Αυτοί είναι οι 10 πιο πλούσιοι μουσικοί για το 2019

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτοί είναι οι 10 πιο πλούσιοι μουσικοί για το 2019
Εξαιρετικά κερδοφόρο φαίνεται πως είναι το επαγγελμα του μουσικού!

Αν νομίζετε πως σε αυτή τη δεκάδα θα δείτε τους σούπερ σταρς που έχουν τα πιο πρόσφατα μουσικά hits κάνετε λάθος. Οι περισσότεροι από αυτούς μένουν στην κατηγορία των εκατομμυριούχων και μόνο λίγοι και εκλεκτοί γίνονται δισεκατομμυριούχοι.

Χάρη στο Forbes, ξέρουμε ποιοι ακριβώς είναι αυτοί που βγάζουν τα περισσότερα!

Δείτε ποιοι βρίσκονται στη λίστα με τους πιο πλούσιους μουσικούς για το 2019:

Ένας Βρετανός βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους πλουσιότερους μουσικούς του 2019. Η περιουσία του Andrew Lloyd Weber ξεπερνά τα 1,28 δισ. δολάρια!

Μερικές από τις επιτυχίες τους, όπως είναι τα μιούζικαλ Cats, Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, Evita, Phantom Of The Opera, Jesus Christ Superstar, και άλλα, έχουν κάνει και συνεχίζουν να κάνουν sold out σε όλο τον κόσμο, ενώ κάποια από αυτά παίζονται ασταμάτητα για δεκαετίες!

Στη θέση νούμερο δύο βρίσκεται ο Βρετανός καλλιτέχνης και πραγματικός pop star, Paul McCartney, ένα από τα «σκαθάρια».

Με μια δισκογραφία που περιλαμβάνει 32 «νούμερο ένα» στη λίστα του Billboard «Hot 100», πνευματικά δικαιώματα για περισσότερα από 25.000 τραγούδια και μια μουσική καριέρα που εκτείνεται σε έξι δεκαετίες, δεν είναι να απορεί κανείς με το γεγονός ότι η περιουσία του ξεπερνά τα 1,2 δισ. δολάρια.

 

Η περιουσία του Jay-Z ξεπερνά τα 900 εκατ. δολάρια και προέρχεται τόσο από τις πωλήσεις της μουσικής του, όσο και από τις διάφορες επιχειρηματικές κινήσεις του.

Εκτός από επιτυχημένος ράπερ, ο σύζυγος της Μπιγιόνσε είναι και εξαιρετικά επιτυχημένος επιχειρηματίας αφού διαθέτει την εταιρεία παραγωγής Roc-A-Fella, την σειρά ρούχων Rocawear, ενώ το 2015 ίδρυσε το Tidal, μια υπηρεσία παρόμοια με το Spotify και την Apple Music.

Ο συνθέτης του κλασικού τραγουδιού «Rise» είναι ο τέταρτος πιο πλούσιος μουσικός του κόσμου, με περιουσία που αγγίζει τα 850 εκατ. δολάρια.

Τα πρώτα του βήματα στον χώρο της μουσικής έγιναν ως συνθέτης και μουσικός του γκρουπ Herb Albert & The Tijuana Brass και έχει βραβευτεί με εννέα Grammy's.

Όπως και ο Dr. Dre, ο Diddy ξεκίνησε την καριέρα του το '80 ως ράπερ και παραγωγός και παρότι ακόμα κάνει τη δική του μουσική, τα τελευταία χρόνια το μεγαλύτερο ποσό του εισοδήματος του, προέρχεται από συνεργασίες και νέες επιχειρηματικές ενέργειες.

Αυτή τη στιγμή ο Diddy έχει δικές του σειρές αρωμάτων και ρούχων, με την επωνυμία Sean John, το βαφτιστικό του όνομα δηλαδή. Παράλληλα, κάνει παραγωγές μουσικής για άλλους καλλιτέχνες με την εταιρεία του Bad Boy Entertainment. Ενώ παρουσιάζει και ένα ριάλιτι στο MTV με όνομα Making The Band, το οποίο ψάχνει για νέους καλλιτέχνες.

Στην 5η θέση της λίστας των πλουσιότερων μουσικών του κόσμου, η Celine Dion είναι επίσης η πλουσιότερη γυναίκα μουσικός στον κόσμο.

Η Dion έκανε τεράστια επιτυχία όταν ηχογράφησε το «My heart will go on» για το soundtrack του Τιτανικού, όμως ακόμα και σήμερα η αγαπημένη τραγουδίστρια κάνει sold out εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει το δικό της σόου στο Λας Βέγκας.

Ο Dr. Dre ξεκίνησε τη καριέρα του στη μουσική βιομηχανία ως γκάνγκστερ ράπερ με το συγκρότημα N.W.A, όμως τα τελευταία χρόνια φαίνεται να έχει αφήσει στην άκρη το μουσικό κομμάτι και να ασχολείται ιδιαίτερα με τις επιχειρήσεις.

Ο διάσημος ράπερ βρίσκεται στην 7η θέση της λίστας με περιουσία που αγγίζει τα 740 εκατ. δολάρια. Τα περισσότερα έσοδα του προκύπτουν από την πώληση των ακουστικών για μουσική «Beats By Dre».

Ο τραγουδιστής με τα πολλά πολιτικοποιημένα κομμάτια, βρίσκεται στην θέση νούμερο 8, της λίστας με τους πλουσιότερους μουσικούς του κόσμου, σύμφωνα με το Forbes. 

Τα τελευταία χρόνια ο Bono κάνει συχνότερα εμφανίσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς μαζεύοντας χρήματα για καλό σκοπό, παρά για την προώθηση των δικών του τραγουδιών. 

Στην ένατη θέση η Madonna έχει περιουσία που αγγίζει τα 590 εκατ. δολάρια. 

Παρότι έκανε τα πρώτα της βήματα τη δεκαετία του '80, καταφέρνει να μένει «επίκαιρη» με τις κυκλοφορίες των νέων της τραγουδιών, και φυσικά κερδίζει -ακόμα- πολλά από τα δικαιώματα των παλαιότερων επιτυχιών της. 

Με περιουσία που αγγίζει τα 535 εκατ. δολάρια, η Mariah Carey είναι η δέκατη πιο πλούσια καλλιτέχνιδα στον κόσμο. Βέβαια, σε αντίθεση με πολλούς «συναδέρφους» της, η Carey έχει βγάλει τα χρήματα της σχεδόν αποκλειστικά από την μουσική και τις ταινίες της. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

«Το παράκανε»: Ο Τραμπ απαιτεί από το ABC την απόλυση Τζίμι Κίμελ

23:45

Νιγηρία: Τουλάχιστον 29 νεκροί εξαιτίας επίθεσης ενόπλων στην πολιτεία Ανταμάουα

23:32

Uni Systems: Αυξημένα κατά 22% τα EBITDA το 2025 - Στα 268 εκατ. ευρώ ο τζίρος

23:20

Ο Τραμπ υπέρ της ιδέας να μετονομαστεί σε "NICE" η αστυνομία μετανάστευσης

23:07

Φρέσκα ρεκόρ αλλά με επιφυλακτικότητα στην Wall Street

22:53

Κέρδη σχεδόν 3% για το πετρέλαιο με φόντο την αβεβαιότητα στη Μέση Ανατολή

22:40

Δημοσιεύθηκε η νέα ΚΥΑ για τη λήψη μέτρων Πολιτικής Προστασίας στη Σαντορίνη

22:27

Πρόωρες βουλευτικές εκλογές στις 30 Μαΐου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Μάλτας

22:20

Απώλειες 1% για τον χρυσό αναμένοντας αποφάσεις κεντρικών τραπεζών

22:12

ΗΠΑ: Για απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ και οπλοκατοχή διώκεται ο Κόουλ Τόμας Άλεν

22:05

Η κόρη του πρώην προέδρου του Ουζμπεκιστάν δικάζεται στην Ελβετία για ξέπλυμα χρήματος

21:51

ΗΠΑ: Οι απώλειες μέσω social media οκταπλασιάστηκαν από το 2020

21:46

Ο Τραμπ συζήτησε τους όρους του Ιράν με τους συμβούλους του - Τι περιλαμβάνει η νέα πρόταση

21:43

Η Τέιλορ Σουίφτ θέλει να καταστήσει τη φωνή της καταχωρηθέν εμπορικό σήμα

21:40

Γεωργιάδης: Εντός του 2027 η παραλαβή 255 νέων ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ

21:39

Βουλή: Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την παραχώρηση των Κρατικών Λαχείων

21:35

Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Έρευνα για απάτη 1,5 εκατ. ευρώ σε προμήθειες εξοπλισμού Covid στη Ρουμανία

21:29

Ισραήλ: «Το 2026 θα μπορούσε ακόμη να είναι μια χρονιά μαχών σε όλα τα μέτωπα» λέει ο αρχηγός του στρατού

21:21

Επίθεση στο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών: Το Hilton λέει ότι τηρούσε τα πρωτόκολλα της Μυστικής Υπηρεσίας

21:06

Μερτς: «Η ιρανική ηγεσία προσπαθεί να ταπεινώσει τις ΗΠΑ - Χωρίς σχέδιο εξόδου ο Τραμπ»

20:55

Τρίκαλα: Ελεύθερο με περιοριστικούς όρους διευθυντικό στέλεχος της «Βιολάντα»

20:49

Το EFA GROUP αποκτά το 90% της Superior Air και επεκτείνεται σε MRO, εκπαίδευση και αεροπορικές υπηρεσίες

20:44

Αλεξόπουλος: «Τα διυλιστήρια στην Ελλάδα εξάγουν προϊόντα και καλύπτουν τις ανάγκες της αγοράς»

20:38

Νετανιάχου: «Οι ρουκέτες της Χεζμπολάχ επιβάλλουν τη συνέχιση της δράσης στον Λίβανο»

20:30

Γιατί η Κίνα τα βάζει ξανά με το «Made In Europe»

20:29

Η Trastor οδεύει προς ΑΜΚ για άντληση νέων κεφαλαίων

20:24

Μαρινάκης: «Επικίνδυνη για τη Δημοκρατία η επίθεση στη δικαιοσύνη από τον κ. Ανδρουλάκη»

20:19

Ο Μακρόν υπόσχεται να μιλήσει με το Ιράν για να ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ

20:10

Ταχιάος: «Αδύνατον η οδός Πόντου να παραδοθεί ταυτόχρονα με την επέκταση της γραμμής του Μετρό προς Καλαμαριά»

20:02

Πρωτοψάλτης για Λέσβο: «Κανένα περιθώριο για λάθος, αυστηρή τήρηση των μέτρων»

gazzetta
gazzetta reader insider insider