Ειδήσεις | Διεθνή
23-03-2019 | 11:03

Τα πιο αποτυχημένα προϊόντα στον κόσμο

Μοιράσου το
Τα πιο αποτυχημένα προϊόντα στον κόσμο

Τι κοινό έχουν το επιτραπέζιο παιχνίδι του Ντόναλντ Τραμπ, και η Coca-Cola με γεύση καφέ;

Είναι όλα τους αποτυχημένα προϊόντα, που δεν κατάφεραν να σταθούν στην αγορά και τώρα βρίσκουν τη θέση τους στο Μουσείο της Αποτυχίας, το οποίο περιοδεύει ανά τον κόσμο και μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα βρίσκεται στο Μόναχο. 

«Οι εταιρείες καινοτομούν συνεχώς. Οι επιτυχίες τους παίρνουν δημοσιότητα και επαίνους, ενώ οι αποτυχίες αποσύρονται αθόρυβα και κανείς δεν μιλάει γι αυτές», δηλώνει στο CNN ο Σάμιουελ Ουέστ, ψυχολόγος και ερευνητής που ίδρυσε το μουσείο με τη δική του συλλογή 51 αποτυχημένων προϊόντων και κάθε μέρα λαμβάνει στο ταχυδρομείο νέα προϊόντα από συλλέκτες σε όλο τον κόσμο. Στο παρακάτω βίντεο παρουσιάζει μερικά από τα εκθέματα και επισημαίνει ότι η καινοτομία χρειάζεται την αποτυχία για να μπορεί να πετύχει.

 

Στο μουσείο , θα μπορεί να δει κανείς προϊόντα γνωστά, όπως το κινητό-παιχνιδομηχανή N-Gage της Nokia, το Google Glass ή η κολώνια της Harley Davidson που κυκλοφόρησε στη δεκαετία του '90.

Αυτά είναι κάποια από τα πιο αποτυχημένα προϊόντα στον κόσμο :

To Newton Message Pad της Apple, μία από τις μεγάλες αποτυχίες της εταιρείας που έχουν επισκιαστεί από τις ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες της. Το πιο διαφημισμένο χαρακτηριστικό του, η αναγνώριση γραφής δεν λειτουργούσε σωστά.

Το επιτραπέζιο παιχνίδι Trump, μια παραλλαγή της Monopoly, κυκλοφόρησε το 1989. Ας πούμε απλά ότι τα πλήθη δεν έσπευσαν να το αποκτήσουν. Σήμερα βέβαια, με τον πρωταγωνιστή του να έχει γίνει πλανητάρχης, τα πράγματα αλλάζουν...

Η Coca Cola Blak με γεύση καφέ κυκλοφόρησε το 2006 σε ΗΠΑ και Καναδά και την επόμενη χρονιά σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Αποσύρθηκε το 2008.

Ηλεκτρονική «μάσκα ομορφιάς» που τσιτώνει το δέρμα με μικρά ηλεκτροσόκ. Μοιάζει περισσότερο με κάτι που θα φορούσε ο Χάνιμπαλ Λέκτερ ή ο Τζέισον του «Παρασκευή και 13». Εσείς θα βάζατε ποτέ αυτό το πράγμα στο πρόσωπό σας;

Το Peek είναι μια συσκευή που κυκλοφόρησε το 2008 με μοναδικό σκοπό τη χρήση του twitter. Η εφαρμογή για smartphones την εξαφάνισε...

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.