Ειδήσεις | Διεθνή
12-05-2019 | 09:13

Πέντε συνήθειες του Γουόρεν Μπάφετ, του Τιμ Κουκ και άλλων επιτυχημένων ανθρώπων 

Μοιράσου το
Πέντε συνήθειες του Γουόρεν Μπάφετ, του Τιμ Κουκ και άλλων επιτυχημένων ανθρώπων 

Ανεξάρτητα το πώς ορίζει κανείς την επιτυχία, υπάρχουν πολλά μαθήματα που μπορούμε να πάρουμε από ανθρώπους που θεωρούνται πετυχημένοι.

Η «επιτυχία» έχει πολλά πρόσωπα. Για κάποιους είναι απλά τα χρήματα, ή ένα ακριβό αυτοκίνητο και ένα μεγάλο σπίτι. Για άλλους είναι η αναγνώριση, επαγγελματική η προσωπική και για άλλους μια αγαπημένη οικογένεια. 

Ανεξάρτητα το πώς ορίζει κανείς την επιτυχία, υπάρχουν πολλά μαθήματα που μπορούμε να πάρουμε από ανθρώπους που θεωρούνται πετυχημένοι, ο καθένας με διαφορετικό τρόπο.

Δείτε παρακάτω πέντε απ’ αυτά: 
 

Αν κάποια στιγμή κολλήσεις και δεν μπορείς να βρεις μια διέξοδο, το πρώτο βήμα είναι η δέσμευση. Αν δεσμευτείς στους στόχους σε σημείο χωρίς επιστροφή, τότε θα κάνεις αυτό που κάνουν οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι: Θα πράξεις για να πετύχεις της δεσμεύσεις σου. Αυτό είναι που μετράει στην τελική, οι πράξεις. 
 

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι διαθέτουν ένα σύστημα προσώπων που τους υποστηρίζει με πάθος. Πρόκειται για άτομα που θα συμπορευτούν μαζί σου με κοινούς στόχους και όνειρα. Και δεν είναι εκεί μόνο για τις κακές στιγμές, θα γιορτάσουν μαζί σου και τις νίκες σου. 
 

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν καταλάβει ότι σκοπός της ζωής είναι το ταξίδι και όχι ο προορισμός. Όταν αντιμετωπίζουν δυσκολίες, κατανοούν πως είναι και αυτές μέρος του ταξιδιού. Είναι σημαντικός ο πειραματισμός και η αποτυχία. Όταν σκοντάφτουν και πέφτουν (κάτι που συμβαίνει συχνά) μπορούν να ξεπεράσουν τις δύσκολες στιγμές και αν ετοιμαστούν για την επόμενη πρόκληση με αποφασιστικότητα. 
 

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ έχει αυτό το συνήθειο από νεαρή ηλικία και το αποκαλεί ένα βασικό παράγοντα για την επιτυχία του. «Είναι καλύτερο να συχνάζεις με ανθρώπους που είναι καλύτεροι από εσένα. Διάλεξε συνεργάτες που η συμπεριφορά τους είναι καλύτερη από τη δική σου και θα κινηθείς και εσύ προς αυτήν την κατεύθυνση», έχει δηλώσει στο παρελθόν. 

Όλοι οι επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν έναν σκοπό που δεν μπορούν παρά να τον κυνηγήσουν. Αν ξέρεις τι πρέπει να κάνεις και είσαι καλός σε αυτό, τότε μάλλον βρίσκεσαι στον σωστό δρόμο. Και αν συμβαίνει αυτό, τότε είσαι ήδη επιτυχημένος. Όπως έχει δηλώσει ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ: «Κάνε αυτό που αγαπάς με όλη σου την καρδιά. Και τότε απλά θα περνάς καλά». 
 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.