Νέα «πυρά» Ντάιμον (JP Morgan) για Bitcoin: Είναι άχρηστο - Μην μπλέξετε

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα «πυρά» Ντάιμον (JP Morgan) για Bitcoin: Είναι άχρηστο - Μην μπλέξετε
Σε μια νέα σκληρή δήλωση κατά του Bitcoin προέβη ο CEO της JPMorgan, Τζέιμι Ντάιμον. «Το Bitcoin δεν κάνει τίποτα».

Σε μια νέα σκληρή δήλωση κατά του Bitcoin προέβη ο CEO της JP Morgan, Τζέιμι Ντάιμον. «Το Bitcoin δεν κάνει τίποτα», υπογράμμισε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

«Αυτή είναι η τελευταία φορά που μιλάω γι’ αυτό (για το Bitcoin) με το CNBC, μάρτυς μου ο Θεός. Το blockchain είναι πραγματικό. Είναι μια τεχνολογία. Τη χρησιμοποιούμε. Θα μεταφέρει χρήματα, θα μεταφέρει δεδομένα. Είναι αποτελεσματικό. Το Bitcoin το συζητάμε εδώ και χρόνια και είναι πολύ μικρό. Νομίζω ότι σπαταλάμε πάρα πολλές λέξεις γι’ αυτό», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής της τράπεζας διέκρινε το bitcoin από την άλλη κατηγορία κρυπτονομισμάτων, με τα οποία το blockchain έχει επιτρέψει τη χρήση έξυπνων συμβολαίων. Όπως επεσήμανε, τα έξυπνα συμβόλαια είναι ένα προγραμματιζόμενο κομμάτι κώδικα γραμμένο σε ένα δημόσιο blockchain, όπως το Εthereum, το οποίο εκτελείται όταν πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις, αναιρώντας την ανάγκη για έναν κεντρικό διαμεσολαβητή.

«Υπάρχει ένα κρυπτονόμισμα που μπορεί πραγματικά να κάνει κάτι. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αγοράσετε και να πουλήσετε ακίνητα και να μετακινήσετε δεδομένα, να κάνετε συμβόλαια. Αυτό μάλιστα. Και μετά υπάρχει ένα (τo Bitcoin) που δεν κάνει τίποτα» ανέφερε. Μάλιστα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του δημοφιλέστερου crypto στον κόσμο, επισημαίνοντας πως η μόνη χρησιμότητά του είναι για διάπραξη απατών, φοροδιαφυγής και σωματεμπορίας.

«Η προσωπική μου συμβουλή θα ήταν να μην εμπλακείτε με το Bitcoin. Αλλά ζούμε σε μια ελεύθερη χώρα. Όλοι οι άνθρωποι έχουν απόψεις και αυτή είναι η τελευταία φορά που θα εκφράσω τη γνώμη μου για το Βitcoin», κατέληξε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το Tesla Model Y γίνεται πιο προσιτό στην ελληνική αγορά

Τα «ντεσού» της J.P. Morgan με τις ελληνικές μετοχές - «Profit taking» μεν, «overweight» δε

Morgan Stanley: Άνω των προσδοκιών τα έσοδα 4ου τριμήνου με ώθηση από την επενδυτική τραπεζική

gazzetta
gazzetta reader insider insider