Σαμ Μπάνκμαν - Φριντ: Δεν θα γίνει δεύτερη δίκη για τον έκπτωτο «γκουρού» των crypto

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σαμ Μπάνκμαν - Φριντ: Δεν θα γίνει δεύτερη δίκη για τον έκπτωτο «γκουρού» των crypto
Η ανακοίνωση της ποινής του για την απάτη στο ανταλλακτήριο FTX, θα ανακοινωθεί τον ερχόμενο Μάρτιο.

Οι εισαγγελείς των ΗΠΑ ανέφεραν ότι δεν σχεδιάζουν να διεξαγάγουν δεύτερη δίκη εναντίον του Σαμ Μπάνκμαν - Φριντ, ο οποίος καταδικάστηκε τον περασμένο μήνα για κλοπή, από πελάτες του πλέον χρεοκοπημένου χρηματιστηρίου κρυπτονομισμάτων FTX.

Σε επιστολή που κατατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι το «έντονο δημόσιο συμφέρον» για την ταχεία επίλυση της υπόθεσής τους, εναντίον του 31χρονου πρώην δισεκατομμυριούχου υπερτερούσε του οφέλους μιας δεύτερης δίκης.

Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι το ενδιαφέρον «βαρύνει ιδιαίτερα εδώ», δεδομένου ότι η προγραμματισμένη καταδίκη του Μπάνκμαν - Φριντ στις 28 Μαρτίου 2024 (με την ανακοίνωση της ποινής του), πιθανότατα θα περιλαμβάνει εντολές δήμευσης της περιουσίας του και αποκατάστασης για τα θύματα των εγκλημάτων του.

Οι ένορκοι στην δίκη του στις 2 Νοεμβρίου καταδίκασαν τον Μπάνκμαν - Φριντ και για τις επτά κατηγορίες απάτης και συνωμοσίας που αντιμετώπισε. Οι εισαγγελείς τον είχαν κατηγορήσει ότι λεηλάτησε 8 δισεκατομμύρια δολάρια από πελάτες του FTX από καθαρή απληστία.

Το Reuters προσέγγισε τους δικηγόρους του Μπάνκμαν - Φριντ, αλλά αρνήθηκαν να σχολιάσουν την εξέλιξη.

Ο έκπτωτος «γκουρού» των κρυπτονομισμάτων είχε εκδοθεί τον Δεκέμβριο του 2022 από τις Μπαχάμες όπου εδρεύει η FTX, για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες των αμερικανικών αρχών.

Η ετυμηγορία του Μπάνκμαν - Φριντ ήρθε σχεδόν ένα χρόνο αφότου η FTX κήρυξε πτώχευση, διαγράφοντας την προσωπική του περιουσία ύψους 26 δισ. δολαρίων, σε μια από τις ταχύτερες καταρρεύσεις ενός σημαντικού προσώπου που συμμετείχε στις χρηματοπιστωτικές αγορές των ΗΠΑ.

Ο Μπάνκμαν - Φριντ είναι αντιμέτωπος με δεκαετίες φυλάκισης, όταν ανακοινωθεί η ποινή του από τον περιφερειακό δικαστή των ΗΠΑ Λιούις Κάπλαν στο Μανχάταν.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, πολλά από τα στοιχεία που θα μπορούσαν να προσφερθούν σε μια δεύτερη δίκη είχαν ήδη παρουσιαστεί στην πρώτη δίκη. Πάντως ο Μπάνκμαν - Φριντ αναμένεται να ασκήσει έφεση μετά την αναγγελία της ποινής του.

Φωτογραφία @ΑΡ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider