Τα 10 πιο ακριβά παιχνίδια όλων των εποχών

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 10 πιο ακριβά παιχνίδια όλων των εποχών
Υπάρχουν τα ακριβά συλλεκτικά παιχνίδια και υπάρχουν και τα – πιο ακριβά - μοναδικά παιχνίδια!

Η τιμή ενός κλασικού παιχνιδιού αυξάνεται, συνήθως όταν πρόκειται για ένα παλιό παιχνίδι που έχει αποκτήσει πλέον συλλεκτική αξία ή για ένα «παιχνίδι» τελευταίας τεχνολογίας.

Υπάρχουν όμως και αυτά τα παιχνίδια που δημιουργήθηκαν για να μπουν κατευθείαν σε μουσειακές προθήκες, καθώς είναι ξεκάθαρα έργα τέχνης.

Και τις περισσότερες φορές οι τιμές τους αγγίζουν... εκατομμύρια!

Το The Richest συγκέντρωσε σε μια λίστα τα πιο ακριβά παιχνίδια όλων των εποχών:

*Πηγή φωτογραφιών TheRichest.com

Ένα κουκλόσπιτι στην μορφή κάστρου θα έκανε τα περισσότερα παιδιά που έπαιζαν με κούκλες να «πετάξουν» από τη χαρά τους, όμως τι γίνεται με ένα κουκλόσπιτι που κοστίζει περισσότερα από 8 εκατ. δολάρια και πήρε περίπου 13 χρόνια για να φτιαχτεί;

Σύμφωνα με το The Richest, ο λόγος που αυτό το κουκλόσπιτο είναι τόσο ακριβό, είναι γιατί για να κατασκευαστεί, δούλεψαν μερικοί από τους καλύτερους αρχιτέκτονες, γλύπτες και μηχανικοί του κόσμου!

Πρόκειται για μια κούκλα που μπορεί να κινεί τα χέρια και τον κορμό της. Είναι ντυμένη με ρούχα που θυμίζουν Αναγέννηση και είναι στολισμένα με χρυσό και μαργαριτάρια. Η κίνηση της οφείλεται σε έναν πολύ προσεκτικά σχεδιασμένα μηχανισμό που δεν απαιτεί μπαταρίες ή ρεύμα για να δουλέψει. Ο κάτοχος της, μάλιστα, μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα μικροσκοπικό χρυσό κλειδί για να την κάνει να παίξει κλασική μουσική!

Η Madame Alexander Eloise είναι μια συλλεκτική κούκλα που είναι φτιαγμένη ειδικά για όσους λατρεύουν τα ψώνια και την πολυτέλεια. Για την ακρίβεια υπάρχουν μόνο 5 τέτοιες κούκλες σε ολόκληρο τον κόσμο!

Τα ρούχα της είναι Christian Dior, η γούνα της Oscar de la Renta, τα αξεσουάρ της είναι Katherine Baumann και τα κρύσταλλα είναι Swarovski. Ενώ, τη στολίζουν και διαμάντια 9 καρατίων.

Υπάρχει μια μινιατούρα ενός αυτοκινήτου Lamborghini που κοστίζει περίπου 10 φορές περισσότερο από το κανονικό αυτοκίνητο! Και δεν είναι κάποιο από τα οικονομικά...

Ο Γερμανός μηχανικός Ρόμπερτ Γκούλπεν αποφάσισε να δημιουργήσει μια μινιατούρα του αγαπημένου του τετράτροχου και για να το κάνει, χρησιμοποίησε χρυσό, διαμάντια και πλατίνα.

Ακόμα και όσοι δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τα παιχνίδια που παίζονται με μπάλα, είτε αυτό είναι ποδόσφαιρο, είτε οτιδήποτε άλλο, λίγοι είναι εκείνοι που δεν θα ήθελαν να έχουν στην κατοχή τους τη συγκεκριμένη μπάλα ποδοσφαίρου.

Και ο λόγος δεν είναι άλλος από τα 6.620 λευκά και τα 2.640 μαύρα διαμάντια που τη στολίζουν!

Αυτός ο κύβος του Ρούμπικ έχει δικό του «όνομα» και λέγεται Masterpiece. Ο συγκεκριμένος κύβος δεν είναι φτιαγμένος από πλαστικό ή ξύλο όπως οι περισσότεροι της αγοράς αλλά από πολύτιμους λίθους όπως σμαράγδια, ρουμπίνια και αμέθυστο!

Ο Masterpiece σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε για την επέτειο των 15 ετών του κύβου από τον Φρεντ Κουεγιάρ, της διάσημης εταιρείας επεξεργασίας διαμαντιών Diamond Cutters International.

Αυτό που κάνει το συγκεκριμένο «αρκουδάκι» να διαφέρει από όλα τα υπόλοιπα – και να ανεβάζει την τιμή του πάνω από τα 2 εκατ. δολάρια – είναι ότι είναι ντυμένο από την κορυφή μέχρι τα... αξεσουάρ με πολυτελή Louis Vuitton, ειδικά φτιαγμένα για αυτή τη συλλεκτική έκδοση.

Φτιαγμένο από χρυσό 18 καρατίων και «στολισμένο» με 165 πολύτιμους λίθους, αυτό το επιτραπέζιο χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Τα ζάρια από μόνα τους κοστίζουν 100.000 δολάρια και έχουν 42 διαμάντια!

Είναι ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια των κοριτσιών εδώ και δεκαετίες. Όμως δεν είναι πολλά τα παιδιά που είχαν μια κούκλα με πραγματικό διαμάντι στα «αξεσουάρ» της. Αυτή η Barbie, η οποία λέγεται «η Stefano Canturi Barbie» ή «η Barbie με το διαμάντι», φοράει ένα μαύρο βραδινό φόρεμα και ένα ροζ κολιέ με διαμάντι στο λαιμό της!

Αυτό δεν είναι το μικρό παιχνίδι που έπαιζαν τα περισσότερα παιδιά της δεκαετίας του '90.

Είναι φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από χρυσό 18 καρατίων και διαμάντια και δημιουργήθηκε από την εταιρεία Asprey of London το 2006 για την επέτειο των 17ων γενεθλίων της παιχνιδομηχανής!

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:56

ΠΟΥ: 136 εκατ. επιπλέον άνθρωποι καλύφθηκαν με βασικές υπηρεσίες υγείας από τον Οργανισμό το 2025

13:50

Μαρινάκης: «Η οικονομία έχει μεταπηδήσει στην εποχή των πλεονασμάτων»

13:35

Βουλή: Στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για την ανάπτυξη και το επιχειρείν

13:34

Αρνητική απόδοση 1,9% για το νορβηγικό κρατικό fund το α' τρίμηνο - Βαρίδι οι τεχνολογικές μετοχές

13:32

Καραβίας (Eurobank): Η διαφοροποίηση ως «δίχτυ ασφαλείας» στην ανάπτυξη

13:29

Χαρδαλιάς: Πάνω από 100 εκατ. ευρώ για νέες σχολικές μονάδες στην Αττική

13:23

Αύξηση 2,5% για τον γενικό δείκτη τιμών έργων κατασκευής νέων κτιρίων το α' τρίμηνο

13:21

ΗΠΑ: Ο Χέγκσεθ «καρατόμησε» και τον υπουργό Πολεμικού Ναυτικού εν μέσω της κρίσης στο Ορμούζ

13:18

Χίλιες νέες θέσεις εργασίας στη Γερμανία από Tesla

13:11

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ντομπρόβσκις: Αξιοσημείωτη ανάκαμψη της Ελλάδας από κάθε άποψη

13:04

Το Ιράν ισχυρίζεται ότι πληρώθηκαν τα πρώτα «διόδια» για διέλευση από το Ορμούζ

13:01

Τσακλόγλου: Η Ελλάδα αποδεικνύει ότι υπάρχει χώρος για υψηλές αμυντικές δαπάνες

13:00

Ευρωζώνη: Συρρίκνωση και χαμηλό 16 μηνών για επιχειρηματική δραστηριότητα τον Απρίλιο

12:57

Ενότητα για ΓΣΕΕ: «Συνέδριο της ντροπής» με βαριές σκιές και συγκεκριμένες καταγγελίες

12:56

Η ITA Airways έγινε το 26ο μέλος της Star Alliance

12:52

Νέα αύξηση στα οικοδομικά υλικά τον Μάρτιο - Ανατιμήσεις 21,9% στο πετρέλαιο κίνησης

12:50

Εφεδρείες στήριξης 1,2 δισ. ευρώ κρατά η κυβέρνηση: Μέτρα, παροχές και... εκλογές με το υπερπλεόνασμα

12:43

Στεφάν Μπουζνά (Euronext): Εντυπωσιακό το επίτευγμα της Ελλάδας

12:35

Γάλλος ΥΠΕΞ: «Η επίθεση σε ειρηνευτικές δυνάμεις είναι επίθεση σε ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα»

12:26

Πετρέλαιο: Νέα κέρδη από το αδιέξοδο στα Στενά του Ορμούζ - Σχεδόν στα 105 δολάρια το Brent

12:25

Υπερταμείο: Ξεκινά ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση των 22 περιφερειακών αεροδρομίων

12:23

Συνάντηση Μητσοτάκη με την πρωθυπουργό της Λετονίας: «Μία εξαιρετική ευκαιρία να ενισχύσουμε τους δεσμούς μας»

12:21

Εμπρηστικός μηχανισμός έξω από τα γραφεία του ΕΦΚΑ στην Καλλιθέα

12:17

Τα βιβλιοπωλεία του κέντρου της Αθήνας που μάς έμαθαν να αγαπάμε το βιβλίο

12:11

Renault: Άλμα 7,3% στις πωλήσεις αυτοκινήτων το α' τρίμηνο - Στα 12,53 δισ. ευρώ

12:10

Εκταμίευση πόρων 1,18 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης προς την Ελλάδα

11:59

Πεντάγωνο: «Ως και έξι μήνες θα χρειαστούν για την απομάκρυνση των ναρκών από το Ορμούζ»

11:57

Επενδύσεις 18 δισ. δολαρίων στην Αυστραλία από Microsoft

11:56

Νεμφάκου (ΕΤΕ): Πρόκληση η εμπιστοσύνη των εργαζομένων στις επιχειρήσεις

11:55

Εξάρχου: «Ενεργειακή ασφάλεια σημαίνει εθνική ασφάλεια - Ιστορική ευκαιρία ο Κάθετος Διάδρομος»

gazzetta
gazzetta reader insider insider