Κρυπτονομίσματα: Θα χειροτερέψει ο «χειμώνας», προειδοποιεί CEO εταιρείας blockchain

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κρυπτονομίσματα: Θα χειροτερέψει ο «χειμώνας», προειδοποιεί CEO εταιρείας blockchain
Ο «χειμώνας» που βιώνουν αυτή τη στιγμή τα κρυπτονομίσματα πρόκειται μόνο να χειροτερέψει, καθώς ο κλάδος προσπαθεί να προσαρμοστεί σε έναν κόσμο υψηλότερων επιτοκίων, σύμφωνα με την επικεφαλής της εταιρείας blockchain Tezos.

Ο «χειμώνας» που βιώνουν αυτή τη στιγμή τα κρυπτονομίσματα πρόκειται μόνο να χειροτερέψει, καθώς ο κλάδος προσπαθεί να προσαρμοστεί σε έναν κόσμο υψηλότερων επιτοκίων, σύμφωνα με την επικεφαλής της πλατφόρμας blockchain Tezos.

Σχολιάζοντας την πτώση των τιμών πολλών crypto assets φέτος, η Kathleen Breitman είπε: «Πολλές από αυτές τις τιμές είχαν διογκωθεί χάρη στο φθηνό χρήμα και πολλές στηρίζονταν βασικά από εταιρείες venture capital που ήθελαν να τις φουσκώσουν». ΜΙλώντας στο CNBC, εξήγησε πως «υπήρξε πολύ χαλαρό χρήμα που διοχετεύτηκε στο σύστημα και νομίζω πως τεχνητά ανέβαζε έναν αριθμό διαφορετικών πραγμάτων, κυρίως τις αποτιμήσεις αυτών των εταιρειών».

Η Breitman επικαλέστηκε το παράδειγμα της πλατφόρμας NFT Opensea, όπου ο όγκος συναλλαγών «βυθίστηκε» από τα 2,9 δισ. δολάρια τον Σεπτέμβριο του 2021, στα 349 εκατ. δολάρια τον Σεπτέμβριο του 2022, σύμφωνα με στοιχεία της Dune Analytics.

«Ξεκάθαρα υπήρξε ένα φαινόμενο που κορυφώθηκε και ύστερα αμβλύνθηκε σε αυτές τις αγορές, αλλά στο μεταξύ φορτώθηκαν μια αποτίμηση 13 δισ. δολαρίων», πρόσθεσε η Breitman.

«Θεωρώ, λοιπόν, ότι συνέρρευσε πολύ φθηνό χρήμα, οι αποτιμήσεις εκτινάχθηκαν, ενώ έβλεπες ανθρώπους να παλεύουν να δικαιολογήσουν αυτές τις αποτιμήσεις, συνήθως μέσω φθηνών πρακτικών όπως το yield farming», είπε η Breitman.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Twitter: Παραιτήθηκε η υπεύθυνη του διαφημιστικού τμήματος εν μέσω αβεβαιότητας για νέα στρατηγική Μασκ

Το πρώτο ρολόι τιτανίου της Rolex αντέχει σε βάθος-ρεκόρ 11.000 μέτρων

gazzetta
gazzetta reader insider insider