Πού ξοδεύουν πολλά χρήματα οι Αμερικανοί

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πού ξοδεύουν πολλά χρήματα οι Αμερικανοί
Οι Αμερικανοί φαίνεται πως έχουν την τάση να ξοδεύουν υπερβολικά χρήματα σε πολύ συγκεκριμένα πράγματα.

«Τίποτα στον κόσμο δεν δίνεται δωρεάν», όπως λέει και το γνωμικό. Και η αλήθεια είναι ότι κάθε μέρα στη ζωή ενός ανθρώπου είναι υπερβολικά ακριβή. Και αυτό αποδεικνύεται στην πράξη, αφού πρόκειται για… απλά μαθηματικά!

Σύμφωνα με το Business Insider, οι Αμερικανοί έχουν την τάση να ξοδεύουν υπερβολικά χρήματα σε πολύ συγκεκριμένα πράγματα.

Ας δούμε μερικά από αυτά:

Σύμφωνα με τα στοιχεία ερευνών του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας (USDA), ποσοστό από 30% μέχρι και 40% του συνόλου των ειδών διατροφής στις ΗΠΑ καταλήγει στα σκουπίδια. Εάν ο μέσος Αμερικανός αγοράζει την εβδομάδα, τρόφιμα, φρούτα και λαχανικά αξίας 200 δολαρίων, τότε πρέπει να έχει στο μυαλό του ότι από αυτά, τα 70 δολάρια πετιούνται, αφού δεν καταναλώνονται. Ετησίως, η «χασούρα» αυτή αντιστοιχεί σε 3.640 δολάρια!

Όταν ο μέσος Αμερικανός παραγγέλνει φαγητό, μέσω delivery, ξοδεύει τουλάχιστον 4 με 5 δολάρια. Και αυτά δεν αφορούν την τιμή του φαγητού που παραγγέλνει, αλλά τη μεταφορά και παράδοση, μέχρι το σπίτι του, της παραγγελίας του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας του 2018, προκύπτει ότι ένας γάμος για τον μέσο Αμερικανό κοστίζει σήμερα περίπου 33.931 δολάρια. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο για την έκδοση της άδειας γάμου, το κόστος ξεκινάει από 10 δολάρια και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 115 δολάρια.

Ο μέσος Αμερικανός πληρώνει τουλάχιστον 50 δολάρια το μήνα για να αποκτήσει κάθε υπηρεσία που παρέχει η καλωδιακή τηλεόραση.

Μπορεί να είναι φθηνό, αλλά αν αναλογιστούμε πόσες φορές την ημέρα αγοράζουμε ένα, τότε το κόστος ανεβαίνει στα ύψη. Εμφιαλωμένο νερό αγοράζουμε στα εστιατόρια, στο γραφείο, στο γυμναστήριο… και σχεδόν οπουδήποτε! Ένας μέσος Αμερικανός ξοδεύει 1.369 δολάρια το χρόνο, αγοράζοντας εμφιαλωμένο νερό και μόνο!

Δεν χρειάζεται να αποκτήσεις ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο. Μπορείς να περιοριστείς και σε ένα σχετικά καινούργιο αυτοκίνητο. Στα περισσότερα καινούργια αυτοκίνητα, στις ΗΠΑ, σημειώνεται μια υποτίμηση της τάξης του 20% στην αξία τους, στο πρώτο δωδεκάμηνο της ζωής τους. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως χάνουν και το 20% της ποιότητάς τους. Εάν ζεις στις ΗΠΑ, προτίμησε να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο 12 μηνών και όχι ένα «του κουτιού».

Εάν ο μέσος Αμερικανός ξοδεύει 4,50 δολάρια την ημέρα για έναν καφέ απ’ έξω, ξοδεύει για ένα χρόνο το απίστευτο ποσό των 1.170 δολαρίων. Και αυτό, εάν υποθέσουμε ότι ο μέσος Αμερικανός πίνει μόνο έναν καφέ την ημέρα!

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:05

Scope για Alpha Bank: Ανθεκτική κερδοφορία - Περαιτέρω αποκλιμάκωση των NPEs έως το 2027

20:01

Λίβανος: Ο Αούν ζητά «τέλος ισραηλινής κατοχής» ενόψει του νέου γύρου διαπραγματεύσεων

20:00

Μαρκόπουλος: «Ημέρα νίκης και δικαίωσης η τροπολογία για τα δάνεια του Νόμου Κατσέλη»

19:54

Ευρωπαίοι ηγέτες συναντώνται στο Βερολίνο για θέματα άμυνας

19:42

Βιανέξ: Νέο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στην Πάτρα με επένδυση 12,47 εκατ. ευρώ

19:38

Ρωσία: Στο τραπέζι η απαγόρευση των εξαγωγών πετρελαίου κίνησης για να σταθεροποιηθεί η αγορά

19:26

e-ΕΦΚΑ: Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών σε μη μισθωτούς

19:16

Πυροσβεστική: Τέσσερις συλλήψεις για εμπρησμούς από αμέλεια - 33 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

19:16

Πτωτικό κλίμα στις ευρωαγορές με το «σημάδι» του tech selloff

19:13

Hellenic Train: Ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές για την πιστοποίηση των νέων συρμών Coradia Stream

19:12

Μεγάλου: Η συνεργασία με την τοπική κοινότητα και η Snappi αναδεικνύουν τις δυνατότητες της Ηπείρου

19:09

Σχοινάς: «Περισσότερη ευελιξία δεν μπορεί να σημαίνει λιγότερη Ευρώπη»

18:52

Η Golden Star Ferries διαψεύδει σενάρια εξαγοράς

18:45

Πετραλιάς: Τι περιλαμβάνει η τροπολογία για τα δάνεια του νόμου Κατσέλη

18:41

Υπ. Παιδείας: Νέες σχολικές μονάδες και ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής για το σχολικό έτος 2026-27

18:29

Τι είναι το «Ωμέγα μπλοκ» που ευθύνεται για τον καύσωνα στην Δυτική Ευρώπη

18:17

Η Ελλάδα το 2025, κατέγραψε μείωση 22% στους θανάτους από τροχαία δυστυχήματα

18:08

Κυρίζογλου: «Οι δήμοι δεν μπορούν να στοχοποιούνται για την πυροπροστασία»

18:06

Κομισιόν για Αβραμόπουλο: «Κανένα αίτημα για άρση της ασυλίας του»

17:58

Δένδιας: Προτεραιότητα η στήριξη επενδύσεων που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα και την εγχώρια αμυντική βιομηχανία

17:51

Ρωσική επίθεση προκαλεί τον θάνατο τριών ανθρώπων στην ουκρανική πόλη Κριβίχ Ριχ

17:46

Πυρκαγιά σε χώρο εργοστασίου πλαστικών στο Αιγάλεω

17:45

Μπακογιάννη: Τραυματική και απολύτως καταστροφική η εμπειρία του δημοψηφίσματος του 2015

17:44

ΕΛΑΣ: Ανακοινώθηκαν οι τομεάρχες του Αλέξη Τσίπρα

17:41

Γαλλία: Το Λούβρο επισπεύδει την ώρα κλεισίματος λόγω καύσωνα - Αλλαγές και στον Πύργο του Άιφελ

17:41

Χρηματιστήριο: Κατοχύρωση κερδών από τους επενδυτές - Στο χαμηλό ημέρας ο τραπεζικός δείκτης

17:40

Κύμα συλλήψεων στην Άγκυρα πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ

17:37

Κικίλιας: «Η ναυτιλία φέρνει επενδύσεις, δουλειές και προοπτική για την ελληνική οικογένεια»

17:23

Aktor: «Εξετάζουμε επενδυτικές ευκαιρίες, αλλά δεν υπάρχει οριστική απόφαση»

17:13

Τριήμερη αργία στην Τεχεράνη για την κηδεία του Αλί Χαμενεΐ


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider