Κρυπτονομίσματα: Kέρδη για bitcoin και ether με ώθηση από το ράλι της Amazon

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κρυπτονομίσματα: Kέρδη για bitcoin και ether με ώθηση από το ράλι της Amazon
Το bitcoin σημείωσε άνοδο έως και 3,4% στα 38.221 δολάρια, ενώ το ether σημείωσε άνοδο έως και 7,1% στα 2.850 δολάρια. 

Κέρδη σημειώνουν τα δύο κορυφαία κρυπτονομίσματα την Παρασκευή καθώς τα ισχυρά αποτελέσματα από την Amazon που έστειλε την μετοχή της σε ράλι 14%, ενίσχυσαν την εμπιστοσύνη στις μετοχές τεχνολογίας, τις οποίες τα ψηφιακά νομίσματα «ακολουθούν» κατά πόδας σε μεγάλο βαθμό τους τελευταίους μήνες.

Το bitcoin σημείωσε άνοδο έως και 3,4% στα 38.221 δολάρια, ενώ το ether σημείωσε άνοδο έως και 7,1% στα 2.850 δολάρια.
Τα μεγάλα κρυπτονομίσματα είχαν εγκλωβιστεί εντός ενός εύρους τιμών τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Τα προβλήματα ξεκίνησαν καθώς οι αναπτυξιακές μετοχές και άλλα πιο επικίνδυνα assets υποχώρησαν εν μέσω ανησυχίας των επενδυτών για τον αντίκτυπο των επικείμενων αυξήσεων των επιτοκίων της Fed και της τάσης προς σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής παγκοσμίως.

«Παρόλο που υπήρχαν ανησυχίες σχετικά με την επιτάχυνση της νομισματικής πολιτικής, υπάρχει πλέον η αίσθηση μεταξύ πολλών κεφαλαιαγορών ότι μια αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης έχει ήδη κοστολογηθεί λόγω των πρόσφατων κινήσεων στις αγορές μετοχών», δήλωσε στο Bloomberg ο Χέιντεν Χιουζ, CEO της Alpha Impact.

Στους λόγους που ενισχύθηκε η επενδυτική διάθεση, ο Χιουζ συγκαταλέγει την ανάκτηση των 320 εκατ. δολαρίων από το πρόσφατο hack στην Wormhole και τα υπερπωλημένα τεχνικά επίπεδα.

Η διαπραγμάτευση εντός συγκεκριμένου εύρους τιμών τις τελευταίες εβδομάδες πρόσφερε κάποια σχετική ανακούφιση στους «ταύρους» των κρυπτονομισμάτων που το βλέπουν ως σημάδι ότι το απότομο selloff που ξεκίνησε τον Νοέμβριο μπορεί να έχει ως επί το πλείστον τελειώσει.

«Το bitcoin συνεχίζει να εδραιώνεται κάτω από το επίπεδο των 40.000 δολαρίων», δήλωσε ο Έντουαρντ Μόγια, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Oanda, σε υπόμνημα του την Πέμπτη. «Το bitcoin σχηματίζει μια βάση και λαμβάνοντας υπόψη το selloff στις τεχνολογικές μετοχές, οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων θα πρέπει να αισθάνονται λίγο πιο αισιόδοξοι ότι έχει αγγιχτεί ο πάτος».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Amazon: Αύξηση πωλήσεων για το δ' τρίμηνο του 2021- Αυξάνεται η συνδρομή του Prime στις ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider