Κρυπτονομίσματα: Στο χαμηλότερο σημείο δύο εβδομάδων η αγορά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κρυπτονομίσματα: Στο χαμηλότερο σημείο δύο εβδομάδων η αγορά
Τα ψηφιακά νομίσματα δυσκολεύονται φέτος μετά από μια σειρά από μεγάλες καταρρεύσεις και χρεοκοπίες εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των Three Arrows Capital και Celsius, που έχουν αυξήσει την ανησυχία των επενδυτών.

«Κατρακυλούν» την Τρίτη οι αγορές των κρυπτονομισμάτων καθώς οι επενδυτές κυριαρχούνται από ανησυχίες για τη σταθερότητα του κλάδου μετά την απόφαση της Binance να πουλήσει 530 εκατ. δολάρια σε FTT, δηλαδή το token του FTX του Sam Bankman-Fried.

Το bitcoin βυθίζεται έως και 6,4% στα 19.370 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο σε δύο εβδομάδες, ενώ οι απώλειες είναι ακόμα πιο σοβαρές σε μικρότερα altcoins και token που συνδέονται με το FTX.

Το FTT σημειώνει βουτιά 18% και το Solana, το οποίο υποστηρίζεται από την FTX και την Alameda, χάνει σχεδόν 20%.

Το selloff ακολουθεί μια εβδομάδα αναταραχής στις αγορές κρυπτονομισμάτων αφού ο Changpeng Zhao, CEO της Binance, ανακοίνωσε τις πωλήσεις FTT σε μια ανάρτηση του στο Twitter τη Δευτέρα.

Σε ένα άρθρο την περασμένη εβδομάδα το CoinDesk δημοσιοποίησε πως ένα μεγάλο μέρος του χαρτοφυλακίου της Alameda Research του Bankman-Fried αποτελείται από FTT.

Ο Bankman-Fried προσπάθησε να καθησυχάσει τους επενδυτές τη Δευτέρα, σημειώνοντας ότι είχαν κυκλοφορήσει «αβάσιμες φήμες» και ότι το ανταλλακτήριο διατηρεί ελεγμένα οικονομικά στοιχεία.

«Οι ανησυχίες σχετικά με το FTX και την Alameda φαίνεται να προκαλούν νευρικότητα στις αγορές, κάτι που επηρεάζει όλα τα κρυπτονομίσματα επί του παρόντος», δήλωσε στο Bloomberg ο Vijay Ayyar, της πλατφόρμας κρυπτονομισμάτων Luno.

Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων ακολούθησαν επίσης μια ακόμα ευρύτερη πτώση στα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, καθώς οι κεντρικές τράπεζες αυξάνουν τα επιτόκια για να καταπολεμήσουν τον πληθωρισμό.

Το ether υποχωρεί 5,6% στα 1.486 δολάρια την Τρίτη ενώ ο δείκτης MVIS CryptoCompare Digital Assets 100 σημείωσε πτώση έως και 6,6%.

Τα ψηφιακά νομίσματα δυσκολεύονται φέτος μετά από μια σειρά από μεγάλες καταρρεύσεις και χρεοκοπίες εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των Three Arrows Capital και Celsius, που έχουν αυξήσει την ανησυχία των επενδυτών.

Δεδομένων των μειώσεων, υπάρχουν «δυνητικοί παράγοντες της αγοράς που μυρίζουν αίμα και αυξάνουν την πτωτική πίεση των τιμών», δήλωσε η Cici Lu, διευθύνων σύμβουλος της Venn Link Partners Pte.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πάνω από το ψυχολογικό «όριο» των 20.000 δολαρίων το Bitcoin - Κέρδη 5%

Τα χειρότερα για το bitcoin έχουν περάσει, εκτιμούν αναλυτές - Τι δείχνει η προϊστορία

Κρυπτονομίσματα: Θα χειροτερέψει ο «χειμώνας», προειδοποιεί CEO εταιρείας blockchain

gazzetta
gazzetta reader insider insider