Η Binance δημιούργησε ασφαλιστικό ταμείο 1 δισ. δολαρίων, ενάντια στις κυβερνοεπιθέσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Binance δημιούργησε ασφαλιστικό ταμείο 1 δισ. δολαρίων, ενάντια στις κυβερνοεπιθέσεις
Το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο crypto στον κόσμο είχε ξεκινήσει από τον Ιούλιο του 2018 την εξοικονόμηση πόρων ώστε να δημιουργήσει ένα «κουμπαρά» ασφάλειας για τους χρήστες του.

Στη σύσταση ταμείου ασφάλειας, ύψους 1 δισ. δολαρίων, για την προστασία των χρηστών της ενάντια στις επιθέσεις χάκερ στις πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων προχώρησε η Binance, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που έφτασε στα χέρια του Bloomberg.

Το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο crypto στον κόσμο είχε ξεκινήσει από τον Ιούλιο του 2018 την εξοικονόμηση πόρων ώστε να δημιουργήσει ένα «κουμπαρά» ασφάλειας για τους χρήστες του, με στόχο την αντιμετώπιση των κυβερνοεπιθέσεων στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, με την ίδια την Binance να πέφτει θύμα σχετικής επίθεσης το 2019.

«Στην Binance πάντα λέμε πως "τα χρήματα είναι ασφαλή" και σήμερα η δημιουργία του ταμείου ασφάλειας έρχεται ως μια αποτελεσματική αποτροπή κινδύνων για τους πελάτες μας» ανέφερε ο CEO της εταιρείας, Τσανπένγκ Ζάο.

Σημειώνεται πως νωρίτερα μέσα στον Ιανουάριο, το ανταλλακτήριο Crypto.com είχε ανακοινώσει πως οι εμπορικοί λογαριασμοί του υπέστησαν μη εξουσιοδοτημένες αναλήψεις ύψους 34 δισ. δολαρίων σε crypto και μετρητά, ενώ την περασμένη εβδομάδα το Qubit Finance δέχτηκε επίθεση από χάκερ που απέσπασαν πάνω από 80 δισ. δολάρια σε ψηφιακά νομίσματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Changpeng Zhao: Εκτοξεύθηκε στα 96 δισ. δολάρια η περιουσία του CEO του Binance

gazzetta
gazzetta reader insider insider