Πού ξοδεύουν πολλά χρήματα οι Αμερικανοί

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πού ξοδεύουν πολλά χρήματα οι Αμερικανοί
Οι Αμερικανοί φαίνεται πως έχουν την τάση να ξοδεύουν υπερβολικά χρήματα σε πολύ συγκεκριμένα πράγματα.

«Τίποτα στον κόσμο δεν δίνεται δωρεάν», όπως λέει και το γνωμικό. Και η αλήθεια είναι ότι κάθε μέρα στη ζωή ενός ανθρώπου είναι υπερβολικά ακριβή. Και αυτό αποδεικνύεται στην πράξη, αφού πρόκειται για… απλά μαθηματικά!

Σύμφωνα με το Business Insider, οι Αμερικανοί έχουν την τάση να ξοδεύουν υπερβολικά χρήματα σε πολύ συγκεκριμένα πράγματα.

Ας δούμε μερικά από αυτά:

Σύμφωνα με τα στοιχεία ερευνών του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας (USDA), ποσοστό από 30% μέχρι και 40% του συνόλου των ειδών διατροφής στις ΗΠΑ καταλήγει στα σκουπίδια. Εάν ο μέσος Αμερικανός αγοράζει την εβδομάδα, τρόφιμα, φρούτα και λαχανικά αξίας 200 δολαρίων, τότε πρέπει να έχει στο μυαλό του ότι από αυτά, τα 70 δολάρια πετιούνται, αφού δεν καταναλώνονται. Ετησίως, η «χασούρα» αυτή αντιστοιχεί σε 3.640 δολάρια!

Όταν ο μέσος Αμερικανός παραγγέλνει φαγητό, μέσω delivery, ξοδεύει τουλάχιστον 4 με 5 δολάρια. Και αυτά δεν αφορούν την τιμή του φαγητού που παραγγέλνει, αλλά τη μεταφορά και παράδοση, μέχρι το σπίτι του, της παραγγελίας του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας του 2018, προκύπτει ότι ένας γάμος για τον μέσο Αμερικανό κοστίζει σήμερα περίπου 33.931 δολάρια. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο για την έκδοση της άδειας γάμου, το κόστος ξεκινάει από 10 δολάρια και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 115 δολάρια.

Ο μέσος Αμερικανός πληρώνει τουλάχιστον 50 δολάρια το μήνα για να αποκτήσει κάθε υπηρεσία που παρέχει η καλωδιακή τηλεόραση.

Μπορεί να είναι φθηνό, αλλά αν αναλογιστούμε πόσες φορές την ημέρα αγοράζουμε ένα, τότε το κόστος ανεβαίνει στα ύψη. Εμφιαλωμένο νερό αγοράζουμε στα εστιατόρια, στο γραφείο, στο γυμναστήριο… και σχεδόν οπουδήποτε! Ένας μέσος Αμερικανός ξοδεύει 1.369 δολάρια το χρόνο, αγοράζοντας εμφιαλωμένο νερό και μόνο!

Δεν χρειάζεται να αποκτήσεις ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο. Μπορείς να περιοριστείς και σε ένα σχετικά καινούργιο αυτοκίνητο. Στα περισσότερα καινούργια αυτοκίνητα, στις ΗΠΑ, σημειώνεται μια υποτίμηση της τάξης του 20% στην αξία τους, στο πρώτο δωδεκάμηνο της ζωής τους. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως χάνουν και το 20% της ποιότητάς τους. Εάν ζεις στις ΗΠΑ, προτίμησε να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο 12 μηνών και όχι ένα «του κουτιού».

Εάν ο μέσος Αμερικανός ξοδεύει 4,50 δολάρια την ημέρα για έναν καφέ απ’ έξω, ξοδεύει για ένα χρόνο το απίστευτο ποσό των 1.170 δολαρίων. Και αυτό, εάν υποθέσουμε ότι ο μέσος Αμερικανός πίνει μόνο έναν καφέ την ημέρα!

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:03

ΑΔΜΗΕ: Ξεκίνησε η λειτουργία του Ψηφιακού Κέντρου Συντήρησης

14:57

Λήγει στις 15/1 η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για το Α21-Επίδομα Παιδιού

14:54

Νέα οργανωτική δομή στην Εθνική Ασφαλιστική

14:51

Ψάλτης: Έτος στρατηγικών κινήσεων το 2025 για την Alpha Bank - Οι επόμενοι στόχοι

14:48

Κ. Σκρέκας: Όταν κάποιοι επιμένουν να μην προσέρχονται στον διάλογο, θέλουν λύσεις ή σύγκρουση;

14:44

Νέος brand ambassador στη Dior - Ποιος αναλαμβάνει

14:41

Επ. Ανταγωνισμού: Σημαντική ανομοιογένεια στην τιμολόγηση του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου

14:36

Οκτώ ταξιδιωτικές τάσεις που θα δούμε το 2026

14:23

ΔΕΣΦΑ: Αύξηση 6% στην εγχώρια κατανάλωση φυσικού αερίου στην Ελλάδα το 2025

14:13

BBC: Θα ζητήσει από δικαστήριο των ΗΠΑ να απορρίψει την αγωγή Τραμπ

14:06

Επιτυχημένη η πρώτη φετινή έξοδος της Ελλάδας στις αγορές - Οι προσφορές έφτασαν τα 51 δισ. ευρώ

14:05

JP Morgan: Στα 46,77 δισ. δολάρια τα έσοδα δ' τριμήνου - Άλμα 7%

14:03

Αυτοκίνητο: Η Ευρώπη θα εκδώσει νέες οδηγίες για την τιμολόγηση των κινεζικών ηλεκτρικών οχημάτων

13:53

Στο Μέγαρο Μαξίμου οι αγρότες για συνάντηση με Μητσοτάκη

13:51

Delta: Προβλέπει αύξηση 20% στα κέρδη το 2026 - Παρήγγειλε τα πρώτα Boeing Dreamliner

13:40

Όμιλος Σαράντη: Στρατηγικές επενδύσεις και διεθνής εξωστρέφεια ενισχύουν τη δυναμική του

13:32

Μαρινάκης: Η Mercosur δίνει ευκαιρίες για νέες εξαγωγές

13:32

Σούπερ μάρκετ: Άνοδος τζίρου κατά 7,1% το 2025 - Κατά 2,6% αυξήθηκαν οι τιμές των τροφίμων

13:23

Δίκη Novartis: Ποινές φυλάκισης με αναστολή για τους δύο πρώην προστατευόμενους μάρτυρες - Το μήνυμα Σαμαρά

13:20

Επένδυση 12,9 δισ. δολαρίων για νέο εργοστάσιο τσιπ από SK Hynix στη Νότια Κορέα

13:11

Ουγγαρία: Στις 12 Απριλίου οι βουλευτικές εκλογές με τον Όρμπαν να υστερεί στις δημοσκοπήσεις

13:07

Κύριος προσκεκλημένος σε συνάντηση εργασίας με κορυφαία στελέχη των μεγαλύτερων εταιρειών καλλυντικών ο Δημήτρης Τσιόδρας

13:04

Μπιλ Άκμαν: Δώρισε 10.000 δολάρια στον πράκτορα της ICE που σκότωσε τη Ρενέ Γκουντ

12:57

Bank of America: Νέα τιμή-στόχος στα 11 ευρώ για τη μετοχή του ΔΑΑ

12:45

Snappi: Ξεπέρασε τους 50.000 χρήστες μέσα σε 4 μήνες

12:30

Επίθεση με drones σε ελληνόκτητα τάνκερ στη Μαύρη Θάλασσα

12:30

ΔΙΑΣ: Νέο ιστορικό υψηλό σε όγκο και αξία συναλλαγών το 2025

12:23

Η Unicredit σε συζητήσεις για την εξαγορά ποσοστού στην Monte dei Paschi

12:12

Πηγές ΝΔ: Από την κατάθεση Κατσινοπούλου αναδείχθηκαν οι διαχρονικές παθογένειες στον ΟΠΕΚΕΠΕ

12:08

Η σιωπηλή κρίση της υπογεννητικότητας - Γιατί ο κόσμος κάνει λιγότερα παιδιά

gazzetta
gazzetta reader insider insider