Πού ξοδεύουν πολλά χρήματα οι Αμερικανοί

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πού ξοδεύουν πολλά χρήματα οι Αμερικανοί
Οι Αμερικανοί φαίνεται πως έχουν την τάση να ξοδεύουν υπερβολικά χρήματα σε πολύ συγκεκριμένα πράγματα.

«Τίποτα στον κόσμο δεν δίνεται δωρεάν», όπως λέει και το γνωμικό. Και η αλήθεια είναι ότι κάθε μέρα στη ζωή ενός ανθρώπου είναι υπερβολικά ακριβή. Και αυτό αποδεικνύεται στην πράξη, αφού πρόκειται για… απλά μαθηματικά!

Σύμφωνα με το Business Insider, οι Αμερικανοί έχουν την τάση να ξοδεύουν υπερβολικά χρήματα σε πολύ συγκεκριμένα πράγματα.

Ας δούμε μερικά από αυτά:

Σύμφωνα με τα στοιχεία ερευνών του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας (USDA), ποσοστό από 30% μέχρι και 40% του συνόλου των ειδών διατροφής στις ΗΠΑ καταλήγει στα σκουπίδια. Εάν ο μέσος Αμερικανός αγοράζει την εβδομάδα, τρόφιμα, φρούτα και λαχανικά αξίας 200 δολαρίων, τότε πρέπει να έχει στο μυαλό του ότι από αυτά, τα 70 δολάρια πετιούνται, αφού δεν καταναλώνονται. Ετησίως, η «χασούρα» αυτή αντιστοιχεί σε 3.640 δολάρια!

Όταν ο μέσος Αμερικανός παραγγέλνει φαγητό, μέσω delivery, ξοδεύει τουλάχιστον 4 με 5 δολάρια. Και αυτά δεν αφορούν την τιμή του φαγητού που παραγγέλνει, αλλά τη μεταφορά και παράδοση, μέχρι το σπίτι του, της παραγγελίας του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας του 2018, προκύπτει ότι ένας γάμος για τον μέσο Αμερικανό κοστίζει σήμερα περίπου 33.931 δολάρια. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο για την έκδοση της άδειας γάμου, το κόστος ξεκινάει από 10 δολάρια και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 115 δολάρια.

Ο μέσος Αμερικανός πληρώνει τουλάχιστον 50 δολάρια το μήνα για να αποκτήσει κάθε υπηρεσία που παρέχει η καλωδιακή τηλεόραση.

Μπορεί να είναι φθηνό, αλλά αν αναλογιστούμε πόσες φορές την ημέρα αγοράζουμε ένα, τότε το κόστος ανεβαίνει στα ύψη. Εμφιαλωμένο νερό αγοράζουμε στα εστιατόρια, στο γραφείο, στο γυμναστήριο… και σχεδόν οπουδήποτε! Ένας μέσος Αμερικανός ξοδεύει 1.369 δολάρια το χρόνο, αγοράζοντας εμφιαλωμένο νερό και μόνο!

Δεν χρειάζεται να αποκτήσεις ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο. Μπορείς να περιοριστείς και σε ένα σχετικά καινούργιο αυτοκίνητο. Στα περισσότερα καινούργια αυτοκίνητα, στις ΗΠΑ, σημειώνεται μια υποτίμηση της τάξης του 20% στην αξία τους, στο πρώτο δωδεκάμηνο της ζωής τους. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως χάνουν και το 20% της ποιότητάς τους. Εάν ζεις στις ΗΠΑ, προτίμησε να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο 12 μηνών και όχι ένα «του κουτιού».

Εάν ο μέσος Αμερικανός ξοδεύει 4,50 δολάρια την ημέρα για έναν καφέ απ’ έξω, ξοδεύει για ένα χρόνο το απίστευτο ποσό των 1.170 δολαρίων. Και αυτό, εάν υποθέσουμε ότι ο μέσος Αμερικανός πίνει μόνο έναν καφέ την ημέρα!

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:21

Λάιεν: Συνάντηση των ευρωπαίων ηγετών το Σάββατο για την ειρήνη στην Ουκρανία

20:03

Δήμας: Εκτεταμένο το πρόγραμμα έργων που υλοποιείται στην Πελοπόννησο

19:55

Ουκρανία: Το αμερικανικό σχέδιο δίνει στην Ρωσία έκταση ίση με το Λουξεμβούργο

19:53

Ο Πούτιν έλαβε το σχέδιο για την Ουκρανία - «Μπορεί να αποτελέσει βάση για ειρήνη»

19:49

Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών πόρου υπέρ e-ΕΦΚΑ για το 2024

19:43

Ευρωαγορές: Πτώση για τεχνολογία και αμυντικό κλάδο

19:35

ΔΕΗ: Στο 5,47% το ποσοστό των ίδιων μετοχών

19:20

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 28 Νοεμβρίου

19:06

Συνάντηση Γκίλφοϊλ με Πιερρακάκη - Τι συζήτησαν

19:02

Θεοδωρικάκος: Με τη νέα Ανεξάρτητη Αρχή ενισχύουμε ουσιαστικά την προστασία του καταναλωτή

18:54

Γκουτέρες: Μια «ειρηνευτική λύση για την Ουκρανία» πρέπει να σέβεται την «εδαφική ακεραιότητά της»

18:47

Στουρνάρας στη δευτεροβάθμια δίκη Novartis: «Μία από τις χυδαιότερες σκευωρίες που έχουν υπάρξει»

18:42

Τραμπ: Επιβεβαίωσε το τελεσίγραφο στον Ζελένσκι - «Η Πέμπτη είναι καλή διορία για την Ουκρανία»

18:39

Τηλεφωνική επικοινωνία Μελόνι - Μερτς για το ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία

18:36

ΥΠΕΞ: Χωρίς κανένα έρεισμα οι αντιδράσεις της Τουρκίας για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό

18:23

ΙΣΑ: Ζητά αποζημίωση των προσωπικών ιατρών για τις κατ΄ οίκον επισκέψεις

18:10

Οι εργαζόμενοι στον όμιλο Zara σχεδιάζουν κινητοποιήσεις την Black Friday

18:08

ΧΑ: Οριακή άνοδος με ψύχραιμη αντίδραση

18:07

Ασανσέρ: Μεγάλες αναμονές για τις πιστοποιήσεις - Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων

18:02

Πυροσβεστική: 367 κλήσεις κλήσεις λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων σε Ιόνιο και Ήπειρο

17:57

Δίκη για τις υποκλοπές: Κατέθεσε πολιτικός μηχανικός που εμφανιζόταν ως νόμιμος εκπρόσωπος της Krikel

17:54

«Βουτιά» για πετρέλαιο και μετοχές ενέργειας λόγω του σχεδίου Τραμπ για την Ουκρανία

17:29

Ζελένσκι: Η Ουκρανία κινδυνεύει να χάσει την υποστήριξη των ΗΠΑ λόγω του ειρηνευτικού σχεδίου

17:27

Eli Lilly: Η πρώτη φαρμακευτική που άγγιξε το 1 τρισ. σε κεφαλαιοποίηση

17:22

Θεοδωρικάκος: Εξουσίες αντίστοιχες με του διοικητή της ΑΑΔΕ θα έχει ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Ελέγχου της Αγοράς

17:18

Σχέδιο ΗΠΑ για Ουκρανία: Εγγυήσεις ασφάλειας παρόμοιες με το Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ

17:07

Enaon: Ενεργοποιήθηκε το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στη Βέροια

17:06

Amazon: Μαζικές απολύσεις μηχανικών παρά το «ΑΙ boom»

16:55

Η «Εξέλιξη Ζωής» βραβεύεται από τις «Νησίδες Ποιότητας 2025» για την προσφορά της στους νέους από δομές παιδικής προστασίας

16:54

Άρειος Πάγος: Κατεπείγουσα έρευνα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων

gazzetta
gazzetta reader insider insider