Αυτά είναι τα 10 αρχιτεκτονικά θαύματα του κόσμου για το 2019

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτά είναι τα 10 αρχιτεκτονικά θαύματα του κόσμου για το 2019
Το 2018 ήταν ένας πολύ ενδιαφέρον χρόνος για τον κόσμο της αρχιτεκτονικής και το ίδιο αναμένεται να είναι και το 2019.

Εξαιρετικά εντυπωσιακό αναμένεται να είναι το 2019 από αρχιτεκτονικής σκοπιάς!

Οι θαυμαστές της αρχιτεκτονικής τέχνης θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν σε ολόκληρο τον κόσμο και να δουν νέα, πρωτοποριακά σχέδια από κοντά!

Μεταξύ άλλων, στο Πεκίνο θα εγκαινιαστεί το νέο αεροδρόμιο της Ζάχα Χαντίντ και στο Γιοχάνεσμπουργκ θα κάνει το ντεμπούτο του ο πιο ψηλός Πύργος της Αφρικής. Σε αυτή τη λίστα όμως μπορεί να δει κανείς αρχιτεκτονικά θαύματα από το Πεκίνο μέχρι και τη Νέα Υόρκη.

Δείτε ποια είναι τα 10 πολυαναμενόμενα θαύματα αρχιτεκτονικής, που θα εντυπωσιάσουν τον πλανήτη μέσα στο 2019:

*Πηγές φωτογραφιών: oscar properties / arch daily / sky scraper center / bauhaus museum weimar / wikipedia / the leonardo / snohetta / architectural digest / humboldt forum / zaha hadid

Θα είναι το δεύτερο υψηλότερο κτήριο του Μανχάταν, που θα φιλοξενεί γραφεία και επιχειρήσεις στη Νέα Υόρκη.

Ωστόσο θα διαθέτει το πιο ψηλό «μπαλκόνι» της πόλης, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να κοιτάξουν ψηλότερα και από το Empire State Building!

Σχεδιασμένη από τη νορβηγική σχεδιαστική φίρμα Snøhetta, η υποθαλάσσια κατασκευή θα μπορεί να εξυπηρετήσει 100 επισκέπτες σε τρεις ορόφους, με πανοραμική θέα που θα κόβει την ανάσα. 

Αυτός ο Πύργος, όταν ολοκληρωθεί, θα γίνει το ψηλότερο κτήριο της Αφρικής. Βέβαια, για ένα χρόνο μόνο γιατί, μόλις ολοκληρωθεί στην Κένυα ο «Pinnacle Tower» το 2020, θα πάρει αυτός τη σκυτάλη και την πρωτιά!

Το νέο αεροδρόμιο του Πεκίνου μοιάζει με διαστημόπλοιο που έχει προσγειωθεί από άλλον πλανήτη!

Θα εγκαινιαστεί τον ερχόμενο Οκτώβριο και θα καλύπτει 7,5 εκατ. τετραγωνικά μέτρα σε έξι πλατφόρμες με έμπνευση από την παραδοσιακή κινεζική αρχιτεκτονική.

Το νέο μουσείο Bauhaus θα ανοίξει τις πύλες του στη Βαϊμάρη της Γερμανίας αυτό τον μήνα και είναι σχεδιασμένο από τον Βερολινέζο αρχιτέκτονα Χέικε Χανάντα σε συνεργασία με τον Μπένεντικτ Τόνον. 

Το θέατρο του αρχιτέκτονα Στίβεν Τσίλντον στην κινεζική πόλη Wuxi έχει εμπνευστεί από το μεγαλύτερο δάσος με μπαμπού της χώρας.

Μάλιστα, το κτήριο θα περιλαμβάνει και ένα σόου με τρεχούμενο νερό από τον Βέλγο θεατρικό σκηνοθέτη Φράνκο Ντραγκόνε, γνωστό για τις δουλειές του με το Cirque du Soleil και την Σελίν Ντιόν. 

Σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Ρενιέρ Ντε Γράαφ της περίφημης αρχιτεκτονικής φίρμας OMA, το Norra Tornen είναι μια «ωδή» στο τσιμέντο!

Το εθνικό μουσείο στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα, έχει έκταση 430 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και είναι «εμπνευσμένο από τα επικαλυπτόμενα πέταλα του ρόδου της ερήμου», σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα Ζαν Νουβέλ.

Το Μουσείο Humboldt Forum θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2019, παρότι έχουν περάσει 15 χρόνια που η γερμανική βουλή έχει δώσει το πράσινο φως για το αμφιλεγόμενο πρότζεκτ και πάνω από 10 χρόνια που ο αρχιτέκτονας Φράνκο Στέλα κέρδισε τον διαγωνισμό για να κάνει την ανακατασκευή.

Ο περιστρεφόμενος γυάλινος πύργος του αρχιτεκτονικού γραφείου της Ιρακινο-Βρετανής Ζάχα Χαντίντ όταν τελειώσει θα είναι ο υψηλότερος του κόσμου!

Το εντυπωσιακό είναι πως ο κεντρικός χώρος στο εσωτερικό του κτηρίου είναι κενός σε όλο το ύψος επιτρέποντας το φυσικό φως να φωτίζει κάθε γωνιά.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:32

Το διυλιστήριο NORSI της Ρωσίας ανέστειλε τη λειτουργία του μετά από ουκρανική επίθεση με drone

22:21

Helleniq Energy: Εγκρίθηκε τελικό μέρισμα 0,40 ευρώ ανά μετοχή - Από 8 Ιουλίου η καταβολή

22:09

ΗΠΑ: Έκλεισε το «Αλκατράζ με αλιγάτορες», η φυλακή για μετανάστες στη Φλόριντα

21:56

Τουρνάς: Έρχονται δύσκολες ημέρες – Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

21:51

Αλλαγή σκηνικού στο πετρέλαιο - Η ιρανική επίθεση σε πλοίο το έφερε ξανά σε ανοδική πορεία

21:37

ΕΟΔΥ: Σχεδόν 380 θάνατοι από πνιγμό καταγράφονται ετησίως στην Ελλάδα - Οδηγίες για ασφαλή κολύμβηση

21:22

Μαρινάκης για συνέντευξη Τσίπρα: «Ή αγνοεί τους κανόνες ή οδηγεί τη χώρα σε νέες περιπέτειες - Να εξηγήσει πού θα βρει τα 6 δισ.»

21:11

Η Michelin θα κλείσει εργοστάσιο 1.200 εργαζομένων στις ΗΠΑ

21:04

Πολωνία: Σύγκρουση τρένων κοντά στην πόλη Μπιαλοσλίβιε

21:00

Τσίπρας: «Στόχος η νίκη στις εκλογές και ο σχηματισμός κυβέρνησης»

20:54

Απάντηση Chevron σε Τραμπ: Θα χρειαστεί χρόνος για να πέσουν οι τιμές της βενζίνης

20:50

Γαλλία: Το α' τρίμηνο του 2026, το δημόσιο χρέος ξεπέρασε τα 3,5 τρισ. ευρώ

20:35

Βουλή: Ο Ευ. Μπακέλας συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους για τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

20:27

Ομάν: Αναφορές για πλήγμα σε φορτηγό πλοίο

20:14

Ο Δ. Αβραμόπουλος ζητά από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να ακυρωθεί το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψής του

20:07

ΑΑΔΕ: Παρουσίαση της νέας εφαρμογής για την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2026

19:55

ΗΠΑ: Ανοίγει ο δρόμος για μαζική απέλαση χιλιάδων μεταναστών που καλύπτονταν από το Καθεστώς Προσωρινής Προστασίας

19:43

Ποιος θα «καλλιεργήσει» τη χώρα το 2035;

19:41

Autohellas: Στο 61,27% αυξήθηκε το ποσοστό της Main Stream S.A.

19:38

Ισραήλ: «Τα στρατεύματά μας θα παραμείνουν στις ζώνες ασφαλείας σε Λίβανο, Συρία και Γάζα»

19:33

Κεραμέως: «Παραδώσαμε οικισμό εργατικών κατοικιών στην Κυρακαλή Γρεβενών που εκκρεμούσε για πάνω από 20 χρόνια»

19:32

Κομισιόν για Αβραμόπουλο: Δεν διαπιστώθηκε παραβίαση όρων στη συνεργασία του με τη Fight Impunity

19:20

Bayer: Ράλι 18% μετά την «αθώωση» για αγωγή 1,25 εκατ. δολαρίων σχετικά με το ζιζανιοκτόνο Roundup

19:18

Ευρωαγορές: Νέο ρεκόρ ο Stoxx 600 με ώθηση από την τεχνητή νοημοσύνη

19:11

ΔΝΤ: «Θα χρειαστεί χρόνος για να επανέλθουν στα φυσιολογικά επίπεδα οι τιμές της ενέργειας»

19:03

Πυροσβεστική: Στις 41 οι αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

18:50

Βορίδης: Η αντιπολίτευση θέλει να εμποδίσει μια συνταγματική αναθεώρηση στην κατεύθυνση που θέλει ο λαός

18:38

HELLENiQ Energy: Έως το επόμενο καλοκαίρι τα πρώτα δεδομένα για τις έρευνες υδρογονανθράκων σε Κρήτη και Πελοπόννησο

18:37

Λαγοκέφαλος: Επιδότηση έως 5,33 το κιλό για την αλίευσή του

18:35

AKTOR: Προχωρά σε ΑΜΚ 650 εκατ. ευρώ και εκδίδει ομόλογο 300 εκατ. ευρώ


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider