Αποφασίσαμε να έρθουμε... σπίτι σας

insider
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Το γνωστό ερώτημα «τι θα φάμε σήμερα», έχει κι αυτό αλλάξει στις ταραχώδεις ημέρες που ζούμε. Η αλλαγή των αντιλήψεων περί διατροφής σε ολόκληρο το ηλικιακό φάσμα του πληθυσμού, αλλά και το ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο τιμών που βρίσκονται σήμερα τα περισσότερα είδη διατροφής στα ράφια του σούπερ μάρκετ, είναι σαφές oτι έχουν δώσει μια νέα υπόσταση στο ερώτημα.

Προς το παρόν τουλάχιστον, τα προϊόντα διατροφής που χρησιμοποιούμε ξεκινάνε από το χωράφι, τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και τη θάλασσα. Στους χώρους αυτούς τα τελευταία χρόνια γίνονται μικρές επαναστάσεις, άλλοτε με πολύ θόρυβο άλλοτε αθόρυβα. Η γεωργία ακριβείας, οι αλλαγές στην Αγροτική Πολιτική, οι ανερχόμενες ανάγκες βιωσιμότητας στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, η σταδιακή εγκατάλειψη των χωριών από ντόπιους και αλλοδαπούς εργάτες είναι μερικές από αυτές.

Αντίθετα, η κλιματική αλλαγή και ο πόλεμος στην όχι και πολύ μακρινή μας Ουκρανία εισέβαλαν βίαια στη ζωή μας αλλά και την τσέπη μας τα τελευταία δύο χρόνια. Οι τιμές των προϊόντων διατροφής σήμερα, δεν έχουν καμία σχέση με αυτές πριν 24 μήνες. Επιπλέον, η δυναμική τους αύξηση, προβληματίζει ιδιαίτερα και τις δημοσιονομικές αλλά και τις νομισματικές αρχές σε εθνικό και Κοινοτικό επίπεδο. Τα προβλήματα φαίνεται ότι είναι δυσεπίλυτα και κυρίως απαιτούν χρόνο και συνέπεια για να λυθούν.

Προκάλεσε εντύπωση, ότι κατά τις πρόσφατες εκλογές, τα σχετικά θέματα αν και «καίνε τον μέσο πολίτη» δεν αποτέλεσαν αντικείμενο διαλόγου και αντιπαράθεσης μεταξύ κομμάτων και υποψηφίων, ακόμη και σε ιδιαίτερα ευαίσθητες περιοχές, όπως οι πεδινές ζώνες της χώρας που παράγουν τους μεγάλους όγκους και έχουν τους πιο δυναμικούς αγρότες μας.

Εμείς εδώ στο insider.gr φροντίσαμε όλο αυτό το διάστημα να σας ενημερώνουμε για τα μεγάλα τουλάχιστον θέματα και τις επιπτώσεις τους. 

Η εξέλιξη όμως των πραγμάτων στο μέλλον, φαίνεται ότι θα είναι έντονη και επίπονη για παραγωγούς, καταναλωτές και ασκούντες πολιτική. 

Έτσι, οδηγηθήκαμε στην δημιουργία μιας ξεχωριστής ενότητας για το θέμα με τίτλο «Αγροτική Οικονομία και Διατροφή», βλέποντας ότι η σημασία των σχετικών θεμάτων στην ειδησεογραφία αλλά και το ενδιαφέρον του αναγνώστη αυξάνεται ραγδαία.

Στην ενότητα αυτή, θα σας μεταφέρονται ειδήσεις, σχόλια και αναλύσεις για όλα τα τρέχοντα σχετικά θέματα, «από το Χωράφι στο Ράφι», όπως έχει επικρατήσει να λέγεται τελευταία. 

Η ενότητα αυτή θα εμφανίζεται στον δικό της χώρο, ευδιάκριτα ώστε να μπορεί ο κάθε ένας που ενδιαφέρεται για τα θέματά της να «φτάνει» αμέσως σ' αυτή, ελπίζοντας ότι αυτό θα μπορεί να το κάνει τόσο με το τηλέφωνό του (smartphone) όσο και από το κομπιούτερ του γραφείου ή του σπιτιού του. Η ενότητα αυτή είναι στην διάθεσή σας από την Τετάρτη το πρωί.

Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση.

* Το Insider.gr θα ήταν υπόχρεο στους αναγνώστες της στήλης «Αγροτική Οικονομία και Διατροφή» για κάθε υπόδειξη που θα μπορούσε να βελτιώσει την προσβασιμότητα της στήλης αυτής.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Χανταϊός: Στα Κανάρια Νησιά θα καταπλεύσει το κρουαζιερόπλοιο όπου βρέθηκαν τα κρούσματα

23:55

Η Πενσυλβανία μηνύει την Character AI για chatbot που παριστάνει γιατρό

23:49

Γαλλικό ΥΠΕΞ: Η δήλωση Μακρόν για στήριξη προς την Ελλάδα δεν αφορούσε την Τουρκία

23:40

AMD: Έσοδα 10,25 δισ. δολάρια το α' τρίμηνο με άνοδο 38%

23:33

Ρούμπιο: Η επιχείρηση «Επική Οργή» έχει τελειώσει - Οι ΗΠΑ περνούν στην άμυνα

23:25

Πιθανή συνάντηση Λούλα - Τραμπ τη Πέμπτη: Οργανωμένο έγκλημα και σπάνιες γαίες στο επίκεντρο

23:22

Οριακά κέρδη για τον χρυσό

23:17

Wall Street: Ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq καθώς η εκεχειρία φαίνεται να «κρατά»

22:55

Απώλειες 4% για το πετρέλαιο

22:48

Παπαστεργίου: Έργα 400 εκατ. ευρώ για τις τεχνολογικές ανάγκες των δήμων

22:36

Το Ιράν θεσπίζει μηχανισμό για τη ρύθμιση των διελεύσεων πλοίων στα Στενά του Ορμούζ

22:27

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο των ΗΑΕ με επίκεντρο τις περιφερειακές εξελίξεις

22:22

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ καλεί το Ιράν να εγκαταλείψει το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων

22:11

Ισραήλ: Η πολεμική αεροπορία «θα απαντήσει» σε οποιαδήποτε επίθεση του Ιράν

22:01

Πιερρακάκης: «Ψηφιακό ευρώ, τραπεζική ενοποίηση και τεχνητή νοημοσύνη οι προτεραιότητες των επόμενων μηνών»

21:52

Πτώση ρεκόρ στα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου τον Απρίλιο λόγω Μέσης Ανατολής

21:40

Τηλεφωνική συνομιλία Λαβρόφ - Ρούμπιο για διεθνή ζητήματα και διμερείς σχέσεις

21:34

Ποιον προτείνει ο Μακρόν για την προεδρία της Τράπεζας της Γαλλίας

21:20

ΕΕ: Στο τραπέζι η εγχώρια παραγωγή φυσικού αερίου λόγω της ενεργειακής αστάθειας

21:07

Σε ψυχιατρική κλινική οδηγείται ο δράστης της επίθεσης στη Λειψία

21:00

Euronext: Εγκρίθηκε η απόκτηση μεριδίου 20% στο Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας

20:48

Η ΕΕ καλεί τις ΗΠΑ να τηρήσουν την εμπορική συμφωνία για τους δασμούς

20:39

Στα 16,5 εκατ. ευρώ ο τζίρος της Παπουτσάνης το α' τρίμηνο

20:26

Wall Street: Η SEC προτείνει κατάργηση των τριμηνιαίων εταιρικών αποτελεσμάτων

20:12

Ουκρανία: Τουλάχιστον 22 οι νεκροί από τις ρωσικές επιθέσεις σε Ζαπορίζια και

20:04

Ο πρόεδρος της Ρουμανίας ξεκινά συνομιλίες για σχηματισμό κυβέρνησης

19:56

Βουλγαρία: Η πρόεδρος Γιότοβα θα δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στο PB του Ράντεφ

19:47

Κορκίδης: Τα τρία σύνθετα σενάρια του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη

19:45

Τραμπ: «Το Ιράν πρέπει να φερθεί έξυπνα και να υψώσει λευκή σημαία»

19:30

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με φόντο το Ιράν

gazzetta
gazzetta reader insider insider