Bitcoin: «Τρενάκι του τρόμου» η τιμή του κρυπτονομίσματος, βρέθηκε να χάνει έως και 10%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bitcoin: «Τρενάκι του τρόμου» η τιμή του κρυπτονομίσματος, βρέθηκε να χάνει έως και 10%
Σε τρενάκι του τρόμου μπήκε πάλι το bitcoin την Τρίτη, χάνοντας έως και 10% προτού ανακτήσει μεγάλο μέρος του χαμένου εδάφους, καθώς οι κερδοσκόποι προσπαθούν να προεξοφλήσουν την προοπτική η Federal Reserve να προχωρήσει σε μεγαλύτερες αυξήσεις επιτοκίων για να αναχαιτίσει τον πληθωρισμό. 

(upd 15:43) Σε τρενάκι του τρόμου μπήκε πάλι το bitcoin την Τρίτη, χάνοντας έως και 10%, κάτω από τα 21.000 δολάρια, προτού ανακτήσει μεγάλο μέρος του χαμένου εδάφους, καθώς οι κερδοσκόποι προσπαθούν να προεξοφλήσουν την προοπτική η Federal Reserve να προχωρήσει σε μεγαλύτερες αυξήσεις επιτοκίων για να αναχαιτίσει τον πληθωρισμό.

Το μεγαλύτερο ψηφιακό token αυτή την ώρα χάνει 4,21% στα 22.271 δολάρια, έχοντας περιορίσει κατά περισσότερο από 50% την ενδοσυνεδριακή απώλεια των 2.386 δολαρίων. Άλλα κρυπτονομίσματα, όπως το ether και το Avalanche επίσης «μάζεψαν» τις απώλειές τους, ενώ το polkadot είναι μεταξύ αυτών που φλερτάρουν με κέρδη.

Τα κρυπτονομίσματα συμβολίζουν κατεξοχήν τη φυγή από τα κερδοσκοπικά assets καθώς η νομισματική πολιτική γίνεται ολοένα και πιο σφικτή σε όλο τον κόσμο προς αντιμετώπιση του πληθωρισμού, στραγγίζοντας τη ρευστότητα στις παγκόσμιες αγορές.

Υπενθυμίζεται ότι το bitcoin ξεκίνησε την εβδομάδα σε βαθύ κόκκινο, με το ισχυρότερο κρυπτονόμισμα του κόσμου να επηρεάζεται αρνητικά από το «τσουνάμι» ανησυχιών που επικρατεί στις διεθνείς αγορές για τις πληθωριστικές πιέσεις και τις αντιδράσεις των ισχυρών κεντρικών τραπεζών ώστε αυτές να αντιμετωπιστούν. Το μεσημέρι της Δευτέρας, το bitcoin έχανε 12,32% στα 24.010 δολάρια, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρεκόρ σπάνε οι τιμές των καυσίμων – Χωρίς ανάσα οι καταναλωτές μέχρι το φθινόπωρο

gazzetta
gazzetta reader insider insider