Αυτά είναι τα 5 βιβλία που προτείνει ο Μπιλ Γκέιτς για το καλοκαίρι

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτά είναι τα 5 βιβλία που προτείνει ο Μπιλ Γκέιτς για το καλοκαίρι
Για όσους δεν το γνωρίζουν ο Μπιλ Γκέιτς είναι δεινός αναγνώστης.

Αν ψάχνετε ποια βιβλία θα αγοράσετε για να διαβάσετε φέτος το καλοκαίρι, ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, φροντίζει για εσάς και προτείνει τα 5 βιβλία που πρέπει όλοι να διαβάσουν!

Σύμφωνα με το Entrepreneur, ο Μπιλ Γκέιτς είναι δεινός αναγνώστης και συχνά πυκνά ποστάρει λίστες με βιβλία ή το πιο πρόσφατο ανάγνωσμα που του έκανε εντύπωση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, δημοσίευσε τις προτάσεις του για τα βιβλία «παραλίας» λέγοντας μάλιστα ότι το ένα από αυτά είναι «ανάλαφρο».

Δείτε ποια βιβλία προτείνει ο μεγιστάνας της τεχνολογίας:

Γιατί το προτείνει: «Το τελευταίο βιβλίο του Κολιέρ είναι μια προκλητική ματιά για ένα θέμα που βρίσκεται στο μυαλό πολλών στην εποχή μας. Παρότι δεν συμφωνώ με τις προτάσεις του, πιστεύω πως η ανάλυση του στο θέμα είναι πολύ καλή και το background του, του δίνει μια έξυπνη προοπτική στο που οδηγείται ο καπιταλισμός».

Γιατί το προτείνει: «Το ενδιαφέρον μου για όλα όσα έχουν να κάνουν με το Βιετνάμ είναι ένας από τους βασικούς λόγους που διάλεξα αυτό το βιβλίο. Μέχρι να το τελειώσω είχα μάθει πολλά, όχι μόνο για το Βιετνάμ, αλλά και για τις 8 μεγαλύτερες αντιπαραθέσεις που είχαν οι ΗΠΑ από την αρχή του 19ου αιώνα μέχρι και τη δεκαετία του '70».

Γιατί το προτείνει: «Φαίνεται πως όλοι όσοι γνωρίζω έχουν ήδη διαβάσει αυτό το βιβλίο. Το μυθιστόρημα του Τάουελς είναι αστείο, έξυπνο και – έκπληξη! - ανεβαστικό. Ακόμα και αν δεν απολαμβάνεις τα αναγνώσματα με φόντο τη Ρωσία, όσο εγώ, η ιστορία του βιβλίου είναι ιδανική για όλους».

Γιατί το προτείνει: «Αν αηδιάζετε στη σκέψη και την όψη του αίματος, τότε αυτό το βιβλίο πιθανότατα δεν είναι για εσάς. Όμως, εγώ είμαι μεγάλος φαν των βιβλίων που καταπιάνονται με ένα θέμα και το εξετάζουν σε βάθος, οπότε το Nine Pints ήταν ακριβώς αυτό που ήθελα. Έμαθα τόσα πολλά πράγματα και εκτιμώ πολύ περισσότερο το... αίμα».

Γιατί το προτείνει: «Είμαι μεγάλος φαν όλων όσων έχει γράψει ο Τζάρεντ και το τελευταίο του έργο δεν αποτελεί εξαίρεση. Το βιβλίο εξερευνά πως αντιδρούν οι κοινωνίες σε περιόδους κρίσης. Μπορεί σε μερικούς να φαίνεται βαρύ το περιεχόμενο, με αναφορές σε εμφύλιους πολέμους και ξένες απειλές, όμως στην πραγματικότητα όταν τελείωσα αυτό το βιβλίο ήμουν πιο αισιόδοξος από ότι όταν το ξεκίνησα».

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Europol: Οι ληστείες μουσείων έχουν γίνει βιαιότερες - Oι κλέφτες στρατολογούνται μέσω social media

23:50

Στα 117 εκατ. ευρώ οι δωρεές προς το ΥΠΕΘΑ από τον Ιούλιο του 2023

23:42

Χέγκσεθ: « Δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο νέων επιθέσεων εναντίον του Ιράν»

23:30

Τυνησία: Νοσοκομείο έχει παραλάβει 19 σορούς μετά από ναυάγιο σκάφους με μετανάστες

23:25

Το Ιράν υπόσχεται μία νέα «ήττα» για τις ΗΠΑ μετά τις νέες κυρώσεις

23:14

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street με φόντο δασμούς, Ιράν και Nvidia

22:55

Φωτιά στη Νεβάδα: Σχεδόν 90.000 άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

22:46

Παραιτήθηκε από σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Σωτήρης Σέρμπος

22:25

Οι πρώτοι AI δορυφόροι της SpaceX με τσιπ της Nvidia θα εκτοξευθούν το 2027

22:17

Ποια πόλη στην Ελλάδα «έβρασε» με 41,5 βαθμούς Κελσίου σήμερα

22:01

Στη Βουλή το νέο πλαίσιο κρατικής αρωγής μετά από φυσικές καταστροφές

21:52

Reuters: Ποιες είναι οι επιλογές του Ιράν για κλιμάκωση της έντασης μετά τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ

21:34

Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για επίθεση σε πετρελαιοφόρο ανοιχτά της Σαουδικής Αραβίας

21:28

Σε νέο υψηλό 3,5 μηνών ο χρυσός με προσοχή σε PCE και Τζάκσον Χολ

21:16

Πυροσβεστική: 49 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο

21:04

Νετανιάχου: «Το Ιράν επιχείρησε να δολοφονήσει έναν από τους γιους μου»

21:02

Απώλειες 2,5% για το πετρέλαιο παρά τις κυρώσεις Μπέσεντ στο Ιράν

20:51

Βρετανία: 12 συλλήψεις έπειτα από πολύνεκρο δυστύχημα σε αυτοκινητόδρομο

20:45

Ο ουκρανικός στρατός «χτύπησε» στρατιωτικό εργοστάσιο στο Ροστόφ

20:31

Η Ρωσία έπληξε φορτηγό πλοίο στο λιμάνι της Οδησσού στην Ουκρανία

20:20

Austriacard: Στο 96,29% το ποσοστό της Dai Nippon Printing

20:17

Νέες αμερικανικές κυρώσεις στο Ιράν με έμφαση σε 5 τομείς - Μπέσεντ: «Κομμένη κάθε οικονομική γραμμή ζωής»

20:14

«Περιφέρεια 2030»: Το κυβερνητικό σχέδιο για ορεινές περιοχές και νησιά

20:02

«Πακέτο» ΔΕΘ για μικρομεσαίους: Το σχέδιο της κυβέρνησης για να τους ξανακερδίσει

19:58

Τι συζητήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο

19:54

Εκτός λειτουργίας το ρωσικό διυλιστήριο στην Περμ

19:41

Παπουτσάνης: Από 2 Νοεμβρίου η πληρωμή καθαρού προμερίσματος 0,04 ευρώ ανά μετοχή

19:30

Κεφαλογιάννη: «Προτεραιότητα η νησιωτικότητα και ιδιαίτερα η στήριξη των μικρών νησιών»

19:18

Πούτιν: Υπό ρωσικό κρατικό έλεγχο οι επιχειρήσεις που δεν προστατεύονται από ουκρανικά drones

19:05

Φλατ οι ευρωαγορές με βλέμμα στον Μπέσεντ


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider