Αυτά είναι τα 10 αρχιτεκτονικά θαύματα του κόσμου για το 2019

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτά είναι τα 10 αρχιτεκτονικά θαύματα του κόσμου για το 2019
Το 2018 ήταν ένας πολύ ενδιαφέρον χρόνος για τον κόσμο της αρχιτεκτονικής και το ίδιο αναμένεται να είναι και το 2019.

Εξαιρετικά εντυπωσιακό αναμένεται να είναι το 2019 από αρχιτεκτονικής σκοπιάς!

Οι θαυμαστές της αρχιτεκτονικής τέχνης θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν σε ολόκληρο τον κόσμο και να δουν νέα, πρωτοποριακά σχέδια από κοντά!

Μεταξύ άλλων, στο Πεκίνο θα εγκαινιαστεί το νέο αεροδρόμιο της Ζάχα Χαντίντ και στο Γιοχάνεσμπουργκ θα κάνει το ντεμπούτο του ο πιο ψηλός Πύργος της Αφρικής. Σε αυτή τη λίστα όμως μπορεί να δει κανείς αρχιτεκτονικά θαύματα από το Πεκίνο μέχρι και τη Νέα Υόρκη.

Δείτε ποια είναι τα 10 πολυαναμενόμενα θαύματα αρχιτεκτονικής, που θα εντυπωσιάσουν τον πλανήτη μέσα στο 2019:

*Πηγές φωτογραφιών: oscar properties / arch daily / sky scraper center / bauhaus museum weimar / wikipedia / the leonardo / snohetta / architectural digest / humboldt forum / zaha hadid

Θα είναι το δεύτερο υψηλότερο κτήριο του Μανχάταν, που θα φιλοξενεί γραφεία και επιχειρήσεις στη Νέα Υόρκη.

Ωστόσο θα διαθέτει το πιο ψηλό «μπαλκόνι» της πόλης, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να κοιτάξουν ψηλότερα και από το Empire State Building!

Σχεδιασμένη από τη νορβηγική σχεδιαστική φίρμα Snøhetta, η υποθαλάσσια κατασκευή θα μπορεί να εξυπηρετήσει 100 επισκέπτες σε τρεις ορόφους, με πανοραμική θέα που θα κόβει την ανάσα. 

Αυτός ο Πύργος, όταν ολοκληρωθεί, θα γίνει το ψηλότερο κτήριο της Αφρικής. Βέβαια, για ένα χρόνο μόνο γιατί, μόλις ολοκληρωθεί στην Κένυα ο «Pinnacle Tower» το 2020, θα πάρει αυτός τη σκυτάλη και την πρωτιά!

Το νέο αεροδρόμιο του Πεκίνου μοιάζει με διαστημόπλοιο που έχει προσγειωθεί από άλλον πλανήτη!

Θα εγκαινιαστεί τον ερχόμενο Οκτώβριο και θα καλύπτει 7,5 εκατ. τετραγωνικά μέτρα σε έξι πλατφόρμες με έμπνευση από την παραδοσιακή κινεζική αρχιτεκτονική.

Το νέο μουσείο Bauhaus θα ανοίξει τις πύλες του στη Βαϊμάρη της Γερμανίας αυτό τον μήνα και είναι σχεδιασμένο από τον Βερολινέζο αρχιτέκτονα Χέικε Χανάντα σε συνεργασία με τον Μπένεντικτ Τόνον. 

Το θέατρο του αρχιτέκτονα Στίβεν Τσίλντον στην κινεζική πόλη Wuxi έχει εμπνευστεί από το μεγαλύτερο δάσος με μπαμπού της χώρας.

Μάλιστα, το κτήριο θα περιλαμβάνει και ένα σόου με τρεχούμενο νερό από τον Βέλγο θεατρικό σκηνοθέτη Φράνκο Ντραγκόνε, γνωστό για τις δουλειές του με το Cirque du Soleil και την Σελίν Ντιόν. 

Σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Ρενιέρ Ντε Γράαφ της περίφημης αρχιτεκτονικής φίρμας OMA, το Norra Tornen είναι μια «ωδή» στο τσιμέντο!

Το εθνικό μουσείο στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα, έχει έκταση 430 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και είναι «εμπνευσμένο από τα επικαλυπτόμενα πέταλα του ρόδου της ερήμου», σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα Ζαν Νουβέλ.

Το Μουσείο Humboldt Forum θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2019, παρότι έχουν περάσει 15 χρόνια που η γερμανική βουλή έχει δώσει το πράσινο φως για το αμφιλεγόμενο πρότζεκτ και πάνω από 10 χρόνια που ο αρχιτέκτονας Φράνκο Στέλα κέρδισε τον διαγωνισμό για να κάνει την ανακατασκευή.

Ο περιστρεφόμενος γυάλινος πύργος του αρχιτεκτονικού γραφείου της Ιρακινο-Βρετανής Ζάχα Χαντίντ όταν τελειώσει θα είναι ο υψηλότερος του κόσμου!

Το εντυπωσιακό είναι πως ο κεντρικός χώρος στο εσωτερικό του κτηρίου είναι κενός σε όλο το ύψος επιτρέποντας το φυσικό φως να φωτίζει κάθε γωνιά.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:17

Σε δοκιμαστική λειτουργία το πρώτο υβριδικό έργο της MORE εκτός Ελλάδας

12:11

Κοντογεώργης: Οι απόψεις του κ. Σαμαρά κοιτάζουν στο παρελθόν, η κυβέρνηση εργάζεται για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον

12:05

Ο Δήμος Αθηναίων φέρνει το Parkout: Τέλος στο ατέλειωτο ψάξιμο για πάρκινγκ

12:02

ESM: Αξιοσημείωτη η ανθεκτικότητα της Ευρωζώνης, σημαντικές οι ευπάθειες ειδικά στο «δυσμενές σενάριο» - Σε πλεονεκτικότερη θέση η Ελλάδα

11:58

Δύο πλήρως εξοπλισμένα ελικόπτερα στο ΕΚΑΒ, δωρεά των τεσσάρων συστημικών τραπεζών

11:53

Η Κίνα πραγματοποίησε δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου στον Ειρηνικό και προκάλεσε αντιδράσεις

11:47

Η Data4 ενισχύει την ομάδα διοίκησης για την υποστήριξη της ευρωπαϊκής της ανάπτυξης

11:44

Λάιεν: Η επείγουσα ανάγκη αντιαεροπορικής άμυνας του Κιέβου θα συζητηθεί στη σύνοδο του ΝΑΤΟ

11:41

Γερμανία: Περιστατικό με πυροβολισμούς στο Όφενμπουργκ - Δύο άνθρωποι νεκροί

11:39

Συνεχίζεται η αυξητική τάση στη δωρεά οργάνων στη χώρα μας

11:38

Παπασταύρου: «Το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό»

11:36

Δίκη για Τέμπη: Διορίστηκαν οι συνήγοροι για τον κατηγορούμενο - Για αύριο διέκοψε το δικαστήριο

11:31

Eurobank Factors: Ηγέτης στην ελληνική αγορά factoring για 18η συνεχή χρονιά

11:30

Γκουτέρες: Το AI αναπτύσσεται γρηγορότερα από τους κανόνες που μπορούν να το προφθάσουν

11:28

Παπαθανάσης: 140 εκατ. για νέες δράσεις επιχειρηματικότητας στις Ηπειρωτικές Περιοχές Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

11:20

Ολοκληρώθηκε η διάσπαση του κλάδου logistics της Prodea με εισφορά στη θυγατρική «Θριασεύς»

11:06

Ήπια ανοδικά οι ευρωαγορές - «Άλμα» 10% της EasyJet

10:56

Το Halcyon Equity Partners επενδύει στην ελληνική εταιρεία premium παγωτού Kayak ΑΕ

10:40

Το Στεγαστικό δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με επιδόματα - Τι προτείνει το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ

10:24

Θερινές Εκπτώσεις: Η αγορά του Πειραιά υποδέχεται το καταναλωτικό κοινό με ευκαιρίες και αισιοδοξία

10:20

Στο κυνήγι για νέα υψηλά το Χρηματιστήριο

10:20

Η CVC συγκέντρωσε 3 δισ. ευρώ για το CVC Catalyst

10:18

Η Novartis αποκτά την βρετανική Myricx Bio έναντι έως 1,5 δισ. δολ.

10:17

Ο ΔΕΔΔΗΕ εφιστά την προσοχή των πελατών του για την αποφυγή εξαπάτησης

10:07

Νότια Ευρώπη: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Γαλλία - Βελτιωμένη η κατάσταση σε Ισπανία, Πορτογαλία

10:04

ΕasyJet: «Άλμα» 10% της μετοχής μετά το deal εξαγοράς 7,3 δισ. δολ. από την Castlelake

09:53

Η Σύρος ξεχωρίζει διεθνώς για τον πολιτισμό και την αρχιτεκτονική της

09:47

Ναυτιλία και Βόρεια Ελλάδα: Η βόρεια πύλη της ελληνικής γαλάζιας οικονομίας

09:46

ΔΑΑ: Ξεπέρασε τα επίπεδα του 2025 η επιβατική κίνηση στο 6μηνο, παρά το ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον

09:39

Η Thales εξαγοράζει την Exail Technologies σε συμφωνία 3,9 δισ. ευρώ


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider