Αυτές είναι οι 10 ακριβότερες σαμπάνιες στον κόσμο

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτές είναι οι 10 ακριβότερες σαμπάνιες στον κόσμο

Η ακριβότερη σαμπάνια στον κόσμο κοστίζει λίγα ... εκατομμύρια ενώ σίγουρα υπάρχουν και κάποιες πιο οικονομικές επιλογές, οι οποίες στοιχίζουν μερικές χιλιάδες ευρώ. Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος. Γιατί υπάρχουν και σαμπάνιες που κοστίζουν περί τα 10 ευρώ ενώ στην χώρα μας υπάρχει και το ελληνικό φαινόμενο με τις «σαμπάνιες πίστας», τις οποίες ανοίγουν στις πίστες των νυχτερινών κέντρων.

Επειδή όμως λίγο glamorous έστω και από ... απόσταση, ποτέ δεν έβλαψε κανέναν, ας δούμε ποιες είναι οι 10 ακριβότερες σαμπάνιες στον κόσμο σύμφωνα με την ιστοσελίδα www.therichest.com. Και όσοι τολμούν, ας τις ανοίξουν και στην πίστα!

Αυτό το μπουκάλι σαμπάνιας έχει σχεδιαστεί για τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου. Η ετικέτα είναι κατασκευασμένη από καθαρό λευκό χρυσό, ενώ στο κέντρο υπάρχουν διαμάντια και ένα κόσμημα Swarovski. Ένα μπουκάλι κοστίζει 2,7 εκατ. δολάρια.

Aποτελεί τη σαμπάνια που προτιμούν οι βασιλείς  καθώς  αυτή συγκεκριμένα είχαν επιλέξει και ο πρίγκιπας Κάρολος και η Νταϊάνα για τον γάμο τους. Η αισθητική του μπουκαλιού δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι προορίζεται για ιδιαίτερες περιστάσεις. Το κόστος της κυμαίνεται γύρω στα 4.795 δολάρια.

Εμφανίστηκε στην αγορά το 2002 και είναι η πεμπτουσία της πολυτέλειας στον κόσμο της σαμπάνιας. Κάθε φιάλη φέρει στοιχεία τα οποία αποτελούνται από χρυσό 24 καρατίων και αυτό βέβαια αντικατοπτρίζεται και στην τιμή η οποία αγγίζει τα 3.862 δολάρια το μπουκάλι.

Μαζί με τα άλλα κρασιά Boërl & Kroff Brut, αυτή η σαμπάνια έχει παρασκευαστεί για να να «περιβάλλει τόσο το στόμα όσο και το μυαλό». Η μέση τιμή πώλησης είναι τα 2.813 δολάρια.

Το Cristal Vinotheque Rose προέρχεται από μία πολύ μικρή συλλογή φιαλών που φυλάσσονταν στα κελάρια Louis Roedered για 20 χρόνια. Αποτελεί ένα αμάλγαμα 55% Pinot Noir και 45% Chardonnay. Ένα μπουκάλι στοιχίζει περίπου 2.657 δολάρια.

 

Ένα μπουκάλι Boërl & Kroff Brut θεωρείται σήμερα η πιο ακριβή σαμπάνια, η οποία ωστόσο δεν κυκλοφορεί σε περιορισμένη έκδοση και το ευρύ κοινό μπορεί να την απολαύσει αρκεί να διαθέτει 2.623 δολάρια για να αγοράσει ένα μπουκάλι. 

Φτιάχνεται από 100% πλούσιο Pinot Noir και θεωρείται το έμβλημα του πλούτου και μία από τις πιο εκλεπτυσμένες σαμπάνιες που είναι διαθέσιμες σήμερα στον κόσμο.

Η γεύση παραπέμπει σε αρώματα καραμέλας, μπαχαρικών και γλυκιά κρέμα ζαχαροπλαστικής. Η τιμή πώλησής της κυμαίνεται στα 2.586.

Αυτό το εντυπωσιακό λευκό-χρυσό μπουκάλι που έχει χαραγμένη τη μάρκα είναι ιδιαίτερα περιζήτητο από τους συλλέκτες σε όλο τον κόσμο. Το άρωμα αυτής της σαμπάνιας αντανακλά τις μυρωδιές εξωτικών φρούτων και μπαχαρικών όπως είναι το λευκό πιπέρι. Πωλείται στην τιμή των 2.205 δολαρίων.

Η  Dom Perignon P3 Plenitude Brut Rose είναι η τρίτη πιο ακριβή ροζ σαμπάνια που πωλείται σε όλο τον κόσμο ενώ η τιμή της αυξάνεται σταδιακά. Η γεύση είναι φρουτώδης και δημιουργείται από τα καλύτερα σταφύλια. Το μέσο κόστος της είναι 1.909 δολάρια.

Το Dom Perignon Reserve de L'Abbaye αναφέρεται σε περιορισμένη vintage έκδοση που πωλείται κυρίως στην ιαπωνική αγορά. Η σαμπάνια είναι γνωστή και ως Dom Perignon Gold και η μέση τιμή πώλησης είναι 1.159 δολάρια.  

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:03

Νικολά Σαρκοζί: Εισαγγελική πρόταση για επταετή φυλάκιση και πρόστιμο 300.000 ευρώ

19:58

Δένδιας: «Η ελληνική μουσουλμανική μειονότητα είναι αναπόσταστο κομμάτι της ταυτότητας της Ελλάδας»

19:53

Ταχιάος για «Έξυπνες Γέφυρες Περιφερειών»: Ολοκλήρωση στα χρονικά όρια του Ταμείου Ανάκαμψης

19:44

Παραιτήθηκε από τη ΝΔ η Ιωάννα Γκελεστάθη

19:34

ΟΟΣΑ: «Χρυσή» η Ελλάδα στην αύξηση του εισοδήματος νοικοκυριών

19:30

Orilina Properties: Έναρξη προγράμματος αγοράς έως 700.000 ιδίων μετοχών

19:20

Ευρωαγορές: Ανοδικές κινήσεις με φόντο τις αναταράξεις στην Βρετανία

19:08

TUI: Ελλάδα και Ισπανία ευνοημένες από τις κρατήσεις «της τελευταίας στιγμής»

18:53

Ζελένκσι: Δεν είναι τυχαίο ότι η Ρωσία εξαπέλυσε 800 drones την ημέρα επίσκεψης Τραμπ στην Κίνα

18:50

ΕΕ: Νέα δικαιώματα για τους επιβάτες και ενιαίο εισιτήριο για σιδηροδρομικά ταξίδια σε όλη την Ευρώπη

18:42

Η Σλοβακία κλείνει τα σύνορά της με την Ουκρανία

18:39

Κεραμέως: Πάνω από 50 προτάσεις κοινωνικών εταίρων έγιναν αποδεκτές για την ισότητα αμοιβών

18:29

Εθνική Τράπεζα: Πλήρως νόμιμη και έγκυρη η διαδικασία για τον «Λογαριασμό Προνομίων»

18:27

ΧΑ: Διελκυστίνδα τραπεζικών – βιομηχανικών blue chips

18:24

Ιράν: Ο έλεγχος των Στενών του Ορμούζ θα μας αποφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη

18:12

Παραπλανητική η μείωση βάρους της σοκολάτας Milka σύμφωνα με γερμανικό δικαστήριο

18:03

airBaltic: Απευθείας πτήση Αθήνα με Ταλίν – 9 δρομολόγια από Ελλάδα προς Βαλτική

18:00

Διπλό bonus στις συντάξεις το 2027 - Υψηλότερα ποσά για 2,5 εκατ. συνταξιούχους

17:56

Νέα «βέλη» από Ryanair στη Fraport Greece

17:48

Μάργαρης (ΑΔΜΗΕ): «Η διασύνδεση αποτελεί μέρος του μέλλοντος της Ευρώπης»

17:46

«Καμπανάκι» Ρεν (ΕΚΤ) για «σημάδια» στασιμοπληθωριστικού σοκ στην Ευρωζώνη

17:34

Πούτιν: «Η Ρωσία θα συνεχίσει να εκσυγχρονίζει τις πυρηνικές της δυνάμεις»

17:32

Νεζερίτης (Alpha Bank): Η αποθήκευση έχει αντίκτυπο και στη χρηματοδότηση των έργων ΑΠΕ

17:27

Γαλλία: Μικρότερα από τα αναμενόμενα τα έσοδα από την επιβολή τέλους στα μικροδέματα

17:21

Τουρκία: Τουλάχιστον 12 τραυματίες από πλημμύρες κατά μήκος ακτών της Μαύρης Θάλασσας

17:12

Ετήσια κέρδη 46 δισ. δολαρίων για SoftBank με όχημα την OpenAI

17:02

Walmart: Καταργεί 1.000 θέσεις εργασίας με φόντο τον ψηφιακό μετασχηματισμό

17:00

Wall Street: Πιέζει τον Dow Jones ο πληθωρισμός

16:59

Βραβεία Βιβλίου Public 2026: Ξεκινά η ψηφοφορία του κοινού για την ανάδειξη των βιβλίων της χρονιάς

16:46

Μουστάκας (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): Οι κρίσιμες υποδομές της Κρήτης του 2030

gazzetta
gazzetta reader insider insider