Πού ξοδεύουν πολλά χρήματα οι Αμερικανοί

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πού ξοδεύουν πολλά χρήματα οι Αμερικανοί
Οι Αμερικανοί φαίνεται πως έχουν την τάση να ξοδεύουν υπερβολικά χρήματα σε πολύ συγκεκριμένα πράγματα.

«Τίποτα στον κόσμο δεν δίνεται δωρεάν», όπως λέει και το γνωμικό. Και η αλήθεια είναι ότι κάθε μέρα στη ζωή ενός ανθρώπου είναι υπερβολικά ακριβή. Και αυτό αποδεικνύεται στην πράξη, αφού πρόκειται για… απλά μαθηματικά!

Σύμφωνα με το Business Insider, οι Αμερικανοί έχουν την τάση να ξοδεύουν υπερβολικά χρήματα σε πολύ συγκεκριμένα πράγματα.

Ας δούμε μερικά από αυτά:

Σύμφωνα με τα στοιχεία ερευνών του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας (USDA), ποσοστό από 30% μέχρι και 40% του συνόλου των ειδών διατροφής στις ΗΠΑ καταλήγει στα σκουπίδια. Εάν ο μέσος Αμερικανός αγοράζει την εβδομάδα, τρόφιμα, φρούτα και λαχανικά αξίας 200 δολαρίων, τότε πρέπει να έχει στο μυαλό του ότι από αυτά, τα 70 δολάρια πετιούνται, αφού δεν καταναλώνονται. Ετησίως, η «χασούρα» αυτή αντιστοιχεί σε 3.640 δολάρια!

Όταν ο μέσος Αμερικανός παραγγέλνει φαγητό, μέσω delivery, ξοδεύει τουλάχιστον 4 με 5 δολάρια. Και αυτά δεν αφορούν την τιμή του φαγητού που παραγγέλνει, αλλά τη μεταφορά και παράδοση, μέχρι το σπίτι του, της παραγγελίας του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας του 2018, προκύπτει ότι ένας γάμος για τον μέσο Αμερικανό κοστίζει σήμερα περίπου 33.931 δολάρια. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο για την έκδοση της άδειας γάμου, το κόστος ξεκινάει από 10 δολάρια και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 115 δολάρια.

Ο μέσος Αμερικανός πληρώνει τουλάχιστον 50 δολάρια το μήνα για να αποκτήσει κάθε υπηρεσία που παρέχει η καλωδιακή τηλεόραση.

Μπορεί να είναι φθηνό, αλλά αν αναλογιστούμε πόσες φορές την ημέρα αγοράζουμε ένα, τότε το κόστος ανεβαίνει στα ύψη. Εμφιαλωμένο νερό αγοράζουμε στα εστιατόρια, στο γραφείο, στο γυμναστήριο… και σχεδόν οπουδήποτε! Ένας μέσος Αμερικανός ξοδεύει 1.369 δολάρια το χρόνο, αγοράζοντας εμφιαλωμένο νερό και μόνο!

Δεν χρειάζεται να αποκτήσεις ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο. Μπορείς να περιοριστείς και σε ένα σχετικά καινούργιο αυτοκίνητο. Στα περισσότερα καινούργια αυτοκίνητα, στις ΗΠΑ, σημειώνεται μια υποτίμηση της τάξης του 20% στην αξία τους, στο πρώτο δωδεκάμηνο της ζωής τους. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως χάνουν και το 20% της ποιότητάς τους. Εάν ζεις στις ΗΠΑ, προτίμησε να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο 12 μηνών και όχι ένα «του κουτιού».

Εάν ο μέσος Αμερικανός ξοδεύει 4,50 δολάρια την ημέρα για έναν καφέ απ’ έξω, ξοδεύει για ένα χρόνο το απίστευτο ποσό των 1.170 δολαρίων. Και αυτό, εάν υποθέσουμε ότι ο μέσος Αμερικανός πίνει μόνο έναν καφέ την ημέρα!

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

09:50

Συρεγγέλα: Προχωράμε με ένα οργανωμένο πλαίσιο μισθολογικής διαφάνειας, ελέγχου και εφαρμογής της ίσης αμοιβής

09:38

Μαρινάκης: Εάν ο κ. Σαμαράς κάνει κόμμα, θα δικαιώσει τη διαγραφή του

09:26

Παρίσταναν «λογιστές και υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ»: 7 συλλήψεις - Λεία άνω των 1,6 εκατ. ευρώ

09:14

Υπουργείο Εργασίας: Συνολικά 332.843 νέες θέσεις εργασίας το πρώτο πεντάμηνο του 2026

09:13

Η Σκόπελος «παραδεισένιος προορισμός» για τους Σουηδούς το 2026

09:05

Ημέρα πένθους στο Κίεβο μετά τη φονικότερη ρωσική επίθεση με τους 30 νεκρούς

09:00

Σεισμοί στη Βενεζουέλα: Τουλάχιστον οι 2.595 νεκροί - «Βγήκε ζωντανός από τα συντρίμμια 8 ημέρες μετά»

08:47

ΟΗΕ: Το κλιματικό φαινόμενο Ελ Νίνιο σε εξέλιξη θα είναι εξαιρετικά ισχυρό

08:30

Πατάει… γκάζι στο self service o Σκλαβενίτης

08:26

Μισθωτός έγινε εκατομμυριούχος με πέντε κινήσεις - Τι έκανε

08:19

Ο Τραμπ βρίσκει «γελοίο» το ότι συνεχίζει να υποστηρίζει το NATO

08:16

Πώς θα μειώσετε τα έξοδα των διακοπών σας

08:07

Καύσιμα: Αισιοδοξία για νέα αποκλιμάκωση στις τιμές, αλλά η αγορά βλέπει πιο αργή επιστροφή στην κανονικότητα

08:04

Γκίλφοϊλ: Η συνεργασία Ελλάδας - ΗΠΑ είναι βαθιά ριζωμένη στην ιστορία

07:57

«Ανοίγει δρόμος» για τη μεγάλη μονάδα αποβλήτων στην ανατολική Θεσσαλονίκη (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ)

07:51

ΕΛΙΝΟΙΛ: Επιταχύνει την ανάπτυξη του δικτύου πρατηρίων - Στο «ραντάρ» και πιθανές εξαγορές

07:41

Ποιο «49%» διεκδικεί η ΝΔ - Η Ντόρα «αλλάζει» τον Αβραμόπουλο - Το «μηδέν» του Γεωργούλη

07:38

ΕΥΔΑΠ: «Πράσινο φως» για τις μελέτες του mega project «Ψυττάλεια 3.0»

07:32

Ρωσικό αέριο: Αύξηση παρά το «ban» το πρώτο πεντάμηνο του έτους στην ΕΕ - Η θέση της Ελλάδας

07:26

ΑΒΑΞ: «Βλέπει» EBITDA 150 εκατ. ευρώ, δεν χρειάζεται ΑΜΚ - Η μετοχή, το μέρισμα, το Μετρό Αθήνας

07:20

Ψηφιακό Πελατολόγιο: Από τα συνεργεία αυτοκινήτων, σε γάμους και βαπτίσεις

07:12

Τα σχέδια της Viber για την ελληνική αγορά

07:04

Οι αντιφάσεις μια δημόσιας εγγραφής - Οι αχρείαστες αυξήσεις επιτοκίων - Η δύσκολη αλήθεια της επιχειρηματικότητας

23:56

Ισπανία: Σχεδόν 1,2 εκατ. αιτήσεις πολιτογράφησης από μετανάστες χωρίς χαρτιά

23:43

Κίεβο: Στους 27 έφτασαν οι νεκροί από τη φονικότερη ρωσική επίθεση της χρονιάς

23:35

Γαλλία: Εξετάζεται η απαγόρευση πώλησης τσιγάρων σε όσους γεννήθηκαν μετά το 2009

23:22

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για ίση αμοιβή μεταξύ ανδρών-γυναικών

23:14

Wall Street: Ρεκόρ για τον Dow, οι μετοχές τσιπ έριξαν τον Nasdaq

23:00

Η Αγγελική Τριανταφύλλου, νικήτρια του Βραβείου Ευρωπαίου Εφευρέτη 2026

22:47

Γαλλία: Μάχη με τις φλόγες δίνουν 2.000 πυροσβέστες σε πύρινα μέτωπα στο νότιο τμήμα


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider