Οι 10 κανόνες επιτυχίας που ακολουθεί πάντα ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ (vid)

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι 10 κανόνες επιτυχίας που ακολουθεί πάντα ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ (vid)
Έγινε γνωστός από τους ρόλους του στον Εξολοθρευτή και τον Κόναν τον Βάρβαρο, όμως η επιτυχία του ξεπερνά το Χόλυγουντ.

Οι περισσότεροι τον έμαθαν μέσα από ταινίες όπως ο Εξολοθρευτής και ο Κόναν ο Βάρβαρος, κάποιοι τον έχουν στο μυαλό τους ως τον κυβερνήτη της Καλιφόρνια, και άλλοι θυμούνται πως στα νιάτα του συμμετείχε – και κέρδιζε – σε διαγωνισμούς για body building.

Στην ταινία του 1982 ο «Κόναν» παρέφρασε τον Τζένγκις Χαν και μας έμαθε τι είναι «το καλύτερο στη ζωή». Και για όσους δεν ξέρουν ή δεν θυμούνται τι είναι αυτό, μπορούν να το μάθουν σε αυτό το απόσπασμα (!):

Πλέον, σε ηλικία 71 ετών ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ είναι σοφότερος και οι «δέκα κανόνες για την επιτυχία» του διαφέρουν αρκετά από όσα έκανε στα νιάτα του.

Σήμερα, πλέον, ο διάσημος ηθοποιός, πολιτικός και φιλάνθρωπος είναι όλα αυτά και κάτι παραπάνω. Είναι ένας άνθρωπος που μετρά δεκάδες επιτυχίες στον ενεργητικό του, σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Οπότε έχουμε πολλά να μάθουμε από το παράδειγμα του.

Σύμφωνα με το Therichest.com υπάρχουν 10 κανόνες που ο διάσημος ηθοποιός ακολουθεί πάντα και «υπόσχονται» σίγουρη επιτυχία!

Δείτε ποιοι είναι:

Αν σκοπεύεις να ζητήσεις βοήθεια για κάτι, πρέπει να σιγουρευτείς ότι θα μπορείς να δώσεις κάτι πίσω ή τουλάχιστον ότι θα βοηθήσεις άλλους ανθρώπους.

Δεν χρειάζονται πολλά, απλά ζήσε με θετική σκέψη και βοήθησε τους ανθρώπους γύρω σου να γίνουν όσο πιο επιτυχημένοι μπορούν.

Είναι εύκολο να ακολουθήσεις τον... εύκολο δρόμο, όμως ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ μας θυμίζει πως όταν θες να πετύχεις τους στόχους σου, πάντα παίρνεις πίσω όσα δίνεις. Αν δουλέψεις πολύ θα ανταμειφθείς καλύτερα.

«Δεν μπορείς να ανέβεις στη σκάλα της επιτυχίας με τα χέρια στις τσέπες» έχει πει χαρακτηριστικά.

Το να έχεις κάποιον που θαυμάζεις ή που έχει καταφέρει πολλά, ειδικά στον τομέα που θες να διαπρέψεις και εσύ είναι πολύ σημαντικό.

Αν έχεις κάποιον που έχει περάσει ήδη αυτά που περνάς εσύ τώρα, μπορεί να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις προβλήματα που δεν βλέπεις καθαρά.

Βγάλε από τη ζωή σου όσους σε κρίνουν για τους λάθος λόγους, όσους έχουν αρνητική στάση και σε κρατάνε πίσω λέγοντας σου ότι δεν θα τα καταφέρεις.

«Υπάρχουν στιγμές που βιώνουμε δύσκολες καταστάσεις και νιώθουμε ότι δεν είμαστε ικανοί, όμως αυτό που έχω μάθει είναι πως πάντα είμαστε πιο δυνατοί από όσο πιστεύουμε. Είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι μπορείς να καταφέρεις τα πάντα αν το προσπαθήσεις πραγματικά».

Η ζωή είναι αναπάντεχη. Τη μια στιγμή μπορεί να τα πας τέλεια και την επόμενη μπορεί να σου τύχει κάτι που σε πάει πίσω. Όμως αν το αξιοποιήσεις σωστά, θα γίνει αυτό που θα σε πάει και πάλι μπροστά. Μια έκφραση του ηθοποιού – κυβερνήτη – φιλάνθρωπου Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ μας δείχνει πως νιώθει για την αποτυχία.

«Ο πόνος με βοηθάει να αναπτύσσομαι. Και η ανάπτυξη είναι αυτό που θέλω».

Όλοι έχουν ακούσει την έκφραση «η γνώση είναι δύναμη». Το να χρησιμοποιήσεις αυτή τη δύναμη προς όφελός σου, όταν προσπαθείς να πετύχεις τους στόχους σου, είναι ένα από τα πιο έξυπνα πράγματα που μπορείς να κάνεις.

Όταν έχεις πολλά στη λίστα με τα πράγματα που πρέπει να κάνεις και νιώθεις ότι «πνίγεσαι», είναι ανθρώπινο να θες να τα αναβάλεις και να ξεκουραστείς ή να κάνεις κάτι διασκεδαστικό αντ' αυτού.

Η αναβλητικότητα μπορεί να μην καταστρέψει τις πιθανότητες σου για την επιτυχία, όμως σίγουρα δεν θα σε βοηθήσει και σίγουρα θα χάσεις πολύ χρόνο στην πορεία.

Το 1962 ο Ντάγκλας ΜακΆρθουρ έγραψε «Οι κανόνες έχουν φτιαχτεί για να σπάνε». Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ πιστεύει ότι το να ακολουθείς τους κανόνες και να κάνεις ότι κάνουν και οι άλλοι είναι μια μορφή τεμπελιάς.

Για να ξεχωρίσεις και να δείξεις τις πραγματικές σου δυνάμεις πρέπει να είσαι διαφορετικός και να βάλεις πολύ κόπο σε ό,τι κάνεις.

«Το χειρότερο που μπορώ να γίνω είναι να είμαι ίδιος με όλους τους άλλους. Το μισώ αυτό» έχει δηλώσει χαρακτηριστικά ο διάσημος ηθοποιός. Όπως λέει, το μυστικό της επιτυχίας είναι να είσαι μοναδικός.

Για να αγγίξεις την επιτυχία πρέπει να ξέρεις τι είναι αυτό που θέλεις. Πρέπει να μάθεις να ξεχωρίζεις τι είναι αυτό που θέλεις εσύ, από αυτό που θέλουν οι άλλοι, και αυτό είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό.

Μην φοβηθείς να ζητήσεις βοήθεια, αλλά είναι απαραίτητο να δείξεις εμπιστοσύνη στις ικανότητες, τα πιστεύω και τα θέλω σου, συμβουλεύει ο ίδιος.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:55

Η Λιβερία συμφώνησε να δεχθεί έως και 1.200 μετανάστες που απελαύνονται από τις ΗΠΑ

23:44

Λαβρόφ: Η Βρετανία κινδυνεύει να θεωρηθεί ως μέρος του πολέμου στην Ουκρανία

23:35

ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον επιβάλλει κυρώσεις στην πρόεδρο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και σε ανώτερο δικαστικό λειτουργό

23:30

Γερμανία: Ο επικεφαλής εταιρίας που προμηθεύει την Ουκρανία με drones καταγγέλλει ρωσικό σχέδιο δολοφονίας

23:14

Τρίτη ημέρα απωλειών στην Wall Street - Τριπλό pressing από chip, ομόλογα και Ορμούζ

23:01

Γαλλία: Ο ΥΠΕΞ Μπαρό προανήγγειλε την απέλαση δύο ιρανών διπλωματών

22:48

Washington Post: Το Πεντάγωνο εξετάζει μικρότερη στρατιωτική παρουσία στον Κόλπο μετά τον πόλεμο με το Ιράν

22:30

Βόρεια Μακεδονία: Τέσσερις νεκροί και 35 κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου

22:17

Δεκάδες τουρκικές παραβιάσεις και αερομαχίες με οπλισμένα F-16 στο Αιγαίο

21:58

Σι Τζινπίνγκ: Οι χώρες της Λατινικής Αμερικής έχουν το δικαίωμα να διαθέτουν ανεξαρτησία

21:45

Φωτιά στη Σαλαμίνα: Ολοκληρώθηκαν οι αυτοψίες – 22 πληγέντα κτίρια

21:32

Υποχώρησε ο χρυσός με φόντο το ράλι των ομολόγων

21:08

Γάζα: Τουλάχιστον έξι νεκροί σε ισραηλινό πλήγμα στην περιοχή του λιμανιού

20:55

Apple: Μειώνει τις χρεώσεις στο App Store της ΕΕ

20:42

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατηγορούν το Ιράν ότι εκτόξευσε δύο πυραύλους στο έδαφός τους

20:27

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ΚΟ η Κασιμάτη - Παράδοση έδρας από Γεροβασίλη ζητά η Δούρου

20:26

Πετρέλαιο: Σε υψηλό τριών εβδομάδων καθώς «χλωμιάζει» η ειρηνευτική συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν

20:11

ΟΗΕ: Μόνο το 3% της καλλιεργήσιμης γης στη Γάζα παραμένει ακέραιο και προσβάσιμο

20:00

Ο πόλεμος της τεχνητής νοημοσύνης έχει νέο όπλο: Τα τρισεκατομμύρια της Κίνας

19:56

Ζελένσκι: Πρότεινε τον Χμάρα για τη θέση του υπουργού Άμυνας

19:48

Σίβηρη Χαλκιδικής: Κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον κ. Κατσαφάδο αύριο στις πληγείσες περιοχές

19:38

Πυροσβεστική: Σε 47 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

19:27

Disney εναντίον Τραμπ: Στα δικαστήρια για το ABC και την ελευθερία του Τύπου - Ο παράγοντας Τζίμι Κίμελ

19:16

Μηνυτήρια αναφορά της Διοικήτριας της ΔΥΠΑ για απειλές κατά εργαζομένων στην Κηφισιά

19:04

ΥΠΕΝ: Το Antinero κρίνεται από τα στοιχεία και τα αποτελέσματά του

18:55

«Κόκκινο 5x5» στις ευρωαγορές - Πτωτικό σερί 9 μηνών

18:47

Νεκρός ναυτικός από επίθεση σε ελληνόκτητο πλοίο στα Στενά του Ορμούζ

18:34

Τραμπ: «Δεν υπάρχουν συνομιλίες με Ιράν - Σε ισχύ ο ναυτικός αποκλεισμός και ανοικτά τα Στενά του Ορμούζ»

18:22

Δύο πύρινα μέτωπα στον Βόλο - Ήχησε το 112

18:10

Δήμας: «27 Αυγούστου το Μετρό φτάνει στην Καλαμαριά»


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider