Πού ξοδεύουν πολλά χρήματα οι Αμερικανοί

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πού ξοδεύουν πολλά χρήματα οι Αμερικανοί
Οι Αμερικανοί φαίνεται πως έχουν την τάση να ξοδεύουν υπερβολικά χρήματα σε πολύ συγκεκριμένα πράγματα.

«Τίποτα στον κόσμο δεν δίνεται δωρεάν», όπως λέει και το γνωμικό. Και η αλήθεια είναι ότι κάθε μέρα στη ζωή ενός ανθρώπου είναι υπερβολικά ακριβή. Και αυτό αποδεικνύεται στην πράξη, αφού πρόκειται για… απλά μαθηματικά!

Σύμφωνα με το Business Insider, οι Αμερικανοί έχουν την τάση να ξοδεύουν υπερβολικά χρήματα σε πολύ συγκεκριμένα πράγματα.

Ας δούμε μερικά από αυτά:

Σύμφωνα με τα στοιχεία ερευνών του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας (USDA), ποσοστό από 30% μέχρι και 40% του συνόλου των ειδών διατροφής στις ΗΠΑ καταλήγει στα σκουπίδια. Εάν ο μέσος Αμερικανός αγοράζει την εβδομάδα, τρόφιμα, φρούτα και λαχανικά αξίας 200 δολαρίων, τότε πρέπει να έχει στο μυαλό του ότι από αυτά, τα 70 δολάρια πετιούνται, αφού δεν καταναλώνονται. Ετησίως, η «χασούρα» αυτή αντιστοιχεί σε 3.640 δολάρια!

Όταν ο μέσος Αμερικανός παραγγέλνει φαγητό, μέσω delivery, ξοδεύει τουλάχιστον 4 με 5 δολάρια. Και αυτά δεν αφορούν την τιμή του φαγητού που παραγγέλνει, αλλά τη μεταφορά και παράδοση, μέχρι το σπίτι του, της παραγγελίας του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας του 2018, προκύπτει ότι ένας γάμος για τον μέσο Αμερικανό κοστίζει σήμερα περίπου 33.931 δολάρια. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο για την έκδοση της άδειας γάμου, το κόστος ξεκινάει από 10 δολάρια και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 115 δολάρια.

Ο μέσος Αμερικανός πληρώνει τουλάχιστον 50 δολάρια το μήνα για να αποκτήσει κάθε υπηρεσία που παρέχει η καλωδιακή τηλεόραση.

Μπορεί να είναι φθηνό, αλλά αν αναλογιστούμε πόσες φορές την ημέρα αγοράζουμε ένα, τότε το κόστος ανεβαίνει στα ύψη. Εμφιαλωμένο νερό αγοράζουμε στα εστιατόρια, στο γραφείο, στο γυμναστήριο… και σχεδόν οπουδήποτε! Ένας μέσος Αμερικανός ξοδεύει 1.369 δολάρια το χρόνο, αγοράζοντας εμφιαλωμένο νερό και μόνο!

Δεν χρειάζεται να αποκτήσεις ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο. Μπορείς να περιοριστείς και σε ένα σχετικά καινούργιο αυτοκίνητο. Στα περισσότερα καινούργια αυτοκίνητα, στις ΗΠΑ, σημειώνεται μια υποτίμηση της τάξης του 20% στην αξία τους, στο πρώτο δωδεκάμηνο της ζωής τους. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως χάνουν και το 20% της ποιότητάς τους. Εάν ζεις στις ΗΠΑ, προτίμησε να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο 12 μηνών και όχι ένα «του κουτιού».

Εάν ο μέσος Αμερικανός ξοδεύει 4,50 δολάρια την ημέρα για έναν καφέ απ’ έξω, ξοδεύει για ένα χρόνο το απίστευτο ποσό των 1.170 δολαρίων. Και αυτό, εάν υποθέσουμε ότι ο μέσος Αμερικανός πίνει μόνο έναν καφέ την ημέρα!

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:11

Νορβηγία: Ορκίζεται σήμερα ο βασιλιάς Χάακον Η' - Tο 72% των πολιτών τάσσεται υπέρ της μοναρχίας

13:09

Ευρωζώνη: Σε υψηλό άνω των τεσσάρων ετών η μεταποίηση τον Αύγουστο

13:01

Ferryhopper: Ποια νησιά προτίμησαν Έλληνες και ξένοι ταξιδιώτες το καλοκαίρι του 2026

12:55

Νέες λειτουργίες στην Αναζήτηση της Google - Δωρεάν προσφορά του Gemini για φοιτητές

12:53

Επίσκεψη Κυρ. Μητσοτάκη στο πρώτο δημόσιο Ειδικό Σχολείο «Ρόζα Ιμβριώτη» στην Καισαριανή

12:49

Η Emirates διοργανώνει Open Days στην Ελλάδα για πρόσληψη νέων μελών πληρώματος καμπίνας

12:44

BYD: Αύξηση 17,8% στις πωλήσεις αυτοκινήτων τον Αύγουστο - «Γκάζι» από τις εξαγωγές

12:44

Χατζηδάκης: Από 1η Ιανουαρίου η εφαρμογή των περισσότερων μέτρων που θα ανακοινωθούν στη ΔΕΘ

12:41

Καύσωνας: Περισσότεροι από 5.000 θάνατοι στην Ισπανία - Αντιμέτωπη με νέο κύμα η Γαλλία

12:34

Βερολίνο: «Βλέπει» ρωσικές μυστικές υπηρεσίες πίσω από τα drones στη Λειψία

12:10

Δένδιας: Η «Ασπίδα του Αχιλλέα» είναι η πρώτη ευρωπαϊκή προσπάθεια αντιμετώπισης απειλών

12:09

Πιο συχνά δρομολόγια στο Τραμ από 7 Σεπτεμβρίου

12:02

«Πάτησε γκάζι» ο πληθωρισμός με άνοδο 3,7% τον Αύγουστο - Πιέσεις από υπηρεσίες και ενέργεια - Αναλυτικός πίνακας

11:59

Στην Epiris για 1,4 δισ. δολάρια η Gamma Communications

11:59

Στις αγορές με νέο πράσινο ομόλογο η Eurobank

11:57

Μέχρι 21 Σεπτεμβρίου η ψηφοφορία για τα νέα χαρτονομίσματα ευρώ

11:53

Στις αγορές για 200 εκατ. ευρώ η Εθνική Ασφαλιστική

11:51

Γαλλία: Στο στόχαστρο Shein και Temu με την επιβολή περιβαλλοντικού τέλους

11:50

Deal 35 δισ. δολαρίων για Anthropic και Lambda: Ο ρόλος των Nvidia - Hut 8

11:48

Ταμείο Ανάκαμψης: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υλοποίησης των οροσήμων και των στόχων

11:46

Πιερρακάκης στη G7: «Οι σημερινές παγκόσμιες προκλήσεις απαιτούν συντονισμένες δράσεις πολιτικής»

11:42

Άτυπης Σύνοδος των υπουργών Άμυνας της ΕΕ: Στην ατζέντα θαλάσσια ασφάλεια, διάστημα και Ουκρανία

11:34

ΔΕΔΔΗΕ: Δωρεάν λαμπτήρες LED σε ευάλωτα νοικοκυριά ακριτικών περιοχών

11:31

Η επετειακή ΔΕΘ, οι ανατροπές και το πακέτο 2,3 τρισ. δολαρίων της Ιαπωνίας

11:30

Ελληνική μεταποίηση: Στις 54,4 μονάδες ο PMI τον Αύγουστο - Ράλι πενταμήνου στις νέες παραγγελίες

11:27

DBRS: Η Ελλάδα «αντέχει» τα υψηλότερα επιτόκια – Γιατί μειώνεται το βάρος των τόκων

11:25

Η ΕΕ αναστέλλει την εισαγωγή κρέατος από τη Βραζιλία λόγω των κανόνων για τα αντιβιοτικά

11:21

Τρ. Πειραιώς: Κέρδη 5,6% για τον δείκτη αγροτικών προϊόντων τον Αύγουστο

11:11

EKT: Νέα αύξηση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο βλέπει η UBS

11:07

Έρευνα EY: Εντείνεται ο ανταγωνισμός στις υπηρεσίες διαχείρισης περιουσίας


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider