Τα 10 πιο ακριβά παιχνίδια όλων των εποχών

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 10 πιο ακριβά παιχνίδια όλων των εποχών
Υπάρχουν τα ακριβά συλλεκτικά παιχνίδια και υπάρχουν και τα – πιο ακριβά - μοναδικά παιχνίδια!

Η τιμή ενός κλασικού παιχνιδιού αυξάνεται, συνήθως όταν πρόκειται για ένα παλιό παιχνίδι που έχει αποκτήσει πλέον συλλεκτική αξία ή για ένα «παιχνίδι» τελευταίας τεχνολογίας.

Υπάρχουν όμως και αυτά τα παιχνίδια που δημιουργήθηκαν για να μπουν κατευθείαν σε μουσειακές προθήκες, καθώς είναι ξεκάθαρα έργα τέχνης.

Και τις περισσότερες φορές οι τιμές τους αγγίζουν... εκατομμύρια!

Το The Richest συγκέντρωσε σε μια λίστα τα πιο ακριβά παιχνίδια όλων των εποχών:

*Πηγή φωτογραφιών TheRichest.com

Ένα κουκλόσπιτι στην μορφή κάστρου θα έκανε τα περισσότερα παιδιά που έπαιζαν με κούκλες να «πετάξουν» από τη χαρά τους, όμως τι γίνεται με ένα κουκλόσπιτι που κοστίζει περισσότερα από 8 εκατ. δολάρια και πήρε περίπου 13 χρόνια για να φτιαχτεί;

Σύμφωνα με το The Richest, ο λόγος που αυτό το κουκλόσπιτο είναι τόσο ακριβό, είναι γιατί για να κατασκευαστεί, δούλεψαν μερικοί από τους καλύτερους αρχιτέκτονες, γλύπτες και μηχανικοί του κόσμου!

Πρόκειται για μια κούκλα που μπορεί να κινεί τα χέρια και τον κορμό της. Είναι ντυμένη με ρούχα που θυμίζουν Αναγέννηση και είναι στολισμένα με χρυσό και μαργαριτάρια. Η κίνηση της οφείλεται σε έναν πολύ προσεκτικά σχεδιασμένα μηχανισμό που δεν απαιτεί μπαταρίες ή ρεύμα για να δουλέψει. Ο κάτοχος της, μάλιστα, μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα μικροσκοπικό χρυσό κλειδί για να την κάνει να παίξει κλασική μουσική!

Η Madame Alexander Eloise είναι μια συλλεκτική κούκλα που είναι φτιαγμένη ειδικά για όσους λατρεύουν τα ψώνια και την πολυτέλεια. Για την ακρίβεια υπάρχουν μόνο 5 τέτοιες κούκλες σε ολόκληρο τον κόσμο!

Τα ρούχα της είναι Christian Dior, η γούνα της Oscar de la Renta, τα αξεσουάρ της είναι Katherine Baumann και τα κρύσταλλα είναι Swarovski. Ενώ, τη στολίζουν και διαμάντια 9 καρατίων.

Υπάρχει μια μινιατούρα ενός αυτοκινήτου Lamborghini που κοστίζει περίπου 10 φορές περισσότερο από το κανονικό αυτοκίνητο! Και δεν είναι κάποιο από τα οικονομικά...

Ο Γερμανός μηχανικός Ρόμπερτ Γκούλπεν αποφάσισε να δημιουργήσει μια μινιατούρα του αγαπημένου του τετράτροχου και για να το κάνει, χρησιμοποίησε χρυσό, διαμάντια και πλατίνα.

Ακόμα και όσοι δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τα παιχνίδια που παίζονται με μπάλα, είτε αυτό είναι ποδόσφαιρο, είτε οτιδήποτε άλλο, λίγοι είναι εκείνοι που δεν θα ήθελαν να έχουν στην κατοχή τους τη συγκεκριμένη μπάλα ποδοσφαίρου.

Και ο λόγος δεν είναι άλλος από τα 6.620 λευκά και τα 2.640 μαύρα διαμάντια που τη στολίζουν!

Αυτός ο κύβος του Ρούμπικ έχει δικό του «όνομα» και λέγεται Masterpiece. Ο συγκεκριμένος κύβος δεν είναι φτιαγμένος από πλαστικό ή ξύλο όπως οι περισσότεροι της αγοράς αλλά από πολύτιμους λίθους όπως σμαράγδια, ρουμπίνια και αμέθυστο!

Ο Masterpiece σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε για την επέτειο των 15 ετών του κύβου από τον Φρεντ Κουεγιάρ, της διάσημης εταιρείας επεξεργασίας διαμαντιών Diamond Cutters International.

Αυτό που κάνει το συγκεκριμένο «αρκουδάκι» να διαφέρει από όλα τα υπόλοιπα – και να ανεβάζει την τιμή του πάνω από τα 2 εκατ. δολάρια – είναι ότι είναι ντυμένο από την κορυφή μέχρι τα... αξεσουάρ με πολυτελή Louis Vuitton, ειδικά φτιαγμένα για αυτή τη συλλεκτική έκδοση.

Φτιαγμένο από χρυσό 18 καρατίων και «στολισμένο» με 165 πολύτιμους λίθους, αυτό το επιτραπέζιο χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Τα ζάρια από μόνα τους κοστίζουν 100.000 δολάρια και έχουν 42 διαμάντια!

Είναι ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια των κοριτσιών εδώ και δεκαετίες. Όμως δεν είναι πολλά τα παιδιά που είχαν μια κούκλα με πραγματικό διαμάντι στα «αξεσουάρ» της. Αυτή η Barbie, η οποία λέγεται «η Stefano Canturi Barbie» ή «η Barbie με το διαμάντι», φοράει ένα μαύρο βραδινό φόρεμα και ένα ροζ κολιέ με διαμάντι στο λαιμό της!

Αυτό δεν είναι το μικρό παιχνίδι που έπαιζαν τα περισσότερα παιδιά της δεκαετίας του '90.

Είναι φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από χρυσό 18 καρατίων και διαμάντια και δημιουργήθηκε από την εταιρεία Asprey of London το 2006 για την επέτειο των 17ων γενεθλίων της παιχνιδομηχανής!

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:00

Βιοτεχνολογία: Νέο μέτωπο στην παγκόσμια σκακιέρα, ποια κράτη υπερέχουν

16:52

Tesla: Σχεδιάζει αύξηση παραγωγής στο γερμανικό της εργοστάσιο

16:45

Συνελήφθησαν 5 άτομα για τη χθεσινή συμπλοκή στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

16:36

Μονή Σινά: Νέος ηγούμενος ο αρχιμανδρίτης Συμεών Παπαδόπουλος

16:32

Μυλωνάκης για δημοσίευμα «Documento»: Καμία Εισαγγελία δεν είναι στην «πόρτα» μου

16:19

Γεραπετρίτης: Αισιοδοξία για άμεση έναρξη των συζητήσεων Ελλάδας – Λιβύης για ΑΟΖ

16:06

ΗΠΑ: Στο στόχαστρο όποιος ασκεί κριτική εις βάρος του Τσάρλι Κερκ

15:52

Μαρινάκης για συνέντευξη Ανδρουλάκη: Η χώρα πλήρωσε ακριβά τα προγράμματα που γράφτηκαν «στο πόδι»

15:46

Γάζα: Εντείνονται οι ισραηλινές επιχειρήσεις - Εγκαταλείπουν την πόλη οι κάτοικοι

15:33

Ανδρουλάκης: Η πολιτική αλλαγή περνάει μέσα από τη νίκη του ΠΑΣΟΚ

15:23

Νέο μπαράζ αφίξεων αλλοδαπών νότια της Γαύδου

15:13

Κοντογεώργης: Η οικονομική πρόταση του ΠΑΣΟΚ απαιτεί «υπερθηριώδη πλεονάσματα»

14:51

ΠΟΜΙΔΑ: Τι αλλάζει στα μισθωτήρια από το 2026

14:46

Παπασταύρου: Σημαντική αναβάθμιση της γεωπολιτικής ισχύος της Ελλάδας

14:38

Ρωσία: Ουκρανική επίθεση με 361 drones - Στόχος το διυλιστήριο Κιρίσι

14:28

Την ερχόμενη άνοιξη παραδίδεται πλήρως σε κυκλοφορία ο Ε65

14:17

Γεωργιάδης: Δεν περνάει ούτε μια μέρα που δεν εργαζόμαστε για ένα καλύτερο ΕΣΥ

14:07

AstraZeneca: «Πάγωσε» προγραμματισμένη επένδυση ύψους 200 εκατ. λιρών στη Βρετανία

13:54

Γαλλικά ομόλογα: Οι αποδόσεις τους δεν θυμίζουν χώρα του πυρήνα της Ευρωζώνης

13:47

Διπλή επιχείρηση διάσωσης μεταναστών νότια της Γαύδου

13:40

Βατικανό: Ο πάπας Λέων ο ΙΔ’ γιορτάζει σήμερα τα εβδομηκοστά του γενέθλια

13:36

Χρυσός: Το απόλυτα ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο

13:19

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο ανήλικη μετά από κατανάλωση αλκοόλ

13:15

Μαρινάκης: Η κυβέρνηση στηρίζει με πράξεις τους ελεύθερους επαγγελματίες

13:09

Ρωσία: Καταστροφή στόχου από υπερηχητικό πύραυλο Zircon στη Θάλασσα του Μπάρεντς

13:00

ΔΕΘ-Ελλάδα και Βαλκάνια: Οι περιβαλλοντικές προκλήσεις και οι κοινές δράσεις

12:51

Ισπανία: Ένας νεκρός και 25 τραυματίες από έκρηξη που σημειώθηκε σε μπαρ στη Μαδρίτη

12:47

Ιταλία: Οι εκτιμήσεις για την ανάπτυξη θα επιβεβαιωθούν στο προσχέδιο του προϋπολογισμού

12:38

Χατζηδάκης: Με τη ΝΔ η χώρα πηγαίνει ψηλότερα, όχι με λεφτόδεντρα της αντιπολίτευσης

12:31

Πιθανή συμφωνία Leonardo, Thales και Airbus για κατασκευή δορυφόρων

gazzetta
gazzetta reader insider insider