Μία απλή ιδέα – τριών βημάτων – ήταν αρκετή για 3 φίλους από το πανεπιστήμιο στη Σιγκαπούρη, για να ιδρύσουν την επιχείρηση των ονείρων τους και να γίνουν πλούσιοι.

Πρόκειται για την εφαρμογή Carousell που με τρία βήματα επιτρέπει στους χρήστες της να πουλήσουν ότι δεν χρειάζονται, στην τιμή που επιθυμούν. Μια εφαρμογή που, σύμφωνα με το CNBC, η αξία της εκτιμάται στα 550 εκατ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές λένε πως θα είναι ο επόμενος «μονόκερος», δηλαδή η επόμενη start up που θα ξεπεράσει το 1 δισ. δολάρια.

Ο Σίου Ρούι Κουέκ, ο Μάρκους Ταν και ο Λούκας Ενγκου είναι οι τρεις φίλοι που έφτιαξαν την εφαρμογή, ως μια αγορά που θα λειτουργεί σε επίπεδο καταναλωτή προς καταναλωτή, χωρίς μεσάζοντες.

Το Carousell λειτουργεί όπως κάθε online πλατφόρμα, που επιτρέπει στους χρήστες της να αγοράσουν ή/και να πουλήσουν προϊόντα από δεύτερο χέρι, ανεβάζοντας μια φωτογραφία του αντικειμένου και μια περιγραφή.

Θα μπορούσε κανείς να συγκρίνει την πλατφόρμα με άλλα sites όπως το eBay ή το Craigslist, τα οποίο αποτέλεσαν «έμπνευση» για την εφαρμογή. Όμως, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στο CNBC, στόχος τους ήταν οι χρήστες να μπαίνουν στην εφαρμογή κυρίως από το κινητό και να κάνουν τη δουλειά τους εύκολα και μέσα σε ελάχιστα λεπτά.

Η απλότητα αυτής της διαδικασίας και η επικέντρωση στην νοτιοανατολική Ασία είναι αυτά που την κάνουν να ξεχωρίζει για τους χρήστες της. Μάλιστα, μόλις μέσα σε δύο μέρες από την κυκλοφορίας της, το 2012 έφτασε στο νούμερο 2 των πιο δημοφιλών – δωρεάν – εφαρμογών στη Σιγκαπούρη.

Παράλληλα, η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τη λειτουργία της εφαρμογής – λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης – είναι αυτό που κάνει την εφαρμογή τόσο δημοφιλή και σε επίπεδο επενδυτών!

Σήμερα, η εφαρμογή λειτουργεί σε επτά χώρες, Σιγκαπούρη, Αυστραλία, Ινδονησία, Χονγκ Κονγκ, Μαλαισία, Φιλιππίνες και Ταϊβάν. Ενώ ετοιμάζεται να επεκταθεί σε ακόμα περισσότερες χώρες.