Αυτοί είναι οι 10 πιο πλούσιοι μουσικοί για το 2019

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτοί είναι οι 10 πιο πλούσιοι μουσικοί για το 2019
Εξαιρετικά κερδοφόρο φαίνεται πως είναι το επαγγελμα του μουσικού!

Αν νομίζετε πως σε αυτή τη δεκάδα θα δείτε τους σούπερ σταρς που έχουν τα πιο πρόσφατα μουσικά hits κάνετε λάθος. Οι περισσότεροι από αυτούς μένουν στην κατηγορία των εκατομμυριούχων και μόνο λίγοι και εκλεκτοί γίνονται δισεκατομμυριούχοι.

Χάρη στο Forbes, ξέρουμε ποιοι ακριβώς είναι αυτοί που βγάζουν τα περισσότερα!

Δείτε ποιοι βρίσκονται στη λίστα με τους πιο πλούσιους μουσικούς για το 2019:

Ένας Βρετανός βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους πλουσιότερους μουσικούς του 2019. Η περιουσία του Andrew Lloyd Weber ξεπερνά τα 1,28 δισ. δολάρια!

Μερικές από τις επιτυχίες τους, όπως είναι τα μιούζικαλ Cats, Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, Evita, Phantom Of The Opera, Jesus Christ Superstar, και άλλα, έχουν κάνει και συνεχίζουν να κάνουν sold out σε όλο τον κόσμο, ενώ κάποια από αυτά παίζονται ασταμάτητα για δεκαετίες!

Στη θέση νούμερο δύο βρίσκεται ο Βρετανός καλλιτέχνης και πραγματικός pop star, Paul McCartney, ένα από τα «σκαθάρια».

Με μια δισκογραφία που περιλαμβάνει 32 «νούμερο ένα» στη λίστα του Billboard «Hot 100», πνευματικά δικαιώματα για περισσότερα από 25.000 τραγούδια και μια μουσική καριέρα που εκτείνεται σε έξι δεκαετίες, δεν είναι να απορεί κανείς με το γεγονός ότι η περιουσία του ξεπερνά τα 1,2 δισ. δολάρια.

 

Η περιουσία του Jay-Z ξεπερνά τα 900 εκατ. δολάρια και προέρχεται τόσο από τις πωλήσεις της μουσικής του, όσο και από τις διάφορες επιχειρηματικές κινήσεις του.

Εκτός από επιτυχημένος ράπερ, ο σύζυγος της Μπιγιόνσε είναι και εξαιρετικά επιτυχημένος επιχειρηματίας αφού διαθέτει την εταιρεία παραγωγής Roc-A-Fella, την σειρά ρούχων Rocawear, ενώ το 2015 ίδρυσε το Tidal, μια υπηρεσία παρόμοια με το Spotify και την Apple Music.

Ο συνθέτης του κλασικού τραγουδιού «Rise» είναι ο τέταρτος πιο πλούσιος μουσικός του κόσμου, με περιουσία που αγγίζει τα 850 εκατ. δολάρια.

Τα πρώτα του βήματα στον χώρο της μουσικής έγιναν ως συνθέτης και μουσικός του γκρουπ Herb Albert & The Tijuana Brass και έχει βραβευτεί με εννέα Grammy's.

Όπως και ο Dr. Dre, ο Diddy ξεκίνησε την καριέρα του το '80 ως ράπερ και παραγωγός και παρότι ακόμα κάνει τη δική του μουσική, τα τελευταία χρόνια το μεγαλύτερο ποσό του εισοδήματος του, προέρχεται από συνεργασίες και νέες επιχειρηματικές ενέργειες.

Αυτή τη στιγμή ο Diddy έχει δικές του σειρές αρωμάτων και ρούχων, με την επωνυμία Sean John, το βαφτιστικό του όνομα δηλαδή. Παράλληλα, κάνει παραγωγές μουσικής για άλλους καλλιτέχνες με την εταιρεία του Bad Boy Entertainment. Ενώ παρουσιάζει και ένα ριάλιτι στο MTV με όνομα Making The Band, το οποίο ψάχνει για νέους καλλιτέχνες.

Στην 5η θέση της λίστας των πλουσιότερων μουσικών του κόσμου, η Celine Dion είναι επίσης η πλουσιότερη γυναίκα μουσικός στον κόσμο.

Η Dion έκανε τεράστια επιτυχία όταν ηχογράφησε το «My heart will go on» για το soundtrack του Τιτανικού, όμως ακόμα και σήμερα η αγαπημένη τραγουδίστρια κάνει sold out εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει το δικό της σόου στο Λας Βέγκας.

Ο Dr. Dre ξεκίνησε τη καριέρα του στη μουσική βιομηχανία ως γκάνγκστερ ράπερ με το συγκρότημα N.W.A, όμως τα τελευταία χρόνια φαίνεται να έχει αφήσει στην άκρη το μουσικό κομμάτι και να ασχολείται ιδιαίτερα με τις επιχειρήσεις.

Ο διάσημος ράπερ βρίσκεται στην 7η θέση της λίστας με περιουσία που αγγίζει τα 740 εκατ. δολάρια. Τα περισσότερα έσοδα του προκύπτουν από την πώληση των ακουστικών για μουσική «Beats By Dre».

Ο τραγουδιστής με τα πολλά πολιτικοποιημένα κομμάτια, βρίσκεται στην θέση νούμερο 8, της λίστας με τους πλουσιότερους μουσικούς του κόσμου, σύμφωνα με το Forbes. 

Τα τελευταία χρόνια ο Bono κάνει συχνότερα εμφανίσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς μαζεύοντας χρήματα για καλό σκοπό, παρά για την προώθηση των δικών του τραγουδιών. 

Στην ένατη θέση η Madonna έχει περιουσία που αγγίζει τα 590 εκατ. δολάρια. 

Παρότι έκανε τα πρώτα της βήματα τη δεκαετία του '80, καταφέρνει να μένει «επίκαιρη» με τις κυκλοφορίες των νέων της τραγουδιών, και φυσικά κερδίζει -ακόμα- πολλά από τα δικαιώματα των παλαιότερων επιτυχιών της. 

Με περιουσία που αγγίζει τα 535 εκατ. δολάρια, η Mariah Carey είναι η δέκατη πιο πλούσια καλλιτέχνιδα στον κόσμο. Βέβαια, σε αντίθεση με πολλούς «συναδέρφους» της, η Carey έχει βγάλει τα χρήματα της σχεδόν αποκλειστικά από την μουσική και τις ταινίες της. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

07:33

Κατσαφάδος: Πλήρης ψηφιοποίηση της Κρατικής Αρωγής - Οι πρώτες πληρωμές θα γίνουν το συντομότερο δυνατό

07:30

Πυρόπληκτοι: Τα σημεία - κλειδιά για να μη χαθούν οι ενισχύσεις

07:20

Ανασφάλιστα οχήματα: Στο «ψηφιακό κόσκινο» της ΑΑΔΕ οι ενστάσεις για τα πρόστιμα

07:14

«Ταύρος» για Eurobank η Citi - Το σενάριο που ανοίγει τον δρόμο για τα 6,20 ευρώ

07:05

Γεμίζει το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης - Αντίστροφη μέτρηση στο ΧΑ - To άλλο κόστος των πυρκαγιών

23:58

Κίνα: Το Χονγκ Κονγκ κατέγραψε ρεκόρ ζέστης με 36,9 βαθμούς Κελσίου

23:35

Η FIFA προειδοποιεί για προσπάθεια υπονόμευσης του Ινφαντίνο

23:15

Την ανατολική κινεζική ακτή έπληξε ο τυφώνας Dolphin με καταρρακτώδεις βροχές και ισχυρούς ανέμους

22:47

Δένδιας: Ο ευπατρίδης Ιω. Βαρβιτσιώτης προσελάμβανε την ενασχόληση με τα κοινά ως χώρο ευθύνης και προσφοράς

22:18

Δύο συλλήψεις στη Θράκη για παράνομη μεταφορά μεταναστών

21:47

Ισπανία: Οι αρμόδιες αρχές έλεγξαν περίπου 200 αφίξεις ταξιδιωτών από την Ιταλία

21:18

Χανιά: Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά

21:00

Δανία: Αρκετοί τραυματίες σε περιστατικό με πυροβολισμούς που πιθανόν συνδέεται με ξεκαθάρισμα λογαριασμών

20:45

Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας: Κρίσιμες ελλείψεις αίματος- Έκκληση για άμεση αιμοδοσία

20:40

Το περιστατικό προσγείωσης ιδιωτικού ελικοπτέρου στο Σαρακήνικο της Μήλου διερευνά η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας

20:33

Γεωργιάδης για την επίθεση σε νοσηλεύτρια του «Ερυθρού Σταυρού»: Κάτω τα χέρια από το προσωπικό του ΕΣΥ

20:30

Απαγόρευση κυκλοφορίας την Δευτέρα σε δασικές περιοχές σε τρεις δήμους της Χαλκιδικής

20:19

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Κορωπί

20:12

Καβάλα: Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε 65χρονη από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας «Αμμόλοφοι»

20:00

Το μεγάλο ενεργειακό στοίχημα της Ευρώπης: Αναγέννηση ή βιομηχανική παρακμή;

19:57

IISS: Η Ευρώπη δεν είναι προετοιμασμένη για ρωσικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη

19:44

Bank of America: Η Gen Z αποταμιεύει λιγότερο από κάθε άλλη γενιά, αλλά συνεχίζει να ξοδεύει

19:33

Δύο συλλήψεις για παραβάσεις πυροπροστασίας και πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια

19:24

Τραγούδια της Τέιλορ Σουίφτ αφαιρέθηκαν από αναρτήσεις του Λευκού Οίκου και της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ

19:00

Πύργος: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή Μουζάκι

18:49

ΑΑΔΕ: 1.296 φιάλες παράνομου φρέον κατασχέθηκαν σε Κήπους και Δοϊράνη

18:43

Πίσω από τις κινήσεις του Μπέσεντ η Wall Street βλέπει έντονη ανησυχία για την αγορά ομολόγων

18:29

Ηλεία: Φωτιά στο Μουζάκι του Δήμου Πύργου

18:24

Αραγτσί: Συνομιλίες με τις ΗΠΑ δεν θα γίνουν, όσο παραβιάζεται μία μεταβατική συμφωνία

18:02

Κονγκό: Απαγόρευσε τις εξαγωγές συμπυκνωμάτων χαλκού και κοβαλτίου


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider