Πώς το Bridgewater του Ray Dalio σχεδιάζει να μπει στον χώρο των crypto

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς το Bridgewater του Ray Dalio σχεδιάζει να μπει στον χώρο των crypto
Το Bridgewater, το μεγαλύτερο hedge fund στον κόσμο, φέρεται να σχεδιάζει να υποστηρίξει για πρώτη φορά ένα crypto fund.

Το Bridgewater, το μεγαλύτερο hedge fund στον κόσμο, φέρεται να σχεδιάζει να υποστηρίξει για πρώτη φορά ένα crypto fund.

Το hedge fund που ιδρύθηκε από τον δισεκατομμυριούχο Ray Dalio ετοιμάζεται να επενδύσει σε ένα «σχήμα» που δραστηριοποιείται στα crypto, την ίδια στιγμή που δεν φαίνεται να έχει κανένα πλάνο ώστε να επενδύσει απευθείας σε περιουσιακά στοιχεία αυτής της κατηγορίας, ανέφερε το CoinDesk.

Ο Dalio είπε ότι είχε μια μικρή έκθεση σε bitcoin και ανέφερε ότι το ισχυρό crypto αποτελεί την «εναλλακτική επιλογή της νεότερης γενιάς έναντι του χρυσού», ο οποίος «έχει αξία ως ένα μικρό μέρος» ενός διαφοροποιημένου χαρτοφυλακίου. Ωστόσο, ο Dalio προέβλεψε επίσης ότι οι κυβερνήσεις θα θέσουν εκτός νόμου τα κρυπτονομίσματα εάν γίνουν πολύ επιτυχημένα.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπέγραψε ένα εκτελεστικό διάταγμα που απαιτεί από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να συμμετάσχουν σε μια ευρεία αναθεώρηση των πολιτικών τους σχετικά με τα κρυπτονομίσματα και άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Ορισμένοι συμμετέχοντες στον κλάδο είπαν ότι η εντολή διέλυσε τους φόβους ότι οι ΗΠΑ θα εκδώσουν μια γενική απαγόρευση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και έστρεψε την εστίαση στο πώς να ρυθμιστεί σωστά ο κλάδος.

Αρκετά hedge funds έχουν ήδη αξιοποιήσει τον χώρο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Το Brevan Howard με έδρα το Λονδίνο φέρεται να ξεκίνησε ένα hedge fund για κρυπτονομίσματα τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Να σημειωθεί πως το Bitcoin ενισχύεται κατά 2,58% στα 42.249 δολάρια περίπου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider