Solana: Νέο exploit στην αγορά των crypto - «Χάθηκαν» 8 εκατ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Solana: Νέο exploit στην αγορά των crypto - «Χάθηκαν» 8 εκατ. δολάρια
Τα crypto-projects αποδεικνύονται ένας στόχος εύκολου πλουτισμού για τους χάκερ έχοντας υποστεί πολλές επιθέσεις φέτος. 

Νέα επίθεση χάκερ σημειώθηκε την Τετάρτη, αυτή την φορά ενάντια στο οικοσύστημα του Solana με χιλιάδες πορτοφόλια να επηρεάζονται, μετά την επίθεση στο πρωτόκολλο «crypto-γέφυρας» Nomad στην αρχή της εβδομάδας.

Οι εκτιμήσεις για τις απώλειες ποικίλλουν. Λίγο πάνω από 5,2 εκατ. δολάρια σε assets έχουν κλαπεί μέχρι στιγμής από περισσότερα από 7.900 πορτοφόλια Solana, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg. Η εταιρεία ασφαλείας PeckShield είπε ότι τέσσερις διευθύνσεις πορτοφολιών Solana απέσυραν περίπου 8 εκατ. δολάρια από τα θύματα.

«Η πηγή δεν είναι ακόμα ξεκάθαρη», είπε ο συνιδρυτής της Elliptic, Tom Robinson. «Φαίνεται ότι οφείλεται σε ένα ελάττωμα σε συγκεκριμένο λογισμικό πορτοφολιού, παρά στο ίδιο blockchain του Solana».

Τα crypto-projects αποδεικνύονται ένας στόχος εύκολου πλουτισμού για τους χάκερ έχοντας υποστεί πολλές επιθέσεις φέτος.

Τα δεινά του Solana έρχονται λίγο αφότου η Nomad, ένα πρωτόκολλο-γέφυρα για τη μεταφορά κρυπτονομισμάτων μεταξύ διαφορετικών blockchains, έχασε κοντά στα 200 εκατ. δολάρια σε μια κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε την Δευτέρα. Πάνω από 1 δισ. δολάρια έχουν ήδη κλαπεί από γέφυρες το 2022, σύμφωνα με έκθεση της Elliptic.

«Πολλά παραμένουν άγνωστα σε αυτό το σημείο - εκτός από το ότι τα hardware πορτοφόλια δεν επηρεάζονται», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Solana Austin Federa.

Το Solana, η οποία έχει υποστεί διακοπές δικτύου στο παρελθόν, είναι αντίπαλος του blockchain Ethereum. Καθώς οι τιμές συναλλαγών στο Ethereum αυξήθηκαν πέρυσι, blockchain όπως του Solana, που διαφημίζουν τις χαμηλές χρεώσεις συναλλαγών τους, εμφανίστηκαν ως εναλλακτικές λύσεις για την δημιουργία NFT. Ο κώδικας στον οποίο βασίζεται το Solana είναι επίσης δημοφιλής στους πελάτες που θέλουν να δημιουργήσουν τις δικές τους εφαρμογές DeFi.

Μερικά NFT κλάπηκαν επίσης στο hack - αλλά ο πλήρης αντίκτυπος του exploit είναι ακόμα ασαφής, είπε ο Robinson της Elliptic.

Photo: GettyImages/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χάκερς απέσπασαν 200 εκατ. δολάρια από την «κρυπτο-γέφυρα» Nomad

Κρυπτονομίσματα: Tα χειρότερα στην αγορά είναι πίσω μας, λέει ο ιδρυτής της SkyBridge Capital

gazzetta
gazzetta reader insider insider