Πού ξοδεύουν πολλά χρήματα οι Αμερικανοί

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πού ξοδεύουν πολλά χρήματα οι Αμερικανοί
Οι Αμερικανοί φαίνεται πως έχουν την τάση να ξοδεύουν υπερβολικά χρήματα σε πολύ συγκεκριμένα πράγματα.

«Τίποτα στον κόσμο δεν δίνεται δωρεάν», όπως λέει και το γνωμικό. Και η αλήθεια είναι ότι κάθε μέρα στη ζωή ενός ανθρώπου είναι υπερβολικά ακριβή. Και αυτό αποδεικνύεται στην πράξη, αφού πρόκειται για… απλά μαθηματικά!

Σύμφωνα με το Business Insider, οι Αμερικανοί έχουν την τάση να ξοδεύουν υπερβολικά χρήματα σε πολύ συγκεκριμένα πράγματα.

Ας δούμε μερικά από αυτά:

Σύμφωνα με τα στοιχεία ερευνών του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας (USDA), ποσοστό από 30% μέχρι και 40% του συνόλου των ειδών διατροφής στις ΗΠΑ καταλήγει στα σκουπίδια. Εάν ο μέσος Αμερικανός αγοράζει την εβδομάδα, τρόφιμα, φρούτα και λαχανικά αξίας 200 δολαρίων, τότε πρέπει να έχει στο μυαλό του ότι από αυτά, τα 70 δολάρια πετιούνται, αφού δεν καταναλώνονται. Ετησίως, η «χασούρα» αυτή αντιστοιχεί σε 3.640 δολάρια!

Όταν ο μέσος Αμερικανός παραγγέλνει φαγητό, μέσω delivery, ξοδεύει τουλάχιστον 4 με 5 δολάρια. Και αυτά δεν αφορούν την τιμή του φαγητού που παραγγέλνει, αλλά τη μεταφορά και παράδοση, μέχρι το σπίτι του, της παραγγελίας του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας του 2018, προκύπτει ότι ένας γάμος για τον μέσο Αμερικανό κοστίζει σήμερα περίπου 33.931 δολάρια. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο για την έκδοση της άδειας γάμου, το κόστος ξεκινάει από 10 δολάρια και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 115 δολάρια.

Ο μέσος Αμερικανός πληρώνει τουλάχιστον 50 δολάρια το μήνα για να αποκτήσει κάθε υπηρεσία που παρέχει η καλωδιακή τηλεόραση.

Μπορεί να είναι φθηνό, αλλά αν αναλογιστούμε πόσες φορές την ημέρα αγοράζουμε ένα, τότε το κόστος ανεβαίνει στα ύψη. Εμφιαλωμένο νερό αγοράζουμε στα εστιατόρια, στο γραφείο, στο γυμναστήριο… και σχεδόν οπουδήποτε! Ένας μέσος Αμερικανός ξοδεύει 1.369 δολάρια το χρόνο, αγοράζοντας εμφιαλωμένο νερό και μόνο!

Δεν χρειάζεται να αποκτήσεις ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο. Μπορείς να περιοριστείς και σε ένα σχετικά καινούργιο αυτοκίνητο. Στα περισσότερα καινούργια αυτοκίνητα, στις ΗΠΑ, σημειώνεται μια υποτίμηση της τάξης του 20% στην αξία τους, στο πρώτο δωδεκάμηνο της ζωής τους. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως χάνουν και το 20% της ποιότητάς τους. Εάν ζεις στις ΗΠΑ, προτίμησε να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο 12 μηνών και όχι ένα «του κουτιού».

Εάν ο μέσος Αμερικανός ξοδεύει 4,50 δολάρια την ημέρα για έναν καφέ απ’ έξω, ξοδεύει για ένα χρόνο το απίστευτο ποσό των 1.170 δολαρίων. Και αυτό, εάν υποθέσουμε ότι ο μέσος Αμερικανός πίνει μόνο έναν καφέ την ημέρα!

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:42

Ο Τραμπ κέρδισε 1,2 δισ. δολάρια από κρυπτονομίσματα «επειδή όλοι επωφελούνται από την επιστροφή του»

18:33

GM: Πτώση 4,2% των πωλήσεων στις ΗΠΑ το β΄ τρίμηνο λόγω μειωμένης ζήτησης στα ηλεκτρικά οχήματα

18:33

Bally’s Intralot: Στο 0,156% η συμμετοχή της Deutsche Bank - Νέα αγορά 650.000 μετοχών

18:31

GREGY Interconnector: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων

18:28

Space Hellas: Αξιοποίηση βιομηχανικών δεδομένων με AI μέσω της νέας υπηρεσίας Managed Data Lake

18:18

Euronext Athens: Έναρξη διαδικασίας διάσπασης με απόσχιση του κλάδου «Διαχειριστής Αγοράς»

18:18

Την ανάγκη επείγουσας θωράκισης της Ευρώπης από τους ολοένα και πιο συχνούς καύσωνες αναδεικνύει ο ΠΟΥ

18:18

Qualco: Διανέμει μέρισμα 0,045 ευρώ ανά μετοχή

18:08

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στα Μέθανα

18:03

Στροφή στο cloud από Meta - Διψήφιο άλμα για τη μετοχή

17:59

Λαγκάρντ: «Πιο ισορροπημένοι οι κίνδυνοι για πληθωρισμό και ανάπτυξη»

17:57

Χρηματιστήριο: Κέρδη για τον Γενικό Δείκτη - Σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και τράπεζες το 68% του τζίρου

17:52

ΥΠΑΝ: Πέντε ομάδες εργασίας για την προετοιμασία της ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ το 2027

17:43

«Βέλη» Κεραμέως στην αντιπολίτευση για ισότητα αμοιβών ανδρών - γυναικών

17:32

Μητσοτάκης από Ιπποκράτειο: «Η βία δεν έχει καμία θέση σε μια οργανωμένη κοινωνία»

17:20

«Greek Tech in Paris»: Η Ελλάδα στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού διαλόγου για καινοτομία και επενδύσεις

17:15

Υπουργείο Ανάπτυξης: Εγκρίθηκε η συγχώνευση της Premia με απορρόφηση της Sunwing Hotels Hellas

17:07

Σουηδικό δικαστήριο διατάζει την Google να καταβάλει αποζημίωση 1,5 δισ. δολάρια στην Klarna

17:00

«Κοκκινίζει» η Wall Street στο β' ημίχρονο του 2026

16:53

Γιατί αλλάζει το μοντέλο ανάπτυξης των Carrefour - Το στοίχημα του franchise

16:49

Τραμπ: «Η αποπυρηνικοποίηση του Ιράν προχωράει καλά»

16:39

«Σφίγγα» ο Γουόρς (Fed) για τα επιτόκια

16:28

Δήμος Αθηναίων: Δίνει 3.000 ευρώ ανά οικογένεια για τους κατοίκους της πολυκατοικίας στα Πετράλωνα

16:15

Το Ιράν προειδοποιεί ότι θα υπάρξει άμεση απάντηση σε κάθε απειλή

16:15

ΔΥΠΑ: Παράταση στην υποβολή ενστάσεων για 73 θέσεις εκπαιδευτικών

16:03

Παπαθανάσης: Δεν θα χαθεί ούτε ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, το ΠΑΣΟΚ αρνείται να δει την πραγματικότητα

15:54

Η Ρωσία αγοράζει βενζίνη από την Ινδία για να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις καυσίμων

15:37

Μητσοτάκης για θάνατο Λεβέντη: Υπήρξε μια ξεχωριστή προσωπικότητα στη δημόσια ζωή

15:36

ΗΠΑ: Κάτω από τις προβλέψεις οι προσλήψεις ιδιωτικού τομέα τον Ιούνιο

15:23

Φωτιά στη Φθιώτιδα - Μηνύματα από το 112 για εκκένωση οικισμών


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider