Αποφασίσαμε να έρθουμε... σπίτι σας

insider
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Το γνωστό ερώτημα «τι θα φάμε σήμερα», έχει κι αυτό αλλάξει στις ταραχώδεις ημέρες που ζούμε. Η αλλαγή των αντιλήψεων περί διατροφής σε ολόκληρο το ηλικιακό φάσμα του πληθυσμού, αλλά και το ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο τιμών που βρίσκονται σήμερα τα περισσότερα είδη διατροφής στα ράφια του σούπερ μάρκετ, είναι σαφές oτι έχουν δώσει μια νέα υπόσταση στο ερώτημα.

Προς το παρόν τουλάχιστον, τα προϊόντα διατροφής που χρησιμοποιούμε ξεκινάνε από το χωράφι, τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και τη θάλασσα. Στους χώρους αυτούς τα τελευταία χρόνια γίνονται μικρές επαναστάσεις, άλλοτε με πολύ θόρυβο άλλοτε αθόρυβα. Η γεωργία ακριβείας, οι αλλαγές στην Αγροτική Πολιτική, οι ανερχόμενες ανάγκες βιωσιμότητας στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, η σταδιακή εγκατάλειψη των χωριών από ντόπιους και αλλοδαπούς εργάτες είναι μερικές από αυτές.

Αντίθετα, η κλιματική αλλαγή και ο πόλεμος στην όχι και πολύ μακρινή μας Ουκρανία εισέβαλαν βίαια στη ζωή μας αλλά και την τσέπη μας τα τελευταία δύο χρόνια. Οι τιμές των προϊόντων διατροφής σήμερα, δεν έχουν καμία σχέση με αυτές πριν 24 μήνες. Επιπλέον, η δυναμική τους αύξηση, προβληματίζει ιδιαίτερα και τις δημοσιονομικές αλλά και τις νομισματικές αρχές σε εθνικό και Κοινοτικό επίπεδο. Τα προβλήματα φαίνεται ότι είναι δυσεπίλυτα και κυρίως απαιτούν χρόνο και συνέπεια για να λυθούν.

Προκάλεσε εντύπωση, ότι κατά τις πρόσφατες εκλογές, τα σχετικά θέματα αν και «καίνε τον μέσο πολίτη» δεν αποτέλεσαν αντικείμενο διαλόγου και αντιπαράθεσης μεταξύ κομμάτων και υποψηφίων, ακόμη και σε ιδιαίτερα ευαίσθητες περιοχές, όπως οι πεδινές ζώνες της χώρας που παράγουν τους μεγάλους όγκους και έχουν τους πιο δυναμικούς αγρότες μας.

Εμείς εδώ στο insider.gr φροντίσαμε όλο αυτό το διάστημα να σας ενημερώνουμε για τα μεγάλα τουλάχιστον θέματα και τις επιπτώσεις τους. 

Η εξέλιξη όμως των πραγμάτων στο μέλλον, φαίνεται ότι θα είναι έντονη και επίπονη για παραγωγούς, καταναλωτές και ασκούντες πολιτική. 

Έτσι, οδηγηθήκαμε στην δημιουργία μιας ξεχωριστής ενότητας για το θέμα με τίτλο «Αγροτική Οικονομία και Διατροφή», βλέποντας ότι η σημασία των σχετικών θεμάτων στην ειδησεογραφία αλλά και το ενδιαφέρον του αναγνώστη αυξάνεται ραγδαία.

Στην ενότητα αυτή, θα σας μεταφέρονται ειδήσεις, σχόλια και αναλύσεις για όλα τα τρέχοντα σχετικά θέματα, «από το Χωράφι στο Ράφι», όπως έχει επικρατήσει να λέγεται τελευταία. 

Η ενότητα αυτή θα εμφανίζεται στον δικό της χώρο, ευδιάκριτα ώστε να μπορεί ο κάθε ένας που ενδιαφέρεται για τα θέματά της να «φτάνει» αμέσως σ' αυτή, ελπίζοντας ότι αυτό θα μπορεί να το κάνει τόσο με το τηλέφωνό του (smartphone) όσο και από το κομπιούτερ του γραφείου ή του σπιτιού του. Η ενότητα αυτή είναι στην διάθεσή σας από την Τετάρτη το πρωί.

Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση.

* Το Insider.gr θα ήταν υπόχρεο στους αναγνώστες της στήλης «Αγροτική Οικονομία και Διατροφή» για κάθε υπόδειξη που θα μπορούσε να βελτιώσει την προσβασιμότητα της στήλης αυτής.

Όλες οι ειδήσεις

18:02

«Έχει σφυγμό» η γερμανική οικονομία - Τόνωση για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη

17:48

Στη Σούδα το USS Gerald R. Ford

17:32

Drones του Κιέβου έπληξαν μονάδα άντλησης πετρελαίου του αγωγού Ντρούζμπα

17:16

Η Ουάσινγκτον προτρέπει τους Αμερικανούς στο Μεξικό να παραμείνουν σε ασφαλή καταφύγια

17:00

Δάνεια σε ελβετικό φράγκο: Σε ποια κατηγορία ανήκετε - Πόσο πέφτει δόση και οφειλή

16:48

Κόκκινα ταμπλό στη Wall Street από τη σύγχυση με τους δασμούς Τραμπ

16:35

Γιατί δεν πρέπει να καθαρίζoυμε τα παπούτσια μας με υγρά μαντηλάκια

16:24

Eli Lilly: Κυκλοφόρησε το Zepbound με όλες τις δόσεις του μήνα σε μία πένα

16:10

Ο Τραμπ απειλεί με «πολύ πιο υψηλούς δασμούς» όσες χώρες «παίξουν» με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου

15:57

Σε ΚΥΣΟΙΠ και τηλεδιάσκεψη για Ουκρανία την Τρίτη ο Μητσοτάκης

15:43

Ελ Μέντσο: Ποιος ήταν ο νονός των καρτέλ ναρκωτικών - Ο πιο καταζητούμενος άνδρας στο Μεξικό

15:31

Μακρόν: Αυξάνουμε την πίεση στη Ρωσία - Να προχωρήσουμε με το νέο πακέτο κυρώσεων

15:20

Dominos' Pizza: Άλμα 6,4% στα έσοδα δ' τριμήνου - Στα 1,54 δισ. δολάρια

15:08

Άδωνις Γεωργιάδης: «Θα ξαναπάω στη Νίκαια - Λάθος που δεν μήνυσα τον γιατρό»

14:54

Η Μόσχα προτείνει στην Σερβία την κατασκευή πυρηνικού σταθμού ρωσικής τεχνολογίας

14:41

Επενδύσεις 53 δισ. ευρώ σε ΕΕ και ΗΠΑ από Enel έως το 2028

14:28

Ο ουκρανικός στρατός έχει ανακαταλάβει εκτάσεις άνω των 400 τετραγωνικών χιλιομέτρων στον νότο

14:14

Η Gilead αποκτά την Arcellx σε deal 7,8 δισ. δολαρίων

14:01

Τσιάρας: Διασφάλιση ανθεκτικότητας και στήριξη των Ευρωπαίων αγροτών για βιώσιμη ανάπτυξη

13:47

Γκουτέρες: «Το κράτος δικαίου συνθλίβεται από τον νόμο του ισχυρότερου» σε όλο τον κόσμο

13:33

Το Ευρωκοινοβούλιο «φρέναρε» την εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ

13:22

Μερτς για πόλεμο στην Ουκρανία: «Η Ρωσία του Πούτιν ότι έχει φτάσει στο βαθύτερο επίπεδο βαρβαρότητας»

13:11

Η Ινδία καλεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν το Ιράν

13:00

Πώς προχωρούν μεγάλα κτηριακά projects - αναπλάσεις - logistics αξίας 2 δισ. μέσω του PPF

12:50

Ολλανδία: Ορκίσθηκε η νέα κυβέρνηση υπό τον κεντρώο Ρομπ Γέτεν

12:40

Γεραπετρίτης για Ιράν: Να εξαντληθεί κάθε διπλωματικό μέσο για να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση

12:28

Novo Nordisk: Το CagriSema απέτυχε έναντι της tirzepatide της Eli Lilly - Πίεση για τη μετοχή

12:16

Κάθετος Διάδρομος: Ισχυρό ενδιαφέρον στη σημερινή δημοπρασία - Δέσμευση του 98% της δυναμικότητας

12:05

FT: 140.000 ευρώ στην Λαγκάρντ από BIS παρά τους κανόνες της ΕΚΤ

11:52

Ευχές για Καλή Σαρακοστή από την Ειρήνη Αγαπηδάκη

gazzetta
gazzetta reader insider insider