Αυτά είναι τα 10 αρχιτεκτονικά θαύματα του κόσμου για το 2019

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτά είναι τα 10 αρχιτεκτονικά θαύματα του κόσμου για το 2019
Το 2018 ήταν ένας πολύ ενδιαφέρον χρόνος για τον κόσμο της αρχιτεκτονικής και το ίδιο αναμένεται να είναι και το 2019.

Εξαιρετικά εντυπωσιακό αναμένεται να είναι το 2019 από αρχιτεκτονικής σκοπιάς!

Οι θαυμαστές της αρχιτεκτονικής τέχνης θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν σε ολόκληρο τον κόσμο και να δουν νέα, πρωτοποριακά σχέδια από κοντά!

Μεταξύ άλλων, στο Πεκίνο θα εγκαινιαστεί το νέο αεροδρόμιο της Ζάχα Χαντίντ και στο Γιοχάνεσμπουργκ θα κάνει το ντεμπούτο του ο πιο ψηλός Πύργος της Αφρικής. Σε αυτή τη λίστα όμως μπορεί να δει κανείς αρχιτεκτονικά θαύματα από το Πεκίνο μέχρι και τη Νέα Υόρκη.

Δείτε ποια είναι τα 10 πολυαναμενόμενα θαύματα αρχιτεκτονικής, που θα εντυπωσιάσουν τον πλανήτη μέσα στο 2019:

*Πηγές φωτογραφιών: oscar properties / arch daily / sky scraper center / bauhaus museum weimar / wikipedia / the leonardo / snohetta / architectural digest / humboldt forum / zaha hadid

Θα είναι το δεύτερο υψηλότερο κτήριο του Μανχάταν, που θα φιλοξενεί γραφεία και επιχειρήσεις στη Νέα Υόρκη.

Ωστόσο θα διαθέτει το πιο ψηλό «μπαλκόνι» της πόλης, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να κοιτάξουν ψηλότερα και από το Empire State Building!

Σχεδιασμένη από τη νορβηγική σχεδιαστική φίρμα Snøhetta, η υποθαλάσσια κατασκευή θα μπορεί να εξυπηρετήσει 100 επισκέπτες σε τρεις ορόφους, με πανοραμική θέα που θα κόβει την ανάσα. 

Αυτός ο Πύργος, όταν ολοκληρωθεί, θα γίνει το ψηλότερο κτήριο της Αφρικής. Βέβαια, για ένα χρόνο μόνο γιατί, μόλις ολοκληρωθεί στην Κένυα ο «Pinnacle Tower» το 2020, θα πάρει αυτός τη σκυτάλη και την πρωτιά!

Το νέο αεροδρόμιο του Πεκίνου μοιάζει με διαστημόπλοιο που έχει προσγειωθεί από άλλον πλανήτη!

Θα εγκαινιαστεί τον ερχόμενο Οκτώβριο και θα καλύπτει 7,5 εκατ. τετραγωνικά μέτρα σε έξι πλατφόρμες με έμπνευση από την παραδοσιακή κινεζική αρχιτεκτονική.

Το νέο μουσείο Bauhaus θα ανοίξει τις πύλες του στη Βαϊμάρη της Γερμανίας αυτό τον μήνα και είναι σχεδιασμένο από τον Βερολινέζο αρχιτέκτονα Χέικε Χανάντα σε συνεργασία με τον Μπένεντικτ Τόνον. 

Το θέατρο του αρχιτέκτονα Στίβεν Τσίλντον στην κινεζική πόλη Wuxi έχει εμπνευστεί από το μεγαλύτερο δάσος με μπαμπού της χώρας.

Μάλιστα, το κτήριο θα περιλαμβάνει και ένα σόου με τρεχούμενο νερό από τον Βέλγο θεατρικό σκηνοθέτη Φράνκο Ντραγκόνε, γνωστό για τις δουλειές του με το Cirque du Soleil και την Σελίν Ντιόν. 

Σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Ρενιέρ Ντε Γράαφ της περίφημης αρχιτεκτονικής φίρμας OMA, το Norra Tornen είναι μια «ωδή» στο τσιμέντο!

Το εθνικό μουσείο στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα, έχει έκταση 430 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και είναι «εμπνευσμένο από τα επικαλυπτόμενα πέταλα του ρόδου της ερήμου», σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα Ζαν Νουβέλ.

Το Μουσείο Humboldt Forum θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2019, παρότι έχουν περάσει 15 χρόνια που η γερμανική βουλή έχει δώσει το πράσινο φως για το αμφιλεγόμενο πρότζεκτ και πάνω από 10 χρόνια που ο αρχιτέκτονας Φράνκο Στέλα κέρδισε τον διαγωνισμό για να κάνει την ανακατασκευή.

Ο περιστρεφόμενος γυάλινος πύργος του αρχιτεκτονικού γραφείου της Ιρακινο-Βρετανής Ζάχα Χαντίντ όταν τελειώσει θα είναι ο υψηλότερος του κόσμου!

Το εντυπωσιακό είναι πως ο κεντρικός χώρος στο εσωτερικό του κτηρίου είναι κενός σε όλο το ύψος επιτρέποντας το φυσικό φως να φωτίζει κάθε γωνιά.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:16

Ινστιτούτο Αλ. Τσίπρα: Οι επιδόσεις της οικονομίας δεν υποστηρίζουν κάποιο success story την τελευταία 5ετία

11:16

Ήπιες διακυμάνσεις και χαμηλός τζίρος στο ΧΑ

11:11

Γεραπετρίτης: Αναβαθμίζουμε το διπλωματικό αποτύπωμα της χώρας

11:09

Τσεχία: Ο πρόεδρος Πάβελ διόρισε την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπάμπις

11:08

Ο Δρ. Γιώργος Νούνεσης νέος Εταίρος της EY Ελλάδος

10:51

Σε θετικό έδαφος οι ευρωαγορές με το βλέμμα σε ΕΚΤ και κεντρικές τράπεζες

10:49

Περ. Αττικής: Προγραμματική σύμβαση για εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων στον δήμο Βύρωνα

10:48

Καφούνης: Μεταβατικό βήμα αλλά όχι επαρκές το προσωρινό τέλος των 3 ευρώ

10:37

Χατζηδάκης: Όσα δεν έγιναν σε ολόκληρη τη μεταπολίτευση κατά της φοροδιαφυγής, έγιναν από το 2019 και μετά

10:22

Ιράν: «Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε αποφασιστικά τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο»

10:17

8o Transplant Masterclass webinar

10:14

Κάλας: Αποφασιστικής σημασίας εβδομάδα για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας

10:06

Μια «κοσμογονία» ζωγραφικής στην ANiMA Gallery

09:56

Ικτίνος: Υπογραφή τελικής σύμβασης με την εταιρεία CBE Capital Ltd

09:53

Τσιάρας για μπλόκα: Μονόδρομος ο διάλογος - Διαφάνεια με τη μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ

09:41

Καραβίας (Eurobank): Ο ρόλος των τραπεζών είναι να δίνουν σωστά δάνεια στις επιχειρήσεις

09:40

Κίνα: Επιβραδύνθηκε η οικονομία τον Νοέμβριο - Σε χαμηλό 15 μηνών η βιομηχανική παραγωγή

09:19

Ως «ανεπιθύμητος οργανισμός» ταξινομήθηκε στην Ρωσία η Deutsche Welle

08:54

Αγρότες: Συνεχίζουν τα μπλόκα μετά το «όχι» στο κάλεσμα Μητσοτάκη - O χάρτης των κινητοποιήσεων

08:34

Nεκροί o σκηνοθέτης Ρομπ Ράινερ και η σύζυγός του στην κατοικία τους στο Λος Άντζελες

08:33

Χιλή: Ο νέος πρόεδρος Καστ υποσχέθηκε να «αποκαταστήσει την τήρηση του νόμου»

08:24

Ποια είναι η Arion Retail Group που «έρχεται» στην Ελλάδα

08:24

Μακελειό στην Αυστραλία: Σχέδιο για «αυστηρότερους νόμους για τα πυροβόλα όπλα»

08:12

Το ρολόι Grande Double Sonnerie της Blancpain είναι ένα έργο τέχνης στον καρπό

08:02

Τέλη κυκλοφορίας: Τι γίνεται αν ξεχάσω να τα πληρώσω;

07:54

Ανθεκτικά συστήματα νερού: Η Ευρώπη αναζητά «διακριτικές» υποδομές ασφάλειας - Τι σημαίνει για την Ελλάδα

07:46

Δημόσιο χρέος: Νέα πρόωρη αποπληρωμή 5,29 δισ. ακριβών δανείων από το πρώτο μνημόνιο

07:36

Τεκτονικές αλλαγές στην αγορά εργασίας: Ποια επαγγέλματα καταργεί «αθόρυβα» η Τεχνητή Νοημοσύνη

07:30

Ρεύμα: «Ένεση» για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας - 200 εκατ. από τον κρατικό προϋπολογισμό

07:22

Nova: ICT και εταιρικοί πελάτες έδωσαν ώθηση στα έσοδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider