Διεθνή
28-04-2019 | 12:44

Αυτό είναι το μυστικό για την απόλυτη επιτυχία του Γουόρεν Μπάφετ

Μοιράσου το
Αυτό είναι το μυστικό για την απόλυτη επιτυχία του Γουόρεν Μπάφετ

Ο επί 40 χρόνια χρόνια συνεργάτης αποκαλύπτει το μυστικό επιτυχίας του Γουόρεν Μπάφετ.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Γουόρεν Μπάφετ και ο Τσάρλι Μάνγκερ είναι ένα άκρως επιτυχημένο επιχειρηματικό δίδυμο, που έχουν περάσει περισσότερα από 40 χρόνια δουλεύοντας ο ένας πλάι στον άλλον. 

Ως αντιπρόεδρος της Berkshire Hathaway, ο Μάνγκερ αποκαλύπτει πως το σημαντικότερο μυστικό του μεγιστάνα των επιχειρήσεων είναι ένα. Η ικανότητα του να μην σταματάει να μαθαίνει.

«Αν πάρει κανείς τον Γουόρεν Μπάφετ και τον χρονομετρήσει, θα έβλεπε πως περνά τον μισό του χρόνο κάθε μέρα διαβάζοντας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μάνγκερ σε μια ομιλία του το 2007, στο πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια, σύμφωνα με το CNBC.

Και συμπλήρωσε, «αν δεν φροντίσεις να εξελίσσεις τις γνώσεις σου κατά τη διάρκεια της ζωής σου, δεν θα πας πολύ μακριά με τα όσα ξέρεις ήδη».

Πώς μπορεί γίνει όμως κανείς ένα «μηχάνημα μάθησης» όπως έχει αποκαλέσει τον Μπάφετ ο επί χρόνια συνεργάτης του; Υπάρχουν τρία βήματα!

Δεν γίνεται να γίνεις «μύθος» αν κρατάς τις πολύτιμες γνώσεις για τον εαυτό σου.

Σύμφωνα με μια έρευνα του 2009, η διδασκαλία αυξάνει το κίνητρο για μάθηση. αυτό σημαίνει πως οι άνθρωποι που επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για να «περάσουν» τις γνώσεις σε κάποιον άλλον, έχουν ισχυρότερες ικανότητες επικοινωνίας και αυξάνουν την αυτοπεποίθηση τους. Οι ερευνητές αποκαλούν το φαινόμενο αυτό «protégé effect».

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να να εξασκήσει κανείς το μυαλό του, και δυστυχώς το Netflix δεν είναι ένας από αυτούς, σχολιάζει χαρακτηριστικά το CNBC.

Συγκεκριμένα, για την περίπτωση του Μπάφετ, είναι γνωστό πως ο μεγιστάνας των επιχειρήσεων παίζει bridge, τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα, από 2 ώρες κάθε φορά.

Οι παρατηρήσεις του Μάνγκερ ταιριάζουν με αυτά που έχει παραδεχτεί για τον εαυτό του και ο Γουόρεν Μπάφετ. Το γεγονός δηλαδή πως μπορεί να διαβάσει μέχρι και 500 σελίδες την ημέρα.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.