Τα 10 πιο ακριβά παιχνίδια όλων των εποχών

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 10 πιο ακριβά παιχνίδια όλων των εποχών
Υπάρχουν τα ακριβά συλλεκτικά παιχνίδια και υπάρχουν και τα – πιο ακριβά - μοναδικά παιχνίδια!

Η τιμή ενός κλασικού παιχνιδιού αυξάνεται, συνήθως όταν πρόκειται για ένα παλιό παιχνίδι που έχει αποκτήσει πλέον συλλεκτική αξία ή για ένα «παιχνίδι» τελευταίας τεχνολογίας.

Υπάρχουν όμως και αυτά τα παιχνίδια που δημιουργήθηκαν για να μπουν κατευθείαν σε μουσειακές προθήκες, καθώς είναι ξεκάθαρα έργα τέχνης.

Και τις περισσότερες φορές οι τιμές τους αγγίζουν... εκατομμύρια!

Το The Richest συγκέντρωσε σε μια λίστα τα πιο ακριβά παιχνίδια όλων των εποχών:

*Πηγή φωτογραφιών TheRichest.com

Ένα κουκλόσπιτι στην μορφή κάστρου θα έκανε τα περισσότερα παιδιά που έπαιζαν με κούκλες να «πετάξουν» από τη χαρά τους, όμως τι γίνεται με ένα κουκλόσπιτι που κοστίζει περισσότερα από 8 εκατ. δολάρια και πήρε περίπου 13 χρόνια για να φτιαχτεί;

Σύμφωνα με το The Richest, ο λόγος που αυτό το κουκλόσπιτο είναι τόσο ακριβό, είναι γιατί για να κατασκευαστεί, δούλεψαν μερικοί από τους καλύτερους αρχιτέκτονες, γλύπτες και μηχανικοί του κόσμου!

Πρόκειται για μια κούκλα που μπορεί να κινεί τα χέρια και τον κορμό της. Είναι ντυμένη με ρούχα που θυμίζουν Αναγέννηση και είναι στολισμένα με χρυσό και μαργαριτάρια. Η κίνηση της οφείλεται σε έναν πολύ προσεκτικά σχεδιασμένα μηχανισμό που δεν απαιτεί μπαταρίες ή ρεύμα για να δουλέψει. Ο κάτοχος της, μάλιστα, μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα μικροσκοπικό χρυσό κλειδί για να την κάνει να παίξει κλασική μουσική!

Η Madame Alexander Eloise είναι μια συλλεκτική κούκλα που είναι φτιαγμένη ειδικά για όσους λατρεύουν τα ψώνια και την πολυτέλεια. Για την ακρίβεια υπάρχουν μόνο 5 τέτοιες κούκλες σε ολόκληρο τον κόσμο!

Τα ρούχα της είναι Christian Dior, η γούνα της Oscar de la Renta, τα αξεσουάρ της είναι Katherine Baumann και τα κρύσταλλα είναι Swarovski. Ενώ, τη στολίζουν και διαμάντια 9 καρατίων.

Υπάρχει μια μινιατούρα ενός αυτοκινήτου Lamborghini που κοστίζει περίπου 10 φορές περισσότερο από το κανονικό αυτοκίνητο! Και δεν είναι κάποιο από τα οικονομικά...

Ο Γερμανός μηχανικός Ρόμπερτ Γκούλπεν αποφάσισε να δημιουργήσει μια μινιατούρα του αγαπημένου του τετράτροχου και για να το κάνει, χρησιμοποίησε χρυσό, διαμάντια και πλατίνα.

Ακόμα και όσοι δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τα παιχνίδια που παίζονται με μπάλα, είτε αυτό είναι ποδόσφαιρο, είτε οτιδήποτε άλλο, λίγοι είναι εκείνοι που δεν θα ήθελαν να έχουν στην κατοχή τους τη συγκεκριμένη μπάλα ποδοσφαίρου.

Και ο λόγος δεν είναι άλλος από τα 6.620 λευκά και τα 2.640 μαύρα διαμάντια που τη στολίζουν!

Αυτός ο κύβος του Ρούμπικ έχει δικό του «όνομα» και λέγεται Masterpiece. Ο συγκεκριμένος κύβος δεν είναι φτιαγμένος από πλαστικό ή ξύλο όπως οι περισσότεροι της αγοράς αλλά από πολύτιμους λίθους όπως σμαράγδια, ρουμπίνια και αμέθυστο!

Ο Masterpiece σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε για την επέτειο των 15 ετών του κύβου από τον Φρεντ Κουεγιάρ, της διάσημης εταιρείας επεξεργασίας διαμαντιών Diamond Cutters International.

Αυτό που κάνει το συγκεκριμένο «αρκουδάκι» να διαφέρει από όλα τα υπόλοιπα – και να ανεβάζει την τιμή του πάνω από τα 2 εκατ. δολάρια – είναι ότι είναι ντυμένο από την κορυφή μέχρι τα... αξεσουάρ με πολυτελή Louis Vuitton, ειδικά φτιαγμένα για αυτή τη συλλεκτική έκδοση.

Φτιαγμένο από χρυσό 18 καρατίων και «στολισμένο» με 165 πολύτιμους λίθους, αυτό το επιτραπέζιο χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Τα ζάρια από μόνα τους κοστίζουν 100.000 δολάρια και έχουν 42 διαμάντια!

Είναι ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια των κοριτσιών εδώ και δεκαετίες. Όμως δεν είναι πολλά τα παιδιά που είχαν μια κούκλα με πραγματικό διαμάντι στα «αξεσουάρ» της. Αυτή η Barbie, η οποία λέγεται «η Stefano Canturi Barbie» ή «η Barbie με το διαμάντι», φοράει ένα μαύρο βραδινό φόρεμα και ένα ροζ κολιέ με διαμάντι στο λαιμό της!

Αυτό δεν είναι το μικρό παιχνίδι που έπαιζαν τα περισσότερα παιδιά της δεκαετίας του '90.

Είναι φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από χρυσό 18 καρατίων και διαμάντια και δημιουργήθηκε από την εταιρεία Asprey of London το 2006 για την επέτειο των 17ων γενεθλίων της παιχνιδομηχανής!

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:02

Ο CEO της Airbus προειδοποιεί για νέους κινδύνους με φόντο τους δασμούς

19:48

Σύρος: Σορός γυναίκας εντοπίστηκε στο λιμάνι της Ερμούπολης

19:34

Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 80 πολιτικοί κρατούμενοι αποφυλακίστηκαν σήμερα

19:20

«Χάλκινη» η Εθνική Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο: Με 5-12 την Ιταλία

19:06

Συνέδριο Νέας Αριστεράς: Αποφεύχθηκε η ρήξη - Παραμένει το χάσμα

18:52

Ζελένσκι: 100% έτοιμο το έγγραφο με τις εγγυήσεις ασφαλείας των ΗΠΑ για Ουκρανία

18:38

Οι Δημοκρατικοί απειλούν με shutdown μετά τον θάνατο του 37χρονου

18:24

Θεσσαλονίκη: Κατέληξε ο 75χρονος που έπεσε από τον 4ο όροφο

18:10

Γουίτκοφ: Χρήσιμες οι συνομιλίες με Νετανιάχου για το σχέδιο ανοικοδόμησης της Γάζας

17:56

Τρεις νεκροί στη Γάζα από ισραηλινά πυρά

17:42

Στο VIP Lounge του ΟΑΚΑ τη Δευτέρα η κοπή πίτας του Κωστή Χατζηδάκη

17:28

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης στο 29ο Παζάρι Βιβλίου

17:14

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το υπουργικό υπό Μητσοτάκη - Η ατζέντα

17:00

Χειμερινές εκπτώσεις: Ο κρίσιμος Ιανουάριος και η επόμενη μέρα - Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα

16:52

Στο έλεος της χιονοκαταιγίδας Fern οι ΗΠΑ - 4 νεκροί και 1 εκατ. σπίτια χωρίς ρεύμα

16:40

Θεσσαλονίκη: Ανοίγει ο δρόμος για την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας - Μετατρέπεται σε Πάρκο Μνήμης

16:26

Τζιτζικώστας: Ξεκάθαρη και αδιαπραγμάτευτη η δέσμευση της ΕΕ να καταπολεμά το μίσος σε κάθε του μορφή

16:12

Πάτρα: Νεκρός ηλικιωμένος μετά από φωτιά στο σπίτι του

15:58

Κεφαλογιάννης: Κρίσιμο το 112 – Συγκροτείται Ειδική Επιτροπή Εκτίμησης Πλημμυρικού Κινδύνου

15:34

Reuters: Η Ινδία θα μειώσει στο 40% τους δασμούς αυτοκινήτων στην ΕΕ

15:30

Συνέδριο Νέας Αριστεράς: Προσπάθεια να αποφευχθεί η ρήξη

15:14

Κακοκαιρία ΗΠΑ: Χωρίς ρεύμα περισσότερα από 300.000 νοικοκυριά

15:08

Αποχώρησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι από το μπλόκο του Προμαχώνα

14:45

Κρεμλίνο: H Ρωσία δεν θα συζητήσει ποτέ με την Κάλας

14:24

Ελατοχώρι Πιερίας: Για σκι με φόντο τον Όλυμπο

14:15

Επίσκεψη Κόστα στην Ινδία για την ολοκλήρωση συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών

14:00

Στάθμευση: 3+1 λύσεις απέναντι στην καθημερινή «κρίση» στην Αθήνα

13:50

Ιαπωνία: Μέτρα κατά των «κερδοσκοπικών κινήσεων» υπόσχεται η Τακαΐτσι

13:32

Γερμανία: Οι μισοί ψηφοφόροι στη Βάδη-Βυρτεμβέργη υποστηρίζουν την αποδοχή συνεργασίας με το AfD

13:15

Λέκκας για τις πλημμύρες: Αγνοήσαμε τα ρέματα και τη μορφολογική ιστορία κάθε περιοχής

gazzetta
gazzetta reader insider insider