Πέντε συνήθειες του Γουόρεν Μπάφετ, του Τιμ Κουκ και άλλων επιτυχημένων ανθρώπων 

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πέντε συνήθειες του Γουόρεν Μπάφετ, του Τιμ Κουκ και άλλων επιτυχημένων ανθρώπων 
Ανεξάρτητα το πώς ορίζει κανείς την επιτυχία, υπάρχουν πολλά μαθήματα που μπορούμε να πάρουμε από ανθρώπους που θεωρούνται πετυχημένοι.

Η «επιτυχία» έχει πολλά πρόσωπα. Για κάποιους είναι απλά τα χρήματα, ή ένα ακριβό αυτοκίνητο και ένα μεγάλο σπίτι. Για άλλους είναι η αναγνώριση, επαγγελματική η προσωπική και για άλλους μια αγαπημένη οικογένεια.

Ανεξάρτητα το πώς ορίζει κανείς την επιτυχία, υπάρχουν πολλά μαθήματα που μπορούμε να πάρουμε από ανθρώπους που θεωρούνται πετυχημένοι, ο καθένας με διαφορετικό τρόπο.

Δείτε παρακάτω πέντε απ’ αυτά:

Αν κάποια στιγμή κολλήσεις και δεν μπορείς να βρεις μια διέξοδο, το πρώτο βήμα είναι η δέσμευση. Αν δεσμευτείς στους στόχους σε σημείο χωρίς επιστροφή, τότε θα κάνεις αυτό που κάνουν οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι: Θα πράξεις για να πετύχεις της δεσμεύσεις σου. Αυτό είναι που μετράει στην τελική, οι πράξεις. 
 

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι διαθέτουν ένα σύστημα προσώπων που τους υποστηρίζει με πάθος. Πρόκειται για άτομα που θα συμπορευτούν μαζί σου με κοινούς στόχους και όνειρα. Και δεν είναι εκεί μόνο για τις κακές στιγμές, θα γιορτάσουν μαζί σου και τις νίκες σου. 
 

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν καταλάβει ότι σκοπός της ζωής είναι το ταξίδι και όχι ο προορισμός. Όταν αντιμετωπίζουν δυσκολίες, κατανοούν πως είναι και αυτές μέρος του ταξιδιού. Είναι σημαντικός ο πειραματισμός και η αποτυχία. Όταν σκοντάφτουν και πέφτουν (κάτι που συμβαίνει συχνά) μπορούν να ξεπεράσουν τις δύσκολες στιγμές και αν ετοιμαστούν για την επόμενη πρόκληση με αποφασιστικότητα. 
 

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ έχει αυτό το συνήθειο από νεαρή ηλικία και το αποκαλεί ένα βασικό παράγοντα για την επιτυχία του. «Είναι καλύτερο να συχνάζεις με ανθρώπους που είναι καλύτεροι από εσένα. Διάλεξε συνεργάτες που η συμπεριφορά τους είναι καλύτερη από τη δική σου και θα κινηθείς και εσύ προς αυτήν την κατεύθυνση», έχει δηλώσει στο παρελθόν. 

Όλοι οι επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν έναν σκοπό που δεν μπορούν παρά να τον κυνηγήσουν. Αν ξέρεις τι πρέπει να κάνεις και είσαι καλός σε αυτό, τότε μάλλον βρίσκεσαι στον σωστό δρόμο. Και αν συμβαίνει αυτό, τότε είσαι ήδη επιτυχημένος. Όπως έχει δηλώσει ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ: «Κάνε αυτό που αγαπάς με όλη σου την καρδιά. Και τότε απλά θα περνάς καλά». 
 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:59

Πορτογαλία: Ο Φεβρουάριος είναι ήδη ο πιο βροχερός μήνας των τελευταίων 47 ετών

23:48

«Η Βρετανία θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία για όσο χρειαστεί» δεσμεύεται ο Στάρμερ

23:36

Boυλή: Στην ολομέλεια το Ενιαίο Ψηφιακό Μητρώο παρακολούθησης υποθέσεων διαφθοράς

23:32

Η κυβέρνηση Τραμπ κατέθεσε αγωγή σε βάρος του UCLA

23:24

Ιράν: Εφικτή μία συμφωνία πριν τις νέες συνομιλίες με ΗΠΑ

23:11

«Πράσινη» η Wall Street με rebound στις μετοχές λογισμικού - Ράλι 8,77% για AMD

22:59

Υπ. Ανάπτυξης: Πρόσκληση για παροχή εξειδικευμένων νομικών υπηρεσιών στη γ.γ. Ιδιωτικών Επενδύσεων

22:47

Ενεργειακός κόμβος η Ελλάδα: 4 μακροχρόνια deals για Κάθετο Διάδρομο από Atlantic SEE LNG Trade

22:33

Λιβάνιος για απόδημους: Να ψηφιστεί άμεσα η ρύθμιση ώστε να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές

22:20

Κλήρωση Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 61 εκατ. ευρώ

22:06

Κλήρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 2,3 εκατ. ευρώ

21:54

Κοντά στο υψηλό επτά μηνών το πετρέλαιο

21:40

Η QnR αναλαμβάνει στρατηγικό έργο ενίσχυσης Κυβερνοασφάλειας του ΕΟΔΥ

21:29

Μπαταρίες για EV, ηλιακά πάνελ και αντλίες θερμότητας στο «πακέτο» επιδοτήσεων 400 εκατ. ευρώ

21:27

Συμφωνία συνεργασίας ΟΝΕΧ - Hanwha Power Systems

21:16

ΗΠΑ: Διακοπές ρεύματος και κλειστά σχολεία σε βορειοανατολικές πολιτείες λόγω χιονοπτώσεων

21:09

Φυσικό Αέριο: Κοινή δήλωση 13 χωρών για συνεργασία με ΗΠΑ - Δέσμευση για κινητοποίηση κεφαλαίων

20:56

Αποκαθήλωση από τα υψηλά 3 εβδομάδων για τον χρυσό

20:43

BBC: Ξεπέρασαν τις 200.000 οι ρωσικές απώλειες στην Ουκρανία

20:29

e-ΕΦΚΑ: Παράταση της προθεσμίας Υποβολής ΑΠΔ Ιανουαρίου 2026

20:15

Παραιτήθηκε η διευθύντρια του Μουσείου του Λούβρου

20:01

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στρατηγικό τέλμα, διπλωματικά αδιέξοδα και η Ευρώπη χωρίς δίχτυ ασφαλείας

19:49

Επίσκεψη Μητσοτάκη στον Έβρο την Τετάρτη

19:38

Θεοδωρικάκος: «Ανοίγει ο δρόμος για νέες επενδύσεις από ελληνικές βιομηχανίες»

19:23

Αντίδραση στις ευρωαγορές κόντρα στους δασμούς Τραμπ με όχημα την αυτοκινητοβιομηχανία

19:23

Η ΕΕ ανακοινώνει νέο πακέτο άμεσης ενεργειακής στήριξης 100 εκατ. ευρώ για την Ουκρανία

19:15

Y/KNOT Invest: Πούλησε την Kiriacoulis France SARL έναντι συμβολικού τιμήματος

19:05

ΟΠΕΚΕΠΕ: «Απαλλακτικό» το πόρισμα ΝΔ για Βορίδη και Αυγενάκη - ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΕΑΡ, ΚΚΕ ζητούν Προκαταρκτική

19:00

Οι ρωσικές αρχές κατηγορούν τον ιδρυτή του Telegram για συνδρομή της τρομοκρατίας

18:52

Λάιεν: Η ΕΕ ζήτησε από την Ουκρανία να επισπεύσει τις επισκευές στο αγωγό Ντρούζμπα

gazzetta
gazzetta reader insider insider