Αποφασίσαμε να έρθουμε... σπίτι σας

insider
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Το γνωστό ερώτημα «τι θα φάμε σήμερα», έχει κι αυτό αλλάξει στις ταραχώδεις ημέρες που ζούμε. Η αλλαγή των αντιλήψεων περί διατροφής σε ολόκληρο το ηλικιακό φάσμα του πληθυσμού, αλλά και το ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο τιμών που βρίσκονται σήμερα τα περισσότερα είδη διατροφής στα ράφια του σούπερ μάρκετ, είναι σαφές oτι έχουν δώσει μια νέα υπόσταση στο ερώτημα.

Προς το παρόν τουλάχιστον, τα προϊόντα διατροφής που χρησιμοποιούμε ξεκινάνε από το χωράφι, τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και τη θάλασσα. Στους χώρους αυτούς τα τελευταία χρόνια γίνονται μικρές επαναστάσεις, άλλοτε με πολύ θόρυβο άλλοτε αθόρυβα. Η γεωργία ακριβείας, οι αλλαγές στην Αγροτική Πολιτική, οι ανερχόμενες ανάγκες βιωσιμότητας στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, η σταδιακή εγκατάλειψη των χωριών από ντόπιους και αλλοδαπούς εργάτες είναι μερικές από αυτές.

Αντίθετα, η κλιματική αλλαγή και ο πόλεμος στην όχι και πολύ μακρινή μας Ουκρανία εισέβαλαν βίαια στη ζωή μας αλλά και την τσέπη μας τα τελευταία δύο χρόνια. Οι τιμές των προϊόντων διατροφής σήμερα, δεν έχουν καμία σχέση με αυτές πριν 24 μήνες. Επιπλέον, η δυναμική τους αύξηση, προβληματίζει ιδιαίτερα και τις δημοσιονομικές αλλά και τις νομισματικές αρχές σε εθνικό και Κοινοτικό επίπεδο. Τα προβλήματα φαίνεται ότι είναι δυσεπίλυτα και κυρίως απαιτούν χρόνο και συνέπεια για να λυθούν.

Προκάλεσε εντύπωση, ότι κατά τις πρόσφατες εκλογές, τα σχετικά θέματα αν και «καίνε τον μέσο πολίτη» δεν αποτέλεσαν αντικείμενο διαλόγου και αντιπαράθεσης μεταξύ κομμάτων και υποψηφίων, ακόμη και σε ιδιαίτερα ευαίσθητες περιοχές, όπως οι πεδινές ζώνες της χώρας που παράγουν τους μεγάλους όγκους και έχουν τους πιο δυναμικούς αγρότες μας.

Εμείς εδώ στο insider.gr φροντίσαμε όλο αυτό το διάστημα να σας ενημερώνουμε για τα μεγάλα τουλάχιστον θέματα και τις επιπτώσεις τους. 

Η εξέλιξη όμως των πραγμάτων στο μέλλον, φαίνεται ότι θα είναι έντονη και επίπονη για παραγωγούς, καταναλωτές και ασκούντες πολιτική. 

Έτσι, οδηγηθήκαμε στην δημιουργία μιας ξεχωριστής ενότητας για το θέμα με τίτλο «Αγροτική Οικονομία και Διατροφή», βλέποντας ότι η σημασία των σχετικών θεμάτων στην ειδησεογραφία αλλά και το ενδιαφέρον του αναγνώστη αυξάνεται ραγδαία.

Στην ενότητα αυτή, θα σας μεταφέρονται ειδήσεις, σχόλια και αναλύσεις για όλα τα τρέχοντα σχετικά θέματα, «από το Χωράφι στο Ράφι», όπως έχει επικρατήσει να λέγεται τελευταία. 

Η ενότητα αυτή θα εμφανίζεται στον δικό της χώρο, ευδιάκριτα ώστε να μπορεί ο κάθε ένας που ενδιαφέρεται για τα θέματά της να «φτάνει» αμέσως σ' αυτή, ελπίζοντας ότι αυτό θα μπορεί να το κάνει τόσο με το τηλέφωνό του (smartphone) όσο και από το κομπιούτερ του γραφείου ή του σπιτιού του. Η ενότητα αυτή είναι στην διάθεσή σας από την Τετάρτη το πρωί.

Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση.

* Το Insider.gr θα ήταν υπόχρεο στους αναγνώστες της στήλης «Αγροτική Οικονομία και Διατροφή» για κάθε υπόδειξη που θα μπορούσε να βελτιώσει την προσβασιμότητα της στήλης αυτής.

Όλες οι ειδήσεις

23:54

Ενστάσεις από Ελεγκτικό Συνέδριο για την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων αναδάσωσης

23:38

Στο «σφυρί» το πιο πολύτιμο κέρμα στην Ευρώπη - Ως και 2,5 εκατ. ευρώ η αξία του

23:23

Στην παρουσίαση της ελληνικής λίστας «Forbes 30 under 30» για το 2026 αύριο ο Κυρ. Μητσοτάκης

23:09

Tech ράλι στην Wall Street με «οδηγό» την Alphabet

22:57

Γάζα: Εντοπίστηκε η σορός ενός εκ των τελευταίων ισραηλινών ομήρων

22:43

Greenpeace: Η προστασία του κλίματος και των δασών εκτός του επίσημου αποτελέσματος της COP30 και φέτος

22:25

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης ζητούν εκδίκηση από το Ισραήλ για την δολοφονία ηγέτη της Χεζμπολάχ

22:10

Κατσαφάδος για κακοκαιρία: Προτεραιότητα η άμεση στήριξη των πληγέντων και η ταχεία αποκατάσταση των ζημιών

21:57

Telefónica: Στα συνδικάτα πρόταση για περικοπή 5.000 θέσεων εργασίας στην Ισπανία

21:49

Κέρδη για το πετρέλαιο με το βλέμμα στην Ουκρανία

21:38

Άνοδος άνω του 1% για τον χρυσό με ώθηση από τις ελπίδες για τα επιτόκια

21:36

Ρωσία: Καταρρίφθηκαν 50 ουκρανικά drones που κατευθύνονταν προς τη Μόσχα

21:18

Χρηματιστήριο Αθηνών: Υψηλή συμμετοχή στο ATHEX Mid Cap Conference 2025

20:55

Ιταλία: Η κεντροαριστερά κερδίζει τις εκλογές σε Απουλία, Καμπανία - Η κεντροδεξιά πήρε το Βένετο

20:46

Ο Τραμπ θα ταξιδέψει στην Κίνα τον Απρίλιο

20:36

Θεοδωρικάκος: Κάλεσμα σε όλα τα κόμματα να στηρίξουν τη δημιουργία της νέας Ανεξάρτητης Αρχής

20:17

Παράταση προθεσμιών για την αποκατάσταση κτηρίων πληγέντων από τις πλημμύρες του 2023

20:10

Μερτς: Η Ρωσία πρέπει να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

20:04

Η ανταλλαγή που ζητούν οι ΗΠΑ από την Ευρώπη στο εμπόριο

19:59

Λαγκάρντ: Η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί ακόμα να δώσει πλεονέκτημα στην ΕΕ

19:54

Μητσοτάκης: Ο τομέας της AI δεν χρειάζεται να εξαρτάται αποκλειστικά από τις ΗΠΑ

19:46

Κεραμέως στο CEO Initiative 2025: Στρατηγική προσέγγιση για τον επαναπατρισμό ταλέντων

19:33

Νικολοπούλου (Επ. Ανταγωνισμού): Η αύξηση του κόστους ζωής αποτελεί ένα σύνθετο πρόβλημα

19:30

Ισραήλ: Η GHF τερματίζει την αποστολή της στη Γάζα

19:24

Παπαστεργίου: Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην υπηρεσία του Δημοσίου

19:12

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές - «Βουτιά» για τις μετοχές άμυνας ελέω του Ουκρανικού

19:06

ΥΠΕΝ: Μετά από 24 χρόνια, επιταχύνονται οι διαδικασίες ολοκλήρωσης του Υδροηλεκτρικού Έργου Μεσοχώρας Τρικάλων

18:48

Κίνα - ΗΠΑ: Τηλεφωνική συνομιλία Σι με Τραμπ

18:40

BriQ Properties: 57,2% των μετόχων ανταποκρίθηκε στο πρόγραμμα Επανεπένδυσης Μερίσματος

18:36

Μιχαηλίδου: 6.083 παιδιά παίρνουν voucher στη Β’ Πρόσκληση για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

gazzetta
gazzetta reader insider insider