Αποφασίσαμε να έρθουμε... σπίτι σας

insider
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Το γνωστό ερώτημα «τι θα φάμε σήμερα», έχει κι αυτό αλλάξει στις ταραχώδεις ημέρες που ζούμε. Η αλλαγή των αντιλήψεων περί διατροφής σε ολόκληρο το ηλικιακό φάσμα του πληθυσμού, αλλά και το ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο τιμών που βρίσκονται σήμερα τα περισσότερα είδη διατροφής στα ράφια του σούπερ μάρκετ, είναι σαφές oτι έχουν δώσει μια νέα υπόσταση στο ερώτημα.

Προς το παρόν τουλάχιστον, τα προϊόντα διατροφής που χρησιμοποιούμε ξεκινάνε από το χωράφι, τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και τη θάλασσα. Στους χώρους αυτούς τα τελευταία χρόνια γίνονται μικρές επαναστάσεις, άλλοτε με πολύ θόρυβο άλλοτε αθόρυβα. Η γεωργία ακριβείας, οι αλλαγές στην Αγροτική Πολιτική, οι ανερχόμενες ανάγκες βιωσιμότητας στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, η σταδιακή εγκατάλειψη των χωριών από ντόπιους και αλλοδαπούς εργάτες είναι μερικές από αυτές.

Αντίθετα, η κλιματική αλλαγή και ο πόλεμος στην όχι και πολύ μακρινή μας Ουκρανία εισέβαλαν βίαια στη ζωή μας αλλά και την τσέπη μας τα τελευταία δύο χρόνια. Οι τιμές των προϊόντων διατροφής σήμερα, δεν έχουν καμία σχέση με αυτές πριν 24 μήνες. Επιπλέον, η δυναμική τους αύξηση, προβληματίζει ιδιαίτερα και τις δημοσιονομικές αλλά και τις νομισματικές αρχές σε εθνικό και Κοινοτικό επίπεδο. Τα προβλήματα φαίνεται ότι είναι δυσεπίλυτα και κυρίως απαιτούν χρόνο και συνέπεια για να λυθούν.

Προκάλεσε εντύπωση, ότι κατά τις πρόσφατες εκλογές, τα σχετικά θέματα αν και «καίνε τον μέσο πολίτη» δεν αποτέλεσαν αντικείμενο διαλόγου και αντιπαράθεσης μεταξύ κομμάτων και υποψηφίων, ακόμη και σε ιδιαίτερα ευαίσθητες περιοχές, όπως οι πεδινές ζώνες της χώρας που παράγουν τους μεγάλους όγκους και έχουν τους πιο δυναμικούς αγρότες μας.

Εμείς εδώ στο insider.gr φροντίσαμε όλο αυτό το διάστημα να σας ενημερώνουμε για τα μεγάλα τουλάχιστον θέματα και τις επιπτώσεις τους. 

Η εξέλιξη όμως των πραγμάτων στο μέλλον, φαίνεται ότι θα είναι έντονη και επίπονη για παραγωγούς, καταναλωτές και ασκούντες πολιτική. 

Έτσι, οδηγηθήκαμε στην δημιουργία μιας ξεχωριστής ενότητας για το θέμα με τίτλο «Αγροτική Οικονομία και Διατροφή», βλέποντας ότι η σημασία των σχετικών θεμάτων στην ειδησεογραφία αλλά και το ενδιαφέρον του αναγνώστη αυξάνεται ραγδαία.

Στην ενότητα αυτή, θα σας μεταφέρονται ειδήσεις, σχόλια και αναλύσεις για όλα τα τρέχοντα σχετικά θέματα, «από το Χωράφι στο Ράφι», όπως έχει επικρατήσει να λέγεται τελευταία. 

Η ενότητα αυτή θα εμφανίζεται στον δικό της χώρο, ευδιάκριτα ώστε να μπορεί ο κάθε ένας που ενδιαφέρεται για τα θέματά της να «φτάνει» αμέσως σ' αυτή, ελπίζοντας ότι αυτό θα μπορεί να το κάνει τόσο με το τηλέφωνό του (smartphone) όσο και από το κομπιούτερ του γραφείου ή του σπιτιού του. Η ενότητα αυτή είναι στην διάθεσή σας από την Τετάρτη το πρωί.

Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση.

* Το Insider.gr θα ήταν υπόχρεο στους αναγνώστες της στήλης «Αγροτική Οικονομία και Διατροφή» για κάθε υπόδειξη που θα μπορούσε να βελτιώσει την προσβασιμότητα της στήλης αυτής.

Όλες οι ειδήσεις

12:41

Γάλλος ΥΠΕΞ: Έχουμε δικαίωμα επέμβασης στη Μέση Ανατολή για να προστατεύσουμε τους συμμάχους μας

12:39

Μνημόνιο συνεργασίας Επιτροπής Ανταγωνισμού και Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων

12:33

Καρκίνος του μαστού: Αύξηση στα κρούσματα ως το 2050 - Μείωση της θνησιμότητας στην Ελλάδα

12:26

Μπρατάκος: «Η Ελλάδα μπορεί να ενισχύσει τον ρόλο της ως κόμβος ενέργειας και μεταφορών»

12:04

Κυπαρίσσης (Optima): Στο 30% των κερδών το μέρισμα - Στόχος για πάνω από 195 εκατ. καθαρά κέρδη

12:04

Η Cosmote Telekom διευκολύνει την επικοινωνία των συνδρομητών της στη Μέση Ανατολή - Οι παροχές

12:02

Το Ιράν προειδοποιεί τις ευρωπαϊκές χώρες να μην συμμετάσχουν στον πόλεμο

12:01

Πληθωρισμός Φεβρουαρίου: Άνοδος 3% για τον εναρμονισμένο δείκτη - Έκρηξη ανατιμήσεων 11,8% στα μη τυποποιημένα τρόφιμα

12:00

Ισχυρή η παρουσία της ThermicSol στη Climatherm 2026

11:50

EmTech Europe: Η τεχνητή νοημοσύνη πρωταγωνιστεί στο συνέδριο του MIT στην Αθήνα

11:50

Politico: Το Ιράν δεν είναι Βενεζουέλα, όσο κι αν το ήθελε ο Τραμπ

11:49

Το «Δίκτυο Δημοσίου Τομέα Σύζευξις ΙΙ» ως καταλύτης για την κυβερνοασφάλεια στο Δημόσιο

11:44

Κίνα: Σέβεται το «νόμιμο δικαίωμα του Ιράν για ειρηνική χρήση πυρηνικής ενέργειας»

11:40

BYD: Βουτιά στις πωλήσεις τον Φεβρουάριο - Η μεγαλύτερη πτώση από την πανδημία

11:40

Θέρμανση: Πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε ανοδική τροχιά - Πώς πρέπει να κινηθούν τα νοικοκυριά

11:30

Μέση Ανατολή: Νέο άλμα άνω του 30% στo ευρωπαϊκό LNG

11:23

Επικοινωνία Τασούλα με Μητσοτάκη και Χριστοδουλίδη για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

11:23

Παπασταύρου: Έχουμε ενεργειακή ανθεκτικότητα, θα στηρίξουμε τους πολίτες αν χρειαστεί

11:20

Στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για την ψήφο αποδήμων – Την Πέμπτη η ψηφοφορία

11:20

Παπαθανάσης: Δημιουργία πολυχώρου πολιτιστικής κληρονομιάς στα Γρεβενά, 2,5 εκατ. ευρώ

10:58

Νέα «βουτιά» στο Χρηματιστήριο της Αθήνας - Εξαϋλώθηκαν τα φετινά κέρδη του Γενικού Δείκτη

10:56

Τσίπρας: Ελλάδα και Κύπρος δεν έχουν κανένα λόγο να γίνονται μέρος αυτού του πολέμου

10:52

ΙΟΒΕ: Βελτίωση του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Φεβρουάριο, ήπια ενίσχυση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης

10:50

Υπό κράτηση βρίσκεται ο 36χρονος που προσήχθη ως ύποτος κατασκοπείας στη Σούδα

10:48

Ο Χρυσός και η μεγάλη λογιστική αλήθεια

10:41

Τραμπ: «Είναι λυπηρό να βλέπεις» τη σχέση Ουάσινγκτον-Λονδίνου να μην είναι όπως πριν

10:40

Χατζηδάκης: Η Ελλάδα κινείται με βάση το διεθνές δίκαιο και τις συμμαχίες που έχει χτίσει η κυβέρνηση

10:34

Ευρωαγορές: Σταθερά σε ρυθμούς sell off με φόντο τη Μέση Ανατολή - «Βουτιά» άνω του 3% ο Stoxx 600

10:19

Αντιπυραυλικά συστήματα, συστήματα anti-drone και μια φρεγάτα στέλνει η Γαλλία στην Κύπρο

10:13

Παπαστεργίου: Στις 13 Μαρτίου ο «οδικός χάρτης» ανάπτυξης data centers - Στα σκαριά χρηματοδοτικά εργαλεία για AI

gazzetta
gazzetta reader insider insider