Αυτά είναι τα 10 πιο ακριβά εστιατόρια στον κόσμο

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτά είναι τα 10 πιο ακριβά εστιατόρια στον κόσμο
Διάσημοι σεφ, περιορισμένες θέσεις και εξαιρετικά προσεγμένα πιάτα.

Υπάρχουν εστιατόρια που απογειώνουν την εμπειρία της εστίασης σε νέα επίπεδα, όμως για να τα επισκεφθεί κανείς πρέπει να είναι διατεθειμένος να πληρώσει ακριβό αντίτιμο.

Για όσους, όμως, μπορούν και θέλουν να πληρώσουν από 325 δολάρια μέχρι και 1.761 δολάρια για ένα γεύμα, δεν υπάρχει περιορισμός. Μάλιστα, αυτές οι τιμές δεν περιλαμβάνουν κάποιο ποτό, αλλά ούτε και τους έξτρα φόρους, επί της τιμής μενού, που ισχύουν σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, κάτι που αυτόματα ανεβάζει κατά πολύ την τελική τιμή.

Σύμφωνα με το TheRichest αυτά είναι τα δέκα πιο ακριβά εστιατόρια του κόσμου:

(Πηγή φωτογραφιών: TheRichest.gr)

Ο τίτλος του πιο ακριβού μενού ανήκει στο SubliMotion στην Ίμπιζα. Έχει μόνο 12 καθίσματα, λειτουργεί μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες και το μενού του ξεπερνά τα 1.700 δολάρια!

Το Masa είναι είναι ένα από τα πιο ακριβά εστιατόρια στις ΗΠΑ και είναι φημισμένο για τη μεγάλη λίστα αναμονής. Άλλωστε, ο χώρος μπορεί να φιλοξενήσει μόνο μέχρι 26 καλεσμένους.

Το εστιατόριο αυτό βρίσκεται στο Κιότο, έχει 3 αστέρια Michelin και είναι διακοσμημένο σαν ένα παραδοσιακό τελετουργικό σπίτι για τσάι.

Είναι ένα από τα πιο διάσημα εστιατόρια, σε ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία του Παρισιού.

Εδώ έρχεται κανείς τόσο για το μενού όσο και για τη διακόσμηση. Το ταβάνι του εστιατορίου είναι στολισμένο με 10 χιλιάδες κρύσταλλα υψηλής ποιότητας και το φαγητό σερβίρεται σε πολυτελή σερβίτσια.

Το Ithaa βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας! Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν ένα από τα 4 μενού για μεσημεριανό και ένα από τα 6 μενού για βραδινό, με... θέα τον ωκεανό!

Οι τιμές ξεκινούν από τα 295 δολάρια, όμως αν επιλέξετε ένα στάνταρ μενού, τότε θα πληρώσετε 464 δολάρια κατ' άτομο. Το 2018 το συγκεκριμένο εστιατόριο έλαβε τον τίτλο του καλύτερου εστιατορίου στο Παρίσι.

Θα βρείτε αυτό το εστιατόριο σε ένα μικρό χωριό στην Ελβετία με πληθυσμό, μόλις, 6.000 κατοίκων. Και όμως το εστιατόριο έχει τρία αστέρια Michelin!

Στο Urasawa μπορεί κανείς να δοκιμάσει το μενού των 30 πιάτων για 395 δολάρια το άτομο. Πρόκειται για ένα μενού που αλλάζει καθημερινά και η φήμη του οφείλεται στο διάσημο σεφ του, Χίρο.

Στην 9η θέση βρίσκεται το Maison Pic της Αν Σοφί Πικ, μιας από τις λίγες βραβευμένες με αστέρι Michelin γυναίκες σεφ.

Στη 10η θέση βρίσκεται ένα εστιατόριο, βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin, κλασικής γαλλικής κουζίνας. Εδώ μπορεί κανείς να δοκιμάσει το μενού των 9 πιάτων σε γενική ή/και χορτοφαγική εκδοχή, με μόλις 325 δολάρια το άτομο.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:52

Τσιάρας: Ο διάλογος είναι απόδειξη ευθύνης και όχι υποχώρησης – Τα βασικά αιτήματα των αγροτών έχουν αντιμετωπιστεί

13:47

Οι καλύτεροι χειμερινοί προορισμοί στην Ελλάδα

13:42

Ιράν: Το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων δεν είναι διαπραγματεύσιμο

13:32

Μαρινάκης: Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ιερουσαλήμ θα ενισχύσει τη συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ

13:25

L’ Espresso: Η ρεβάνς της Ελλάδας - Ήταν ένα βήμα πριν από την έξοδο από το ευρώ και πέρασε στην ανάκαμψη

13:21

Μυστικές Yπηρεσίες ΗΠΑ: Οι στόχοι του Πούτιν για την Ουκρανία δεν έχουν αλλάξει - Πάντα θέλει περισσότερα

13:17

Πότε θα σταλούν τα πρώτα ειδοποιητήρια για τις παραβάσεις που «έπιασαν» οι ΑΙ κάμερες

13:14

Επ. Ανταγωνισμού: Συμμετοχή σε ευρωπαϊκό έργο για την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών στις αγορές

13:07

ΤτΕ: Η ενισχυμένη ανθεκτικότητα των ελληνικών τραπεζών δημιουργεί προϋποθέσεις επέκτασης

13:05

Mastercard: Οι Ευρωπαίοι στρέφονται στις «προσιτές πολυτέλειες» τη φετινή εορταστική περίοδο

13:02

Bain & Company: Ισχυρή ανάκαμψη για την παγκόσμια αγορά M&A το 2025 χάρη στα mega-deals

12:50

Ταμείο Ανάκαμψης: Η Ελλάδα υπέβαλε διπλό αίτημα εκταμίευσης πόρων 1,17 δισ.

12:44

ΤτΕ: Προβλέπει σταθερό ρυθμό ανάπτυξης 2,1% για την επόμενη τριετία με «γκάζι» από την κατανάλωση

12:31

Τουρκία: Επίσκεψη των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας στη Δαμασκό - Στο επίκεντρο η διάλυση του SDF που «καθυστερεί»

12:25

5 Στιγμές - 1 Χριστουγεννιάτικη Αποστολή για τους εθελοντές της bwin

12:20

Ακριβό μου σπίτι: 4 στα 10 νοικοκυριά στο κόκκινο

12:15

«Πυρετός το Σαββατόβραδο»: 48ωρο λουκέτο και πρόστιμο 20.000 ευρώ σε club από την ΑΑΔΕ

12:04

Η επόμενη ημέρα των ελληνικών τραπεζών - Τι δηλώνουν κορυφαία στελέχη του κλάδου

11:55

ΤτΕ: Αυξημένες κατά 8,2% οι ταξιδιωτικές εισπράξεις στο δεκάμηνο

11:54

Σταθερότητα στις εξαγωγές ενδυμάτων και κλωστοϋφαντουργίας στο 10μηνο - Το βαμβάκι υπό πίεση

11:34

Ισραήλ: Οι ξένοι ανταποκριτές χαιρετίζουν απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για την πρόσβαση του Τύπου στη Γάζα

11:17

Δανία: Εντελώς απαράδεκτος ο διορισμός αμερικανού ειδικού απεσταλμένου για τη Γροιλανδία

11:12

ΥΠΑ: Στα ύψη η επιβατική κίνηση το 11μηνο - Ιστορικά ρεκόρ σε πολλά αεροδρόμια

11:11

Βρετανός υπ. Υγείας προς γιατρούς: Δεν θέλω ούτε μία ημέρα απεργιών το 2026

11:04

ΥΠΑΑΤ: Καταβλήθηκε η 5η κατανομή ύψους 2,4 εκατ. για λειτουργικές δαπάνες αντιμετώπισης της ευλογιάς

11:01

ΧΑ: «Σημειωτόν» ο Γενικός Δείκτης, σε απόσταση βολής από νέα υψηλά έτους

10:58

ΕΕ: Αναβλήθηκε η Mercosur εξαιτίας της αντίστασης κρατών μελών και αντιδράσεων από αγρότες

10:44

Μικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

10:35

Theon: Πρόβλεψη για έσοδα 435 - 445 εκατ. ευρώ το 2025

10:19

Υπερταμείο: Νέος CEO στις Συγκοινωνίες Αθηνών - Όμιλο ΟΑΣΑ ο Αντώνης Κεραστάρης

gazzetta
gazzetta reader insider insider