Crypto: Προστασία από τους πιστωτές της ζητά η Hodlnaut

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Crypto: Προστασία από τους πιστωτές της ζητά η Hodlnaut
Η εταιρεία σημειώνει πως σκοπεύει να αποφύγει τη ρευστοποίηση των assets της καθώς αυτό θα την ανάγκαζε να πουλήσει τα κρυπτονομίσματα των πελατών της σε χαμηλές τιμές.

Η εταιρεία δανεισμού κρυπτονομισμάτων Hodlnaut κατέθεσε αίτημα σε δικαστήριο της Σιγκαπούρης για προστασία έναντι των πιστωτών της, σε μια ακόμα υπόθεση γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις crypto μέσα στο 2022.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η κίνηση επιτρέπει μια προσωρινή παύση στις νομικές αξιώσεις των δανειστών ώστε η Hodlnaut Να μπορέσει να εστιάσει στην ανάκαμψη της, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Σε αυτή προστίθεται πως η Hodlnaut εργάζεται με δικηγόρους για την σταθεροποίηση της χρηματοπισωστικής της κατάστασης, σημειώνοντας προς τους πελάτες της πως δεν έχουν «χαθεί όλα τα assets σας» αλλά αναγνωρίζοντας το «δύσκολο χρηματοπιστωτικό περιβάλλον».

Η εταιρεία σημειώνει πως σκοπεύει να αποφύγει τη ρευστοποίηση των assets της καθώς αυτό θα την ανάγκαζε να πουλήσει τα κρυπτονομίσματα των πελατών της σε χαμηλές τιμές.

Η Hodlnaut δεν παρείχε πληροφορίες για το πότε θα επανεκκινήσουν οι αναλήψεις για τους πελάτες της, αλλά υποστήριξε πως εξετάζει τρόπους για να επιτρέψει στους συνδρομητές πρόσβαση σε μια έκτακτη γραμμή ρευστοποίησης, που θα κριθεί από τους μετόχους της εταιρείας.

Ακόμα ένα περιστατικό αδυναμίας το 2022

Η Hodlnaut είναι η τελευταία μεγάλη εταιρεία crypto που δοκιμάζεται από την αναταραχή στα ψηφιακά assets μέσα στο τρέχον έτος, με αποκορύφωμα τις ζημιές 40 δισ. δολαρίων στο οικονομικό σύστημα του Terraform Labs και το σχετικό stablecoin.

Η Hodlnaut ιδρύθηκε το 2019 και επέτρεπε στους επενδυτές να κερδίζουν τόκο από τον δανεισμό κρυπτονομισμάτων. Τον Φεβρουαρίο η εταιρεία ανέφερε πως έχει πόρους πελατών άνω των 100 εκατ. δολαρίων απο΄1.000 συνδρομητές, έναντι 1 εκατ. δολαρίου τον Φεβρουάριο του 2021.

Τα ποσά είναι σημαντικά μικρότερα από αυτά άλλων εταιριών crypto που αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως η Celsius, με assets άνω των 20 δισ. δολαρίων και πάνω από 1,7 εκατ. πελάτες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Celsius: Πώς ο κολοσσός των crypto δανείων κατέρρευσε από τα $25 δισ. στα $167 εκατ.

gazzetta
gazzetta reader insider insider