Bitcoin: Κάνει το 9/9, στο μεγαλύτερο ανοδικό σερί από την πανδημία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bitcoin: Κάνει το 9/9, στο μεγαλύτερο ανοδικό σερί από την πανδημία
Το παρατεταμένο ράλι των τελευταίων ημερών στο Bitcoin έχει προσφέρει μία «ανάσα» αισιοδοξίας στους ένθερμους υποστηρικτές των κρυπτονομισμάτων, εν μέσω της συνεχιζόμενης περιόδου ανησυχιών για το μέλλον της εν λόγω αγοράς. 

Το παρατεταμένο ράλι των τελευταίων ημερών στο Bitcoin προσφέρει μία «ανάσα» αισιοδοξίας στους ένθερμους υποστηρικτές των κρυπτονομισμάτων, μέσα σε αυτή τη «σκοτεινή» περίοδο της ιστορίας του κλάδου.

Το εμβληματικότερο κρυπτονόμισμα του κόσμου καταγράφει κέρδη για εννέα συνεχόμενες ημέρες, σερί που είχε να λάβει χώρα από την προπανδημική εποχή και συγκεκριμένα από το 2020. Ως εκ τούτου το Bitcoin έχει σημειώσει άνοδο 10% μέχρι στιγμής τον Ιανουάριο, ενώ το δεύτερο σημαντικότερο κρυπτονόμισμα, το Ether, εμφανίζει κέρδη 17% κατά την ίδια περίοδο. Νωρίτερα σήμερα το Bitcoin διαπραγματευόταν στα 18.258 δολάρια, πραγματοποιώντας «άλμα» 4%, ενώ αντίστοιχη άνοδο εμφάνισε σήμερα και το Ether. To Avalance σκαρφάλωσε με τη σειρά του στο +9%.

Οι εκτιμήσεις αναλυτών και επενδυτών πως επιβραδύνεται ο ρυθμός ανόδου του πληθωρισμού διεθνώς και κατ’ επέκταση θα «κατεβάσει» ταχύτητα η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ σε ό,τι αφορά τις επιτοκιακές αυξήσεις έχουν προσφέρει στήριξη σε κάθε είδους επενδυτικό πάγιο από την αρχή του νέου έτους.

Πρόκειται για καλοδεχούμενη εξέλιξη, καθώς το Bitcoin έκλεισε το 2022 με απώλειες άνω του 60% μετά από το ντόμινο πτωχεύσεων και σκανδάλων στον κλάδο, μεταξύ των οποίων και η κατάρρευση της FTX, οι συνέπειες της οποίας συνεχίζουν να απασχολούν τις αρχές και τον διεθνή Τύπο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ανοδικές τάσεις στα κρυπτονομίσματα με πρωταγωνιστή το Bitcoin Cash

gazzetta
gazzetta reader insider insider