Ο Έλον Μασκ φτιάχνει το δικό του διαστημικό «χωριό» (vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Έλον Μασκ φτιάχνει το δικό του διαστημικό «χωριό» (vid)

Την περιοχή Boca Chica στο Τέξας φαίνεται πως έχει βάλει στο «μάτι» ο Έλον Μασκ και προσπαθεί να αγοράσει τα σπίτια 35 κατοίκων για να κατασκευάσει το «διαστημικό χωριό» της Space X στη γειτονιά τους.

Πρόκειται για μία από τις δύο περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται ο ιδρυτής της Tesla και της διαστημικής εταιρείας Space X. Και αυτό, γιατί το Cape Canaveral στη Φλόριντα «ανήκει» στη NASA και το αμερικανικό κράτος, ενώ η Boca Chica «θα είναι» ιδιωτική περιοχή και θα δίνει περισσότερη άνεση κινήσεων στην εταιρεία.

Η Space X έλαβε την πρώτη της άδεια για να χτίσει στην περιοχή τον Ιούλιο του 2014 και από τότε έχει αρχίσει να «επεκτείνεται» όμως οι «γείτονες» της, οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής αποτελούν... πρόβλημα για την εταιρεία, τόσο από άποψη χώρου, όσο και από άποψη ασφάλειας.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Business Insider, η εταιρεία έχει επιχειρήσει να εξαγοράσει τα ακίνητα 35 ιδιωτών/κατοίκων, προσφέροντας, μάλιστα, έως και 3 φορές περισσότερα από την αντικειμενική αξία των ακινήτων, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει το επιθυμητό «ναι». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, πολλοί από τους κατοίκους αυτούς είναι συνταξιούχοι και δηλώνουν πως δεν σκοπεύουν να δεχθούν την προσφορά, ανεξαρτήτως ποσού.

Σε ένα animation βίντεο που κυκλοφόρησε η Space X το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, δείχνει πόσο σκοπεύει να επεκτείνει τη λειτουργία της στην περιοχή, χτίζοντας περισσότερες και μεγαλύτερες βάσεις για τους διαστημικούς της πυραύλους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider