Bitcoin: Ξανά κάτω από τα 45.000 δολάρια εν μέσω τεχνικών και νομικών ζητημάτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bitcoin: Ξανά κάτω από τα 45.000 δολάρια εν μέσω τεχνικών και νομικών ζητημάτων
Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα χάνει έως και 3,3% την Παρασκευή στα 44.252 δολάρια και τείνει προς την τέταρτη συνεχόμενη πτώση του, αφού έκανε μια πορεία προς τον κινητό μέσο όρο 200 ημερών νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Το bitcoin έπεσε ξανά στην κορυφή του εύρους που το καθορίζει σε μεγάλο βαθμό μέχρι στιγμής το 2022, αφού συνάντησε αντίσταση σε ένα βασικό τεχνικό επίπεδο και εν μέσω ανησυχιών σχετικά με πιθανή νομοθετική ρύθμιση για την αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα χάνει έως και 3,3% την Παρασκευή στα 44.252 δολάρια και τείνει προς την τέταρτη συνεχόμενη πτώση του, αφού έκανε μια πορεία προς τον κινητό μέσο όρο 200 ημερών νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

«Το bitcoin και άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία υποχώρησαν σε μια νύχτα λόγω ενός συνδυασμού παραγόντων», δήλωσε στο Bloomberg ο Χέιντεν Χιουζ, CEO της πλατφόρμας Alpha Impact. «Τεχνικά, οι αγορές εισέρχονται σε υπεραγορασμένες περιοχές και ακόμη και σε διαρκή ανοδικά ράλι, αναμένουμε υποχωρήσεις στην συνέχεια».

Νομικά εμπόδια από το Ευρωκοινοβούλιο

Ο Χιουζ και ο Εντούλ Πατέλ, ο CEO και συνιδρυτής της πλατφόρμας συναλλαγών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Mudrex, ανέφεραν επίσης ένα σχέδιο που υποστηρίχθηκε την Πέμπτη από επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με το οποίο οι συναλλαγές κρυπτονομισμάτων θα καλύπτονται από κανόνες της ΕΕ που απαιτούν οι χρηματοοικονομικές μεταφορές να περιέχουν πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα των συναλλασσόμενων.

Τα stablecoins

Η δυναμική της αγοράς μπορεί επίσης να είναι ένα ζήτημα, σύμφωνα με την JPMorgan, η οποία βλέπει το μερίδιο των stablecoins στην συνολική αξία των κρυπτονομισμάτων ως δείκτη πιθανών ράλι ή πτώσεων.

«Το μερίδιο των stablecoin στη συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων δεν φαίνεται πλέον πλεονάζον και ως εκ τούτου πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε περαιτέρω ανοδική πορεία για τις αγορές κρυπτονομισμάτων από εδώ και πέρα θα είναι πιθανότατα πιο περιορισμένη», γράφουν σε υπόμνημα τους οι αναλυτές της JPMorgan με επικεφαλής τον Νικόλαο Πανυγηρτζόγλου. «Αυτό το μερίδιο βρίσκεται επί του παρόντος κάτω από το 7% που το επαναφέρει στην τάση του 2020».

Ένας άλλος παράγοντας που προκάλεσε τριγμούς στα κρυπτονομίσματα ήταν μια συνέντευξη με την Γερουσιαστή των ΗΠΑ Ελίζαμπεθ Γουόρεν, στο NBC News, κατά την οποία υποστήριξε επιπλέον προσπάθειες για τη δημιουργία ενός ψηφιακού νομίσματος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ και συνέκρινε τις αγορές κρυπτονομισμάτων με φούσκες του παρελθόντος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πατάει «pause» to bitcoin μετά το ράλι

Διέγραψε τις απώλειες του 2022 το bitcoin - Πάνω από τα 47.000 δολάρια με κέρδη 5%

Bitcoin: Κοντά στο να κάμψει το επίπεδο αντίστασης των 45.000 δολαρίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider