Ο Έλον Μασκ ετοιμάζεται να μετακομίσει στον πλανήτη Άρη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Έλον Μασκ ετοιμάζεται να μετακομίσει στον πλανήτη Άρη
Εφικτό ακόμη και σε μόλις 7 χρόνια ένα επανδρωμένο ταξίδι στον «Κόκκινο Πλανήτη».

Τη... Γη ετοιμάζεται να εγκαταλείψει ο μεγιστάνας ιδρυτής της Tesla, Έλον Μασκ, προκειμένου να μετακομίσει μόνιμα στον πλανήτη Άρη, παρά το γεγονός ότι το ταξίδι θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο και η πιθανότητα θανάτου θα ήταν μεγάλη.

Ο 47χρονος ιδιοκτήτης της Tesla, που βρίσκεται μεταξύ αρκετών επιχειρηματιών που οραματίζονται και αναζητούν έναν τρόπο να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι στον «Κόκκινο Πλανήτη», δήλωσε πως ένα τέτοιο τεχνολογικό επίτευγμα μπορεί να είναι εφικτό ακόμη και σε μόλις 7 χρόνια, με το εισιτήριο να κοστίζει μόνο μερικές εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια.

«Ξέρω ακριβώς τι να κάνω», τόνισε ο Έλον Μασκ. «Σκέφτομαι να μετακομίσω εκεί πέρα».

Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος τόνισε πως «η πιθανότητα να πεθάνει κανείς εκεί είναι σημαντικά υψηλότερη από ό,τι στη Γη». «Θα είναι δύσκολα. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα θανάτου, σε ένα ταξιδάκι στο βαθύ διάστημα», τόνισε ο Μασκ.

Ακόμα κι αν κάποιος κατόρθωνε να προσεγγίσει τον Άρη με ασφάλεια, «θα χρειαζόταν να δουλεύει ασταμάτητα για να κατασκευάσει τη διαστημική βάση», ανέφερε ο Μασκ.

«Οπότε, δεν θα υπάρχει και πολύ χρόνος για διασκέδαση. Και αν ακόμη ολοκληρωθεί αυτό, το περιβάλλον εκεί είναι πολύ ακραίο και υπάρχει πολύ σημαντική πιθανότητα να πεθάνεις», συμπλήρωσε.

«Νομίζουμε ότι θα είμαστε σε θέση να επιστρέψουμε, αλλά δεν είμαστε σίγουροι», τόνισε.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που σκαρφαλώνουν στα βουνά, άνθρωποι πεθαίνουν στο Έβερεστ και το κάνουν μόνο και μόνο για την πρόκληση», πρόσθεσε ο Έλον Μασκ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider