Αυτοί είναι οι 10 πιο πλούσιοι μουσικοί για το 2019

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτοί είναι οι 10 πιο πλούσιοι μουσικοί για το 2019
Εξαιρετικά κερδοφόρο φαίνεται πως είναι το επαγγελμα του μουσικού!

Αν νομίζετε πως σε αυτή τη δεκάδα θα δείτε τους σούπερ σταρς που έχουν τα πιο πρόσφατα μουσικά hits κάνετε λάθος. Οι περισσότεροι από αυτούς μένουν στην κατηγορία των εκατομμυριούχων και μόνο λίγοι και εκλεκτοί γίνονται δισεκατομμυριούχοι.

Χάρη στο Forbes, ξέρουμε ποιοι ακριβώς είναι αυτοί που βγάζουν τα περισσότερα!

Δείτε ποιοι βρίσκονται στη λίστα με τους πιο πλούσιους μουσικούς για το 2019:

Ένας Βρετανός βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους πλουσιότερους μουσικούς του 2019. Η περιουσία του Andrew Lloyd Weber ξεπερνά τα 1,28 δισ. δολάρια!

Μερικές από τις επιτυχίες τους, όπως είναι τα μιούζικαλ Cats, Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, Evita, Phantom Of The Opera, Jesus Christ Superstar, και άλλα, έχουν κάνει και συνεχίζουν να κάνουν sold out σε όλο τον κόσμο, ενώ κάποια από αυτά παίζονται ασταμάτητα για δεκαετίες!

Στη θέση νούμερο δύο βρίσκεται ο Βρετανός καλλιτέχνης και πραγματικός pop star, Paul McCartney, ένα από τα «σκαθάρια».

Με μια δισκογραφία που περιλαμβάνει 32 «νούμερο ένα» στη λίστα του Billboard «Hot 100», πνευματικά δικαιώματα για περισσότερα από 25.000 τραγούδια και μια μουσική καριέρα που εκτείνεται σε έξι δεκαετίες, δεν είναι να απορεί κανείς με το γεγονός ότι η περιουσία του ξεπερνά τα 1,2 δισ. δολάρια.

 

Η περιουσία του Jay-Z ξεπερνά τα 900 εκατ. δολάρια και προέρχεται τόσο από τις πωλήσεις της μουσικής του, όσο και από τις διάφορες επιχειρηματικές κινήσεις του.

Εκτός από επιτυχημένος ράπερ, ο σύζυγος της Μπιγιόνσε είναι και εξαιρετικά επιτυχημένος επιχειρηματίας αφού διαθέτει την εταιρεία παραγωγής Roc-A-Fella, την σειρά ρούχων Rocawear, ενώ το 2015 ίδρυσε το Tidal, μια υπηρεσία παρόμοια με το Spotify και την Apple Music.

Ο συνθέτης του κλασικού τραγουδιού «Rise» είναι ο τέταρτος πιο πλούσιος μουσικός του κόσμου, με περιουσία που αγγίζει τα 850 εκατ. δολάρια.

Τα πρώτα του βήματα στον χώρο της μουσικής έγιναν ως συνθέτης και μουσικός του γκρουπ Herb Albert & The Tijuana Brass και έχει βραβευτεί με εννέα Grammy's.

Όπως και ο Dr. Dre, ο Diddy ξεκίνησε την καριέρα του το '80 ως ράπερ και παραγωγός και παρότι ακόμα κάνει τη δική του μουσική, τα τελευταία χρόνια το μεγαλύτερο ποσό του εισοδήματος του, προέρχεται από συνεργασίες και νέες επιχειρηματικές ενέργειες.

Αυτή τη στιγμή ο Diddy έχει δικές του σειρές αρωμάτων και ρούχων, με την επωνυμία Sean John, το βαφτιστικό του όνομα δηλαδή. Παράλληλα, κάνει παραγωγές μουσικής για άλλους καλλιτέχνες με την εταιρεία του Bad Boy Entertainment. Ενώ παρουσιάζει και ένα ριάλιτι στο MTV με όνομα Making The Band, το οποίο ψάχνει για νέους καλλιτέχνες.

Στην 5η θέση της λίστας των πλουσιότερων μουσικών του κόσμου, η Celine Dion είναι επίσης η πλουσιότερη γυναίκα μουσικός στον κόσμο.

Η Dion έκανε τεράστια επιτυχία όταν ηχογράφησε το «My heart will go on» για το soundtrack του Τιτανικού, όμως ακόμα και σήμερα η αγαπημένη τραγουδίστρια κάνει sold out εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει το δικό της σόου στο Λας Βέγκας.

Ο Dr. Dre ξεκίνησε τη καριέρα του στη μουσική βιομηχανία ως γκάνγκστερ ράπερ με το συγκρότημα N.W.A, όμως τα τελευταία χρόνια φαίνεται να έχει αφήσει στην άκρη το μουσικό κομμάτι και να ασχολείται ιδιαίτερα με τις επιχειρήσεις.

Ο διάσημος ράπερ βρίσκεται στην 7η θέση της λίστας με περιουσία που αγγίζει τα 740 εκατ. δολάρια. Τα περισσότερα έσοδα του προκύπτουν από την πώληση των ακουστικών για μουσική «Beats By Dre».

Ο τραγουδιστής με τα πολλά πολιτικοποιημένα κομμάτια, βρίσκεται στην θέση νούμερο 8, της λίστας με τους πλουσιότερους μουσικούς του κόσμου, σύμφωνα με το Forbes. 

Τα τελευταία χρόνια ο Bono κάνει συχνότερα εμφανίσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς μαζεύοντας χρήματα για καλό σκοπό, παρά για την προώθηση των δικών του τραγουδιών. 

Στην ένατη θέση η Madonna έχει περιουσία που αγγίζει τα 590 εκατ. δολάρια. 

Παρότι έκανε τα πρώτα της βήματα τη δεκαετία του '80, καταφέρνει να μένει «επίκαιρη» με τις κυκλοφορίες των νέων της τραγουδιών, και φυσικά κερδίζει -ακόμα- πολλά από τα δικαιώματα των παλαιότερων επιτυχιών της. 

Με περιουσία που αγγίζει τα 535 εκατ. δολάρια, η Mariah Carey είναι η δέκατη πιο πλούσια καλλιτέχνιδα στον κόσμο. Βέβαια, σε αντίθεση με πολλούς «συναδέρφους» της, η Carey έχει βγάλει τα χρήματα της σχεδόν αποκλειστικά από την μουσική και τις ταινίες της. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:15

Κιλκίς: Συνελήφθη 25χρονος για ληστεία, εκβίαση και αρπαγή

22:49

Νετανιάχου: Η πολιτική προσάρτηση της Δυτικής Όχθης παραμένει αντικείμενο της συζήτησης

22:19

Δένδιας: Θα παραστεί στην τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΑ

21:47

Μία σύλληψη για παραβάσεις που αφορούν σε ναρκωτικές ουσίες και όπλα, στα Χανιά

21:18

Γρεβενά: Συνελήφθη 53χρονος-μέλος σπείρας που εξαπατούσε τηλεφωνικά ανυποψίαστους πολίτες

20:48

Επίθεση με μολότοφ στο Α.Τ. Κυψέλης

20:44

Κουτσούμπας προς αγρότες: Εμείς στηρίζουμε όλα τα αιτήματα σας

20:33

Έκλεισαν οι κάλπες στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών - Συνεχίζεται αύριο η ψηφοφορία

20:12

Ισραήλ: Ο αρχηγός του στρατού δηλώνει ότι η γραμμή οριοθέτησης εντός της Γάζας είναι το νέο σύνορο με το Ισραήλ

20:01

Ελβετία: Προτείνει o ΟΑΣΕ να διαδραματίσει βασικό ρόλο στην επιτήρηση μιας εκεχειρίας στην Ουκρανία

19:49

Θεοχάρης: Μεταβαίνει στις ΗΠΑ για να συμμετέχει στο επενδυτικό συνέδριο της Capital Link

19:28

Βόρεια Μακεδονία: Ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι επανεξελέγη αρχηγός του VMRO-DPMNE

19:13

Σέρρες: Άνοιξε για τα φορτηγά το τελωνείο Προμαχώνα

19:00

Global X: Έρχεται πολυετής άνοδος στις αναδυόμενες αγορές – Η Ελλάδα στις κορυφαίες επιλογές

18:51

Τραμπ τζούνιορ: Οι πλούσιοι Ουκρανοί έβαλαν τους χωρικούς να πολεμάνε

18:35

Παραμένει σε αυξημένη επιφυλακή ο δήμος Λαρισαίων για τη στάθμη των νερών στον Πηνειό

18:27

Κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων στην «Εγνατία Οδό» μεταξύ των κόμβων Βαφέικων και Ιάσμου

18:10

Αισιόδοξος για συμφωνία με την Ελλάδα για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, δηλώνει ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου

17:59

Αποκαταστάθηκε πλήρως η σιδηροδρομική κυκλοφορία στο τμήμα Λάρισα - Λειανοκλάδι - Λάρισα

17:24

ΠΟΜΙΔΑ: Σε νέο «ΕΝΦΙΑ» υπέρ των δήμων θα εξελιχθεί το νέο τέλος ΤΤΑ

17:00

Φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα «μιλάει» ξένες γλώσσες και θα κοστίσει ακριβά…

17:00

Κατοικίες και μεγάλα έργα εκτόξευσαν τις επενδύσεις – Τι θα κρίνει τη συνέχεια

16:53

ΣΥΡΙΖΑ: Κάθε βδομάδα ο κ. Μητσοτάκης όλο και πιο μακριά από την κοινωνία και τα προβλήματα των πολιτών

16:22

Κέλογκ: Μια ειρηνευτική συμφωνία για την Ουκρανία βρίσκεται πραγματικά κοντά

16:11

Προς νέα ρεκόρ η βραχυχρόνια μίσθωση το 2025

16:01

Σαμαράς για αγρότες: Η κυβέρνηση οφείλει να καταλάβει επιτέλους ότι δεν είναι όλα επικοινωνία

15:57

Βρετανία: Επίθεση με σπρέι πιπεριού έγινε στο αεροδρόμιο του Χίθροου

15:42

Ντάιμον (JPMorgan): Η Ευρώπη έχει πραγματικό πρόβλημα

15:27

Τσουκαλάς: Οι έντιμοι αγρότες δικαιολογημένα φοβούνται και ζουν τα επίχειρα της πολιτικής της ΝΔ

15:10

ΗΠΑ: Χάνουν το πλεονέκτημα χρηματοδότησης καθώς η Ασία δανείζεται σε ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider