Bitcoin: Ανάκαμψη μετά την «βύθιση» σε χαμηλό 2 ετών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bitcoin: Ανάκαμψη μετά την «βύθιση» σε χαμηλό 2 ετών
Το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο σημείωσε άνοδο περισσότερο από 5% φτάνοντας στα 16.497,19 δολάρια.

Ανακάμπτει την Τετάρτη το bitcoin, από το χαμηλό δύο ετών που σημείωσε χθες, παρόλο που οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί σχετικά με την πιθανότητα μετάδοσης της κρίσης από την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX.

Το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο σημείωσε άνοδο περισσότερο από 5% φτάνοντας στα 16.497,19 δολάρια.

«Αναπηδάμε από ένα επίπεδο υποστήριξης, κάτι που είναι αρκετά αναμενόμενο, καθώς έχουμε υπερπουληθεί τις τελευταίες εβδομάδες», δήλωσε στο CNBC ο Vijay Ayyar, του crypto-ανταλλακτηρίου Luno.

«Ωστόσο, αυτή η κίνηση δεν υποδηλώνει ακόμη κάποια bullish πορεία... Θα μπορούσαμε να δούμε μια bearish αναπήδηση εδώ, κοιτάζοντας την αντίσταση γύρω στα 17.000 δολάρια, πριν από περαιτέρω πτώση προς τα 14.000 δολάρια», πρόσθεσε.

Οι αγορές παραμένουν σε κρίση μετά την κατάρρευση της FTX, της πάλαι πότε αυτοκρατορίας των 32 δισ. δολαρίων, ενός από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στον κόσμο.

Οι επενδυτές ανησυχούν ότι θα μπορούσε να υπάρξει μετάδοση από την χρεοκοπία της FTX και αναζητούν σημάδια άλλων εταιρειών με σημαντική έκθεση στο ανταλλακτήριο, το οποίο ιδρύθηκε από τον Sam Bankman-Fried.

«Γενικά, οι αγορές είναι νευρικές μετά το FTX, αναμένοντας περαιτέρω μετάδοση από μέρη που σχετίζονται με το FTX», δήλωσε ο Ayyar.

Η FTX ενδέχεται να έχει περισσότερους από 1 εκατομμύριο πιστωτές, οφείλοντας 3,1 δισ. δολάρια μόνο στους 50 μεγαλύτερους εξ αυτών.

Σε άλλα κρυπτονομίσματα, το ether ανέκαμψε επίσης την Τετάρτη, με άνοδο περισσότερο από 7% στα 1.161,89 δολάρια.

Το δεύτερο μεγαλύτερο crypto βρέθηκε υπό πίεση όταν χάκερ έκλεψαν περίπου 477 εκατ. δολάρια σε κρυπτονομίσματα από την FTX.

Στη συνέχεια, οι χάκερ μετέτρεψαν ένα τεράστιο ποσό - περίπου 280 εκατ. δολάρια - σε ether προτού τα μετατρέψουν σε άλλο κρυπτονόμισμα καθώς άρχισαν να ξεπλένουν τα χρήματα. Αυτή η πώληση άσκησε πίεση στο crypto.

Εν γένει, είναι μια δύσκολη χρονιά για την αγορά, η οποία μαστίζεται από καταρρεύσεις, ζητήματα ρευστότητας και χρεοκοπίες. Πάνω από 1,3 τρισ. δολάρια αξίας έχουν εξαλειφθεί από ολόκληρη την αγορά κρυπτονομισμάτων φέτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κρυπτονομίσματα: Σε χαμηλό εβδομάδας το bitcoin μετά την FTX

«Καπνός» 1,4 τρισ. δολάρια από την αγορά των crypto φέτος - Σε χαμηλό διετίας το Bitcoin

gazzetta
gazzetta reader insider insider