Οι μεγαλύτεροι χαμένοι στην αγορά των κρυπτονομισμάτων το 2022

Νένα Μαλλιάρα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι μεγαλύτεροι χαμένοι στην αγορά των κρυπτονομισμάτων το 2022
Solana και Polkadot οι μεγαλύτεροι χαμένοι στις τιμές των κρυπτονομισμάτων το 2022, με πτώση τιμών 92% και 82% αντίστοιχα από την αρχή του έτους. Την πεντάδα συμπληρώνουν Cardano, Shiba Inu και Polygon. Το Bitcoin, το μεγαλύτερο και πιο ακριβό κρυπτονόμισμα στον κόσμο, έχει σημειώσει την έβδομη μεγαλύτερη πτώση τιμής.

Το 2022 ήταν μία από τις πιο σκληρές χρονιές για την αγορά των κρυπτονομισμάτων, με όλα τα μεγαλύτερα ψηφιακά νομίσματα να καταβαραθρώνονται σε αξία. Μέσα στην συνολικά μεγάλη πτώση, ορισμένα κρυπτονομίσματα ξεχώρισαν καθώς υπέστησαν πιο σοβαρές μειώσεις τιμών από άλλα.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε το CryptoPresales.com, τα κρυπτονομίσματα Solana και Polkadot παραμένουν οι μεγαλύτεροι χαμένοι στις τιμές των κρυπτονομισμάτων το 2022, με τις τιμές τους να πέφτουν κατά 92% και 82% από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα.

Από τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, η παγκόσμια αγορά κρυπτονομισμάτων έχει χάσει περισσότερα από 1,9 τρισ. δολάρια σε αξία και μερικά από τα μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα του κόσμου έχουν σημαντικό ρόλο σε αυτή την πτώση.

Η πτώση της τιμής του Solana κατά 92% έχει εξαλείψει 48,1 δισ. δολάρια της κεφαλαιοποίησης της αγοράς από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα. Ακολουθεί το Polkadot με πτώση 82% και απώλεια κεφαλαιοποίησης 21,5 δισ. δολαρίων. Τα στοιχεία του CoinMarketCap δείχνουν ότι η τιμή του ένατου μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος, του Cardano, έχει μειωθεί κατά 79% από τον Ιανουάριο, κατατάσσοντάς το τρίτο στην λίστα των ζημιών. Την ίδια περίοδο, η χρηματιστηριακή αξία του Cardano μειώθηκε κατά 34,7 δισ. δολ. Μαζί, τα τρία κρυπτονομίσματα έχασαν σχεδόν 105 δις. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση αγοράς από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα.

Η Shiba Inu έχει επίσης δει την αξία του να πέφτει κατακόρυφα φέτος. Το SHIB διαπραγματεύτηκε στα 0,0000087 δολ. την περασμένη εβδομάδα και αυτή τη στιγμή είναι το 14ο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον χώρο των κρυπτονομισμάτων. Ωστόσο, το δημοφιλές meme coin περνάει δύσκολες στιγμές φέτος, χάνοντας το 73% της αξίας του τους τελευταίους δώδεκα μήνες.

Με πτώση τιμής 68% από την αρχή έτος μέχρι σήμερα και 11,2 δισεκατομμύρια δολάρια εξαλείφοντας την κεφαλαιοποίηση της αγοράς, η Polygon ακολουθεί τη Shiba Inu και στρογγυλεύει τη λίστα με τους πέντε μεγαλύτερους χαμένους στις τιμές των κρυπτονομισμάτων το 2022.

Παρόλο που το Bitcoin ήταν στο επίκεντρο της κατάρρευσης των τιμών των κρυπτονομισμάτων το 2022, το μεγαλύτερο και πιο ακριβό κρυπτονόμισμα στον κόσμο έχει σημειώσει την έβδομη μεγαλύτερη πτώση τιμής στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, μια θέση πίσω από το Ethereum.

Η τιμή του Bitcoin υποχώρησε κατά 63% φέτος, ενώ το Ethereum σημείωσε πτώση της τιμής του κατά 67% από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα. Τα XRP και Litecoin ακολουθούν με πτώση 57% και 55%.

Αφού τράβηξε την προσοχή των επενδυτών ως ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα κρυπτονομίσματα πέρυσι, το Dogecoin είδε επίσης την τιμή του να πέφτει το 2022. Το δημοφιλές meme coin έχασε το 53% της αξίας του σε δώδεκα μήνες, το οποίο είναι ακόμα πολύ λιγότερο από κάποιο άλλο κορυφαίο κρυπτό. Την περασμένη εβδομάδα, η κεφαλαιοποίηση του Dogecoin διαμορφώθηκε στα 10,3 δισ. δολ., από 22,8 δισ. δολ. τον Ιανουάριο.

Τα στοιχεία του CoinMarketCap δείχνουν ότι το TRON έχει δει τη μικρότερη διόρθωση τιμής από όλα τα κορυφαία κρυπτονομίσματα, κατά 28% από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα. Ωστόσο, το 13ο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο έχει χάσει σχεδόν 3 δις. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση αγοράς τους τελευταίους δώδεκα μήνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εφορία: Αντίστροφη μέτρηση για τις τελευταίες φορο-εκκρεμότητες του 2022

Πολικό ψύχος στις ΗΠΑ: Εκατομμύρια άνθρωποι χωρίς ρεύμα και αγωνία για εγκλωβισμένους

Για λίγους ο Νέος Αναπτυξιακός Νόμος - Έντονες διαμαρτυρίες από τους ξενοδόχους

gazzetta
gazzetta reader insider insider