Σε χαμηλό 18 μηνών το bitcoin, με πτώση 12% - Τα crypto έχασαν 200 δισ. δολάρια σε λίγα 24ωρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε χαμηλό 18 μηνών το bitcoin, με πτώση 12% - Τα crypto έχασαν 200 δισ. δολάρια σε λίγα 24ωρα
Το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα του κόσμου έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2020. «Παγώνει» τις συναλλαγές της η Celsius.

Τελευταία ενημέρωση: 15:08

Σε βαθύ «κόκκινο» ξεκίνησε την εβδομάδα το bitcoin, με το ισχυρότερο κρυπτονόμισμα του κόσμου να επηρεάζεται αρνητικά από το «τσουνάμι» ανησυχιών που επικρατεί στις διεθνείς αγορές για τις πληθωριστικές πιέσεις και τις αντιδράσεις των ισχυρών κεντρικών τραπεζών ώστε αυτές να αντιμετωπιστούν.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας), το bitcoin 12,32% στα 24.010 δολάρια, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2020.

Σημειώνεται πως το bitcoin κατέγραψε δώδεκα εβδομάδες συνεχούς πτώσης, υποχωρώντας από σχεδόν 49.000 δολάρια τον Μάρτιο του 2022 σε κάτω από 25.000 δολάρια.

Μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε το ethereum, πέφτοντας έως και 11,25% στα 1.311 δολάρια.

Σύμφωνα με το CNBC, μέσα στο Σαββατοκύριακο και μέχρι τη Δευτέρα, η αγορά των crypto έχασε σε αξία πάνω από 200 δισ. δολάρια.

«Παγώνει» τις συναλλαγές της η Celsius

Στο αρνητικό κλίμα, συνέβαλε και η είδηση για το ότι η Celsius, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες δανεισμού κρυπτονομισμάτων, ανέστειλε κάθε δυνατότητα ανάληψης από την πλατφόρμα της, επικαλούμενη «ακραίες συνθήκες στην αγορά», παγώνοντας όλους τους λογαριασμούς των πελατών της.

Η Celsius μέχρι τον Μάιο διαχειριζόταν assets αξία 12 δισ. δολαρίων

Οι αιτίες για την πτώση

Ο... πανικός στις τιμές των crypto έρχεται καθώς την Τετάρτη αναμένεται η ανακοίνωση της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για αύξηση των βασικών επιτοκίων της, μετά από τα στοιχεία της περασμένης Παρασκευής που έδειξαν τον πληθωρισμό στην αμερικανική οικονομία στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 41 ετών για τον Μάιο (στο 8,6%).

Η επιμονή των πληθωριστικών πιέσεων προβληματίζει τις αγορές για το εάν η Fed θα προχωρήσει σε πολύ επιθετικά μέτρα σύσφιξης της νομισματικής της πολιτικής για να μειωθούν οι πληθωριστικές πιέσεις, ρισκάροντας ακόμα και το ενδεχόμενο ύφεσης στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Συρρίκνωση της οικονομίας τον Απρίλιο λόγω της ενεργειακής κρίσης

Ισχυρές απώλειες στις ασιατικές αγορές λόγω των αυξήσεων στα επιτόκια

gazzetta
gazzetta reader insider insider