Ειδήσεις | Διεθνή
23-06-2019 | 12:48

Πώς θα πετύχετε οικονομική άνεση κατά τη συνταξιοδότηση

Μοιράσου το
Πώς θα πετύχετε οικονομική άνεση κατά τη συνταξιοδότηση

5+1 εξαιρετικές συμβουλές για όλους όσους θέλουν να έχουν οικονομική άνεση κατά τη συνταξιοδότηση τους, έστω και αν είναι πολύ νέοι ακόμα.

Αφιέρωμα στο «καυτό» ζήτημα της συνταξιοδότησης και της αποταμίευσης για τη συνταξιοδότηση κάνει το Market Watch και απευθύνεται στους Αμερικανούς πολίτες που πρέπει να αποφασίσουν τι θα κάνουν με προγράμματα όπως είναι η κρατική σύνταξη και η δημόσια ιατροφαρμακευτική κάλυψη.

Όμως το άρθρο περιλαμβάνει και 5+1 εξαιρετικές συμβουλές για όλους όσους θέλουν να έχουν οικονομική άνεση κατά τη συνταξιοδότηση τους, έστω και αν είναι πολύ νέοι ακόμα.

Δείτε τις συμβουλές που όλοι θα πρέπει να λάβουμε υπόψη από νωρίς για να μην... τρέχουμε στα γεράματα.

Από όποια πλευρά και να το δεις, τα χρόνια ενός συνταξιούχου δεν διαφέρουν πολύ από αυτά ενός εργαζόμενου. Θα θες να έχεις μια σταθερή ροή εισοδημάτων που θα προσφέρουν ασφάλεια. Δεν θες να ανησυχείς για ξαφνικά έξοδα ή πώς θα πληρώσεις για έναν φόρο που δεν περίμενες.

Φρόντισε να έχεις ένα πλάνο για το τι θα κάνει η οικογένεια σου και όσοι εξαρτώνται οικονομικά από εσένα, μετά θάνατον. Μπορεί να είναι κάποια ασφάλεια ζωής ή τα κέρδη των επενδύσεων σου, τα ακίνητα και οι φόροι τους.

Φτιάξε μια λίστα με τα σταθερά έξοδα που θα έχεις στο μέλλον και φρόντισε να βάλεις πάνω-πάνω τα ιατροφαρμακευτικά έξοδα. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί και η τρίτη ηλικία είναι μια ευαίσθητη περιοδος της ζωής όλων. Είναι σημαντικό να μπορείς να ανταπεξέλθεις.

Πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι κατά τη συνταξιοδότηση σου μπορεί να μην έχεις χαμηλότερους φόρους.

Για την ακρίβεια μπορεί να πληρώνεις ακριβώς όσα και τώρα ή περισσότερα! Οπότε φρόντισε να καλύψεις τη διαφορά ή/και ρώτα τον τραπεζικό / οικονομικό σου σύμβουλο τι πρέπει να κάνεις.

 

Όσο είσαι νέος και έχεις δουλειά, είναι η ιδανική περίοδος να αποταμιεύσεις το μεγαλύτερο δυνατό ποσό που μπορείς. Φρόντισε ένα γενναίο κομμάτι των εσόδων σου να πηγαίνει στο συνταξιοδοτικό σου λογαριασμό. Αν στο μέλλον το εισόδημα σου μειωθεί ή μείνεις χωρίς δουλειά, μπορείς να προσαρμόσεις το ποσοστό της αποταμίευσης.

Ξεκίνα να κάνεις αποταμίευση σε ειδικό συνταξιοδοτικό λογαριασμό και θέσε το σαν προτεραιότητα, πριν από οτιδήποτε άλλο. Ιδανικά χρησιμοποίησε μια αυτόματη εντολή για να πηγαίνουν τα χρήματα από το μισθό σου κατευθείαν εκεί.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.