Αποφασίσαμε να έρθουμε... σπίτι σας

insider
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Το γνωστό ερώτημα «τι θα φάμε σήμερα», έχει κι αυτό αλλάξει στις ταραχώδεις ημέρες που ζούμε. Η αλλαγή των αντιλήψεων περί διατροφής σε ολόκληρο το ηλικιακό φάσμα του πληθυσμού, αλλά και το ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο τιμών που βρίσκονται σήμερα τα περισσότερα είδη διατροφής στα ράφια του σούπερ μάρκετ, είναι σαφές oτι έχουν δώσει μια νέα υπόσταση στο ερώτημα.

Προς το παρόν τουλάχιστον, τα προϊόντα διατροφής που χρησιμοποιούμε ξεκινάνε από το χωράφι, τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και τη θάλασσα. Στους χώρους αυτούς τα τελευταία χρόνια γίνονται μικρές επαναστάσεις, άλλοτε με πολύ θόρυβο άλλοτε αθόρυβα. Η γεωργία ακριβείας, οι αλλαγές στην Αγροτική Πολιτική, οι ανερχόμενες ανάγκες βιωσιμότητας στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, η σταδιακή εγκατάλειψη των χωριών από ντόπιους και αλλοδαπούς εργάτες είναι μερικές από αυτές.

Αντίθετα, η κλιματική αλλαγή και ο πόλεμος στην όχι και πολύ μακρινή μας Ουκρανία εισέβαλαν βίαια στη ζωή μας αλλά και την τσέπη μας τα τελευταία δύο χρόνια. Οι τιμές των προϊόντων διατροφής σήμερα, δεν έχουν καμία σχέση με αυτές πριν 24 μήνες. Επιπλέον, η δυναμική τους αύξηση, προβληματίζει ιδιαίτερα και τις δημοσιονομικές αλλά και τις νομισματικές αρχές σε εθνικό και Κοινοτικό επίπεδο. Τα προβλήματα φαίνεται ότι είναι δυσεπίλυτα και κυρίως απαιτούν χρόνο και συνέπεια για να λυθούν.

Προκάλεσε εντύπωση, ότι κατά τις πρόσφατες εκλογές, τα σχετικά θέματα αν και «καίνε τον μέσο πολίτη» δεν αποτέλεσαν αντικείμενο διαλόγου και αντιπαράθεσης μεταξύ κομμάτων και υποψηφίων, ακόμη και σε ιδιαίτερα ευαίσθητες περιοχές, όπως οι πεδινές ζώνες της χώρας που παράγουν τους μεγάλους όγκους και έχουν τους πιο δυναμικούς αγρότες μας.

Εμείς εδώ στο insider.gr φροντίσαμε όλο αυτό το διάστημα να σας ενημερώνουμε για τα μεγάλα τουλάχιστον θέματα και τις επιπτώσεις τους. 

Η εξέλιξη όμως των πραγμάτων στο μέλλον, φαίνεται ότι θα είναι έντονη και επίπονη για παραγωγούς, καταναλωτές και ασκούντες πολιτική. 

Έτσι, οδηγηθήκαμε στην δημιουργία μιας ξεχωριστής ενότητας για το θέμα με τίτλο «Αγροτική Οικονομία και Διατροφή», βλέποντας ότι η σημασία των σχετικών θεμάτων στην ειδησεογραφία αλλά και το ενδιαφέρον του αναγνώστη αυξάνεται ραγδαία.

Στην ενότητα αυτή, θα σας μεταφέρονται ειδήσεις, σχόλια και αναλύσεις για όλα τα τρέχοντα σχετικά θέματα, «από το Χωράφι στο Ράφι», όπως έχει επικρατήσει να λέγεται τελευταία. 

Η ενότητα αυτή θα εμφανίζεται στον δικό της χώρο, ευδιάκριτα ώστε να μπορεί ο κάθε ένας που ενδιαφέρεται για τα θέματά της να «φτάνει» αμέσως σ' αυτή, ελπίζοντας ότι αυτό θα μπορεί να το κάνει τόσο με το τηλέφωνό του (smartphone) όσο και από το κομπιούτερ του γραφείου ή του σπιτιού του. Η ενότητα αυτή είναι στην διάθεσή σας από την Τετάρτη το πρωί.

Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση.

* Το Insider.gr θα ήταν υπόχρεο στους αναγνώστες της στήλης «Αγροτική Οικονομία και Διατροφή» για κάθε υπόδειξη που θα μπορούσε να βελτιώσει την προσβασιμότητα της στήλης αυτής.

Όλες οι ειδήσεις

15:07

Athens Flying Week 2026: Στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη στην Τανάγρα

14:55

Τσάφος: Η Ελλάδα είναι πλέον σημαντικός εξαγωγέας ρεύματος - Κομβικός ο ενεργειακός ρόλος της στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

14:33

Πιερρακάκης: Επενδύσεις και έργα που δημιουργούν αξία για τους πολίτες και τη χώρα από το Εθνικό Αναπτυξιακό Ταμείο

14:22

Η ΔΕΗ στην 90η ΔΕΘ: Ολοκληρωμένες λύσεις ενέργειας, τεχνολογίας και συνδεσιμότητας

14:09

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος του 31χρονου που εισέβαλε με μαχαίρι στο Α.Τ Μάνδρας

13:59

Anthropic: Η έναρξη της IPO μετατίθεται προς τα μέσα Οκτωβρίου

13:45

Foxconn: Αναμένεται να ξεπεράσει τις προβλέψεις για κερδοφορία το Γ’ τρίμηνο του έτους

13:34

Νεπάλ: Ένας Κινέζος υπήκοος είναι ο τρίτος διασωθείς από σήραγγα μετά τη φονική πλημμύρα

13:18

Σχοινάς: 365 εκατ. ευρώ στην αγροδιατροφή με «όχημα» το νέο Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας

13:11

Τσουκαλάς: Η χώρα έχει ανάγκη την πολιτική αλλαγή και όχι αλλαγή φρουράς διαχειριστή με το ήδη υπάρχον πλαίσιο

13:01

Alpha Bank: Οι πρωτοβουλίες σε ESG, εκπαίδευση, αθλητισμό και πολιτισμό

12:44

Τουρκία - Πρέσβης ΗΠΑ: Οι αμερικανικές κυρώσεις δεν στοχεύουν την Τουρκία ή το τραπεζικό της σύστημα

12:39

Χατζηδάκης στο Insider: «Κοινωνικό μέρισμα ανάπτυξης για όλους» – Τι θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

12:38

Βουλή: Προς κύρωση η αμυντική Συμφωνία για την Νατοϊκή Αντιβαλλιστική Άμυνα

12:32

Τρεις συλλήψεις ανηλίκων για την πυρκαγιά στο Ψυχικό

12:28

Ιράν: Μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για εκρήξεις κοντά στο νησί Χαργκ

12:22

Παπασταύρου: «Καθοριστικός ο ρόλος της Δασικής Υπηρεσίας»

12:14

Μητσοτάκης: Οραματικό το σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ και δημιουργίας μητροπολιτικού πάρκου

12:00

Οι υποδομές και οι αναπλάσεις – παρεμβάσεις που οδηγούν στη Θεσσαλονίκη της «επόμενης μέρας»

11:56

Χατζηδάκης: Η πρωτοβουλία για τις υπεύθυνες δηλώσεις απλοποιεί περίπου το 40% των 2.500 διαδικασιών του ΜΙΤΟΣ

11:46

Θεοχάρης: Οι άμεσες ξένες επενδύσεις το Ά εξάμηνο του 2026 ανήλθαν σε 6,9 δισ. έναντι 2,8 δισ. το αντίστοιχο διάστημα του 2025

11:41

Αργεντινή: Η προεδρία ανακοίνωσε τη διεξαγωγή έρευνας για πιθανές διασυνδέσεις με πετρελαϊκά σχέδια στα νησιά Μαλβίνες

11:31

Πάτρα: Φωτιά κατέστρεψε πέτρινο διώροφο κτίριο του ιστορικού συγκροτήματος του οινοποιείου της Achaia Clauss

11:22

ΡΑΛ: Τρεις προτάσεις για τον ψηφιακό και βιώσιμο μετασχηματισμό των ελληνικών λιμένων

11:15

Χαρδαλιάς: Σε ολόκληρη τη διαδρομή μου στα κοινά δεν επέλεξα ποτέ να διοικώ από το γραφείο

11:00

Πιερρακάκης: Νέα πλατφόρμα «Συνέπεια» έως τέλος του έτους για τα ληξιπρόθεσμα χρέη του δημοσίου σε ιδιώτες

10:52

ΗΠΑ: Seattle Times και Newsday κατέθεσαν αγωγή κατά της OpenAI και Microsoft

10:42

Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση της υπηρεσιακής εξέλιξης των Δημοσίων Υπαλλήλων

10:34

Ανδρουλάκης: Δίκαιη λύση στο ιδιωτικό χρέος - Τέλος στην ασυδοσία των funds

10:11

Γερμανία: Ευρύ δημοσκοπικό προβάδισμα ΑfD πριν ανοίξουν οι κάλπες στη Σαξονία-Άνχαλτ


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider