100.000 ευρώ μέσω κεφαλαιοποίησης με δωρεάν διάθεση μετοχών

18:44

Τραμπ: Ισραήλ και Λίβανος συμφώνησαν σε 10ήμερη κατάπαυση πυρός

18:34

Θεμιστοκλέους: «Η Ελλάδα από τις πρώτες χώρες της ΕΕ που εφαρμόζουν μέτρα προστασίας των ανηλίκων στα social media»

18:19

ΝΔ: Νέος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ο Δημήτρης Μαρκόπουλος

18:14

Επίθεση σε σχολείο στην Τουρκία: Νέα στοιχεία για τον δράστη

18:13

Εγκαίνια της νέας γέφυρας στο Αλιγαρόρεμα παρουσία Δήμα

18:07

Χρηματιστήριο Αθηνών: Τράπεζες και ΔΕΗ πίεσαν τον Γενικό Δείκτη

17:55

Κομισιόν: Διατάζει τη Meta να αποκαταστήσει τον αποκλεισμό βοηθών ΤΝ από το WhatsApp

17:43

Η Lufthansa βάζει λουκέτο στη θυγατρική της CityLine σχεδόν δύο χρόνια νωρίτερα

17:40

Axios: Πιθανή μια εκεχειρία στον Λίβανο απόψε - Επικοινωνία Τραμπ με Αούν

17:40

Fais Group: Επαναλειτουργεί το πλήρως ανανεωμένο κατάστημα Manmgo στο River West

17:38

Ολλανδία: Η KLM ακυρώνει 160 πτήσεις τον επόμενο μήνα λόγω αύξησης του κόστους των καυσίμων

17:34

SOS από τον μεγαλύτερο παραγωγό σοκολάτας στον κόσμο - Κατακρημνίζεται η τιμή του κακάο

17:33

Ιράν: Τουλάχιστον δύο υπερτάνκερ πέρασαν τα Στενά του Ορμούζ με προορισμό το Ιράκ

17:30

ΥΠΑΜ Ισραήλ: «Αν το Ιράν απορρίψει την αμερικανική πρόταση, θα οδηγηθεί στην άβυσσο»

17:29

Ο Όρμπαν δεν θα παραστεί στην τελευταία του Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

17:28

Lidl Ελλάς: Μειώσεις τιμών σε 300 προϊόντα καθημερινής ανάγκης

17:10

"ReconKering": Η Kering παρουσίασε το στρατηγικό σχέδιό της για να αναγεννήσει τη Gucci

17:06

Κομισιόν: Η Google θα πρέπει να μοιράζεται δεδομένα των μηχανών αναζήτησης με τρίτους

17:04

Βερολίνο: «Ναι» σε μέτρα 3,8 δισ. ευρώ για το ενεργειακό κόστος στη βιομηχανία

16:54

Γερμανία: Μειώνονται οι επιχειρήσεις που σχεδιάζουν επενδύσεις στις ΗΠΑ

16:46

Wall Street: Χωρίς φρένα ο S&P 500 - Χτυπά νέο ρεκόρ

16:34

Ελληνικό Μετρό: Τα έργα για τη Γραμμή 4 δεν δημιουργούν πρόβλημα ασφάλειας ή μόνιμης ρύπανσης

16:26

Πενταετής στρατηγική συνεργασία Stellantis - Microsoft με έμφαση στο AI

16:24

Στον πρόεδρο Ζελένσκι και τον ουκρανικό λαό απονεμήθηκε το βραβείο Ρούζβελτ

16:17

Gen Z managers: Η νέα γενιά προϊσταμένων είναι πιο ανθρώπινη - Είναι και πιο αποτελεσματική;

16:13

ΗΠΑ: Νέα πτώση στις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας

16:00

Μυτιλήνη: Διακόπτονται μέχρι τις 22 Απριλίου τα δρομολόγια από Aϊβαλί

gazzetta
gazzetta reader insider insider