Peter Thiel: «Κοινωνιοπαθής παππούς» ο Μπάφετ - Είναι ο Νο. 1 εχθρός του bitcoin

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Peter Thiel: «Κοινωνιοπαθής παππούς» ο Μπάφετ - Είναι ο Νο. 1 εχθρός του bitcoin
«Πυρά» εναντίον του δισεκατομμυριούχουΓουόρεν Μπάφετ αναφορικά με την στάση του απέναντι στο bitcoin εξαπέλυσε ο επίσης δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Peter Thiel.

«Πυρά» εναντίον του δισεκατομμυριούχου Γουόρεν Μπάφετ αναφορικά με την στάση του απέναντι στο bitcoin εξαπέλυσε ο επίσης δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Peter Thiel, κατηγορώντας τον ιδρυτή της Berkshire Hathaway πως βρίσκεται στην κορυφή μιας «λίστας εχθρών» που προσπαθούν να σταματήσουν την ανοδική πορεία του δημοφιλέστερου κρυπτονομίσματος.

«O νούμερο ένα εχθρός του bitcoin δεν είναι άλλος από τον κοινωνιοπαθή παππού από την Ομάχα», ανέφερε χαρακτηριστικά -μιλώντας σε εκδήλωση στο Μαϊάμι- ο Thiel, ο οποίος από το 2018 φέρεται να έχει συγκεντρώσει bitcoin αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων μέσω της εταιρείας Founders Fund.

Από τα βέλη του Thiel δεν ξέφυγαν, όμως, ούτε οι CEOs των JPMorgan και BlackRock, με τον συνιδρυτή των PayPal και Palantir Technologies να παραθέτει στη συνέχεια σχόλια των Jamie Dimon και Larry Fink, όπου τα δύο στελέχη των επενδυτικών κολοσσών μιλούν αρνητικά για τον ρόλο του bitcoin στην παγκόσμια αγορά.

Μάλιστα, στα γραφικά που συνόδευαν την ομιλία του Thiel, η λέξη «γεροντοκρατία» ήταν συνεχώς παρούσα, ακόμα μία αιχμή για την ηλικία του 91χρονου Γουόρεν Μπάφετ, ενώ έκανε λόγο για «προκαταλήψεις των τραπεζιτών της Νέας Υόρκης» σε σχέση με το κρυπτονόμισμα.

Όπως αναφέρει το CNBC, η παρουσία του Thiel στο Μαϊάμι της Φλόριντα εντάσσεται σε μία σειρά εμφανίσεων του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία, στις οποίες συχνά επιτίθεται ενάντια σε όσους θεωρεί πως στέκονται εμπόδιο στην περαιτέρω ανάπτυξη του bitcoin, ενώ αφού ολοκλήρωσε τις αναφορές του στους Μπάφετ, Ντίμον και Φινκ έκλεισε την ομιλία του στο Miami Tirade με την εξής φράση: «Για αυτούς τους λόγους πρέπει να αγωνιστούμε ώστε η αξία του bitcoin να αυξηθεί ως και 100 φορές από την τρέχουσα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Εξαρθρώθηκε παράνομη αγορά bitcoin στο Darknet, με συναλλαγές 1,2 δισ. ευρώ 

«Δεν θα πουλήσει» bitcoin, ether και dogecoin διαβεβαιώνει ο Έλον Μασκ

Μπάφετ: Επέστρεψε ξανά στο top-5 των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου

gazzetta
gazzetta reader insider insider