Crypto: Απαισιόδοξα μηνύματα από την Binance, μετά από την εξαγορά της FTX

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Crypto: Απαισιόδοξα μηνύματα από την Binance, μετά από την εξαγορά της FTX
Στον απόηχο του deal της Binance με την FTX οι τιμές των μεγάλων κρυπτονομισμάτων συνεχίζουν να δέχονται σημαντικές πιέσεις.

Απαισιόδοξα μηνύματα για την πορεία της αγοράς των κρυπτονομισμάτων έστειλε ο επικεφαλής της Binance, Τσανπένγκ Ζάο, μια μέρα μετά από την εξαγορά της ανταγωνίστριας της, FTX.com.

Σε υπόμνημα του προς το προσωπικό της Binance και το οποίο έφτασε την κατοχή των Financial Times, ο Ζάο ανέφερε πως η πρόσφατη καθίζηση του ομώνυμου token της FTX (που οδήγησε τον ίδιο να πουλήσει token FTX αξίας 530 εκατ. δολαρίων) «επιδείνωσε σημαντικά» την εμπιστοσύνη στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Ο Ζάο ανέφερε ακόμα πως η εξαγορά της FTX -η αξία της οποίας ανερχόταν στα 32 δισ. δολάρια- από την Binance δεν πρόκειται να είναι μια win-win κατάσταση.

«Οι ρυθμιστικές αρχές θα εξετάζουν προσεχτικότερά τις συναλλαγές» ανέφερε ο Ζάο. Ακόμα, στο memo αναφέρθηκε πως η συμφωνία για την εξαγορά έγινε για να αποτραπεί η πλήρης κατάρρευση της FTX.

Εκπρόσωπος της Binance αρνήθηκε να κάνει επίσημο σχόλιο στους FT.

Μεγάλες οι απώλειες στα crypto

Σημειώνεται πως στον απόηχο του deal της Binance με την FTX οι τιμές των μεγάλων κρυπτονομισμάτων συνεχίζουν να δέχονται σημαντικές πιέσεις, με το bitcoin να φτάνει στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2022, ενώ το μεσημέρι της Πέμπτης το ισχυρότερο crypto ενισχύεται κατά 1% περίπου στα 16.600 δολάρια.

Από την πλευρά του, το ether έφτασε να υποχωρεί ακόμα και κάτω από τα επίπεδα των 1.200 δολαρίων, ενώ σήμερα καταγράφει άνοδο της τάξης του 2%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε χαμηλό 2 ετών το bitcoin, μετά τη συμφωνία Binance - FTX

Κρυπτονομίσματα: Στο χαμηλότερο σημείο δύο εβδομάδων η αγορά

gazzetta
gazzetta reader insider insider