Κατατέθηκε μήνυση κατά της Zoom

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κατατέθηκε μήνυση κατά της Zoom
Προ ημερών η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης εξέφρασε εγγράφως τις ανησυχίες της, σχετικά με την ικανότητα της εταιρείας να διαφυλάξει την ασφάλεια και ιδιωτικότητα των χρηστών της.

Τη δικαστική οδό επέλεξε να ακολουθήσει ένας από του μετόχους της Zoom Video Communications, κατά της ίδιας της εταιρείας, με αφορμή το ασαφές πλαίσιο προσωπικών δεδομένων και ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, κατατέθηκε μήνυση κατά της Zoom, σύμφωνα με την οποία η εταιρεία με τη δημοφιλή εφαρμογή βιντεοκλήσεων δεν τηρεί τους κανόνες ιδιωτικότητας και προσωπικών δεδομένων.

Παράλληλα, προ ημερών η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς εξέφρασε εγγράφως τις ανησυχίες της στην εταιρεία, σύμφωνα με το BBC, σχετικά με την ικανότητα της να τα βγάλει πέρα με την μεγάλη αύξηση των χρηστών και να διαφυλάξει την ασφάλεια και ιδιωτικότητα τους. Η εισαγγελέας υπενθύμισε ότι στο παρελθόν το Zoom είχε προβλήματα και δεν είχε επιδείξει γρήγορα αντανακλαστικά για να τα λύσει.

Πόσο ασφαλή είναι τα προσωπικά δεδομένα

Το βασικό ζήτημα που προκαλεί ανησυχία στους χρήστες είναι η προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Στις αρχές του μήνα αποκαλύφθηκε ότι το Zoom μάζευε στα κρυφά δεδομένα των χρηστών και τα έστελνε στο Facebook, κάτι το οποίο γινόταν «κατά λάθος» σύμφωνα με την εταιρεία, η οποία έσπευσε να διορθώσει το πρόβλημα.

Παράλληλα, η εταιρεία φαίνεται να απέσυρε έναν από τους παλιούς όρους χρήσης. σύμφωνα με τον οποίο το Zoom θα είχε δικαίωμα να κρατήσει δεδομένα τόσο των χρηστών του, όσο και το ίδιο το περιεχόμενο των βιντεοκλήσεων, για να το χρησιμοποιήσει για διαφημιστικούς σκοπούς.

Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider