Διεθνή
11-07-2019 | 08:43

10 βιβλία μεγάλης αξίας που ίσως δεν ξέρετε ότι έχετε στη βιβλιοθήκη σας

Μοιράσου το
10 βιβλία μεγάλης αξίας που ίσως δεν ξέρετε ότι έχετε στη βιβλιοθήκη σας

Είναι βιβλία πολύ μεγάλης αξίας που μπορεί να «κρύβονται» στα ράφια σας.

Κάθε βιβλιόφιλος έχει τουλάχιστον ένα βιβλίο, το οποίο πιστεύει πως αξίζει περισσότερο από όλα τα άλλα, κυρίως για συναισθηματικούς λόγους. Όμως τι γίνεται με τα βιβλία που μπορεί να «κρύβονται» στη βιβλιοθήκη και αξίζουν μια... περιουσία;

Το The Richest έφτιαξε μια λίστα για όλα αυτά τα βιβλία που έχουν συλλεκτική αξία και αν βρίσκονται στη βιβλιοθήκη σας, τότε μπορεί να γίνεται «πλούσιοι» εν μια νυκτί.

Πρόκειται για βιβλία που μπορεί να αξίζουν από 650 δολάρια μέχρι και αρκετά εκατομμύρια δολάρια. Οπότε... μάλλον  ήρθε η ώρα να δείτε τα σκονισμένα σας βιβλία!

Πηγή φωτογραφιών: The Richest

Το βιβλίο «Canterbury Tales» είναι η ιστορία μιας ομάδας ανθρώπων σε ένα μακρινό ταξίδι που γράφτηκε το 1477.

Εκτιμάται πως έχει απομείνει μόνο ένα αντίτυπο αυτού του σημαντικού βιβλίου και όπως είναι φυσικό κοστίζει ακριβά... Περισσότερα από 7 εκατ. δολάρια για να είμαστε ακριβείς.

 

Η Βίβλος του Γουτεμβέργιου είναι ένα από τα πιο πολύτιμα βιβλία παγκοσμίως τόσο για ιστορικούς όσο και για θρησκευτικούς λόγους. Είναι ένα από τα πρώτα βιβλία που τυπώθηκαν ποτέ χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του Γουτεμβέργιου για «μαζική κατανάλωση».

Τυπώθηκαν συνολικά 180 αντίτυπα και μόνο 48 έχουν επιβιώσει μέχρι σήμερα. Από αυτά μόνο 31 είναι σε άριστη κατάσταση, κάνοντας τα εξαιρετικά σημαντικά και ακριβά...

Συγκεκριμένα, ένα από αυτά πουλήθηκε για περίπου 4,6 εκατ. δολάρια σε δημοπρασία, ενώ 8 σελίδες ενός άλλου αντίτυπου του ίδιου βιβλίου πωλήθηκαν για 55.000 δολάρια.

Αν έχετε το πρώτο αντίτυπο του «πρίκουελ» του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και έχει και την υπογραφή του συγγραφέα τότε έχετε πετύχει «τζακ ποτ»!

Η ιστορία του μάγου του Οζ αρχικά εκδόθηκε σε μια σειρά 15 βιβλίων και είναι εξαιρετικά σπάνιο για έναν άνθρωπο να έχει και τα 15 αντίτυπα των πρώτων εκδόσεων. Αν όμως τα έχετε, να ξέρετε ότι αξίζουν περίπου 50.000 δολάρια.

Είναι ίσως ένα από τα πιο αγαπητά βιβλία των παιδιών. Όμως όσον αφορά στους ενήλικες... αν έχετε κάποιο υπογεγραμμένο αντίτυπο από τις πρώτες εκδόσεις τότε μπορείτε να το πουλήσετε μέχρι και 20.000 δολάρια!

Είναι ένα από τα πιο διάσημα βιβλία, από έναν από τους πιο διάσημους συγγραφείς. Έχουν κυκλοφορήσει εκατομμύρια αντίτυπα αυτού του βιβλίου, η πιο ακριβή έκδοση όμως είναι η πρώτη και φέρει την υπογραφή του συγγραφέα.

Το «δεύτερο» βιβλίο με την ιστορία της ζούγκλας του Κίπλινγκ κυκλοφόρησε μόλις ένα χρόνο μετά το κλασικό «Jungle Book». Οι ιστορίες μέσα στο «δεύτερο» βιβλίο δεν είναι ακριβώς σίκουελ της αρχικής ιστορίας, όμως εμβαθύνουν περισσότερο στον κεντρικό χαρακτήρα!

Το πρώτο βιβλίο με πρωταγωνιστή τον Peter Pan πωλήθηκε το 1907 και η Disney σχεδίαζε ήδη από τη δεκαετία του '50 να το κάνει ταινία.

Αν έχετε στη βιβλιοθήκη σας αντίτυπο του βιβλίου με τις ζωγραφιές στο εσωτερικό του, τότε είναι (σχεδόν) ανεκτίμητο!

Όλα τα βιβλία του Harry Potter έχουν μπει σε λίστες βιβλίων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίων, οπότε η εμφάνισή τους σε αυτή τη λίστα προκαλεί απορία.

Η διαφορά έγκειται στην υπογραφή. Αν έχετε ένα από τα αντίτυπα των πρώτων εκδόσεων, υπογεγραμμένα από τη συγγραφέα τότε μπορείτε να τα πουλήσετε αρκετά ακριβά!

Παρότι δεν είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς, είναι ένα από τα πρώτα που ανέφεραν το όνομα «Sherlock Holmes» στην ιστορία του. Η υπογεγραμμένη έκδοση του βιβλίου του 1902 εκτιμάται στα 650 δολάρια, όμως η τιμή του μπορεί να ανέβει.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.