Ειδήσεις | Διεθνή
14-07-2019 | 21:20

Τέσσερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για την Κριστίν Λαγκάρντ

Μοιράσου το
Τέσσερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για την Κριστίν Λαγκάρντ

Έχει ένα πλούσιο βιογραφικό μιας αξιοσέβαστης καριέρας, γεμάτης ιστορικές στιγμές.

Η Κριστίν Λαγκάρντ αναμένεται να γίνει η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, λαμβάνοντας τα ηνία για το «στρατηγείο» της Φρανκφούρτης από τον Μάριο Ντράγκι.

Η νέα «αποστολή» της Λαγκάρντ, της πρώην υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας, αποτελεί μόνο το τελευταίο βήμα μιας αξιοσέβαστης καριέρας, γεμάτης ιστορικές στιγμές.

Το CNBC μας συστήνει την Κριστίν Λαγκάρντ:

Η Λαγκάρντ ήταν μέλος της εθνικής ομάδας συγχρονισμένης κολύμβησης. Μάλιστα, μια φορά κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στις εθνικούς αγώνες της Γαλλίας.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι «28» της ΕΕ αποφάσισαν να εκλέξουν την Κριστίν Λαγκάρντ ως την επόμενη επικεφαλής της ΕΚΤ, όταν θα λήξει η θητεία του Μάριο Ντράγκι. Θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Νοεμβρίου.

Η καριέρα της Λαγκάρντ εκτοξεύθηκε ακόμη περισσότερο το 2011, όταν ανέλαβε γενική διευθύντρια του ΔΝΤ. Είναι η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε το ανώτατο αξίωμα στο «στρατηγείο» του Ταμείου στην Ουάσιγκτον. Από αυτή την επιτελική θέση, η Λαγκάρντ επόπτευσε τα πακέτα διάσωσης της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας. 

Η Κριστίν Λαγκάρντ γεννήθηκε στο Παρίσι, ενώ πραγματοποίησε το μεγαλύτερο μέρος των σπουδών της στη Γαλλία. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Nanterre του Παρισιού και έπιασε δουλειά στην εταιρεία διεθνούς δικαίου Baker McKenzie.

Ανεβαίνοντας σταδιακά τις νομικές κλίμακες, η Λαγκάρντ πήρε εξειδίκευση στο εργατικό δίκαιο και στις εξαγορές και συγχωνεύσεις. Το 2005 άφησε την Baker McKenzie για να «βουτήξει» στον κόσμο της πολιτικής, αναλαμβάνοντας υπουργός Οικονομικών στη γαλλική κυβέρνηση. Η Λαγκάρντ έγινε η πρώτη γυναίκα επικεφαλής σε θέματα οικονομίας στις χώρες της G7. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.