Αυτές είναι οι 10 ακριβότερες σαμπάνιες στον κόσμο

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτές είναι οι 10 ακριβότερες σαμπάνιες στον κόσμο

Η ακριβότερη σαμπάνια στον κόσμο κοστίζει λίγα ... εκατομμύρια ενώ σίγουρα υπάρχουν και κάποιες πιο οικονομικές επιλογές, οι οποίες στοιχίζουν μερικές χιλιάδες ευρώ. Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος. Γιατί υπάρχουν και σαμπάνιες που κοστίζουν περί τα 10 ευρώ ενώ στην χώρα μας υπάρχει και το ελληνικό φαινόμενο με τις «σαμπάνιες πίστας», τις οποίες ανοίγουν στις πίστες των νυχτερινών κέντρων.

Επειδή όμως λίγο glamorous έστω και από ... απόσταση, ποτέ δεν έβλαψε κανέναν, ας δούμε ποιες είναι οι 10 ακριβότερες σαμπάνιες στον κόσμο σύμφωνα με την ιστοσελίδα www.therichest.com. Και όσοι τολμούν, ας τις ανοίξουν και στην πίστα!

Αυτό το μπουκάλι σαμπάνιας έχει σχεδιαστεί για τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου. Η ετικέτα είναι κατασκευασμένη από καθαρό λευκό χρυσό, ενώ στο κέντρο υπάρχουν διαμάντια και ένα κόσμημα Swarovski. Ένα μπουκάλι κοστίζει 2,7 εκατ. δολάρια.

Aποτελεί τη σαμπάνια που προτιμούν οι βασιλείς  καθώς  αυτή συγκεκριμένα είχαν επιλέξει και ο πρίγκιπας Κάρολος και η Νταϊάνα για τον γάμο τους. Η αισθητική του μπουκαλιού δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι προορίζεται για ιδιαίτερες περιστάσεις. Το κόστος της κυμαίνεται γύρω στα 4.795 δολάρια.

Εμφανίστηκε στην αγορά το 2002 και είναι η πεμπτουσία της πολυτέλειας στον κόσμο της σαμπάνιας. Κάθε φιάλη φέρει στοιχεία τα οποία αποτελούνται από χρυσό 24 καρατίων και αυτό βέβαια αντικατοπτρίζεται και στην τιμή η οποία αγγίζει τα 3.862 δολάρια το μπουκάλι.

Μαζί με τα άλλα κρασιά Boërl & Kroff Brut, αυτή η σαμπάνια έχει παρασκευαστεί για να να «περιβάλλει τόσο το στόμα όσο και το μυαλό». Η μέση τιμή πώλησης είναι τα 2.813 δολάρια.

Το Cristal Vinotheque Rose προέρχεται από μία πολύ μικρή συλλογή φιαλών που φυλάσσονταν στα κελάρια Louis Roedered για 20 χρόνια. Αποτελεί ένα αμάλγαμα 55% Pinot Noir και 45% Chardonnay. Ένα μπουκάλι στοιχίζει περίπου 2.657 δολάρια.

 

Ένα μπουκάλι Boërl & Kroff Brut θεωρείται σήμερα η πιο ακριβή σαμπάνια, η οποία ωστόσο δεν κυκλοφορεί σε περιορισμένη έκδοση και το ευρύ κοινό μπορεί να την απολαύσει αρκεί να διαθέτει 2.623 δολάρια για να αγοράσει ένα μπουκάλι. 

Φτιάχνεται από 100% πλούσιο Pinot Noir και θεωρείται το έμβλημα του πλούτου και μία από τις πιο εκλεπτυσμένες σαμπάνιες που είναι διαθέσιμες σήμερα στον κόσμο.

Η γεύση παραπέμπει σε αρώματα καραμέλας, μπαχαρικών και γλυκιά κρέμα ζαχαροπλαστικής. Η τιμή πώλησής της κυμαίνεται στα 2.586.

Αυτό το εντυπωσιακό λευκό-χρυσό μπουκάλι που έχει χαραγμένη τη μάρκα είναι ιδιαίτερα περιζήτητο από τους συλλέκτες σε όλο τον κόσμο. Το άρωμα αυτής της σαμπάνιας αντανακλά τις μυρωδιές εξωτικών φρούτων και μπαχαρικών όπως είναι το λευκό πιπέρι. Πωλείται στην τιμή των 2.205 δολαρίων.

Η  Dom Perignon P3 Plenitude Brut Rose είναι η τρίτη πιο ακριβή ροζ σαμπάνια που πωλείται σε όλο τον κόσμο ενώ η τιμή της αυξάνεται σταδιακά. Η γεύση είναι φρουτώδης και δημιουργείται από τα καλύτερα σταφύλια. Το μέσο κόστος της είναι 1.909 δολάρια.

Το Dom Perignon Reserve de L'Abbaye αναφέρεται σε περιορισμένη vintage έκδοση που πωλείται κυρίως στην ιαπωνική αγορά. Η σαμπάνια είναι γνωστή και ως Dom Perignon Gold και η μέση τιμή πώλησης είναι 1.159 δολάρια.  

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:26

Ελβετία: Οι εξαγωγές όπλων αυξήθηκαν σημαντικά το 2025

23:15

Ο Νετανιάχου καλεί τους Ιρανούς να είναι έτοιμοι να ανατρέψουν το καθεστώς

22:55

Πετρέλαιο: Έκλεισε κάτω από τα 85 δολάρια - Αλαλούμ με την ανάρτηση του Ράιτ

22:48

Wall Street: Ήπια πτώση για S&P 500 και Dow – Μεταβλητότητα λόγω Μέσης Ανατολής και πετρελαίου

22:25

Ο πρόεδρος Τραμπ αξιώνει από το Ιράν την αποναρκοθέτηση του Στενού του Χορμούζ

22:10

Βουλή: Ολοκληρώθηκε η συζήτηση επί του πορίσματος της Εξεταστικής για ΟΠΕΚΕΠΕ

22:07

Βουλγαρία: Οι αρχές βεβαιώνουν ότι έχουν επαρκή αποθέματα καυσίμων

21:57

Ιράν: «Δεν επιδιώκουμε κατάπαυση του πυρός», δηλώνει ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου

21:54

Κέρδη σχεδόν 2% για τον χρυσό

21:37

Μερτς: Καλεί το Ισραήλ να εγκαταλείψει σχέδια προσάρτησης εδαφών στη Δυτική Όχθη

21:30

Ένα σούπερ-τάνκερ πέρασε από το Ορμούζ μεταφέροντας ιρανικό πετρέλαιο στην Κίνα

21:14

Reuters: Έως και 150 Αμερικανοί στρατιώτες έχουν τραυματιστεί στον πόλεμο με το Ιράν

21:09

Συμφωνία της Hellenic Cables με την Alliander για καλώδια μέσης και χαμηλής τάσης

21:09

Μια ανάρτηση του υπουργού Ενέργειας των ΗΠΑ έριξε το πετρέλαιο προτού διαγραφεί

21:06

Axios: Οι ΗΠΑ ζήτησαν από το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές του Ιράν

21:03

Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για τους υγειονομικούς κινδύνους από τη «μαύρη βροχή» στο Ιράν

20:55

Ιράν: «Ταχεία αποκλιμάκωση» ζητά ο Πούτιν

20:49

Εκρήξεις στην πρωτεύουσα του Μπαχρέιν

20:43

Λίβανος: Σφοδρά πλήγματα στη Βηρυτό, ο ισραηλινός στρατός προωθείται στα νότια

20:37

Ποιες είναι οι πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο

20:35

Β. Μακεδονία: Επαναλειτουργεί μετά από 13 χρόνια ο αγωγός πετρελαίου Θεσσαλονίκης - Σκοπίων

20:15

Ρωσία: Έξι νεκροί και 37 τραυματίες από την ουκρανική επίθεση στο Μπριάνσκ

19:57

Forbes: Μία ανάσα από το 1 τρισ. η περιουσία του Έλον Μασκ - 3.428 δισεκατομμυριούχοι στον πλανήτη

19:50

Οι 21 Έλληνες δισεκατομμυριουχοι της λίστας του Forbes - Ποιος είναι στην κορυφή

19:40

Από τις πυρκαγιές καυσίμων στην Τεχεράνη μέχρι τα όπλα: Εκατομμύρια τόνοι CO₂ το αποτύπωμα των πολέμων

19:39

Rebound 2% στις ευρωαγορές

19:29

Παπασταύρου: «Εθνική υπόθεση η ανάπτυξη στον τομέα των υδρογονανθράκων»

19:25

Το βρετανικό αντιτορπιλικό HMS Dragon απέπλευσε για την Κύπρο

19:25

Πόλεμος στο Ιράν: Οι προειδοποιήσεις που αγνόησε ο Τραμπ και τα μαθήματα από το Ιράκ

19:17

Ζελένσκι: «Ουκρανοί ειδικοί στην αναχαίτιση drones αναχωρούν για τον Κόλπο»

gazzetta
gazzetta reader insider insider