Πώς θα πετύχετε οικονομική άνεση κατά τη συνταξιοδότηση

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πώς θα πετύχετε οικονομική άνεση κατά τη συνταξιοδότηση
5+1 εξαιρετικές συμβουλές για όλους όσους θέλουν να έχουν οικονομική άνεση κατά τη συνταξιοδότηση τους, έστω και αν είναι πολύ νέοι ακόμα.

Αφιέρωμα στο «καυτό» ζήτημα της συνταξιοδότησης και της αποταμίευσης για τη συνταξιοδότηση κάνει το Market Watch και απευθύνεται στους Αμερικανούς πολίτες που πρέπει να αποφασίσουν τι θα κάνουν με προγράμματα όπως είναι η κρατική σύνταξη και η δημόσια ιατροφαρμακευτική κάλυψη.

Όμως το άρθρο περιλαμβάνει και 5+1 εξαιρετικές συμβουλές για όλους όσους θέλουν να έχουν οικονομική άνεση κατά τη συνταξιοδότηση τους, έστω και αν είναι πολύ νέοι ακόμα.

Δείτε τις συμβουλές που όλοι θα πρέπει να λάβουμε υπόψη από νωρίς για να μην... τρέχουμε στα γεράματα.

Από όποια πλευρά και να το δεις, τα χρόνια ενός συνταξιούχου δεν διαφέρουν πολύ από αυτά ενός εργαζόμενου. Θα θες να έχεις μια σταθερή ροή εισοδημάτων που θα προσφέρουν ασφάλεια. Δεν θες να ανησυχείς για ξαφνικά έξοδα ή πώς θα πληρώσεις για έναν φόρο που δεν περίμενες.

Φρόντισε να έχεις ένα πλάνο για το τι θα κάνει η οικογένεια σου και όσοι εξαρτώνται οικονομικά από εσένα, μετά θάνατον. Μπορεί να είναι κάποια ασφάλεια ζωής ή τα κέρδη των επενδύσεων σου, τα ακίνητα και οι φόροι τους.

Φτιάξε μια λίστα με τα σταθερά έξοδα που θα έχεις στο μέλλον και φρόντισε να βάλεις πάνω-πάνω τα ιατροφαρμακευτικά έξοδα. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί και η τρίτη ηλικία είναι μια ευαίσθητη περιοδος της ζωής όλων. Είναι σημαντικό να μπορείς να ανταπεξέλθεις.

Πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι κατά τη συνταξιοδότηση σου μπορεί να μην έχεις χαμηλότερους φόρους.

Για την ακρίβεια μπορεί να πληρώνεις ακριβώς όσα και τώρα ή περισσότερα! Οπότε φρόντισε να καλύψεις τη διαφορά ή/και ρώτα τον τραπεζικό / οικονομικό σου σύμβουλο τι πρέπει να κάνεις.

 

Όσο είσαι νέος και έχεις δουλειά, είναι η ιδανική περίοδος να αποταμιεύσεις το μεγαλύτερο δυνατό ποσό που μπορείς. Φρόντισε ένα γενναίο κομμάτι των εσόδων σου να πηγαίνει στο συνταξιοδοτικό σου λογαριασμό. Αν στο μέλλον το εισόδημα σου μειωθεί ή μείνεις χωρίς δουλειά, μπορείς να προσαρμόσεις το ποσοστό της αποταμίευσης.

Ξεκίνα να κάνεις αποταμίευση σε ειδικό συνταξιοδοτικό λογαριασμό και θέσε το σαν προτεραιότητα, πριν από οτιδήποτε άλλο. Ιδανικά χρησιμοποίησε μια αυτόματη εντολή για να πηγαίνουν τα χρήματα από το μισθό σου κατευθείαν εκεί.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:45

Λάιεν για 10ήμερη εκεχειρία Ισραήλ - Λιβάνου: Αποτελεί ανακούφιση

20:32

Bloomberg: Θα χρειαστούν περίπου 6 μήνες για ειρηνευτική συμφωνία ΗΠΑ - Ιράν

20:28

Πρέμιερ Λιγκ: Ζημίες - ρεκόρ 900 εκατ. ευρώ το 2025

20:16

Μυτιλήνη: Αποζημιώσεις ύψους 8 εκατ. ευρώ σε τυροκομικές επιχειρήσεις λόγω αφθώδους πυρετού

20:05

Συρία: Υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης όλες οι βάσεις αμερικανικών δυνάμεων

19:57

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

19:48

Πιερρακάκης από G7: Οφείλουμε να δράσουμε συντονισμένα απέναντι στις προκλήσεις

19:39

Συμμετοχή Μητσοτάκη στην τηλεδιάσκεψη ηγετών της ΕΕ για τα Στενά του Ορμούζ

19:31

Έρχονται οι super champions επιχειρήσεις στην ΕΕ - Το σχέδιο της Κομισιόν και οι κίνδυνοι

19:20

Συμφωνία για την κατασκευή drones πρότεινε ο Ζελέσνκι στην Ολλανδία

19:09

Reuters: Αναθεώρηση επί τα χείρω για τη γερμανική ανάπτυξη το 2026 και 2027

18:57

CrediaBank: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 100.000 ευρώ μέσω κεφαλαιοποίησης με δωρεάν διάθεση μετοχών

18:44

Τραμπ: Ισραήλ και Λίβανος συμφώνησαν σε 10ήμερη κατάπαυση πυρός

18:34

Θεμιστοκλέους: «Η Ελλάδα από τις πρώτες χώρες της ΕΕ που εφαρμόζουν μέτρα προστασίας των ανηλίκων στα social media»

18:19

ΝΔ: Νέος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ο Δημήτρης Μαρκόπουλος

18:14

Επίθεση σε σχολείο στην Τουρκία: Νέα στοιχεία για τον δράστη

18:13

Εγκαίνια της νέας γέφυρας στο Αλιγαρόρεμα παρουσία Δήμα

18:07

Χρηματιστήριο Αθηνών: Τράπεζες και ΔΕΗ πίεσαν τον Γενικό Δείκτη

17:55

Κομισιόν: Διατάζει τη Meta να αποκαταστήσει τον αποκλεισμό βοηθών ΤΝ από το WhatsApp

17:43

Η Lufthansa βάζει λουκέτο στη θυγατρική της CityLine σχεδόν δύο χρόνια νωρίτερα

17:40

Axios: Πιθανή μια εκεχειρία στον Λίβανο απόψε - Επικοινωνία Τραμπ με Αούν

17:40

Fais Group: Επαναλειτουργεί το πλήρως ανανεωμένο κατάστημα Manmgo στο River West

17:38

Ολλανδία: Η KLM ακυρώνει 160 πτήσεις τον επόμενο μήνα λόγω αύξησης του κόστους των καυσίμων

17:34

SOS από τον μεγαλύτερο παραγωγό σοκολάτας στον κόσμο - Κατακρημνίζεται η τιμή του κακάο

17:33

Ιράν: Τουλάχιστον δύο υπερτάνκερ πέρασαν τα Στενά του Ορμούζ με προορισμό το Ιράκ

17:30

ΥΠΑΜ Ισραήλ: «Αν το Ιράν απορρίψει την αμερικανική πρόταση, θα οδηγηθεί στην άβυσσο»

17:29

Ο Όρμπαν δεν θα παραστεί στην τελευταία του Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

17:28

Lidl Ελλάς: Μειώσεις τιμών σε 300 προϊόντα καθημερινής ανάγκης

17:10

"ReconKering": Η Kering παρουσίασε το στρατηγικό σχέδιό της για να αναγεννήσει τη Gucci

17:06

Κομισιόν: Η Google θα πρέπει να μοιράζεται δεδομένα των μηχανών αναζήτησης με τρίτους

gazzetta
gazzetta reader insider insider