ΗΠΑ: Αντίθεση στην πρόταση 1 δισ. δολαρίων της Binance για εξαγορά της Voyager

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Αντίθεση στην πρόταση 1 δισ. δολαρίων της Binance για εξαγορά της Voyager
Η προτεινόμενη εξαγορά μπορεί να παραβεί τους νόμους των ΗΠΑ, με βάση το πλάνο που έχει παρουσιάσει η Binance για την αποπληρωμή των πρώην πελατών της Voyager.

Η επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) είναι αντίθετη στην αγορά περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας δανεισμού κρυπτονομισμάτων Voyager από την αμερικανική Binance, σύμφωνα με πληροφορίες του Coindesk.

Η κίνηση έρχεται καθώς η SEC εκτιμά πως η προτεινόμενη εξαγορά μπορεί να παραβεί τους νόμους των ΗΠΑ, με βάση το πλάνο που έχει παρουσιάσει η Binance για την αποπληρωμή των πρώην πελατών της Voyager, που «βάρεσε κανόνι» μετά από την κρίση που προκάλεσε στην αγορά των κρυπτονομισμάτων η κατάρρευση της FTX το 2022.

Η SEC προσθέτει πως στο deal είναι αντίθετη η υπηρεσία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών της πολιτειακής κυβέρνησης της Νέας Υόρκης.

Τον Σεπτέμβριο, η Wall Street Journal είχε μεταδώσει πως η Binance και η FTX κατέθεσαν προσφορές για την εξαγορά των περιουσιακών στοιχείων της Voyager.

Τότε, είχε επικρατήσει η FTX με προσφορά 1,42 δισ. δολαρίων, αλλά χθες η Voyager ανακοίνωσε πως η συμφωνία δεν θα προχωρήσει λόγω του αιτήματος χρεοκοπίας που κατέθεσε η FTX την περασμένη εβδομάδα, για προστασία από τους δανειστές της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider