Ρουμπινί για crypto: Το 99,99% είναι απάτη και προϊόντα εγκληματικής δραστηριότητας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρουμπινί για crypto: Το 99,99% είναι απάτη και προϊόντα εγκληματικής δραστηριότητας
Διαρκώς στο στόχαστρο του γνωστού οικονομολόγο και καθηγητή τα κρυπτονίσματα.

Ο Νουριέλ Ρουμπινί «άστραψε και βρόντηξε» από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, με αποδέκτες των «πυρών» του να γίνονται για πολλοστή φορά τα crypto υποστηρίζοντας ανοιχτά πως τα κρυπτονομίσματα είναι… απάτη!

«Το FTX και ο SBF (ο Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ) δεν είναι η εξαίρεση, είναι ο κανόνας. Κυριολεκτικά το 99,99% των crypto είναι απάτη. Είναι προϊόντα εγκληματικής δραστηριότητας. Μια πραγματική φούσκα Πόντσι που θα σκάσει» υπογράμμισε με έμφαση ο «Dr Doom»,

Aξίζει να σημειωθεί πως ο όρος «Σχήμα Πόντσι» αναφέρεται σε οποιαδήποτε χρηματική απάτη που στηρίζεται σε «πυραμίδα» επενδυτών.

«Θα πρέπει να μείνετε μακριά, θα πρέπει οπωσδήποτε να μείνετε μακριά. Και ο περισσότερος κόσμος από αυτούς (του κλάδου) ανήκει κυριολεκτικά στη φυλακή. Είναι κυριολεκτικά απατεώνες και εγκληματίες» πρόσθεσε ο γνωστός οικονομολόγος και καθηγητής..

Τόνισε μάλιστα πως πολλοί από αυτούς που επένδυσαν σε κρυπτονομίσματα είναι νέοι άνθρωποι και άνθρωποι με χαμηλά εισοδήματα που «μπήκαν» στον κλάδο, όταν τα περισσότερα ψηφιακά νομίσματα ήταν ήδη αρκετά υψηλά και έχασαν τα πάντα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κρυπτονομίσματα: Κήρυξε πτώχευση η Genesis

Γιατί το bitcoin ανεβαίνει τόσο το 2023;

Bitcoin: Oι αποκλίσεις στις προβλέψεις των αναλυτών δείχνουν πόσο... ασαφές παραμένει το 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider