Αυτοί είναι οι 10 πιο πλούσιοι μουσικοί για το 2019

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτοί είναι οι 10 πιο πλούσιοι μουσικοί για το 2019
Εξαιρετικά κερδοφόρο φαίνεται πως είναι το επαγγελμα του μουσικού!

Αν νομίζετε πως σε αυτή τη δεκάδα θα δείτε τους σούπερ σταρς που έχουν τα πιο πρόσφατα μουσικά hits κάνετε λάθος. Οι περισσότεροι από αυτούς μένουν στην κατηγορία των εκατομμυριούχων και μόνο λίγοι και εκλεκτοί γίνονται δισεκατομμυριούχοι.

Χάρη στο Forbes, ξέρουμε ποιοι ακριβώς είναι αυτοί που βγάζουν τα περισσότερα!

Δείτε ποιοι βρίσκονται στη λίστα με τους πιο πλούσιους μουσικούς για το 2019:

Ένας Βρετανός βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους πλουσιότερους μουσικούς του 2019. Η περιουσία του Andrew Lloyd Weber ξεπερνά τα 1,28 δισ. δολάρια!

Μερικές από τις επιτυχίες τους, όπως είναι τα μιούζικαλ Cats, Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, Evita, Phantom Of The Opera, Jesus Christ Superstar, και άλλα, έχουν κάνει και συνεχίζουν να κάνουν sold out σε όλο τον κόσμο, ενώ κάποια από αυτά παίζονται ασταμάτητα για δεκαετίες!

Στη θέση νούμερο δύο βρίσκεται ο Βρετανός καλλιτέχνης και πραγματικός pop star, Paul McCartney, ένα από τα «σκαθάρια».

Με μια δισκογραφία που περιλαμβάνει 32 «νούμερο ένα» στη λίστα του Billboard «Hot 100», πνευματικά δικαιώματα για περισσότερα από 25.000 τραγούδια και μια μουσική καριέρα που εκτείνεται σε έξι δεκαετίες, δεν είναι να απορεί κανείς με το γεγονός ότι η περιουσία του ξεπερνά τα 1,2 δισ. δολάρια.

 

Η περιουσία του Jay-Z ξεπερνά τα 900 εκατ. δολάρια και προέρχεται τόσο από τις πωλήσεις της μουσικής του, όσο και από τις διάφορες επιχειρηματικές κινήσεις του.

Εκτός από επιτυχημένος ράπερ, ο σύζυγος της Μπιγιόνσε είναι και εξαιρετικά επιτυχημένος επιχειρηματίας αφού διαθέτει την εταιρεία παραγωγής Roc-A-Fella, την σειρά ρούχων Rocawear, ενώ το 2015 ίδρυσε το Tidal, μια υπηρεσία παρόμοια με το Spotify και την Apple Music.

Ο συνθέτης του κλασικού τραγουδιού «Rise» είναι ο τέταρτος πιο πλούσιος μουσικός του κόσμου, με περιουσία που αγγίζει τα 850 εκατ. δολάρια.

Τα πρώτα του βήματα στον χώρο της μουσικής έγιναν ως συνθέτης και μουσικός του γκρουπ Herb Albert & The Tijuana Brass και έχει βραβευτεί με εννέα Grammy's.

Όπως και ο Dr. Dre, ο Diddy ξεκίνησε την καριέρα του το '80 ως ράπερ και παραγωγός και παρότι ακόμα κάνει τη δική του μουσική, τα τελευταία χρόνια το μεγαλύτερο ποσό του εισοδήματος του, προέρχεται από συνεργασίες και νέες επιχειρηματικές ενέργειες.

Αυτή τη στιγμή ο Diddy έχει δικές του σειρές αρωμάτων και ρούχων, με την επωνυμία Sean John, το βαφτιστικό του όνομα δηλαδή. Παράλληλα, κάνει παραγωγές μουσικής για άλλους καλλιτέχνες με την εταιρεία του Bad Boy Entertainment. Ενώ παρουσιάζει και ένα ριάλιτι στο MTV με όνομα Making The Band, το οποίο ψάχνει για νέους καλλιτέχνες.

Στην 5η θέση της λίστας των πλουσιότερων μουσικών του κόσμου, η Celine Dion είναι επίσης η πλουσιότερη γυναίκα μουσικός στον κόσμο.

Η Dion έκανε τεράστια επιτυχία όταν ηχογράφησε το «My heart will go on» για το soundtrack του Τιτανικού, όμως ακόμα και σήμερα η αγαπημένη τραγουδίστρια κάνει sold out εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει το δικό της σόου στο Λας Βέγκας.

Ο Dr. Dre ξεκίνησε τη καριέρα του στη μουσική βιομηχανία ως γκάνγκστερ ράπερ με το συγκρότημα N.W.A, όμως τα τελευταία χρόνια φαίνεται να έχει αφήσει στην άκρη το μουσικό κομμάτι και να ασχολείται ιδιαίτερα με τις επιχειρήσεις.

Ο διάσημος ράπερ βρίσκεται στην 7η θέση της λίστας με περιουσία που αγγίζει τα 740 εκατ. δολάρια. Τα περισσότερα έσοδα του προκύπτουν από την πώληση των ακουστικών για μουσική «Beats By Dre».

Ο τραγουδιστής με τα πολλά πολιτικοποιημένα κομμάτια, βρίσκεται στην θέση νούμερο 8, της λίστας με τους πλουσιότερους μουσικούς του κόσμου, σύμφωνα με το Forbes. 

Τα τελευταία χρόνια ο Bono κάνει συχνότερα εμφανίσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς μαζεύοντας χρήματα για καλό σκοπό, παρά για την προώθηση των δικών του τραγουδιών. 

Στην ένατη θέση η Madonna έχει περιουσία που αγγίζει τα 590 εκατ. δολάρια. 

Παρότι έκανε τα πρώτα της βήματα τη δεκαετία του '80, καταφέρνει να μένει «επίκαιρη» με τις κυκλοφορίες των νέων της τραγουδιών, και φυσικά κερδίζει -ακόμα- πολλά από τα δικαιώματα των παλαιότερων επιτυχιών της. 

Με περιουσία που αγγίζει τα 535 εκατ. δολάρια, η Mariah Carey είναι η δέκατη πιο πλούσια καλλιτέχνιδα στον κόσμο. Βέβαια, σε αντίθεση με πολλούς «συναδέρφους» της, η Carey έχει βγάλει τα χρήματα της σχεδόν αποκλειστικά από την μουσική και τις ταινίες της. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:44

Κομισιόν σε Τραμπ για δασμούς: Θα απαντήσουμε αποφασιστικά για τα δικαιώματά μας

22:30

Κασκάρι (Fed): Θα χρειαστεί μία αύξηση επιτοκίων φέτος

22:16

ΕΛΑΣ: Παραπλανητική ιστοσελίδα κλέβει τραπεζικά και προσωπικά στοιχεία - «Μην δίνετε δεδομένα»

22:02

Επίσκεψη Ανδρουλάκη στη Ρόδο

21:48

Τρίτη εβδομάδα απωλειών για το πετρέλαιο

21:34

Κλήρωση Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 86 εκατ. ευρώ

21:20

ΑΣΕΠ 3Κ/2025: Οριστικά αποτελέσματα για 450 θέσεις ΔΕ σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

21:06

Τέταρτη εβδομάδα πτώσης για τον χρυσό - Απώλειες 2,1%

20:52

Πρώην σύμβουλος του Τραμπ δηλώνει ένοχος για κακή διαχείριση απόρρητων εγγράφων

20:38

Σκέρτσος: Πώς κωδικοποιείς και επικοινωνείς το κυβερνητικό έργο 7 χρόνων;

20:26

Τριμερής συμφωνία ΗΠΑ-Ισραήλ-Λιβάνου για «βιώσιμη ειρήνη και ασφάλεια»

20:17

Έκκληση ΟΗΕ για «διεθνή αλληλεγγύη» στη Βενεζουέλα μετά τους καταστροφικούς σεισμούς

20:09

Παράνομος τζόγος: Στο στόχαστρο της ΕΕΕΠ 18 influencers που προωθούσαν μη αδειοδοτημένες στοιχηματικές πλατφόρμες

20:00

Τα data centers, ο νέος καταλύτης του πληθωρισμού

19:45

O Τραμπ απειλεί με δασμούς 100% την Ευρώπη για το Digital Services Tax

19:37

Κώτσηρας: Θεσπίζουμε ένα ασφαλέστερο πλαίσιο χρήσης των ηλεκτρικών πατινιών

19:28

Αττικά Πολυκαταστήματα: Υπερκάλυψη κατά 3,9 φορές της Δημόσιας Προσφοράς - Συγκέντρωση 212 εκατ. ευρώ

19:15

Ευρωαγορές: Στο «κόκκινο» οι δείκτες υπό το βάρος του sell off στην τεχνολογία

19:03

Τραμπ για Ιράν: Παραβίασε την εκεχειρία - Μήνυμα από Ομάν για τέλη στα Στενά του Ορμούζ

18:54

ΕΥΡΩΠΗ Holdings: Ντεμπούτο στις 30 Ιουνίου για τις 3.42 εκατ. νέες μετοχές

18:45

Συντριβή αεροσκάφους στον ψηλότερο ουρανοξύστη του Πεκίνου

18:37

Μάνος (Dotsoft): Σημείο καμπής με σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης - Ψήφος εμπιστοσύνης από DECA

18:27

Επίσκεψη Χατζηδάκη και Κυρανάκη στις εγκαταστάσεις DEMO, Win Medica και FARAN στην Τρίπολη

18:20

Ελλάκτωρ: Πώληση ακινήτου στο Χαλάνδρι έναντι 18,950 εκατ. ευρώ

18:11

Ο καύσωνας της Ευρώπης «κατηφορίζει» στα Βαλκάνια

18:04

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένοχοι 57 από 58 κατηγορούμενους κρητικούς αγρότες για δηλώσεις εκτάσεων στην Καστοριά

18:03

Τετραήμερο πτωτικό σερί και εβδομαδιαίες απώλειες 1,1% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

18:00

Παπαστράτος και Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Μνημόνιο Συνεργασίας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας FutuReady Greece

17:57

Γιατί η συνεργασία Τειρεσίας - Equifax αποτελεί game changer για την κυβερνοαπάτη στην Ελλάδα

17:52

Βρετανία: Συνεχίζει να ανεβαίνει η θερμοκρασία με νέο ρεκόρ 36,9°C


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider