Sell-off στην αγορά των crypto: Σε χαμηλά εξαμήνου το bitcoin - «Βουτιά» 12% για το ethereum

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Sell-off στην αγορά των crypto: Σε χαμηλά εξαμήνου το bitcoin - «Βουτιά» 12% για το ethereum
Σε ρυθμούς sell-off, το ισχυρότερο εδώ και τουλάχιστον έξι μήνες, κινείται την Παρασκευή η αγορά των κρυπτονομισμάτων

Σε ρυθμούς sell-off, το ισχυρότερο εδώ και τουλάχιστον έξι μήνες, κινείται την Παρασκευή η αγορά των κρυπτονομισμάτων, καθώς η νευρικότητα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές για τις επόμενες κινήσεις των ισχυρών κεντρικών τραπεζών ρίχνει βαριά την σκιά της πάνω από τα δημοφιλέστερα κρυπτονομίσματα, ενώ οι φόβοι για νέες κινήσεις εκ μέρους των ρυθμιστικών αρχών σε βάρος των crypto κάνουν την κατάσταση ακόμα πιο «εκρηκτική».

Αναλυτικότερα, το απόγευμα της Παρασκευή, το Bitcoin βρίσκεται στα 38.348 δολάρια, υποχωρώντας κατά 10,16% ή κατά 4.335 δολάρια, και πλέον βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών, έχοντας χάσει περισσότερο από το 40% της αξίας του από τα ιστορικά υψηλά των 69.000 δολαρίων τον Νοέμβριο του 2021.

Χειρότερα είναι τα πράγματα για το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα σε κεφαλαιοποίηση, με το ethereum να χάνει προς το παρόν 12,78% και να διαμορφώνεται στα επίπεδα των 2.783 δολαρίων, ενώ σημαντικές απώλειες καταγράφουν και τα Solana, Cardano και Binance Coin.

Παράλληλα, σημαντική υποχώρηση στα 336,91 δολάρια με πτώση 10,5% καταγράφει το Bitcoin Cash, ενώ το Litecoin χάνει 13,65 και βρίσκεται στα επίπεδα των 121,18 δολαρίων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, μόνο το τελευταίο 24ωρο, η αγορά των crypto έχει απωλέσει περισσότερα από 150 δισ. δολάρια, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις επόμενες ενέργειες των Κεντρικών Τραπεζών τις επόμενες εβδομάδες, ενώ οι αυξημένες αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ μαρτυρούν το κύμα επιφυλακτικότητας που θα κυριαρχήσει στην αγορά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Την ίδια στιγμή, η πρόταση της κεντρική τράπεζα της Ρωσίας να απαγορεύσει τόσο την χρήση όσο και την εξόρυξη των κρυπτονομισμάτων σε ολόκληρη την επικράτειά της χώρας θεωρείται από παράγοντες της αγοράς ως μία ακόμη αιτία για την επιτάχυνση των απωλειών στα ήδη πιεσμένα κρυπτονομίσματα.

Σε σχετική ανακοίνωση, η τράπεζα σημειώνει πως η άνοδος στη ζήτηση των κρυπτονομισμάτων τα τελευταία χρόνια είναι κερδοσκοπική και ότι φέρουν χαρακτηριστικά απατών οικονομικής πυραμίδας. Ακόμα, η τράπεζα κάνει λόγο για κίνδυνο «φούσκας» που θα μπορούσε να βλάψε τη σταθερότητα του χρηματοοικονομικού συστήματος και των πολιτών.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η παραπάνω στάση της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας ενδέχεται να αποτελέσει την απαρχή για έναν νέο κύκλο απωλειών και εσωστρέφειας στην αγορά των crypto, ενώ παράλληλα σημειώνεται πως η τεράστια απήχηση του Bitcoin στις χώρες όπου έχει εκτοξευθεί ο πληθωρισμός δημιουργεί περαιτέρω σύγχυση και δεν αφήνει περιθώρια για την υιοθέτηση μίας σαφούς στρατηγικής από τους επενδυτές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Ρωσία θέλει να απαγορεύσει τα κρυπτονομίσματα και την εξόρυξη τους

Κρυπτονομίσματα: Ισχυρή πτώση σε bitcoin και etherum - «Χάθηκαν» σχεδόν 150 δισ. δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider