Πώς θα πετύχετε οικονομική άνεση κατά τη συνταξιοδότηση

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πώς θα πετύχετε οικονομική άνεση κατά τη συνταξιοδότηση
5+1 εξαιρετικές συμβουλές για όλους όσους θέλουν να έχουν οικονομική άνεση κατά τη συνταξιοδότηση τους, έστω και αν είναι πολύ νέοι ακόμα.

Αφιέρωμα στο «καυτό» ζήτημα της συνταξιοδότησης και της αποταμίευσης για τη συνταξιοδότηση κάνει το Market Watch και απευθύνεται στους Αμερικανούς πολίτες που πρέπει να αποφασίσουν τι θα κάνουν με προγράμματα όπως είναι η κρατική σύνταξη και η δημόσια ιατροφαρμακευτική κάλυψη.

Όμως το άρθρο περιλαμβάνει και 5+1 εξαιρετικές συμβουλές για όλους όσους θέλουν να έχουν οικονομική άνεση κατά τη συνταξιοδότηση τους, έστω και αν είναι πολύ νέοι ακόμα.

Δείτε τις συμβουλές που όλοι θα πρέπει να λάβουμε υπόψη από νωρίς για να μην... τρέχουμε στα γεράματα.

Από όποια πλευρά και να το δεις, τα χρόνια ενός συνταξιούχου δεν διαφέρουν πολύ από αυτά ενός εργαζόμενου. Θα θες να έχεις μια σταθερή ροή εισοδημάτων που θα προσφέρουν ασφάλεια. Δεν θες να ανησυχείς για ξαφνικά έξοδα ή πώς θα πληρώσεις για έναν φόρο που δεν περίμενες.

Φρόντισε να έχεις ένα πλάνο για το τι θα κάνει η οικογένεια σου και όσοι εξαρτώνται οικονομικά από εσένα, μετά θάνατον. Μπορεί να είναι κάποια ασφάλεια ζωής ή τα κέρδη των επενδύσεων σου, τα ακίνητα και οι φόροι τους.

Φτιάξε μια λίστα με τα σταθερά έξοδα που θα έχεις στο μέλλον και φρόντισε να βάλεις πάνω-πάνω τα ιατροφαρμακευτικά έξοδα. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί και η τρίτη ηλικία είναι μια ευαίσθητη περιοδος της ζωής όλων. Είναι σημαντικό να μπορείς να ανταπεξέλθεις.

Πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι κατά τη συνταξιοδότηση σου μπορεί να μην έχεις χαμηλότερους φόρους.

Για την ακρίβεια μπορεί να πληρώνεις ακριβώς όσα και τώρα ή περισσότερα! Οπότε φρόντισε να καλύψεις τη διαφορά ή/και ρώτα τον τραπεζικό / οικονομικό σου σύμβουλο τι πρέπει να κάνεις.

 

Όσο είσαι νέος και έχεις δουλειά, είναι η ιδανική περίοδος να αποταμιεύσεις το μεγαλύτερο δυνατό ποσό που μπορείς. Φρόντισε ένα γενναίο κομμάτι των εσόδων σου να πηγαίνει στο συνταξιοδοτικό σου λογαριασμό. Αν στο μέλλον το εισόδημα σου μειωθεί ή μείνεις χωρίς δουλειά, μπορείς να προσαρμόσεις το ποσοστό της αποταμίευσης.

Ξεκίνα να κάνεις αποταμίευση σε ειδικό συνταξιοδοτικό λογαριασμό και θέσε το σαν προτεραιότητα, πριν από οτιδήποτε άλλο. Ιδανικά χρησιμοποίησε μια αυτόματη εντολή για να πηγαίνουν τα χρήματα από το μισθό σου κατευθείαν εκεί.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:52

Πτώση ρεκόρ στα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου τον Απρίλιο λόγω Μέσης Ανατολής

21:40

Τηλεφωνική συνομιλία Λαβρόφ - Ρούμπιο για διεθνή ζητήματα και διμερείς σχέσεις

21:34

Ποιον προτείνει ο Μακρόν για την προεδρία της Τράπεζας της Γαλλίας

21:20

ΕΕ: Στο τραπέζι η εγχώρια παραγωγή φυσικού αερίου λόγω της ενεργειακής αστάθειας

21:07

Σε ψυχιατρική κλινική οδηγείται ο δράστης της επίθεσης στη Λειψία

21:00

Euronext: Εγκρίθηκε η απόκτηση μεριδίου 20% στο Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας

20:48

Η ΕΕ καλεί τις ΗΠΑ να τηρήσουν την εμπορική συμφωνία για τους δασμούς

20:39

Στα 16,5 εκατ. ευρώ ο τζίρος της Παπουτσάνης το α' τρίμηνο

20:26

Wall Street: Η SEC προτείνει κατάργηση των τριμηνιαίων εταιρικών αποτελεσμάτων

20:12

Ουκρανία: Τουλάχιστον 22 οι νεκροί από τις ρωσικές επιθέσεις σε Ζαπορίζια και

20:04

Ο πρόεδρος της Ρουμανίας ξεκινά συνομιλίες για σχηματισμό κυβέρνησης

19:56

Βουλγαρία: Η πρόεδρος Γιότοβα θα δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στο PB του Ράντεφ

19:47

Κορκίδης: Τα τρία σύνθετα σενάρια του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη

19:45

Τραμπ: «Το Ιράν πρέπει να φερθεί έξυπνα και να υψώσει λευκή σημαία»

19:30

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με φόντο το Ιράν

19:20

Δεσμευτική συμφωνία της Theon για την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού της γαλλικής Merio

19:13

Ρωσία: Κάθειρξη 12,5 ετών με την κατηγορία της προδοσίας σε δύο ειδικούς στην υπερηχητική τεχνολογία

19:10

Σκληρό σιτάρι 2026: Η ψευδαίσθηση του πολεμικού premium και η σιωπηρή παγίδα της Άγκυρας

19:08

Χατζηδάκης: Πέντε αριστοτελικές αρχές απέναντι στα άκρα και τις ακρότητες

19:04

Έρευνα: 1 στους 2 νέους στην Ευρώπη χρησιμοποιούν ΑΙ chatbot για πολύ προσωπικά ζητήματα

19:01

Πιερρακάκης: «Η Ευρώπη να περάσει από την ανθεκτικότητα στην επίθεση»

18:57

Ιορδανία: Τέλος η πρόσβαση σε πορνογραφικές ιστοσελίδες με απόφαση των αρχών

18:44

Θεοδωρικάκος προς ΠΑΣΟΚ: «Μη λέτε ψέματα, ψηφίστε το νομοσχέδιο προστασίας των καταναλωτών»

18:29

Νέα ιρανική επίθεση στα ΗΑΕ - «Σοβαρή κλιμάκωση»

18:19

ΧΑ: Ώθηση στον Γενικό Δείκτη από τράπεζες και blue chips

18:11

Λαγκάρντ: «Καμπανάκι» για την Ευρώπη η εκτίναξη των τιμών ενέργειας

18:06

Ισπανία: «Καμία απόφαση» για ελλιμενισμό του κρουαζιερόπλοιου με τα κρούσματα χανταΐού

17:56

Ιράν: Πυρκαγιά ξέσπασε σε εμπορικό κέντρο δυτικά της Τεχεράνης - Άγνωστα τα αίτια

17:52

Μπλε Κέδρος: Μέρισμα ύψους 0,16 ευρώ/μετοχή - Από 6/5 η αποκοπή

17:48

Η Φλώρινα επανασυνδέεται με το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας

gazzetta
gazzetta reader insider insider