«Έδεσε» ανοιχτά της Κύπρου το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο Γιαβούζ

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
«Έδεσε» ανοιχτά της Κύπρου το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο Γιαβούζ
Ξεκινάει γεωτρήσεις στην Καρπασία την ερχόμενη εβδομάδα.

Τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο συνεχίζει η Τουρκία, με το 2ο τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ» να αγκυροβολεί νότια της χερσονήσου της κατεχόμενη Καρπασίας, στην Κύπρο.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ ανέφερε ότι το Γιαβούζ θα ξεκινήσει την πρώτη γεώτρησή του μέσα μια εβδομάδα, στην Καρπασία.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος sigmalive.com, την Πέμπτη αγκυροβόλησε στο λιμάνι της Κερύνειας το τουρκικό υποβρύχιο Gür S-357, όπως μετέδωσαν τα τουρκικά Μέσα ενημέρωσης, σχολιάζοντας ότι αυτό γίνεται σε μια περίοδο κατά την οποία τα πλωτά γεωτρύπανα «Πορθητής» και «Γιαβούζ» συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους στην Ανατολική Μεσόγειο.

Την ίδια στιγμή το τουρκικό γεωτρύπανο «Φατίχ» παραμένει ανοικτά της Πάφου και το ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός» στα νότια της Κύπρου.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Πάτρα - Πύργος: «Στρώνεται χαλί» για επέκταση έως την Τσακώνα με «αλμυρό» κόστος

Αποκαλυπτήρια για όλα τα νέα όπλα της Ελλάδας στην παρέλαση της 28ης

Ποιοι Έλληνες εργάζονται έως και 49 ώρες την εβδομάδα - Πόσο δουλεύει ο μέσος Ευρωπαίος

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider