Αυτά είναι τα 10 αρχιτεκτονικά θαύματα του κόσμου για το 2019

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτά είναι τα 10 αρχιτεκτονικά θαύματα του κόσμου για το 2019
Το 2018 ήταν ένας πολύ ενδιαφέρον χρόνος για τον κόσμο της αρχιτεκτονικής και το ίδιο αναμένεται να είναι και το 2019.

Εξαιρετικά εντυπωσιακό αναμένεται να είναι το 2019 από αρχιτεκτονικής σκοπιάς!

Οι θαυμαστές της αρχιτεκτονικής τέχνης θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν σε ολόκληρο τον κόσμο και να δουν νέα, πρωτοποριακά σχέδια από κοντά!

Μεταξύ άλλων, στο Πεκίνο θα εγκαινιαστεί το νέο αεροδρόμιο της Ζάχα Χαντίντ και στο Γιοχάνεσμπουργκ θα κάνει το ντεμπούτο του ο πιο ψηλός Πύργος της Αφρικής. Σε αυτή τη λίστα όμως μπορεί να δει κανείς αρχιτεκτονικά θαύματα από το Πεκίνο μέχρι και τη Νέα Υόρκη.

Δείτε ποια είναι τα 10 πολυαναμενόμενα θαύματα αρχιτεκτονικής, που θα εντυπωσιάσουν τον πλανήτη μέσα στο 2019:

*Πηγές φωτογραφιών: oscar properties / arch daily / sky scraper center / bauhaus museum weimar / wikipedia / the leonardo / snohetta / architectural digest / humboldt forum / zaha hadid

Θα είναι το δεύτερο υψηλότερο κτήριο του Μανχάταν, που θα φιλοξενεί γραφεία και επιχειρήσεις στη Νέα Υόρκη.

Ωστόσο θα διαθέτει το πιο ψηλό «μπαλκόνι» της πόλης, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να κοιτάξουν ψηλότερα και από το Empire State Building!

Σχεδιασμένη από τη νορβηγική σχεδιαστική φίρμα Snøhetta, η υποθαλάσσια κατασκευή θα μπορεί να εξυπηρετήσει 100 επισκέπτες σε τρεις ορόφους, με πανοραμική θέα που θα κόβει την ανάσα. 

Αυτός ο Πύργος, όταν ολοκληρωθεί, θα γίνει το ψηλότερο κτήριο της Αφρικής. Βέβαια, για ένα χρόνο μόνο γιατί, μόλις ολοκληρωθεί στην Κένυα ο «Pinnacle Tower» το 2020, θα πάρει αυτός τη σκυτάλη και την πρωτιά!

Το νέο αεροδρόμιο του Πεκίνου μοιάζει με διαστημόπλοιο που έχει προσγειωθεί από άλλον πλανήτη!

Θα εγκαινιαστεί τον ερχόμενο Οκτώβριο και θα καλύπτει 7,5 εκατ. τετραγωνικά μέτρα σε έξι πλατφόρμες με έμπνευση από την παραδοσιακή κινεζική αρχιτεκτονική.

Το νέο μουσείο Bauhaus θα ανοίξει τις πύλες του στη Βαϊμάρη της Γερμανίας αυτό τον μήνα και είναι σχεδιασμένο από τον Βερολινέζο αρχιτέκτονα Χέικε Χανάντα σε συνεργασία με τον Μπένεντικτ Τόνον. 

Το θέατρο του αρχιτέκτονα Στίβεν Τσίλντον στην κινεζική πόλη Wuxi έχει εμπνευστεί από το μεγαλύτερο δάσος με μπαμπού της χώρας.

Μάλιστα, το κτήριο θα περιλαμβάνει και ένα σόου με τρεχούμενο νερό από τον Βέλγο θεατρικό σκηνοθέτη Φράνκο Ντραγκόνε, γνωστό για τις δουλειές του με το Cirque du Soleil και την Σελίν Ντιόν. 

Σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Ρενιέρ Ντε Γράαφ της περίφημης αρχιτεκτονικής φίρμας OMA, το Norra Tornen είναι μια «ωδή» στο τσιμέντο!

Το εθνικό μουσείο στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα, έχει έκταση 430 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και είναι «εμπνευσμένο από τα επικαλυπτόμενα πέταλα του ρόδου της ερήμου», σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα Ζαν Νουβέλ.

Το Μουσείο Humboldt Forum θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2019, παρότι έχουν περάσει 15 χρόνια που η γερμανική βουλή έχει δώσει το πράσινο φως για το αμφιλεγόμενο πρότζεκτ και πάνω από 10 χρόνια που ο αρχιτέκτονας Φράνκο Στέλα κέρδισε τον διαγωνισμό για να κάνει την ανακατασκευή.

Ο περιστρεφόμενος γυάλινος πύργος του αρχιτεκτονικού γραφείου της Ιρακινο-Βρετανής Ζάχα Χαντίντ όταν τελειώσει θα είναι ο υψηλότερος του κόσμου!

Το εντυπωσιακό είναι πως ο κεντρικός χώρος στο εσωτερικό του κτηρίου είναι κενός σε όλο το ύψος επιτρέποντας το φυσικό φως να φωτίζει κάθε γωνιά.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:01

«Φοβήθηκε» το 6x6 κερδών ο χρυσός

21:53

Η Λιθουανία θα μπορούσε να συνδράμει στην αποναρκοθέτηση των Στενών του Ορμούζ

21:40

Τραμπ: «Το Ιράν είτε θα κάνει το σωστό, είτε θα τελειώσουμε τη δουλειά» - Τι είπε για Ουκρανία

21:29

FDA: Παραιτείται από Επίτροπος ο Μάρτι Μάκαρι - Ποιος αναλαμβάνει προσωρινά

21:16

Ζελένσκι: Το Κίεβο έπληξε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στο Όρενμπουργκ της Ρωσίας

21:08

Καταλύτης στην αντιμετώπιση των ανευρυσμάτων εγκεφάλου το Ινστιτούτο Νευροαγγειακής Καινοτομίας

20:56

Κάλας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο η αποστολή Aspides να επεκταθεί στο Ορμούζ

20:45

Qualco, Cenobe, Mysten Labs και xMoney ενώνουν δυνάμεις για ενιαίο ψηφιακό fintech οικοσύστημα

20:36

Τραμπ - Σι: Συνάντηση υψηλού ρίσκου στο Πεκίνο με φόντο Ιράν, Ταϊβάν και παγκόσμια ισχύ

20:29

Μία ανάσα από την προεδρία της Fed ο Γουόρς

20:20

Austriacard: Αύξηση 61% στα καθαρά κέρδη το α΄ τρίμηνο

20:09

Σε ενεργειακό συνέδριο των FT ο Μητσοτάκης την Τετάρτη

19:59

Η Ρωσία υποβαθμίζει σε 0,4% την πρόβλεψη για την ανάπτυξη του 2026

19:46

Ανακατατάξεις στην αγορά τυχερών παιχνιδιών: Νέες άδειες, διεθνείς επενδύσεις και το στοίχημα του online gaming

19:40

e-ΕΦΚΑ: Προσωρινή διακοπή της λειτουργίας για βεβαιώσεις διακοπής ασφαλιστικής ικανότητας έμμεσων μελών

19:31

Τέταρτη παραίτηση υφυπουργού στη Βρετανία - Βαθαίνει η πολιτική κρίση

19:26

Η βρετανική πολιτική κρίση έριξε τη «σκιά» της στις ευρωαγορές

19:13

Άγγιξε ρεκόρ η τιμή του μοσχαρίσιου κρέατος στις ΗΠΑ

19:00

Λάμψα: Δάνειο 19,4 εκατ. ευρώ για τη θυγατρική «ΕΛΑΤΟΣ ΙΚΕ»

18:49

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση Μαγιάρ στην Ουγγαρία

18:39

Γερμανία: Το 52% δεν πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τη θητεία της

18:28

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν CrediaBank και Περιφέρεια Κρήτης

18:17

Τι προβλέπεται για την ασφάλεια στα ΑΕΙ

18:08

Η Alter Ego αποκτά το 10% στα γυμναστήρια Alterlife έναντι 4,75 εκατ. ευρώ

18:02

ΟΛΘ: Πετυχημένο το 2025 με καθαρό μέρισμα 2,09 ευρώ ανά μετοχή - Σχέδια για επέκταση και ένταξη στον IMEC

17:59

Στα 29 δισ. δολάρια το κόστος του πολέμου στο Ιράν για τις ΗΠΑ

17:45

Στουρνάρας: Η αστάθεια θα παραμείνει υψηλή

17:37

Στα 700 εκατ. ευρώ τα προσαρμοσμένα EBITDA της ΔΕΗ το α' τρίμηνο

17:30

Χρηματιστήριο Αθηνών: Επικράτησαν οι πωλητές - Απώλειες άνω του 2,5% για τον τραπεζικό δείκτη

17:21

Βενζίνη και diesel: Το πρώτο σοκ του καλοκαιριού έφτασε στα νησιά - «Καίει» η αμόλυβδη στα 2,25 ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider