Πού ξοδεύουν πολλά χρήματα οι Αμερικανοί

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πού ξοδεύουν πολλά χρήματα οι Αμερικανοί
Οι Αμερικανοί φαίνεται πως έχουν την τάση να ξοδεύουν υπερβολικά χρήματα σε πολύ συγκεκριμένα πράγματα.

«Τίποτα στον κόσμο δεν δίνεται δωρεάν», όπως λέει και το γνωμικό. Και η αλήθεια είναι ότι κάθε μέρα στη ζωή ενός ανθρώπου είναι υπερβολικά ακριβή. Και αυτό αποδεικνύεται στην πράξη, αφού πρόκειται για… απλά μαθηματικά!

Σύμφωνα με το Business Insider, οι Αμερικανοί έχουν την τάση να ξοδεύουν υπερβολικά χρήματα σε πολύ συγκεκριμένα πράγματα.

Ας δούμε μερικά από αυτά:

Σύμφωνα με τα στοιχεία ερευνών του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας (USDA), ποσοστό από 30% μέχρι και 40% του συνόλου των ειδών διατροφής στις ΗΠΑ καταλήγει στα σκουπίδια. Εάν ο μέσος Αμερικανός αγοράζει την εβδομάδα, τρόφιμα, φρούτα και λαχανικά αξίας 200 δολαρίων, τότε πρέπει να έχει στο μυαλό του ότι από αυτά, τα 70 δολάρια πετιούνται, αφού δεν καταναλώνονται. Ετησίως, η «χασούρα» αυτή αντιστοιχεί σε 3.640 δολάρια!

Όταν ο μέσος Αμερικανός παραγγέλνει φαγητό, μέσω delivery, ξοδεύει τουλάχιστον 4 με 5 δολάρια. Και αυτά δεν αφορούν την τιμή του φαγητού που παραγγέλνει, αλλά τη μεταφορά και παράδοση, μέχρι το σπίτι του, της παραγγελίας του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας του 2018, προκύπτει ότι ένας γάμος για τον μέσο Αμερικανό κοστίζει σήμερα περίπου 33.931 δολάρια. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο για την έκδοση της άδειας γάμου, το κόστος ξεκινάει από 10 δολάρια και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 115 δολάρια.

Ο μέσος Αμερικανός πληρώνει τουλάχιστον 50 δολάρια το μήνα για να αποκτήσει κάθε υπηρεσία που παρέχει η καλωδιακή τηλεόραση.

Μπορεί να είναι φθηνό, αλλά αν αναλογιστούμε πόσες φορές την ημέρα αγοράζουμε ένα, τότε το κόστος ανεβαίνει στα ύψη. Εμφιαλωμένο νερό αγοράζουμε στα εστιατόρια, στο γραφείο, στο γυμναστήριο… και σχεδόν οπουδήποτε! Ένας μέσος Αμερικανός ξοδεύει 1.369 δολάρια το χρόνο, αγοράζοντας εμφιαλωμένο νερό και μόνο!

Δεν χρειάζεται να αποκτήσεις ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο. Μπορείς να περιοριστείς και σε ένα σχετικά καινούργιο αυτοκίνητο. Στα περισσότερα καινούργια αυτοκίνητα, στις ΗΠΑ, σημειώνεται μια υποτίμηση της τάξης του 20% στην αξία τους, στο πρώτο δωδεκάμηνο της ζωής τους. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως χάνουν και το 20% της ποιότητάς τους. Εάν ζεις στις ΗΠΑ, προτίμησε να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο 12 μηνών και όχι ένα «του κουτιού».

Εάν ο μέσος Αμερικανός ξοδεύει 4,50 δολάρια την ημέρα για έναν καφέ απ’ έξω, ξοδεύει για ένα χρόνο το απίστευτο ποσό των 1.170 δολαρίων. Και αυτό, εάν υποθέσουμε ότι ο μέσος Αμερικανός πίνει μόνο έναν καφέ την ημέρα!

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:46

Βενεζουέλα: «Κρατάμε γερά», δηλώνει ο Μαδούρο και δημοσιεύει φωτογραφίες από τη φυλακή

21:17

Αποκαταστάθηκε η τηλεματική του ΟΑΣΑ

21:03

WSJ: Η Aon κοντά στην εξαγορά της USI Insurance από την KKR

20:49

Η Σύρος στο επίκεντρο ιταλικών μέσων ενημέρωσης

20:30

Τι κρύβεται πίσω από τον εμπορικό πόλεμο του Τραμπ στον Καναδά

20:11

Κλιμακώνεται η κόντρα OpenAI - Μασκ: «Κόβει» την τεχνολογία της από εταιρεία της SpaceX

19:49

Γερμανός ΥΠΟΙΚ: Οι εμπορικές συγκρούσεις και οι πόλεμοι είναι «δηλητήριο» για την παγκόσμια οικονομία

19:40

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σέβεται την επιλογή του λαού της Ισλανδίας, δηλώνει εκπρόσωπος

19:25

Ερντογάν για το ναυάγιο στην Κερύνεια: «Το κράτος μας έχει κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις του»

19:02

Ισλανδή πρωθυπουργός για δημοψήφισμα: «Όχι οπισθοδρόμηση» αλλά «νίκη για τη δημοκρατία

18:27

Google Maps: Η «Λίμνη Οντάριο» έγινε «Lake America» για τους χρήστες στις ΗΠΑ

18:22

ΥΠΕΘΟΟ κατά ΠΑΣΟΚ για τα κόκκινα δάνεια: «Μοιράζει ανέξοδες υποσχέσεις και στέλνει τον λογαριασμό στους συνεπείς»

18:17

Τουρκία, Σαουδική Αραβία και Πακιστάν συναντώνται πρώτη φορά για το νέο αμυντικό σύμφωνο

18:03

Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς στο Μαρκόπουλο Ωρωπού

17:41

Τραμπ: Θα αναπληρώσουμε τα στρατηγικά μας αποθέματα με πετρέλαιο Βενεζουέλας

17:10

Νεπάλ - Πλημμύρες: Οι αρχές ξεκίνησαν τις ταφές μη ταυτοποιημένων θυμάτων

16:51

Οι παραλίες της Βόρειας Εύβοιας που αξίζει να επισκεφθείτε

16:38

Θετικό το καλοκαιρινό «ταμείο» για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις

16:31

Η NASA εκτόξευσε το νέο διαστημικό της τηλεσκόπιο, το «Nancy Grace Roman»

16:14

Δένδιας: Η «Ασπίδα του Αχιλλέα» σηματοδοτεί τη μετάβαση από ένα άθροισμα οπλικών συστημάτων σε ένα ολιστικό σύστημα αποτροπής

15:44

Με τον πρόεδρο του Λιβάνου θα συναντηθεί αύριο ο πρωθυπουργός

15:39

Μιχάλης Αργυρού: Τελειώνει ο μισθός στις 15 του μήνα;

15:31

«Γκάγκαροι»: Ποιοι ήταν οι βέροι Αθηναίοι και πώς πήραν το παράξενο όνομά τους

15:08

Χατζηδάκης για Ταμείο Ανάκαμψης: «Η αντιπολίτευση ζει σε άλλη χώρα – Η πραγματικότητα τη διαψεύδει»

14:54

Η ανακοίνωση της Aegean για το αεροσκάφος που έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Ρόδο

14:48

Ανατροπή πλοίου με περίπου 270 επιβαίνοντες βόρεια της Κύπρου

14:31

Άκης Σκέρτσος: Τι μάθαμε από το Ταμείο Ανάκαμψης;

14:17

Θεσσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη με λεία 15.000 ευρώ

13:57

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Κρήτη και Νότιο Αιγαίο

13:46

ΓΕΕΘΑ: Ολοκληρώθηκε η παράδοση στρατιωτικού υλικού στις ένοπλες Δυνάμεις του Λιβάνου


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider