Αποφασίσαμε να έρθουμε... σπίτι σας

insider
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Το γνωστό ερώτημα «τι θα φάμε σήμερα», έχει κι αυτό αλλάξει στις ταραχώδεις ημέρες που ζούμε. Η αλλαγή των αντιλήψεων περί διατροφής σε ολόκληρο το ηλικιακό φάσμα του πληθυσμού, αλλά και το ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο τιμών που βρίσκονται σήμερα τα περισσότερα είδη διατροφής στα ράφια του σούπερ μάρκετ, είναι σαφές oτι έχουν δώσει μια νέα υπόσταση στο ερώτημα.

Προς το παρόν τουλάχιστον, τα προϊόντα διατροφής που χρησιμοποιούμε ξεκινάνε από το χωράφι, τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και τη θάλασσα. Στους χώρους αυτούς τα τελευταία χρόνια γίνονται μικρές επαναστάσεις, άλλοτε με πολύ θόρυβο άλλοτε αθόρυβα. Η γεωργία ακριβείας, οι αλλαγές στην Αγροτική Πολιτική, οι ανερχόμενες ανάγκες βιωσιμότητας στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, η σταδιακή εγκατάλειψη των χωριών από ντόπιους και αλλοδαπούς εργάτες είναι μερικές από αυτές.

Αντίθετα, η κλιματική αλλαγή και ο πόλεμος στην όχι και πολύ μακρινή μας Ουκρανία εισέβαλαν βίαια στη ζωή μας αλλά και την τσέπη μας τα τελευταία δύο χρόνια. Οι τιμές των προϊόντων διατροφής σήμερα, δεν έχουν καμία σχέση με αυτές πριν 24 μήνες. Επιπλέον, η δυναμική τους αύξηση, προβληματίζει ιδιαίτερα και τις δημοσιονομικές αλλά και τις νομισματικές αρχές σε εθνικό και Κοινοτικό επίπεδο. Τα προβλήματα φαίνεται ότι είναι δυσεπίλυτα και κυρίως απαιτούν χρόνο και συνέπεια για να λυθούν.

Προκάλεσε εντύπωση, ότι κατά τις πρόσφατες εκλογές, τα σχετικά θέματα αν και «καίνε τον μέσο πολίτη» δεν αποτέλεσαν αντικείμενο διαλόγου και αντιπαράθεσης μεταξύ κομμάτων και υποψηφίων, ακόμη και σε ιδιαίτερα ευαίσθητες περιοχές, όπως οι πεδινές ζώνες της χώρας που παράγουν τους μεγάλους όγκους και έχουν τους πιο δυναμικούς αγρότες μας.

Εμείς εδώ στο insider.gr φροντίσαμε όλο αυτό το διάστημα να σας ενημερώνουμε για τα μεγάλα τουλάχιστον θέματα και τις επιπτώσεις τους. 

Η εξέλιξη όμως των πραγμάτων στο μέλλον, φαίνεται ότι θα είναι έντονη και επίπονη για παραγωγούς, καταναλωτές και ασκούντες πολιτική. 

Έτσι, οδηγηθήκαμε στην δημιουργία μιας ξεχωριστής ενότητας για το θέμα με τίτλο «Αγροτική Οικονομία και Διατροφή», βλέποντας ότι η σημασία των σχετικών θεμάτων στην ειδησεογραφία αλλά και το ενδιαφέρον του αναγνώστη αυξάνεται ραγδαία.

Στην ενότητα αυτή, θα σας μεταφέρονται ειδήσεις, σχόλια και αναλύσεις για όλα τα τρέχοντα σχετικά θέματα, «από το Χωράφι στο Ράφι», όπως έχει επικρατήσει να λέγεται τελευταία. 

Η ενότητα αυτή θα εμφανίζεται στον δικό της χώρο, ευδιάκριτα ώστε να μπορεί ο κάθε ένας που ενδιαφέρεται για τα θέματά της να «φτάνει» αμέσως σ' αυτή, ελπίζοντας ότι αυτό θα μπορεί να το κάνει τόσο με το τηλέφωνό του (smartphone) όσο και από το κομπιούτερ του γραφείου ή του σπιτιού του. Η ενότητα αυτή είναι στην διάθεσή σας από την Τετάρτη το πρωί.

Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση.

* Το Insider.gr θα ήταν υπόχρεο στους αναγνώστες της στήλης «Αγροτική Οικονομία και Διατροφή» για κάθε υπόδειξη που θα μπορούσε να βελτιώσει την προσβασιμότητα της στήλης αυτής.

Όλες οι ειδήσεις

10:47

Ευρωαγορές: Ψάχνουν βηματισμό στον «χορό» των εταιρικών αποτελεσμάτων

10:47

ΕΚΤ: «Ναι» στην υποψηφιότητα του Μπόρις Βούτσιτς για τη θέση του αντιπροέδρου

10:36

Υπ. Υποδομών: Παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας σε άλλα τρία τμήματα του ΒΟΑΚ

10:28

Σε λειτουργία το νέο Helpdesk της ΕΣΕΕ για την υποστήριξη των εμπορικών επιχειρήσεων

10:20

Άλλο ένα ζημιογόνο έτος «βλέπει» η Puma - «Κενό» έως 150 εκατ. ευρώ το 2026

10:20

Εκρηκτικός μηχανισμός στο κτίριο της διεύθυνσης Μεταφορών Αχαΐας

10:09

Κυρανάκης: Κάποιοι ήθελαν νέα Τέμπη με νεκρούς 2 μέρες πριν την επέτειο

10:07

Τράπεζα Πειραιώς: Ισχυρή κερδοφορία 1,07 δισ. ευρώ το 2025 - Αυξάνει στο 55% το payout

10:04

Ρωσία: «Επιθετική πρόκληση» των ΗΠΑ, το περιστατικό με ταχύπλοο κοντά στην Κούβα

09:59

ΟΤΕ: Αύξηση 8,7% στα έσοδα δ' τριμήνου - Διπλό ρεκόρ συνδέσεων FTTH και συνδρομητών συμβολαίου

09:55

ΕΒΕΠ για χειμερινές εκπτώσεις: Αδιάφορες για 4 στους 10 καταναλωτές

09:44

ΗΠΑ: Το FBI απέλυσε 6 πράκτορες που συνδέονται με έρευνα για παρακράτηση διαβαθμισμένων εγγράφων από τον Τραμπ

09:34

«Τρύπα» 22,3 δισ. ευρώ για Stellantis το 2025 - Πρώτες ετήσιες ζημίες στην ιστορία της

09:34

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ μιλά για «στρατηγική σταθερότητα» στη σχέση με την Κίνα

09:27

Στα χέρια της Dubai Aerospace Enterprise η Macquarie AirFinance για 7 δισ. δολάρια

09:21

Η Netcompany ανέλαβε την ψηφιακή αναβάθμιση του αεροδρομίου Heathrow

09:21

Ideal Holdings: Ιστορικό υψηλό κερδοφορίας και ενίσχυση μεγεθών σε όλες τις εταιρείες

09:15

Φάκελοι Έπστιν: Αφαιρέθηκαν ντοκουμέντα για τον Τραμπ - Αρχίζει επανεξέταση

09:09

Ισχυρή πρόβλεψη κερδών για το 2026 από Deutsche Telekom

08:58

Ουκρανία: Μπαράζ αεροπορικών επιδρομών σε Κίεβο, Χάρκοβο και Ζαπορίζια, πάνω από 20 τραυματίες

08:45

Επίθεση Τραμπ σε μουσουλμάνες βουλευτές: «Να τις στείλουμε από εκεί που ήρθαν»

08:33

Ιστορικό deal Onex - Hanwha: Νέο κεφάλαιο για επιχειρήσεις από Ελλάδα, ΗΠΑ, Νότια Κορέα

08:22

Corallia Ventures: Έξι νέες επενδύσεις στα σκαριά για το VC που γεφυρώνει έρευνα και αγορά

08:10

Σούπερ μάρκετ: Πεδίον δόξης λαμπρό η αγορά των Ιωαννίνων - Τα νέα καταστήματα

08:01

Φοιτητικό συλλαλητήριο για τα Τέμπη - Κλείνει στις 10:00 ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο»

07:49

Δίκη για Predator: Σήμερα η απόφαση για τους 4 κατηγορούμενους

07:44

Δεν έχασε την αίγλη της η New Balance - To rebranding με τα «dad shoes»

07:39

ΗΠΑ - Ιράν: Η Ελλάδα ενεργειακά εκτεθειμένη αλλά γεωπολιτικά αναβαθμισμένη

07:34

To μισθολογικό χάσμα αντρών - γυναικών ανοίγει την «ψαλίδα» στο 23,8% και στις συντάξεις τους

07:30

Συνομιλίες ΗΠΑ - Ιράν στη Γενεύη: Τα μηνύματα Ρούμπιο και Τεχεράνης

gazzetta
gazzetta reader insider insider