Ειδήσεις | Διεθνή
10-06-2019 | 08:46

Αυτά είναι τα 5 βιβλία που προτείνει ο Μπιλ Γκέιτς για το καλοκαίρι

Μοιράσου το
Αυτά είναι τα 5 βιβλία που προτείνει ο Μπιλ Γκέιτς για το καλοκαίρι

Για όσους δεν το γνωρίζουν ο Μπιλ Γκέιτς είναι δεινός αναγνώστης.

Αν ψάχνετε ποια βιβλία θα αγοράσετε για να διαβάσετε φέτος το καλοκαίρι, ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, φροντίζει για εσάς και προτείνει τα 5 βιβλία που πρέπει όλοι να διαβάσουν!

Σύμφωνα με το Entrepreneur, ο Μπιλ Γκέιτς είναι δεινός αναγνώστης και συχνά πυκνά ποστάρει λίστες με βιβλία ή το πιο πρόσφατο ανάγνωσμα που του έκανε εντύπωση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, δημοσίευσε τις προτάσεις του για τα βιβλία «παραλίας» λέγοντας μάλιστα ότι το ένα από αυτά είναι «ανάλαφρο».

Δείτε ποια βιβλία προτείνει ο μεγιστάνας της τεχνολογίας:

Γιατί το προτείνει: «Το τελευταίο βιβλίο του Κολιέρ είναι μια προκλητική ματιά για ένα θέμα που βρίσκεται στο μυαλό πολλών στην εποχή μας. Παρότι δεν συμφωνώ με τις προτάσεις του, πιστεύω πως η ανάλυση του στο θέμα είναι πολύ καλή και το background του, του δίνει μια έξυπνη προοπτική στο που οδηγείται ο καπιταλισμός».

Γιατί το προτείνει: «Το ενδιαφέρον μου για όλα όσα έχουν να κάνουν με το Βιετνάμ είναι ένας από τους βασικούς λόγους που διάλεξα αυτό το βιβλίο. Μέχρι να το τελειώσω είχα μάθει πολλά, όχι μόνο για το Βιετνάμ, αλλά και για τις 8 μεγαλύτερες αντιπαραθέσεις που είχαν οι ΗΠΑ από την αρχή του 19ου αιώνα μέχρι και τη δεκαετία του '70».

Γιατί το προτείνει: «Φαίνεται πως όλοι όσοι γνωρίζω έχουν ήδη διαβάσει αυτό το βιβλίο. Το μυθιστόρημα του Τάουελς είναι αστείο, έξυπνο και – έκπληξη! - ανεβαστικό. Ακόμα και αν δεν απολαμβάνεις τα αναγνώσματα με φόντο τη Ρωσία, όσο εγώ, η ιστορία του βιβλίου είναι ιδανική για όλους».

Γιατί το προτείνει: «Αν αηδιάζετε στη σκέψη και την όψη του αίματος, τότε αυτό το βιβλίο πιθανότατα δεν είναι για εσάς. Όμως, εγώ είμαι μεγάλος φαν των βιβλίων που καταπιάνονται με ένα θέμα και το εξετάζουν σε βάθος, οπότε το Nine Pints ήταν ακριβώς αυτό που ήθελα. Έμαθα τόσα πολλά πράγματα και εκτιμώ πολύ περισσότερο το... αίμα».

Γιατί το προτείνει: «Είμαι μεγάλος φαν όλων όσων έχει γράψει ο Τζάρεντ και το τελευταίο του έργο δεν αποτελεί εξαίρεση. Το βιβλίο εξερευνά πως αντιδρούν οι κοινωνίες σε περιόδους κρίσης. Μπορεί σε μερικούς να φαίνεται βαρύ το περιεχόμενο, με αναφορές σε εμφύλιους πολέμους και ξένες απειλές, όμως στην πραγματικότητα όταν τελείωσα αυτό το βιβλίο ήμουν πιο αισιόδοξος από ότι όταν το ξεκίνησα».

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.