Αυτοί είναι οι 10 πιο πλούσιοι μουσικοί για το 2019

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτοί είναι οι 10 πιο πλούσιοι μουσικοί για το 2019
Εξαιρετικά κερδοφόρο φαίνεται πως είναι το επαγγελμα του μουσικού!

Αν νομίζετε πως σε αυτή τη δεκάδα θα δείτε τους σούπερ σταρς που έχουν τα πιο πρόσφατα μουσικά hits κάνετε λάθος. Οι περισσότεροι από αυτούς μένουν στην κατηγορία των εκατομμυριούχων και μόνο λίγοι και εκλεκτοί γίνονται δισεκατομμυριούχοι.

Χάρη στο Forbes, ξέρουμε ποιοι ακριβώς είναι αυτοί που βγάζουν τα περισσότερα!

Δείτε ποιοι βρίσκονται στη λίστα με τους πιο πλούσιους μουσικούς για το 2019:

Ένας Βρετανός βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους πλουσιότερους μουσικούς του 2019. Η περιουσία του Andrew Lloyd Weber ξεπερνά τα 1,28 δισ. δολάρια!

Μερικές από τις επιτυχίες τους, όπως είναι τα μιούζικαλ Cats, Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, Evita, Phantom Of The Opera, Jesus Christ Superstar, και άλλα, έχουν κάνει και συνεχίζουν να κάνουν sold out σε όλο τον κόσμο, ενώ κάποια από αυτά παίζονται ασταμάτητα για δεκαετίες!

Στη θέση νούμερο δύο βρίσκεται ο Βρετανός καλλιτέχνης και πραγματικός pop star, Paul McCartney, ένα από τα «σκαθάρια».

Με μια δισκογραφία που περιλαμβάνει 32 «νούμερο ένα» στη λίστα του Billboard «Hot 100», πνευματικά δικαιώματα για περισσότερα από 25.000 τραγούδια και μια μουσική καριέρα που εκτείνεται σε έξι δεκαετίες, δεν είναι να απορεί κανείς με το γεγονός ότι η περιουσία του ξεπερνά τα 1,2 δισ. δολάρια.

 

Η περιουσία του Jay-Z ξεπερνά τα 900 εκατ. δολάρια και προέρχεται τόσο από τις πωλήσεις της μουσικής του, όσο και από τις διάφορες επιχειρηματικές κινήσεις του.

Εκτός από επιτυχημένος ράπερ, ο σύζυγος της Μπιγιόνσε είναι και εξαιρετικά επιτυχημένος επιχειρηματίας αφού διαθέτει την εταιρεία παραγωγής Roc-A-Fella, την σειρά ρούχων Rocawear, ενώ το 2015 ίδρυσε το Tidal, μια υπηρεσία παρόμοια με το Spotify και την Apple Music.

Ο συνθέτης του κλασικού τραγουδιού «Rise» είναι ο τέταρτος πιο πλούσιος μουσικός του κόσμου, με περιουσία που αγγίζει τα 850 εκατ. δολάρια.

Τα πρώτα του βήματα στον χώρο της μουσικής έγιναν ως συνθέτης και μουσικός του γκρουπ Herb Albert & The Tijuana Brass και έχει βραβευτεί με εννέα Grammy's.

Όπως και ο Dr. Dre, ο Diddy ξεκίνησε την καριέρα του το '80 ως ράπερ και παραγωγός και παρότι ακόμα κάνει τη δική του μουσική, τα τελευταία χρόνια το μεγαλύτερο ποσό του εισοδήματος του, προέρχεται από συνεργασίες και νέες επιχειρηματικές ενέργειες.

Αυτή τη στιγμή ο Diddy έχει δικές του σειρές αρωμάτων και ρούχων, με την επωνυμία Sean John, το βαφτιστικό του όνομα δηλαδή. Παράλληλα, κάνει παραγωγές μουσικής για άλλους καλλιτέχνες με την εταιρεία του Bad Boy Entertainment. Ενώ παρουσιάζει και ένα ριάλιτι στο MTV με όνομα Making The Band, το οποίο ψάχνει για νέους καλλιτέχνες.

Στην 5η θέση της λίστας των πλουσιότερων μουσικών του κόσμου, η Celine Dion είναι επίσης η πλουσιότερη γυναίκα μουσικός στον κόσμο.

Η Dion έκανε τεράστια επιτυχία όταν ηχογράφησε το «My heart will go on» για το soundtrack του Τιτανικού, όμως ακόμα και σήμερα η αγαπημένη τραγουδίστρια κάνει sold out εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει το δικό της σόου στο Λας Βέγκας.

Ο Dr. Dre ξεκίνησε τη καριέρα του στη μουσική βιομηχανία ως γκάνγκστερ ράπερ με το συγκρότημα N.W.A, όμως τα τελευταία χρόνια φαίνεται να έχει αφήσει στην άκρη το μουσικό κομμάτι και να ασχολείται ιδιαίτερα με τις επιχειρήσεις.

Ο διάσημος ράπερ βρίσκεται στην 7η θέση της λίστας με περιουσία που αγγίζει τα 740 εκατ. δολάρια. Τα περισσότερα έσοδα του προκύπτουν από την πώληση των ακουστικών για μουσική «Beats By Dre».

Ο τραγουδιστής με τα πολλά πολιτικοποιημένα κομμάτια, βρίσκεται στην θέση νούμερο 8, της λίστας με τους πλουσιότερους μουσικούς του κόσμου, σύμφωνα με το Forbes. 

Τα τελευταία χρόνια ο Bono κάνει συχνότερα εμφανίσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς μαζεύοντας χρήματα για καλό σκοπό, παρά για την προώθηση των δικών του τραγουδιών. 

Στην ένατη θέση η Madonna έχει περιουσία που αγγίζει τα 590 εκατ. δολάρια. 

Παρότι έκανε τα πρώτα της βήματα τη δεκαετία του '80, καταφέρνει να μένει «επίκαιρη» με τις κυκλοφορίες των νέων της τραγουδιών, και φυσικά κερδίζει -ακόμα- πολλά από τα δικαιώματα των παλαιότερων επιτυχιών της. 

Με περιουσία που αγγίζει τα 535 εκατ. δολάρια, η Mariah Carey είναι η δέκατη πιο πλούσια καλλιτέχνιδα στον κόσμο. Βέβαια, σε αντίθεση με πολλούς «συναδέρφους» της, η Carey έχει βγάλει τα χρήματα της σχεδόν αποκλειστικά από την μουσική και τις ταινίες της. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Δένδιας: Συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογό του τη Δευτέρα

23:36

Σαουδική Αραβία: 14 νεκροί από τη συντριβή ελικοπτέρου της Aramco

23:15

Συνελήφθη 32χρονη στο «Ελ. Βενιζέλος» με περισσότερα από 18,5 κιλά κάνναβης στις αποσκευές της

22:46

Ιωάννινα: Σύλληψη καταζητούμενου Βρετανού με ευρωπαϊκό ένταλμα

22:18

Ιράκ: Συλλήψεις πολιτικών και κυβερνητικών αξιωματούχων στο πλαίσιο επιχείρησης κατά της διαφθοράς

21:47

Χανιά: Συλλήψεις δύο αλλοδαπών για ναρκωτικά και όπλα

21:18

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 51χρονης για ληστεία σε βάρος 93χρονου στην Τούμπα

21:00

Πυροσβεστική: 44 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

20:34

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις τεσσάρων ατόμων για διακίνηση υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων μέσω διαδικτύου

20:31

Καλαφάτης: Σε εφαρμογή η στρατηγική μας για τη δημιουργία 13 Περιφερειακών Hubs Καινοτομίας με επίκεντρο τις νέες τεχνολογίες

20:09

Στην Κάσο και την Κάρπαθο ο Ν. Ανδρουλάκης τη Δευτέρα και την Τρίτη

20:00

Πώς προχωρά το ψηφιακό ευρώ

19:52

ΥΠΑΑΤ - ΑΑΔΕ: Εντολή καταβολής 617,4 εκατ. ευρώ σε 1.142.948 δικαιούχους για αγροτικές ενισχύσεις Ιουνίου 2026

19:47

Πούτιν: Υπόσχεται να εγγυηθεί την ασφάλεια της Ρωσίας απέναντι στα πλήγματα της Ουκρανίας

19:43

Από ηλεκτρικό πατίνι προκλήθηκε η πυρκαγιά σε ξενοδοχείο της Ομόνοιας

19:37

Νεκρός 75χρονος λουόμενος στη Χαλκιδική

19:25

ΗΠΑ: Προπαρασκευαστικές κινήσεις στο Κογκρέσο για μπλόκο στην επιστροφή της Τουρκίας στα F-35

19:17

Αποχώρησε η Θ. Τζάκρη από τους Δημοκράτες του Στ. Κασσελάκη

19:08

Πυρκαγιά σε διώροφο στην Καλλιθέα - Δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

18:57

Πολωνία: Νέο ρεκόρ ζέστης με 40,5°C

18:35

Αυστραλία: Συμφωνία της Firmus Technologies με την Nvidia για την επέκταση πρόσβασης στην ΤΝ

18:20

Τσουκαλάς: 10 προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος

18:13

Σουηδία: Κεραυνός χτύπησε ένα δέντρο σε ένα πάρκο αναψυχής, αρκετοί τραυματίες

17:50

ΠΟΥ: Περισσότεροι από 1300 θάνατοι αποδίδονται στον καύσωνα που πλήττει την Ευρώπη

17:34

Πυρκαγιά σε διώροφο κτίριο στην Καλλιθέα

17:24

Συνελήφθη 76χρονος για πυρκαγιά από αμέλεια στο Αμόνι Κορινθίας

17:17

Οι ΗΠΑ επεκτείνουν την απαγόρευση εισαγωγών κινεζικού τεχνολογικού εξοπλισμού

17:00

Τα τρία σενάρια της UBS για τις αγορές

16:43

Υπό έλεγχο πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην Σταμάτα Αττικής

16:22

Αυστρία: Να φέρουμε την Anthropic στην Ευρωπαϊκή Ένωση


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider