Πέντε συνήθειες του Γουόρεν Μπάφετ, του Τιμ Κουκ και άλλων επιτυχημένων ανθρώπων 

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πέντε συνήθειες του Γουόρεν Μπάφετ, του Τιμ Κουκ και άλλων επιτυχημένων ανθρώπων 
Ανεξάρτητα το πώς ορίζει κανείς την επιτυχία, υπάρχουν πολλά μαθήματα που μπορούμε να πάρουμε από ανθρώπους που θεωρούνται πετυχημένοι.

Η «επιτυχία» έχει πολλά πρόσωπα. Για κάποιους είναι απλά τα χρήματα, ή ένα ακριβό αυτοκίνητο και ένα μεγάλο σπίτι. Για άλλους είναι η αναγνώριση, επαγγελματική η προσωπική και για άλλους μια αγαπημένη οικογένεια.

Ανεξάρτητα το πώς ορίζει κανείς την επιτυχία, υπάρχουν πολλά μαθήματα που μπορούμε να πάρουμε από ανθρώπους που θεωρούνται πετυχημένοι, ο καθένας με διαφορετικό τρόπο.

Δείτε παρακάτω πέντε απ’ αυτά:

Αν κάποια στιγμή κολλήσεις και δεν μπορείς να βρεις μια διέξοδο, το πρώτο βήμα είναι η δέσμευση. Αν δεσμευτείς στους στόχους σε σημείο χωρίς επιστροφή, τότε θα κάνεις αυτό που κάνουν οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι: Θα πράξεις για να πετύχεις της δεσμεύσεις σου. Αυτό είναι που μετράει στην τελική, οι πράξεις. 
 

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι διαθέτουν ένα σύστημα προσώπων που τους υποστηρίζει με πάθος. Πρόκειται για άτομα που θα συμπορευτούν μαζί σου με κοινούς στόχους και όνειρα. Και δεν είναι εκεί μόνο για τις κακές στιγμές, θα γιορτάσουν μαζί σου και τις νίκες σου. 
 

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν καταλάβει ότι σκοπός της ζωής είναι το ταξίδι και όχι ο προορισμός. Όταν αντιμετωπίζουν δυσκολίες, κατανοούν πως είναι και αυτές μέρος του ταξιδιού. Είναι σημαντικός ο πειραματισμός και η αποτυχία. Όταν σκοντάφτουν και πέφτουν (κάτι που συμβαίνει συχνά) μπορούν να ξεπεράσουν τις δύσκολες στιγμές και αν ετοιμαστούν για την επόμενη πρόκληση με αποφασιστικότητα. 
 

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ έχει αυτό το συνήθειο από νεαρή ηλικία και το αποκαλεί ένα βασικό παράγοντα για την επιτυχία του. «Είναι καλύτερο να συχνάζεις με ανθρώπους που είναι καλύτεροι από εσένα. Διάλεξε συνεργάτες που η συμπεριφορά τους είναι καλύτερη από τη δική σου και θα κινηθείς και εσύ προς αυτήν την κατεύθυνση», έχει δηλώσει στο παρελθόν. 

Όλοι οι επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν έναν σκοπό που δεν μπορούν παρά να τον κυνηγήσουν. Αν ξέρεις τι πρέπει να κάνεις και είσαι καλός σε αυτό, τότε μάλλον βρίσκεσαι στον σωστό δρόμο. Και αν συμβαίνει αυτό, τότε είσαι ήδη επιτυχημένος. Όπως έχει δηλώσει ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ: «Κάνε αυτό που αγαπάς με όλη σου την καρδιά. Και τότε απλά θα περνάς καλά». 
 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:53

Axios: Προς κατάρρευση οι προγραμματισμένες συνομιλίες Ιράν - ΗΠΑ

19:44

Ινστιτούτο Νόμπελ: Ζητά εξηγήσεις από πρώην πρόεδρο της Επιτροπής για σχέσεις με τον Έπστιν

19:30

Ιμάμογλου: Η εισαγγελία ζητά έως 20 έτη κάθειρξης για «πολιτική κατασκοπεία»

19:21

Ευρωαγορές: Κέρδη με φόντο πληθωρισμό και οικονομικά μεγέθη πριν την ΕΚΤ

19:17

Δένδιας από Ουάσινγκτον: Ελλάδα και Ισραήλ δεν αποκλείουν την Τουρκία

19:06

Αστική κινητικότητα: Τι πρέπει να γίνει για να κυκλοφορούν λιγότερα αυτοκίνητα στους δρόμους

18:59

ΝΔ: Προσυνεδριακός διάλογος στα Ιωάννινα παρουσία Μητσοτάκη

18:54

Τσίπρας για Χίο: «Μία είναι η καθολική απαίτηση: Καμιά συγκάλυψη»

18:43

Jumbo: Καθαρή έκτακτη χρηματική διανομή 0,4750 ευρώ ανά μετοχή

18:36

Εθνική Τράπεζα: Στις 27 Φεβρουαρίου τα αποτελέσματα 2025

18:33

Η Washington Post ξεκινά μεγάλο κύμα απολύσεων

18:22

Κατεβαίνουν με τρακτέρ στην Αθήνα οι αγρότες

18:18

Μητσοτάκης από Κέντρο Καινοτομίας Ηπείρου: Με την τεχνολογία κάνουμε το μάθημα πιο διαδραστικό

18:13

Τι απαντά το Υπερταμείο στους ισχυρισμούς της Δημάρχου Καλαμαριάς για την αξιοποίηση της Μαρίνας

18:06

«Έπιασε» και τις 2.400 μονάδες ο Γενικός Δείκτης του ΧΑ

17:55

Λαβρόφ για Ζελένσκι: Βάζει την πολιτική του καριέρα πάνω από μία ειρηνευτική συμφωνία

17:35

Νέος γύρος διαπραγματεύσεων Ουκρανίας, Ρωσίας και ΗΠΑ την Πέμπτη

17:30

Τις παραιτήσεις της διοίκησης του ΟΣΕΘ ζήτησε ο Κυρανάκης

17:26

Στο Ομάν και όχι στην Τουρκία οι συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης

17:19

Ευρωκοινοβούλιο: Επιστρέφει στο προσκήνιο το trade deal με ΗΠΑ

17:18

ΑΑΔΕ: Έναρξη της ψηφιακής εφαρμογής για απαλλαγή ΑμεΑ από τα τέλη κυκλοφορίας

17:13

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ μειώνει κατά 700 άτομα τον αριθμό των πρακτόρων της ICE στη Μινεσότα

17:07

Τραμπ: «Εξαιρετική» συνομιλία με τον Σι Τζινπίνγκ για εμπόριο, ασφάλεια και Ταϊβάν

17:00

Οι γιατροί προτείνουν άφθονα λαχανικά αλλά οι τιμές στα ράφια απλησίαστες!

16:58

Κομισιόν: Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις για το περιστατικό στη Χίο

16:57

ΕΕ: Ένα βήμα πιο κοντά στη χορήγηση δανείου 90 δισ. ευρώ στην Ουκρανία

16:48

Χωρίς κατεύθυνση η Wall Street με τα φώτα στην Alphabet

16:47

Berenberg: Η ΕΚΤ θα αυξήσει τα επιτόκια στο 3% έως τις αρχές του 2028

16:46

ΗΡΩΝ: Νέο «πορτοκαλί» τιμολόγιο ρεύματος για επιχειρήσεις

16:21

Νέο ρεκόρ για τον Έλον Μασκ - Η περιουσία του ξεπέρασε τα 800 δισ. δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider