Σε χαμηλό 6 εβδομάδων το bitcoin, με νέες ανησυχίες για τα crypto

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε χαμηλό 6 εβδομάδων το bitcoin, με νέες ανησυχίες για τα crypto
Μετά από χακάρισμα στην πλατφόρμα Curve Finance, που χρησιμοποιείται για δανεισμό και συναλλαγές κρυπτονομισμάτων.

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 6 εβδομάδων υποχώρησε την Τρίτη το bitcoin, μετά από χακάρισμα στην πλατφόρμα Curve Finance, που χρησιμοποιείται για δανεισμό και συναλλαγές κρυπτονομισμάτων.

Το bitcoin στις 16:00 της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) έχανε 1% στα 28.888 δολάρια, ενώ πρόσκαιρα είχε φτάσει να πέφτει κατά 2%, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Curve Finance δέχθηκε κυβερνοεπίθεση που υπολογίζεται πως προκάλεσε ζημίες ύψους 40 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με ανακοίνωσε της εταιρείας.

Το αρνητικό κλίμα επηρέασε και τις μετοχές των μεγάλων ανταλλακτηρίων crypto.

Πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street, ο τίτλος της Coinbase έφτασε να χάνει 3%, ενώ οι μετοχές των εταιρειών εξόρυξης Riot Platforms, Marathon Digital και Hut 8 Mining έγραψαν πτώση από 3% έως 3,5%.

«Καίνε» οι αποφάσεις της SEC

Για την αγορά των κρυπτονομισμάτων, το βασικό θέμα προσοχής για το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι το εάν και κατά πόσο η αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC) θα αποφασίσει μέτρα που θα εμποδίζουν τις συναλλαγές των επενδυτών με τα crypto.

Τη Δευτέρα, ο επικεφαλής της Coinbase Global, Μπράιαν Άρμοστρονγκ, ανέφερε στους Financial Times πως η SEC ζήτησε από την εταιρεί να σταματήσει όλες τις συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα, εκτός από αυτές σε bitcoin.

Όπως αναφέρει το MarketWatch, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ πιέζουν για αυστηρότερους ελέγχους σε crypto πέρα από το bitcoin, οι επενδυτές παγκοσμίως θα προσπαθούν να διαφοροποιήσουν τις τοποθετήσεις τους.

«Η κυριαρχία του bitcoin, δηλαδή η αναλογία μεταξύ του bitcoin και της συνολικής κεφαλαιοποίησης της αγοράς των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, μειώθηκε από το 52% -υψηλό του 2023- στο 49,8% σήμερα», ανέφερε ο Ματέο Γκρέκο, αναλυτής της Fineqia International.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το 2028 «ίσως» και να ψωνίζουμε στο σούπερ μάρκετ με «ψηφιακό» Ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider