Διεθνή
03-05-2019 | 08:47

Credit Suisse: Αυτοί είναι οι 4 κλάδοι που θα ξεχωρίσουν στο άμεσο μέλλον

Μοιράσου το
Credit Suisse: Αυτοί είναι οι 4 κλάδοι που θα ξεχωρίσουν στο άμεσο μέλλον

Οι παγκόσμιες τάσεις του σήμερα διαμορφώνουν τους τομείς που θα δουν μεγαλύτερη ανάπτυξη στο μέλλον.

Τέσσερις είναι οι κλάδοι που αναμένεται να αποφέρουν τις υψηλότερες επιδόσεις στο άμεσο μέλλον για τους επενδυτές, σύμφωνα με τη νέα έκθεση της Credit Suisse.

Όπως αναφέρει το CNBC, παρουσιάζοντας την έκθεση Διεθνών Τάσεων της Credit Suisse, η άμυνα και η ασφάλεια, η καθαρή ενέργεια, οι μεταφορές και το 5G θα ξεχωρίσουν προσεχώς...

Αυτή, και οι αμέσως επόμενες, θα είναι οι χρονιές που οι εταιρείες θα αρχίσουν να δρέπουν τα... κέρδη από την τεχνολογία 5G, σύμφωνα με την Credit Suisse.

Η Νότια Κορέα μέχρι το τέλος του 2018 θα έχει δώσει στο κοινό το 5G δίκτυο της, ενώ οι ΗΠΑ θέτουν τους όρους για ένα δίκτυο εξαιρετικά υψηλής ταχύτητας. Οι επόμενες σημαντικές εφαρμογές της 5G τεχνολογίας θα γίνουν σε Κίνα, Ιαπωνία και Ευρώπη, όχι όμως πριν το 2020.

Η Credit Suisse εμφανίζεται αισιόδοξη πως οι εταιρείες που σχετίζονται με τις μετακινήσεις και τις υποδομές μετακινήσεων, όπως τα αεροδρόμια, τα διόδια και οι σιδηρόδρομοι, αναμένεται να σημειώσουν πολύ μεγάλη ανάπτυξη, άρα και υψηλές αποδόσεις.

Η δημόσια πίεση στους πολιτικούς να στραφούν στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε αντίθεση με τα συμβατικά καύσιμα θα συνεχίσει να εντείνεται, σύμφωνα με την έκθεση, εξαιτίας της δράσης των ακτιβιστών για την κλιματική αλλαγή.

Οι εταιρείες ηλεκτρισμού θα πρέπει, αν δεν έχουν ήδη αρχίσει να αλλάζουν τα μοντέλα λειρτουργίας τους, να γίνουν πιο φιλικές στο περιβάλλον και να επενδύσουν σε εξοπλισμό και τεχνολογίες που θα υποστηρίζουν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Οι επενδύσεις στην άμυνα, την ασφάλεια και την κυβερνο – ασφάλεια αναμένεται να εμφανίσουν περαιτέρω αύξηση, εξαιτίας των απειλών που θα δεχτούν, είτε λόγω τρομοκρατικών επιθέσεων, είτε λόγω διεθνών εντάσεων σε επίπεδο γεωπολιτικής.

«Ο κίνδυνος της δημόσιας ασφάλειας από τρομοκρατικές επιθέσεις και η ρευστή γεωπολιτική κατάσταση πολλών κρατών είναι ανάμεσα στα σημαντικότερα σημεία που θα καθορίσουν τον συγκεκριμένο κλάδο» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.