Ειδήσεις | Διεθνή
18-05-2019 | 22:56

5 πασίγνωστες εταιρείες που δεν σου περνάει από το μυαλό ότι δραστηριοποιούνται και στη βιομηχανία όπλων

Μοιράσου το
5 πασίγνωστες εταιρείες που δεν σου περνάει από το μυαλό ότι δραστηριοποιούνται και στη βιομηχανία όπλων

Τα έσοδα της Rolls Royce το 2017 από τη βιομηχανία όπλων αντιστοιχούν στο 22,8% του συνολικού κύκλου εργασιών της εταιρείας.

Την ώρα που εταιρείες - κολοσσοί, όπως η Mitsubishi και η Rolls Royce, είναι διάσημες για τα προϊόντα τους, που μπορεί να είναι από αυτοκίνητα μέχρι κλιματιστικά, λίγοι είναι αυτοί που ξέρουν ότι οι συγκεκριμένες εταιρείες έχουν ενεργό ρόλο και στη βιομηχανία όπλων.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο για την Έρευνα της Ειρήνης Διεθνώς (SIPRI) που εδρεύει στη Στοχόλμη, όπως μεταδίδει το Business Insider, πέντε γνωστές εταιρείες ασχολούνται με την κατασκευή όπλων.

Δείτε ποιες είναι αυτές:

Η Rolls Royce, σύμφωνα με το Business Insider, το 2017 βρέθηκε στη 17η θέση στη λίστα των εταιρειών που ασχολούνται με τη βιομηχανία όπλων και πούλησε όπλα αξίας 4,42 δισ. δολαρίων, το οποίο αντιστοιχεί στο 22,8% του συνολικού κύκλου εργασιών!

Ένα τμήμα της Mitsubishi είναι η Mitsubishi Heavy Industries και το 2017 κατέγραψε έσοδα ύψους 3,75 δισ. δολαρίων από τις κατασκευές όπλων. Τα έσοδα αυτά αποτελούν το 9,7% των συνολικών πωλήσεων.

Από την ώρα που σταμάτησε η παραγωγή της αυτοκινητοβιομηχανίας Saab, τα έσοδα της εταιρείας προέρχονται από το σουηδικό κράτος και αφορούν σε συναλλαγές που έχουν να κάνουν με όπλα.

Οι πωλήσεις της Kawasaki στη βιομηχανία όπλων ανήλθαν στα 2,14 εκατ. δολάρια για το 2017, φτάνοντας το 15,2% του συνολικού κύκλου εργασιών!

Σε τεχνικό επίπεδο, μόνο ένα μικρό ποσοστό της Fujitsu ασχολείται ενεργά με το αντικείμενο. Ωστόσο, η κατασκευή όπλων οδήγησε σε κέρδη ύψους 1,11 δισ. δολάρια το 2017 στον ιαπωνικό «γίγαντα».

Μάλιστα, αυτό το ποσό αντιστοιχεί στο 3% του συνολικού κύκλου εργασιών!

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.