Αποφασίσαμε να έρθουμε... σπίτι σας

insider
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Το γνωστό ερώτημα «τι θα φάμε σήμερα», έχει κι αυτό αλλάξει στις ταραχώδεις ημέρες που ζούμε. Η αλλαγή των αντιλήψεων περί διατροφής σε ολόκληρο το ηλικιακό φάσμα του πληθυσμού, αλλά και το ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο τιμών που βρίσκονται σήμερα τα περισσότερα είδη διατροφής στα ράφια του σούπερ μάρκετ, είναι σαφές oτι έχουν δώσει μια νέα υπόσταση στο ερώτημα.

Προς το παρόν τουλάχιστον, τα προϊόντα διατροφής που χρησιμοποιούμε ξεκινάνε από το χωράφι, τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και τη θάλασσα. Στους χώρους αυτούς τα τελευταία χρόνια γίνονται μικρές επαναστάσεις, άλλοτε με πολύ θόρυβο άλλοτε αθόρυβα. Η γεωργία ακριβείας, οι αλλαγές στην Αγροτική Πολιτική, οι ανερχόμενες ανάγκες βιωσιμότητας στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, η σταδιακή εγκατάλειψη των χωριών από ντόπιους και αλλοδαπούς εργάτες είναι μερικές από αυτές.

Αντίθετα, η κλιματική αλλαγή και ο πόλεμος στην όχι και πολύ μακρινή μας Ουκρανία εισέβαλαν βίαια στη ζωή μας αλλά και την τσέπη μας τα τελευταία δύο χρόνια. Οι τιμές των προϊόντων διατροφής σήμερα, δεν έχουν καμία σχέση με αυτές πριν 24 μήνες. Επιπλέον, η δυναμική τους αύξηση, προβληματίζει ιδιαίτερα και τις δημοσιονομικές αλλά και τις νομισματικές αρχές σε εθνικό και Κοινοτικό επίπεδο. Τα προβλήματα φαίνεται ότι είναι δυσεπίλυτα και κυρίως απαιτούν χρόνο και συνέπεια για να λυθούν.

Προκάλεσε εντύπωση, ότι κατά τις πρόσφατες εκλογές, τα σχετικά θέματα αν και «καίνε τον μέσο πολίτη» δεν αποτέλεσαν αντικείμενο διαλόγου και αντιπαράθεσης μεταξύ κομμάτων και υποψηφίων, ακόμη και σε ιδιαίτερα ευαίσθητες περιοχές, όπως οι πεδινές ζώνες της χώρας που παράγουν τους μεγάλους όγκους και έχουν τους πιο δυναμικούς αγρότες μας.

Εμείς εδώ στο insider.gr φροντίσαμε όλο αυτό το διάστημα να σας ενημερώνουμε για τα μεγάλα τουλάχιστον θέματα και τις επιπτώσεις τους. 

Η εξέλιξη όμως των πραγμάτων στο μέλλον, φαίνεται ότι θα είναι έντονη και επίπονη για παραγωγούς, καταναλωτές και ασκούντες πολιτική. 

Έτσι, οδηγηθήκαμε στην δημιουργία μιας ξεχωριστής ενότητας για το θέμα με τίτλο «Αγροτική Οικονομία και Διατροφή», βλέποντας ότι η σημασία των σχετικών θεμάτων στην ειδησεογραφία αλλά και το ενδιαφέρον του αναγνώστη αυξάνεται ραγδαία.

Στην ενότητα αυτή, θα σας μεταφέρονται ειδήσεις, σχόλια και αναλύσεις για όλα τα τρέχοντα σχετικά θέματα, «από το Χωράφι στο Ράφι», όπως έχει επικρατήσει να λέγεται τελευταία. 

Η ενότητα αυτή θα εμφανίζεται στον δικό της χώρο, ευδιάκριτα ώστε να μπορεί ο κάθε ένας που ενδιαφέρεται για τα θέματά της να «φτάνει» αμέσως σ' αυτή, ελπίζοντας ότι αυτό θα μπορεί να το κάνει τόσο με το τηλέφωνό του (smartphone) όσο και από το κομπιούτερ του γραφείου ή του σπιτιού του. Η ενότητα αυτή είναι στην διάθεσή σας από την Τετάρτη το πρωί.

Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση.

* Το Insider.gr θα ήταν υπόχρεο στους αναγνώστες της στήλης «Αγροτική Οικονομία και Διατροφή» για κάθε υπόδειξη που θα μπορούσε να βελτιώσει την προσβασιμότητα της στήλης αυτής.

Όλες οι ειδήσεις

11:27

Revolut: Ελληνικές καταθέσεις 120,9 δισ. ευρώ μένουν αναξιοποίητες

11:10

ΕΟΔΥ: 34 νέα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου - 324 συνολικά και 30 θάνατοι

11:01

Πότε κυκλοφορούν στην Ελλάδα τα νέα iPhone

10:56

ΔΥΠΑ: Πάνω από 2.500 θέσεις εργασίας από 100+ επιχειρήσεις στην 57η «Ημέρα Καριέρας» στη Θεσσαλονίκη

10:53

Χρηματιστήριο: Επιστροφή πάνω από τις 2.700 μονάδες, εν αναμονή της ΕΚΤ

10:39

Τραμπ: «Ο πόλεμος στο Ιράν θα τελειώσει μετά τις ενδιάμεσες εκλογές» - Νέες απειλές για πλήγματα στο όρος Πίκαξ

10:38

Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές αναμένοντας την απόφαση της ΕΚΤ

10:35

Boring: Στα 23 δισ. δολάρια η startup του Έλον Μασκ - Νέος γύρος χρηματοδότησης

10:23

Υποχρεωτική από το 2027 η ηλεκτρονική σήμανση αιγοπροβάτων για τα προγράμματα ενίσχυσης

10:14

Νίσυρος: Ο δήμος προσφέρει 3.000 ευρώ για κάθε νέα γέννηση στο νησί

10:13

ΔΥΠΑ: Πρόσκληση αναπληρωτών εκπαιδευτικών για Επαγγελματική Κατάρτιση ΑμεΑ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

10:03

Μετοχές, ομόλογα και διεθνή κεφάλαια χτίζουν το ελληνικό re-rating

09:55

Επιχείρηση «Τα άνθη του κακού»: Κύκλωμα έκρυβε 84 κιλά κοκαΐνης μέσα σε τριαντάφυλλα

09:48

Μαρινάκης: Στόχος μας η αυτοδυναμία - Στο ίδιο τραπέζι μόνο με το ΠΑΣΟΚ

09:42

Bloomberg: Έρχεται αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ - Τι θα ακολουθήσει

09:39

Oxfam για ΔΝΤ: Περισσότερη και σκληρότερη λιτότητα στις χώρες που δανείζει

09:28

Πιερρακάκης: Επιστρέψαμε στους πολίτες 4 δισ. ευρώ μόνιμα μέτρα μέσα σε δύο χρόνια

09:14

Νορβηγία: «Παραλίγο να χτυπηθεί από drone το αεροπλάνο του Ζελένσκι»

09:12

Metlen: Συμφωνία με την Copec για την πώληση του υβριδικού έργου Tamarico II στη Χιλή

09:00

WSJ: Σύμβουλοι του Τραμπ προειδοποιούν ότι ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να συνεχιστεί έως το 2029

09:00

Ρεκόρ εσόδων για τον Αύγουστο από TSMC - Άλμα 53,3% στα 16,35 δισ. δολάρια

08:46

Τρεις νεκροί σε νέο πλήγμα των ΗΠΑ - «Ταχύπλοο μετέφερε ναρκωτικά»

08:34

Χτυπά το πρώτο κουδούνι στα σχολεία - Τι φέρνει η νέα χρονιά

08:20

Όμιλος Fourlis: Κλείνει καταστήματα στη Ρουμανία και ανοίγει ΙΚΕΑ στην Ελλάδα - Τα νέα concepts και η επόμενη μέρα

08:16

Ο Αύγουστος του 2026 ήταν ο θερμότερος μήνας στα παγκόσμια χρονικά

08:15

Πετρέλαιο: Σταθερά τριψήφιο το Brent - Νέα ανταλλαγή πληγμάτων στον Κόλπο

08:09

Η Γερμανία βιώνει κρίση αγροτικής παραγωγής ίσως χειρότερη και από την βιομηχανική!

08:04

Η «εξαφανισμένη» Ferrari του Μάικλ Τζόρνταν ψάχνει αγοραστή

07:52

Πλημμύρες: Τα 1.300 έργα που θα «φρενάρουν» το νερό στις πολύπαθες περιοχές της Ελλάδας

07:45

Made in Europe, στεγαστικό και προϋπολογισμός: Τρεις ειδήσεις από τις Βρυξέλλες που μας αφορούν


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider