Πέντε συνήθειες του Γουόρεν Μπάφετ, του Τιμ Κουκ και άλλων επιτυχημένων ανθρώπων 

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πέντε συνήθειες του Γουόρεν Μπάφετ, του Τιμ Κουκ και άλλων επιτυχημένων ανθρώπων 
Ανεξάρτητα το πώς ορίζει κανείς την επιτυχία, υπάρχουν πολλά μαθήματα που μπορούμε να πάρουμε από ανθρώπους που θεωρούνται πετυχημένοι.

Η «επιτυχία» έχει πολλά πρόσωπα. Για κάποιους είναι απλά τα χρήματα, ή ένα ακριβό αυτοκίνητο και ένα μεγάλο σπίτι. Για άλλους είναι η αναγνώριση, επαγγελματική η προσωπική και για άλλους μια αγαπημένη οικογένεια.

Ανεξάρτητα το πώς ορίζει κανείς την επιτυχία, υπάρχουν πολλά μαθήματα που μπορούμε να πάρουμε από ανθρώπους που θεωρούνται πετυχημένοι, ο καθένας με διαφορετικό τρόπο.

Δείτε παρακάτω πέντε απ’ αυτά:

Αν κάποια στιγμή κολλήσεις και δεν μπορείς να βρεις μια διέξοδο, το πρώτο βήμα είναι η δέσμευση. Αν δεσμευτείς στους στόχους σε σημείο χωρίς επιστροφή, τότε θα κάνεις αυτό που κάνουν οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι: Θα πράξεις για να πετύχεις της δεσμεύσεις σου. Αυτό είναι που μετράει στην τελική, οι πράξεις. 
 

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι διαθέτουν ένα σύστημα προσώπων που τους υποστηρίζει με πάθος. Πρόκειται για άτομα που θα συμπορευτούν μαζί σου με κοινούς στόχους και όνειρα. Και δεν είναι εκεί μόνο για τις κακές στιγμές, θα γιορτάσουν μαζί σου και τις νίκες σου. 
 

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν καταλάβει ότι σκοπός της ζωής είναι το ταξίδι και όχι ο προορισμός. Όταν αντιμετωπίζουν δυσκολίες, κατανοούν πως είναι και αυτές μέρος του ταξιδιού. Είναι σημαντικός ο πειραματισμός και η αποτυχία. Όταν σκοντάφτουν και πέφτουν (κάτι που συμβαίνει συχνά) μπορούν να ξεπεράσουν τις δύσκολες στιγμές και αν ετοιμαστούν για την επόμενη πρόκληση με αποφασιστικότητα. 
 

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ έχει αυτό το συνήθειο από νεαρή ηλικία και το αποκαλεί ένα βασικό παράγοντα για την επιτυχία του. «Είναι καλύτερο να συχνάζεις με ανθρώπους που είναι καλύτεροι από εσένα. Διάλεξε συνεργάτες που η συμπεριφορά τους είναι καλύτερη από τη δική σου και θα κινηθείς και εσύ προς αυτήν την κατεύθυνση», έχει δηλώσει στο παρελθόν. 

Όλοι οι επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν έναν σκοπό που δεν μπορούν παρά να τον κυνηγήσουν. Αν ξέρεις τι πρέπει να κάνεις και είσαι καλός σε αυτό, τότε μάλλον βρίσκεσαι στον σωστό δρόμο. Και αν συμβαίνει αυτό, τότε είσαι ήδη επιτυχημένος. Όπως έχει δηλώσει ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ: «Κάνε αυτό που αγαπάς με όλη σου την καρδιά. Και τότε απλά θα περνάς καλά». 
 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

09:03

ΗΠΑ: Η Βουλή των Αντιπροσώπων εγκρίνει κονδύλι 70 δισεκατομμυρίων για επιχειρήσεις κατά μεταναστών

09:03

ΔΕΗ και Vodafone Ελλάδας εξετάζουν την δημιουργία κοινής εταιρείας για οπτικές ίνες

08:58

Στις αγορές το Ελληνικό Δημόσιο με επανέκδοση 10ετούς ομολόγου

08:40

Κλίμα: Τα ακραία καιρικά φαινόμενα μετατρέπονται σε «κανόνα»

08:29

«Αυλαία» σήμερα στη Βουλή για τη συνταγματική αναθεώρηση

08:14

Τι αλλάζει με την απόφαση του Αρείου Πάγου για τους δανειολήπτες - Ποιοι εξοφλούν και ποιοι θα ζητούν αναδρομικά

08:07

Αυτό είναι το όραμα για τα Attica ως το 2030

07:54

Τι δικαιώματα έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων απέναντι στους ενοικιαστές;

07:45

Δεν είναι μόνο το Μουντιάλ

07:37

Οι αφανείς ήρωες των πυρκαγιών: Πώς ενισχύθηκαν 2.888 εθελοντές δασοπυροσβέστες

07:32

Τη Δευτέρα η μελέτη της Athlos Energy για την χωροθέτηση των πυρηνικών στην Ελλάδα

07:24

Υβριδικά αυτοκίνητα: Στο τραπέζι διορθώσεις στα φορο-κίνητρα μετά τις αντιδράσεις

07:12

Το ChatGPT δείχνει εκλογές το 2027 - Σενάρια για νέο ανασχηματισμό - Ο ένας ψάχνει τον άλλον στον ΣΥΡΙΖΑ

07:00

Aς ετοιμαζόμαστε για εκδόσεις - Πάνε με όλα ΔΕΗ και Coca Cola - Τα ακίνητα τραβούν την ανηφόρα

01:10

Ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή: Ανταλλαγή πληγμάτων ΗΠΑ - Ιράν μετά την κατάρριψη ελικοπτέρου

23:59

Ουκρανία: Οι ηγέτες σκανδιναβικών και βαλτικών χωρών υποστηρίζουν την ένταξη σε ΝΑΤΟ και ΕΕ

23:51

Axios - New York Times: Ιρανικό drone κατέρριψε το αμερικανικό ελικόπτερο στo Ορμούζ

23:45

«Ελευθέριος Βενιζέλος»: Καθυστερήσεις στις πτήσεις Τετάρτη και Πέμπτη

23:35

Βουλή: Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

23:29

Περισυλλογή 150 αλλοδαπών νότια της Κρήτης - 2.663 συλλήψεις από Λιμενικό τον Μάιο

23:24

Wall Street: Έσωσε το πρόσημο ο Dow, επέστρεψε στα κόκκινα ο Nasdaq

23:00

Γερμανία: Σε επίπεδο-ρεκόρ τα εγκλήματα με πολιτικό κίνητρο

22:38

Τεχνητή νοημοσύνη, εργασία και δημοκρατία στο επίκεντρο της παρουσίασης του νέου βιβλίου του Θόδωρου Σκυλακάκη

22:31

Χρυσός: Πτώση εν μέσω φόβων για αύξηση των επιτοκίων

22:18

Τα χρόνια αναπνευστικά νοσήματα προκαλούν περίπου 400.000 θανάτους κάθε χρόνο

22:07

Έντονη βροχόπτωση στην Τρίπολη - Δεκάδες κλήσεις στην πυροσβεστική

22:02

Βαριές απώλειες για το πετρέλαιο μετά τη δήλωση Ράιτ για αύξηση της ροής στο Ορμούζ

21:45

Κύμα καύσωνα σε νότια και κεντρική Ιταλία από Τετάρτη

21:21

Αφγανιστάν: Η αστυνομία διαλύει διαδηλώσεις κατά του χιτζάμπ στο δυτικό τμήμα της χώρας

21:05

Δήμας: «Η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση του νέου ευρωπαϊκού χάρτη συνδεσιμότητας και ασφάλειας»


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider