Πώς θα πετύχετε οικονομική άνεση κατά τη συνταξιοδότηση

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πώς θα πετύχετε οικονομική άνεση κατά τη συνταξιοδότηση
5+1 εξαιρετικές συμβουλές για όλους όσους θέλουν να έχουν οικονομική άνεση κατά τη συνταξιοδότηση τους, έστω και αν είναι πολύ νέοι ακόμα.

Αφιέρωμα στο «καυτό» ζήτημα της συνταξιοδότησης και της αποταμίευσης για τη συνταξιοδότηση κάνει το Market Watch και απευθύνεται στους Αμερικανούς πολίτες που πρέπει να αποφασίσουν τι θα κάνουν με προγράμματα όπως είναι η κρατική σύνταξη και η δημόσια ιατροφαρμακευτική κάλυψη.

Όμως το άρθρο περιλαμβάνει και 5+1 εξαιρετικές συμβουλές για όλους όσους θέλουν να έχουν οικονομική άνεση κατά τη συνταξιοδότηση τους, έστω και αν είναι πολύ νέοι ακόμα.

Δείτε τις συμβουλές που όλοι θα πρέπει να λάβουμε υπόψη από νωρίς για να μην... τρέχουμε στα γεράματα.

Από όποια πλευρά και να το δεις, τα χρόνια ενός συνταξιούχου δεν διαφέρουν πολύ από αυτά ενός εργαζόμενου. Θα θες να έχεις μια σταθερή ροή εισοδημάτων που θα προσφέρουν ασφάλεια. Δεν θες να ανησυχείς για ξαφνικά έξοδα ή πώς θα πληρώσεις για έναν φόρο που δεν περίμενες.

Φρόντισε να έχεις ένα πλάνο για το τι θα κάνει η οικογένεια σου και όσοι εξαρτώνται οικονομικά από εσένα, μετά θάνατον. Μπορεί να είναι κάποια ασφάλεια ζωής ή τα κέρδη των επενδύσεων σου, τα ακίνητα και οι φόροι τους.

Φτιάξε μια λίστα με τα σταθερά έξοδα που θα έχεις στο μέλλον και φρόντισε να βάλεις πάνω-πάνω τα ιατροφαρμακευτικά έξοδα. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί και η τρίτη ηλικία είναι μια ευαίσθητη περιοδος της ζωής όλων. Είναι σημαντικό να μπορείς να ανταπεξέλθεις.

Πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι κατά τη συνταξιοδότηση σου μπορεί να μην έχεις χαμηλότερους φόρους.

Για την ακρίβεια μπορεί να πληρώνεις ακριβώς όσα και τώρα ή περισσότερα! Οπότε φρόντισε να καλύψεις τη διαφορά ή/και ρώτα τον τραπεζικό / οικονομικό σου σύμβουλο τι πρέπει να κάνεις.

 

Όσο είσαι νέος και έχεις δουλειά, είναι η ιδανική περίοδος να αποταμιεύσεις το μεγαλύτερο δυνατό ποσό που μπορείς. Φρόντισε ένα γενναίο κομμάτι των εσόδων σου να πηγαίνει στο συνταξιοδοτικό σου λογαριασμό. Αν στο μέλλον το εισόδημα σου μειωθεί ή μείνεις χωρίς δουλειά, μπορείς να προσαρμόσεις το ποσοστό της αποταμίευσης.

Ξεκίνα να κάνεις αποταμίευση σε ειδικό συνταξιοδοτικό λογαριασμό και θέσε το σαν προτεραιότητα, πριν από οτιδήποτε άλλο. Ιδανικά χρησιμοποίησε μια αυτόματη εντολή για να πηγαίνουν τα χρήματα από το μισθό σου κατευθείαν εκεί.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:02

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κούβα ότι διεξάγει «ανατρεπτικές» ενέργειες εδώ και δεκαετίες

17:45

Μητσοτάκης: «Οι αλλαγές της ΝΔ για το Σύνταγμα, τομή για την Ελλάδα του 2030»

17:39

Motor Oil: Αποκτά το 50% της Nova ICT - Στα 60,5 εκατ. το deal

17:36

Ουγγαρία: Το κυβερνών κόμμα στηρίζει την Τζούντιτ Πόλγκαρ για πρόεδρο της χώρας

17:30

Σε εκδήλωση του ΥΠΟΙΚ θα μιλήσει την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

17:28

Χρηματιστήριο: Με οριακή άνοδο «έσπασε» το πτωτικό σερί

17:10

Freenow by Lyft: Διαθέσιμο σε πάνω από 20 καλοκαιρινούς προορισμούς σε όλη την Ελλάδα

17:08

ΕΛ.Α.Σ: Οι 5+1 παρεμβάσεις για την δημόσια παιδεία

17:04

Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής: Πλεονάσματα και μείωση χρέους ενίσχυσαν την ανθεκτικότητα των ομολόγων

16:59

Wall Street: Ανοδικό ξεκίνημα με ελπίδες για διπλωματική αποκλιμάκωση στο Ιράν

16:56

Μ. Ανατολή: Νέα ιρανικά πλήγματα σε Μπαχρέιν και Κουβέιτ

16:54

Μιχαηλίδου: Πολλαπλασιάσαμε τις προνοιακές δαπάνες, χρηματοδοτούμε νέες υπηρεσίες

16:50

6 επιδόρπια πλούσια σε πρωτεΐνη για υγιεινότερες επιλογές γλυκού

16:50

Δημιουργικά επαγγέλματα με άμεση αποκατάσταση: Τι να σπουδάσεις σήμερα αν «πιάνει το χέρι σου»;

16:49

ΑΑΔΕ: Εντόπισε μεγάλο κύκλωμα φοροδιαφυγής άνω των 17 εκατ. - «Άστεγη» διαχειρίστρια με βίλα και πισίνα

16:40

Εθνική Τράπεζα: Βραβεύτηκε για 2η διαδοχική χρονιά ως «Best Investment Bank for Financing Solutions in Greece»

16:33

Alpha Bank: Διευρύνει τη συνεργασία της με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

16:31

Citi: Οι «Magnificent Seven» είναι ξεπερασμένες στην εποχή των «νικητών» AI μετοχών

16:21

Οι άμεσες προκλήσεις του Άντι Μπέρναμ - Από την ακρίβεια μέχρι τις σχέσεις με ΕΕ και ΗΠΑ

16:18

Στουρνάρας: «Να ανοίξουμε την οικονομία στον ανταγωνισμό»

16:18

CEO της Ryanair: Σε «ζημιά από ξένο αντικείμενο» αποδίδει το σπασμένο παράθυρο

16:07

Δίκη για Τέμπη: Ξεκίνησαν οι τοποθετήσεις των συνηγόρων επί της εισαγγελικής πρότασης

16:03

Συναντήσεις Μαρκόπουλου με τους παραγωγικούς φορείς ενόψει ΔΕΘ

15:58

Τουρνάς: «Ενισχύουμε σταθερά και συστηματικά την πυροπροστασία της Κρήτης»

15:57

Η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία ότι σκότωσε πέντε αμάχους σε πλήγμα με drone

15:38

Ισπανία: Στάχτη 260.000 στρέμματα από την πυρκαγιά που μαίνεται εδώ και 4 ημέρες

15:31

Ναυτικό αποκλεισμό της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσαν οι Χούθι

15:29

Παπαθανάσης: Ανακύκλωση παλαιών «ειδήσεων» οι αιτιάσεις για την πορεία υλοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης

15:29

ΓΣΕΕ: Δεσμευτικά μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τη θερμική καταπόνηση

15:20

«Παράθυρο» για 10ήμερη εκεχειρία Ιράν - ΗΠΑ παρά τα εκατέρωθεν πλήγματα


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider