Πέντε συνήθειες του Γουόρεν Μπάφετ, του Τιμ Κουκ και άλλων επιτυχημένων ανθρώπων 

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πέντε συνήθειες του Γουόρεν Μπάφετ, του Τιμ Κουκ και άλλων επιτυχημένων ανθρώπων 
Ανεξάρτητα το πώς ορίζει κανείς την επιτυχία, υπάρχουν πολλά μαθήματα που μπορούμε να πάρουμε από ανθρώπους που θεωρούνται πετυχημένοι.

Η «επιτυχία» έχει πολλά πρόσωπα. Για κάποιους είναι απλά τα χρήματα, ή ένα ακριβό αυτοκίνητο και ένα μεγάλο σπίτι. Για άλλους είναι η αναγνώριση, επαγγελματική η προσωπική και για άλλους μια αγαπημένη οικογένεια.

Ανεξάρτητα το πώς ορίζει κανείς την επιτυχία, υπάρχουν πολλά μαθήματα που μπορούμε να πάρουμε από ανθρώπους που θεωρούνται πετυχημένοι, ο καθένας με διαφορετικό τρόπο.

Δείτε παρακάτω πέντε απ’ αυτά:

Αν κάποια στιγμή κολλήσεις και δεν μπορείς να βρεις μια διέξοδο, το πρώτο βήμα είναι η δέσμευση. Αν δεσμευτείς στους στόχους σε σημείο χωρίς επιστροφή, τότε θα κάνεις αυτό που κάνουν οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι: Θα πράξεις για να πετύχεις της δεσμεύσεις σου. Αυτό είναι που μετράει στην τελική, οι πράξεις. 
 

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι διαθέτουν ένα σύστημα προσώπων που τους υποστηρίζει με πάθος. Πρόκειται για άτομα που θα συμπορευτούν μαζί σου με κοινούς στόχους και όνειρα. Και δεν είναι εκεί μόνο για τις κακές στιγμές, θα γιορτάσουν μαζί σου και τις νίκες σου. 
 

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν καταλάβει ότι σκοπός της ζωής είναι το ταξίδι και όχι ο προορισμός. Όταν αντιμετωπίζουν δυσκολίες, κατανοούν πως είναι και αυτές μέρος του ταξιδιού. Είναι σημαντικός ο πειραματισμός και η αποτυχία. Όταν σκοντάφτουν και πέφτουν (κάτι που συμβαίνει συχνά) μπορούν να ξεπεράσουν τις δύσκολες στιγμές και αν ετοιμαστούν για την επόμενη πρόκληση με αποφασιστικότητα. 
 

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ έχει αυτό το συνήθειο από νεαρή ηλικία και το αποκαλεί ένα βασικό παράγοντα για την επιτυχία του. «Είναι καλύτερο να συχνάζεις με ανθρώπους που είναι καλύτεροι από εσένα. Διάλεξε συνεργάτες που η συμπεριφορά τους είναι καλύτερη από τη δική σου και θα κινηθείς και εσύ προς αυτήν την κατεύθυνση», έχει δηλώσει στο παρελθόν. 

Όλοι οι επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν έναν σκοπό που δεν μπορούν παρά να τον κυνηγήσουν. Αν ξέρεις τι πρέπει να κάνεις και είσαι καλός σε αυτό, τότε μάλλον βρίσκεσαι στον σωστό δρόμο. Και αν συμβαίνει αυτό, τότε είσαι ήδη επιτυχημένος. Όπως έχει δηλώσει ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ: «Κάνε αυτό που αγαπάς με όλη σου την καρδιά. Και τότε απλά θα περνάς καλά». 
 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:18

Χατζηθεοδοσίου (ΕΕΑ): Κοινωνία και επιχειρήσεις ζητούν ουσιαστικές λύσεις απέναντι στο πρόβλημα της ακρίβειας

15:15

Άδ. Γεωργιάδης: «Αφήστε την τοξικότητα έξω από την πολιτική μας ζωή»

15:08

Στουμπ: Ώρα η Ευρώπη να έρθει σε άμεση επαφή με τη Ρωσία

15:04

Κικίλιας: Λιγότερα θανάσιμα ατυχήματα το 2025 – Στο 97% η ναυαγοσωστική κάλυψη στις παραλίες

15:03

Eurovision 2026: Το BBC έγραψε για τον Akyla - «Η Ελλάδα δεν απέχει πολύ από τη νίκη»

14:57

Η Επ. Ανταγωνισμού ολοκλήρωσε το ευρωπαϊκό έργο CompEUte

14:42

Χανταϊός: Αναχωρούν σε μία πτήση για Ολλανδία οι τελευταίοι 22 από το κρουαζιερόπλοιο

14:35

Καλοκαίρι στα Ζαγοροχώρια: 5 αξέχαστες εμπειρίες

14:15

Μαρινάκης: Κάθε μονομερής ενέργεια δεν έχει απολύτως καμία αξία από άποψη διεθνούς δικαίου

14:01

KPMG: Στα 436,4 δισ. δολάρια οι παγκόσμιες επενδύσεις Iδιωτικών Κεφαλαίων το α’ τρίμηνο

13:58

Σρέντερ: Αντιδράσεις σε Γερμανία και Εσθονία για τον ρόλο μεσολαβητή στην Ουκρανία

13:57

BofA και Goldman Sachs ανατρέπουν τις προσδοκίες για μείωση επιτοκίων από την Fed

13:40

Ουγγαρία: Η νέα κυβέρνηση επανεξετάζει το πυρηνικό σχέδιο Paks και τις σχέσεις με τη Μόσχα

13:33

Η ώρα της κρίσης για τον Ιμάμογλου - Σήμερα η δίκη για «κατασκοπεία»

13:22

Μαρινάκης: Η Ελλάδα θα προχωρήσει τον επόμενο μήνα σε πρόωρη αποπληρωμή χρέους, ύψους 6,9 δισ. ευρώ

13:20

Νέο Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό: Τι προβλέπει

13:15

La Repubblica για δημόσιο χρέος: «Η Ιταλία ξεπερνά την Ελλάδα και γίνεται ο αδύναμος κρίκος της Ευρώπης»

13:08

Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς: Εκλέχτηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

12:58

Χανταϊός: Νέα κρούσματα, ο ασθενής «μηδέν» και η εκκένωση των υπόλοιπων 50 επιβατών

12:49

Αγαπηδάκη: «Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τον χανταϊό - Έχουμε λάβει τα αυστηρότερα μέτρα»

12:46

Νικολάου (Τράπεζα Κύπρου): Ανθεκτική η ζήτηση για νέα δάνεια - Σε τροχιά αύξησης άνω του 5% φέτος

12:32

Iράν: Ζητά την αποδέσμευση των παγωμένων περιουσιακών του στοιχείων

12:28

Αύξηση 8,3% στη βιομηχανική παραγωγή τον Μάρτιο

12:18

ΕΕ: Συμφωνία για κυρώσεις σε Ισραηλινούς εποίκους στη σύνοδο υπουργών Εξωτερικών

12:10

Ξεκίνησε η πρώτη ευρωπαϊκή κλινική μελέτη με τη χορήγηση κυτταρικής θεραπείας CAR-T για την αμυλοείδωση

12:08

Πώς να προστατέψετε τον εγκέφαλό σας από το ChatGPT

11:57

Visa Innovation Program Europe: Οι 7 Fintech εταιρείες που επιλέχθηκαν για το 2026 από Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα

11:55

Γεραπετρίτης για drone: «Δεν θα επιτρέψουμε να αναπτυχθούν πολεμικές ενέργειες στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου»

11:44

Εθνική Τράπεζα: Ο ψηφιακός τομέας ως μοχλός ενίσχυσης της παραγωγικότητας και σύγκλισης με την Ευρώπη

11:30

Μιχαηλίδου: «400 διαμερίσματα από τα πρώτα 8 ακίνητα της κοινωνικής αντιπαροχής»

gazzetta
gazzetta reader insider insider