Τα 10 πιο ακριβά παιχνίδια όλων των εποχών

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 10 πιο ακριβά παιχνίδια όλων των εποχών
Υπάρχουν τα ακριβά συλλεκτικά παιχνίδια και υπάρχουν και τα – πιο ακριβά - μοναδικά παιχνίδια!

Η τιμή ενός κλασικού παιχνιδιού αυξάνεται, συνήθως όταν πρόκειται για ένα παλιό παιχνίδι που έχει αποκτήσει πλέον συλλεκτική αξία ή για ένα «παιχνίδι» τελευταίας τεχνολογίας.

Υπάρχουν όμως και αυτά τα παιχνίδια που δημιουργήθηκαν για να μπουν κατευθείαν σε μουσειακές προθήκες, καθώς είναι ξεκάθαρα έργα τέχνης.

Και τις περισσότερες φορές οι τιμές τους αγγίζουν... εκατομμύρια!

Το The Richest συγκέντρωσε σε μια λίστα τα πιο ακριβά παιχνίδια όλων των εποχών:

*Πηγή φωτογραφιών TheRichest.com

Ένα κουκλόσπιτι στην μορφή κάστρου θα έκανε τα περισσότερα παιδιά που έπαιζαν με κούκλες να «πετάξουν» από τη χαρά τους, όμως τι γίνεται με ένα κουκλόσπιτι που κοστίζει περισσότερα από 8 εκατ. δολάρια και πήρε περίπου 13 χρόνια για να φτιαχτεί;

Σύμφωνα με το The Richest, ο λόγος που αυτό το κουκλόσπιτο είναι τόσο ακριβό, είναι γιατί για να κατασκευαστεί, δούλεψαν μερικοί από τους καλύτερους αρχιτέκτονες, γλύπτες και μηχανικοί του κόσμου!

Πρόκειται για μια κούκλα που μπορεί να κινεί τα χέρια και τον κορμό της. Είναι ντυμένη με ρούχα που θυμίζουν Αναγέννηση και είναι στολισμένα με χρυσό και μαργαριτάρια. Η κίνηση της οφείλεται σε έναν πολύ προσεκτικά σχεδιασμένα μηχανισμό που δεν απαιτεί μπαταρίες ή ρεύμα για να δουλέψει. Ο κάτοχος της, μάλιστα, μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα μικροσκοπικό χρυσό κλειδί για να την κάνει να παίξει κλασική μουσική!

Η Madame Alexander Eloise είναι μια συλλεκτική κούκλα που είναι φτιαγμένη ειδικά για όσους λατρεύουν τα ψώνια και την πολυτέλεια. Για την ακρίβεια υπάρχουν μόνο 5 τέτοιες κούκλες σε ολόκληρο τον κόσμο!

Τα ρούχα της είναι Christian Dior, η γούνα της Oscar de la Renta, τα αξεσουάρ της είναι Katherine Baumann και τα κρύσταλλα είναι Swarovski. Ενώ, τη στολίζουν και διαμάντια 9 καρατίων.

Υπάρχει μια μινιατούρα ενός αυτοκινήτου Lamborghini που κοστίζει περίπου 10 φορές περισσότερο από το κανονικό αυτοκίνητο! Και δεν είναι κάποιο από τα οικονομικά...

Ο Γερμανός μηχανικός Ρόμπερτ Γκούλπεν αποφάσισε να δημιουργήσει μια μινιατούρα του αγαπημένου του τετράτροχου και για να το κάνει, χρησιμοποίησε χρυσό, διαμάντια και πλατίνα.

Ακόμα και όσοι δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τα παιχνίδια που παίζονται με μπάλα, είτε αυτό είναι ποδόσφαιρο, είτε οτιδήποτε άλλο, λίγοι είναι εκείνοι που δεν θα ήθελαν να έχουν στην κατοχή τους τη συγκεκριμένη μπάλα ποδοσφαίρου.

Και ο λόγος δεν είναι άλλος από τα 6.620 λευκά και τα 2.640 μαύρα διαμάντια που τη στολίζουν!

Αυτός ο κύβος του Ρούμπικ έχει δικό του «όνομα» και λέγεται Masterpiece. Ο συγκεκριμένος κύβος δεν είναι φτιαγμένος από πλαστικό ή ξύλο όπως οι περισσότεροι της αγοράς αλλά από πολύτιμους λίθους όπως σμαράγδια, ρουμπίνια και αμέθυστο!

Ο Masterpiece σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε για την επέτειο των 15 ετών του κύβου από τον Φρεντ Κουεγιάρ, της διάσημης εταιρείας επεξεργασίας διαμαντιών Diamond Cutters International.

Αυτό που κάνει το συγκεκριμένο «αρκουδάκι» να διαφέρει από όλα τα υπόλοιπα – και να ανεβάζει την τιμή του πάνω από τα 2 εκατ. δολάρια – είναι ότι είναι ντυμένο από την κορυφή μέχρι τα... αξεσουάρ με πολυτελή Louis Vuitton, ειδικά φτιαγμένα για αυτή τη συλλεκτική έκδοση.

Φτιαγμένο από χρυσό 18 καρατίων και «στολισμένο» με 165 πολύτιμους λίθους, αυτό το επιτραπέζιο χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Τα ζάρια από μόνα τους κοστίζουν 100.000 δολάρια και έχουν 42 διαμάντια!

Είναι ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια των κοριτσιών εδώ και δεκαετίες. Όμως δεν είναι πολλά τα παιδιά που είχαν μια κούκλα με πραγματικό διαμάντι στα «αξεσουάρ» της. Αυτή η Barbie, η οποία λέγεται «η Stefano Canturi Barbie» ή «η Barbie με το διαμάντι», φοράει ένα μαύρο βραδινό φόρεμα και ένα ροζ κολιέ με διαμάντι στο λαιμό της!

Αυτό δεν είναι το μικρό παιχνίδι που έπαιζαν τα περισσότερα παιδιά της δεκαετίας του '90.

Είναι φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από χρυσό 18 καρατίων και διαμάντια και δημιουργήθηκε από την εταιρεία Asprey of London το 2006 για την επέτειο των 17ων γενεθλίων της παιχνιδομηχανής!

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

00:05

Fitch: Αμετάβλητη η αξιολόγηση «ΒΒΒ» για την Ελλάδα

23:58

Έρευνα του Κολούμπια εντόπισε σχεδόν 3.000 επιστημονικές δημοσιεύσεις με ψευδείς παραπομπές

23:47

Λίβανος: Τουλάχιστον 10 νεκροί εξαιτίας ισραηλινών πληγμάτων

23:41

Ζελένσκι: Διατάσσει τον στρατό να μην επιτεθεί στην παρέλαση της Κόκκινης Πλατείας για την «Ημέρα της Νίκης»

23:27

Μέχρι το 2060 ο αναπαραγωγικός πληθυσμός της Ελλάδας θα έχει μειωθεί κατά 35% - Τα παράδειγμα Ιθάκης και Γιαννιτσών

23:19

Wall Street: Το deal Intel-Apple ώθησε σε νέα ρεκόρ Nasdaq και S&P 500

22:59

Γερμανία: Χιλιάδες μαθητές διαδηλώνουν κατά της στρατιωτικής θητείας

22:41

Πετρέλαιο: Άνοδος την Παρασκευή μετά τα νέα πλήγματα, πτώση όμως 6% στην εβδομάδα

22:26

Τραμπ: Το αεροσκάφος που του δώρισε το Κατάρ θα είναι έτοιμο την 4η Ιουλίου

22:05

Εβδομαδιαία κέρδη άνω του 2% για τον χρυσό

21:57

Κυρανάκης: «Αυστηρά πρόστιμα σε εταιρείες που πωλούν πατίνια εκτός προδιαγραφών»

21:40

«Ευκαιρία εξίσου πολύτιμη με την ατομική βόμβα τα Στενά» λέει σύμβουλος του Χαμενεΐ

21:30

Ο Τραμπ ανακοίνωσε τριήμερη εκεχειρία στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας - Επιβεβαιώνουν Μόσχα και Κίεβο

21:27

Circana: Άνοδος 6,9% στις πωλήσεις των σούπερ μάρκετ το α’ τρίμηνο

21:08

Βρετανία: Εκλογική συντριβή για τους Εργατικούς στην Ουαλία

21:04

Intel: «Εκτοξεύεται» 15% η μετοχή μετά την προκαταρκτική συμφωνία με την Apple

20:58

Η ΕΕ αύξησε τις εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία στις αρχές του 2026

20:25

Ο Μητσοτάκης συνεχάρη τον Βούλγαρο πρωθυπουργό για την ανάληψη των καθηκόντων του

20:06

BBC: Αυτές είναι οι εταιρείες που θησαυρίζουν από τον πόλεμο στο Ιράν

20:02

ΗΠΑ: Δικαστικό «όχι» στον ανασχεδιασμό του εκλογικού χάρτη της Βιρτζίνια - Τραμπ: «Τεράστια νίκη»

19:53

Η Ουάσινγκτον δηλώνει έτοιμη να μεσολαβήσει για Ουκρανία: Θετική συνομιλία Ρούμπιο - Μελόνι

19:44

Γεωργιάδης: Θα παραδώσουμε ένα καλύτερο ΕΣΥ από αυτό που παραλάβαμε

19:35

«Θηλιά» η ακρίβεια λέει το 72% των Ελλήνων - Αρνητική πρωτιά στην ΕΕ

19:26

Τι απαντά η Fraport στη Ryanair: «Αβάσιμες και καθ’ ολοκληρία προσχηματικές αιτιάσεις»

19:20

Δεύτερη εβδομάδα κερδών στις ευρωαγορές

19:19

Χεζμπολάχ: Στοχοθετήσαμε στρατιωτική βάση στο βόρειο Ισραήλ

19:10

Δανία: «Ναυάγιο» στις συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης - Πλήγμα για την πρωθυπουργό Φρεντέρικσεν

19:03

Σαουδική Αραβία: Απαγόρευσε στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν βάσεις και εναέριο χώρο για στρατιωτικές επιχειρήσεις

18:57

Κυρανάκης - Ταχιάος: Νωρίτερα το πρώτο δρομολόγιο του Μετρό Θεσσαλονίκης

18:56

ElvalHalkor: Ένατη περίοδος εκτοκισμού ομολογιακού δανείου

gazzetta
gazzetta reader insider insider